2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Öncelikle geçmiş olsun, her bebeğin derdi sorunu başka bizimki yemek yer ben yediririm kendi ekmek salatalık vs yer, yer ama uyumaz işte. Bizimde sorun uyumamasi. Allah hepimize sabır versin.
9 ay kontrolunde kan vereceğiz bizde bakalım ne çıkacak ona göre demir e başlayacağız.
Kızım 1 nisan doğumlu 8.5 aylik yani, aşağı yukarı boyu 72 cm kilo da 9 küsur haftaya aile hekimliğine gideceğiz net belli olur.

Biz de yarin kan verecegiz demir ilaci hic kullanmadik kaç çikacak merak ediyorum. Son 3 ayda toplam 500 gram aldi sadece. İştahı bazen iyi bazen kötü. Üst dişin yanindaki de patlamış onun sıkıntısı ağlamaları iştahsizligi var. Kaç gündur kahvalti peynir yumurta vs yemek istemiyor. Sebze meyve et sonraki öğünlerde biraz toparliyoruz

Evet hepsi farklı Demir’e biz de geç başladık onunla mı alakalı eksiklik bilemedim uykusuzluk çok zor hele gece uykusuzluğu bugünlerin tadını çıkarmalıyız da işte annelik de zormuş

İştahsızlık bizde de var. Bence diş cidden etkiliyor. Ek gıdaya başladığımızda nasılsa şimdi yine ona döndü. Ağzına kaşık girsin istemiyo. Ama ekmek vs yer de hani kıyma yemek istemiyo mesela. Hepte çorba içsin istemiyorum ama yapacak bişey yok favorimiz tarhana çorbası onun dışında benim oğlumun da ayak baş parmağının tırnakları kırılıyor bir vitamin eksikliği mi bu bak hiç bilmiyodum. Benimde kırılır o yüzden hiç takılmadım. Ama yarın doktor kontrolümüz var o zaman sorucam. Bizim kan değerlerimize bakıldı aslında 2 ay önce herhangi bi sıkıntı yok demişti doktor. Onun dışında 9 kilo olmuştur bizimki maksimum 2 ay önce 8 di geçen ay doktor kontrolümüz yoktu.

Bizim doktor tırnak için çinkoya baktı sıkıntısı yoktu biotin alacağım kendime ona da geçer diye düşünüyorum

Kızlar bebeğim hiç diş çıkarmadı 9 aylık oldu artık çıkarıyor sanırım. Ama ateşi var 37.5 38 normal mi dişten oluyor mu ateş? Ek gıdayıda etkiledi yemiyordu artık hiç yemiyor

Evet hepsi farklı Demir’e biz de geç başladık onunla mı alakalı eksiklik bilemedim uykusuzluk çok zor hele gece uykusuzluğu bugünlerin tadını çıkarmalıyız da işte annelik de zormuş
Aynen öyle maalesef, uykumu aldığım gün diğer günlere göre öyle farklıyım ki, uykumu aldım diyince de şey deliksiz üç dört saat uyumak

Kan tahlilleri duzgun cikmis cok şükür. Hic demir ilaci takviyesi kullanmadik yine de demir normal cikmis. Gereksiz kullanimi karacigerde birikme yapar dişlere zarar verir vs demisti doktoru o yuzden kullanmadim. sevindim simdi ya. Son 3 ayda 500 gram aldi diyordum o kadar bile almamis 3 ayda 300 gram anca almis ama artik normal dedi. Sizlerde de böyle mi?

Biz de tam tersi kilo alımı çok yavaşlamadı. Ama doktorlarda her bebeğin büyüme hızı farklı diyor . Benim oğlan her ay düzenli kilo alıyor seninki hatırladığım kadarıyla ilk zamanlar çok hızlı kilo alıyordu şimdi kilo alma hızı yavaşladı işte böylece hepsi ortalama kilosunu bulacak .

Ayak tirnaklari özellikle baş tirnaklari emeklerken kırılıyor sanırım.
Zaten daha çok narin tirnaklari hemen kopuyor.

