2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Teoride “geç yatarsa geç kalkar” diye bi Şey yok diyor uyku eğitimciler. Hatta “yorulsun da uyusun“ da yokmuş. Size yorgunken nasıl uyuyamıyorsanız bebekler de uyuyamaz, diyorlar. Tavsiyem 6 gibi uykusu geldiğinde uyut. Böylece akşam 6 sabah 6 uyur 12 saat Ya da 7 gibi uyut. uyku aralığı uzadığı için yorulup gece yorgunluktan uyanıyor olabilir.

ben öğlen uykusundan erken uyanırsa 5 buçuk gibi bi şekerleme yaptırıyorum. o zaman gece uykusuna 8 buçuk, 9 gibi geçiyor. normalde 12’ye kadar mutlaka 1 uyku yapıyor, sonra 3 gibi 2. Uykuyu Uyuyor. Kalkış saatlerine göre de şekerleme ya da gece uykusu şeklinde devam ediyor.

Ben de uyku eğitimi aldığıma hala pişman mıyım değil miyim bilmiyorum. bazen diyorum Ki gündüz uyku saatleri en azından düzene girdi, geceleri de bir tık daha rahatız ama sonra bu daha bebek bana ihtiyacı var diye düşünüyorum. 0 uykuyla işe geldiğim çok oluyor o zamanlarda da uyku eğitimine inanıyorum. Gerçekten çok zor bir süreç.

Gerçi bizim uyku eğitimi yarım kaldı, yazmıştım daha önce. Histerik bir şekilde 20 dk ağlattıK evladımı. Kendimi asla affetmeyeceğim bu konuda. Hep yanındaydım, dokundum, öptüm, okşdım, sevdim, ellerim hep temas halindeydi ama çocuk kucak istiyordu. O an kucaklamadım ve 20 dk sürdü bu durum. Sözde ne kadar dayanacakmış diye ölçtük. aptal kafam. Sanki kanun, ilahi emir! Al çocuğu kucağına çık işte odadan. Aaahhh aahhh. çok üzülmüştüm, Hala içimde yara.

Aynen canım bende çok ama çok yoruluyorum. Hatta çoğu kez buraya yazdım. Çok sinirlendiğim ağladığım zamanlar oluyordu . O kafayla gidip ders anlatmaya çalışıyordum. Bu uyku eğitimini de çok araştırdım ve kafama yatmadigini anladım . Sonra şöyle düşünmeye başladım. Bu bir süreç ve bir gün bu çocuk büyüyüp kendi kendine uyumayı öğrenecek . O gunden beri hep ben daha iyi hissediyorum hem de oğlumun uykuları eskisine göre biraz daha iyi
Geçen gün bir yazı okudum . Bir ebe anlatıyordu. Bu ebe hastanede çalışırken bebekleri çok rahat uyuturmuş. Kendisinin ikizleri olmuş ama onları hiç uyutamamiş sürekli agliyorlarmis. Desteklememesine rağmen uyku egitimi bile vermiş ama başarılı olamamış. Sonra bunun stresle alakalı olduğunu düşünmüş. Yani anne ne kadar stres yapıyorsa bebek o kadar huzursuz uyuyor . O gunden sonra stres yapmamaya başlamış ve çocukların uykuları düzene girmeye başlamış.

Kesinlikle katılıyorum
İlk çocuğum devamlı memede uyuyordu
Gece de meme veriyordum sakinleşsin diye
1 yaşından sonra düzene girdi 1,5 yaşında meme kestik ve geceleri huzurla uyudu çok şükür
Şimdi 5 yaşına giriyor ve iyiki memede uyumasın kucakta uyumasın diye direnmemişim diyorum.
Sevgiyle kucağımızda sarılmamızla büyüsünler geçecek bu günler
Sağlık olsun öncelik

