- 12 Aralık 2019
- 17.470
- 54.128
Teoride “geç yatarsa geç kalkar” diye bi Şey yok diyor uyku eğitimciler. Hatta “yorulsun da uyusun“ da yokmuş. Size yorgunken nasıl uyuyamıyorsanız bebekler de uyuyamaz, diyorlar. Tavsiyem 6 gibi uykusu geldiğinde uyut. Böylece akşam 6 sabah 6 uyur 12 saat Ya da 7 gibi uyut. uyku aralığı uzadığı için yorulup gece yorgunluktan uyanıyor olabilir.Gunduz uykusu 1e dusmeye basladi daha cok erken ama son zamanlarda genelde 1 uyku bazen 2 uyku yapiyor. O tek uyku oglen 11.30 civari yatıyor eger donerken ederken uyanmazsa 1,5 saat kadar uyuyabiliyorsa o gun bidaha gunduz uykusu yapmiyor. Aksam 6 gibi cok uykusu geliyor o zaman da ben uyutmuyorum gece uykusu uyumaz diye biraz daha oyalayip 8de gece uykusuna yatiriyorum. Gunduz kısa kısa 2 uyku yaparsa da 9 civari yatiyor aksam uykusuna. Gece uyanma konusunda degisen bisey yok surekli uyanmaya devam. Sadece geçen gece 12de mama icti sabah 6ya kadar hic uyanmadi rekor bi zaman cok mutlu oldum formülünü bilsek keske
ben öğlen uykusundan erken uyanırsa 5 buçuk gibi bi şekerleme yaptırıyorum. o zaman gece uykusuna 8 buçuk, 9 gibi geçiyor. normalde 12’ye kadar mutlaka 1 uyku yapıyor, sonra 3 gibi 2. Uykuyu Uyuyor. Kalkış saatlerine göre de şekerleme ya da gece uykusu şeklinde devam ediyor.