Her bebeğe göre degisiyor canim. Bizede çok almaz demişti 6. Ay kontrolünde. Artık kilo alımlarına aylık değil 3 aylık olarak bakıyoruz demişti. Bugün gittik doktora 2 ayda 680 gr almış. İyi buldu 400 gr alsa yeterliydi dedi mesela. Ama benim oğlum kilolu bi bebek değil normal hani kilosu. 9 kilo bile olmamışız mesela.
Ayak tirnaklari özellikle baş tirnaklari emeklerken kırılıyor sanırım.
Zaten daha çok narin tirnaklari hemen kopuyor.
Doktora sorcaktim unutmusum bak sen yazınca hatırladım. Olabilir bak mantıklı. Bende bi vitamin eksikligi olduğunu düşünmüyorum zaten bakılmıştı değerlerine

Biz Demir kullanıyoruz ve çocuğuN 2 dişi hafif kahverengi oldu. Ben Demir’den şüpheleniyorum bu konuda. 21’inde kontrole gideceğiz. Geçen gün sağlık ocağında tarttılar aşıdan önce, 11250 çıktı. geçen ay 10500’dü. Sağlık ocağının tartısına pek güvenmiyorum. doktora gidince belli olacak ne olduğu.

Biz Demir kullanıyoruz ve çocuğuN 2 dişi hafif kahverengi oldu. Ben Demir’den şüpheleniyorum bu konuda.
Evet canim çürüme heralde bu kadar erken baslamaz muhtemelen demir ilacından olmuş olabilir
seninki hatırladığım kadarıyla ilk zamanlar çok hızlı kilo alıyordu şimdi kilo alma hızı yavaşladı işte böylece hepsi ortalama kilosunu bulacak .
Evet kuzum başta çok hizli kilo aldi boy kilo persantil degerinin cok ustundeydi. Şimdi 3 ayda toplam 300 gram yani ayda 100 gram almis persatil egrisine %98lik kisimdan girdi en azindan normal değerlere daha yaklasmis oldu dedigin gibi. iyi oldu o anlamda

Bizim doktor hastaneden ayrildigi icin baska bi doktora girdik telefonunu paylasmadi acil bisey olsa ulasamicam soru soramicam. Eski doktorumuz ne guzel telefonunu veriyordu toplam 9 ayda whatsapptan 2 kez soru sormustum hic aramadim bile zaten zirt pirt rahatsiz edecek degiliz ki. Boyle ortada kalmis hissettim biraz. Medicanaya gidiyoruz orda boyle bi tavır hos gelmedi. Doktorsuzuz şuan cebini veren doktor ariyoruz sizlerde durum nasil doktora nasil ulasiyorsunuz

Uyumuyordu bu gece kaç kez kaldım gittim yanına sayamadım. Annemdeyim 2 gecedir, dün gece uyumuştu ne güzel. bu gece kabus resmen. Çığlıklarla uyanıp ağlıyor. Uykuya dönemiyor filan. Aptal oldum.

Öyle zor bi geceydi ki sürekli ağladi kafasini kaşimaktan yara yapacak gündüz de disaridaydik ne kimseye gitti ne arabasinda durdu çok huysuzdu. Bugün gözümde büyüyor nasil atlaticam diye akşam eşim gelene kadar

Dün bişey vardı heralde yaa 11.30 da zor uyuttuk bizde artik ben gidiyorum odadan dedim babasi ninni soylemiş uyumuş. Deli gibi uykusu var ama dalamıyo çok acayip gözü kapali ee diye agliyo

Bizde de durum aynı, ne güzel 8.30 gibi yatirdim uyudu da bi 5 dk sonrası çığlık kıyamet 12 ydi geri uyudugunda. Yanıma aldım asla yataginda yatmadi zaten. Sabaha karşı ateşi çıktı. Kimseyle de görüşmüyoruz anlamadim grip mi noldu. 37.6 ya kadar çıktı indi derken bu saat oldu kontrol altina aldım şükür ay bebekler cocuklar hasta olmasin ya gram uyumadim takip edicem diye uçuk çıktı bende de

Ates burun akıntısı derken bugünde öksürük başlayınca ve bana da bulaşınca hemen doktoruna gittik. Geniz akıntısı var ciğerler temiz dedi. Nolur nolmaz bir antibiyotik yazdı ama piyasada bulunmuyor ne hale geldik inanılmaz gerçekten. Birde damla verdi öksürük için geceleri vereceğim, hızla toparlarız inşaallah.
Bekleyen herkese şifa diliyorum

Canım çok geçmiş olsun. İlaç bulunama hale geldi ülke allah sonumuzu hayır etsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…