Annem de diyor biz sizi salladık, emzirdik, şöyle uyuttuk böyle büyüttük diye ama çalışırken geceleri uyanıp sabah işe gelmem çok zor. Ruh gibiyim. Eve gidince ne iş ne oturmak ne uyumak ne yemek yemek… hiçbir şeye vaktim kalmıyor 5 buçuktan sonra. Çocuk yatınca sen de yat diyorlar ama mümkün Mü ki
Kucağımda ya da mememde uyusun, o kadar güzel ki o his ama memelerm çok küçük. Asla yatarak emziremiyorum, yetmiyor çünkü memem onun emeceği şekilde. Kucakta da gezinmek istiyor, benim sırtımda rahatsızlığım var. Kolumda yatsın diyorum, asla yatmıyor. Annem alıyor koluna hop uyuyor. Bende asla ama asla uykuya devam etmiyor kolumdayken. Yani anlayacağınız ben hep kucakta taşımak ya da oturarak emzirmek zorundayım. Oğlum da maşallah 11 kilo olmuştur herhalde. en son 7 ay kontrolünde 10.750’ydi kilosu. Öyle olunca gece sürekli kucakta taşımak, emzirmek çok zor. Gerçekten çok stres oluyorum. Eşim Ne kadar gece kalksa da çocuk bende uyuyor Bir tek.

Bazen benimki de tek uyku yapıyor. Hatta diş çıkarırken günlerce hiç uyumadı gündüz şok geçirdim. Yorgunluktan ölüyodum cidden nefes almaya vaktim yoktu. Pijamalarla evin içinde koşturdum durdum. Onun dışında bazen tek uyku bazen 3 uyku uyuduğu bile oluyo. 3. Şekerleme şeklinde. Ama genelde 2 uyku.
Ama sabit şu saatte diyebileceğim şekilde değil
Ya ben sana o kadar katılıyorum ki tamamen aynı düşüncedeyim. Sonsuza kadar zaten bu şekilde uyumayacaklar. Ha bazı sabahlar isyan ediyorum Allah affetsin bende insanım diyorum. Ama geçiyo sonra. Bu kadar sık kalkmasa emzirerek uyutmak zaten çok güzel bişey hem anne hem bebek için.

Benim memeler kocaman da benimki de yatarak emmiyor oynuyor öyle
Oturarak emzirip ayağımda sallıyorum bazen de
Seninki maşallah kilosu yerindeymiş
Benim oğlan devamlı hastalanıp iştahı azaldığı İçin anca 8,5 kilo falandır en fazla
Gece bağrıp çağrıp gözlerini faltaşı gibi açıp oturmasın da yeterki bi şekilde uyusun kafasındayım ben

Keşke benimkiler de kocaman olsa da oynasa asddsghdfff ben eskiden memelerimin küçük olmasını çok dert ederdim. 70-75 filan. Tabii doğumla 85’lere çıktı. Şimdi tekrar 75 gibilerde, eski boyutuna döndü nerdeyse. Çok şükür süt olayını hiç etkilemedi, gerçekten boyutu önemli değilmiş her neyse, geçenlerde teyzem dedi ki memelerin hiç büyümedi (kaldı ki kilom da doğumdan sonra 48’e düştü. zaten zayıfım) ben de dedim ki varsın büyümesin, bu küçük memelerle kocaman bebek yaptım oğlanı. bi sus geldi o an ortama bu da böyle bir anımdır

Dün itibari ile emerek uyutmayı kestik. Ayakta sallama yok denecek kadar azdı,son diş sıkıntı zamanlarında vardı durmadığı için. Emerek uyur kucakta sallardim koyardım, iki gün önce öyle kötü bir gece geçirdim kı eşim de yoktu bağıra bağıra ağladım gecenin 3 ünde, bana dere oldu yatağa koyup uykuya dalmasini bekliyorum. İnşallah başaracağım, kendi akıl sağlığım için...

Kocaman olması daha fazla sırt ağrısı demek emzirdikçe sarkması demek
Keşke benimkiler minik olsaydı diyorum ben de
Önemli olan sağlık bak ne güzel yaramış sütün de

Şu hastalığı geçsin ben de ayakta sallamaya veda etmek istiyorum yavaştan
İnş güzel sonuç alırsın

Yastik kullanmaya nr zaman gecmeyi dusunuyorsunuz? Ben ilk 2 yil istemiyordum ama yanimda yatarken döne döne yastiga gidiyor kafasini koyup mayışıyor yumuşak yumuşak bişeylere yatmak istiyor galiba. Bi bebek yastigi alip yatakta bulundursam mi istediginde yatsa diye. Normal yastiklar terletiyor yastık öneriniz var mi?

Bizde cok sık uyanıyoruz. Eger emerek yada sallıyarak uyursa yine sukrediyorum. Bazen tam uyaniyor. Bazen gozu kapali agliyor. Bazende 30 dkda bi kalkiyor. Onun icin 1 saatte 2 saatte kalkip emip uyuyosa benim icin sıkıntı deil. Bu zamanlarini cok ozliyecegim biliyorum cunku. 11 ve 14 yasibda diger cocuklarim. En cok onlarin bebekligiyle ilgili sarilip uyumayi ozlemistim. Suan hasret gideriyorum bu ozlemle

Yuz ustu yatiriyorum hala gazdan kalma aliskanliğimiz. Ama sırt ustune alistirip ince bir yastik kullanmak istiyorum bende. Normal salladigim yastik onun yastigi normal elyaf yastigi bi yerinden sokup yarisini bosaltip geri diktim. Minik yastiklarida var ama o basinin altinda kalmaz donerken bence.

Ben de 2 yıl düşünmüyorum.

Burnu tıkanık ve hasta oldugu dönemde öksürük ve tikaniklik yüzünden düz yatınca uyaniyordu sürekli, yastık ile çözmüştuk sorunu. O gündür kullanıyorum. İnce hafif bir yükselti. Genelde derin uykuya geçince donmeye ve yuz üstüne dönüyor haliyle yastık boşa çıkıyor ama uykuya dalarken etkili oldugunu düşünüyorum. Ayakta sallarken bile yüksek baş kısmı haliyle uykuya geçiyor

Alerji mamayla kaşık maması yapmayi denedin mi?
Içine dokunmayan meyve püresi ile karisititip
Denedim mama hep baskın geliyor o tadı anlatamam gerçekten yememekte haklı biraz daha küçükken anlamıyordu ama artık tad duyusu gelişti istemiyor. Bu ay hiç uzamamışta kiloda almamış.

Aynen bizimki de döne done yastığa gidip dalıyor birkaç gecedir. Yanımda yatiyo zaten normalde emip uyuyo. Ama bikac gecedir emiyo sonra bi anda dönüp yastığa kafayı koyup saçlarını bana sevdirip uyuyuveriyo minnoşum ama çok uzun durmuyo sonra yüzüstü dönüyor derin uykuya geçince yastık da boşa çıkmış oluyor

Merhabalar geçen hafta iştahsızlık ve sık kaka şikayetiyle doktora gittik rutin kan tahlilini şimdi yapalım. Dedi ve kansızlık vitaminlerde eksiklikler çıktı Demir damlamızı 16 ya çıkardık b12 eklendi iştah için ekstra damla ve biogai başladık iştahsızlık yaşayanınız var mı biliyorum yeme konusu herkeste sıkıntı ama normalin daha azı yeme yaşayan var mı bu süreçte blw nin pişmanlığını o kadar çok yaşıyorum ki 2 lokma ağzına girsin diye 1000 takla atıyorum çok yıpratıcı 8 aylık bebekleri görüyorum kendi başlarına nasıl güzel yiyorlar benim bebeğimin yaptığı daha doğrusu benim yaptığım asla yemek yemek değil bu arada tırnaklarımız da kırılıyor bu durumu da yaşayan var mı özellikle ayak baş parmağı çinkoda sıkıntı yönelendim biotin başlayacağım boylar ne durumda kiloyu KimsePaylaşma taraftarı değilim herhalde hala

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…