Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 79 41,4%
  • erkek

OY: 100 52,4%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,1%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    191
Ben kadını hiç istemiyormuşum gibi davranıyor şu an, değişik. Sanki hastaneye gelmesinler dedim bilmem ne dedim. 1 refakatçi kalabiliyorken gece eşimi istemem garip geliyor demek ki, sinirim bozuldu sabah sabah
Aman bozilmasin erkekler aileleri oldu mu aslan kesiliyolar sallama sen . Esini istemen kadar normal bisey yok .

Ya zaten doğuma gelecek hastaneye. Gece de kalmayıversin ben eşim kalsın yanımda isterim sadece. Geldiğinde kendisi göstersin madem nasıl tutuluyor ediliyor diye. Dün de şey dedi topuk kanına falan ben götürürüm bebeği X dayanamaz kavga eder hemşirelerle 🥹 oğlunu çok seviyor biliyorum da adamın artık 33 yaşına gireceğini hesaba katsa mutlu olurduk fmmf
İyi sakin kalabiliyorsun işte bu tür yorumlar karşısında 😂 Ben sorun yok, öğrenir derdim direkt en suratsız, gözlerimi devirdiğim halimle 😂 Bu, gece kalma konusunda ben de kararsızım ama annem mi eşim mi hangisi kalsa.. Annem yanımda olabilecek mi o da meçhul gerçi. İkisi de her şeyi yapar, ikisinin de uykusu hafiftir, sadece annem daha soğukkanlı olur gibi eşim panik olabilir çok fazla ağlasa, şekeri düşmüş falan deseler mesela 😒

Valla sinirimi bozdu. Hayır hastanedeyiz bi de, etrafında 80 tane hemşire var sanki ıssız bi adaya bıraktım yenidoğanla beraber adamı. Korksun korku iyidir de ben annesini istemiyomuşum gibi davranıyor bi de ayıp yani
korkacak birsey yok sen net ol annesini seviyorsun deger veriyorsun sen onun biz bile anladik burdan kendi anlamamis mi. sen diyecegini de geri adim da atma kendi aksama kadar dusunsun.. bebek de bakiyorsun kardesim doguma da giriyorsun hastanede de kaliyorsun o kdar.. sen icini rahat tut 🙂

aşırı haklısın. acaba hastaneye söylesen arkadan, ben tek refakatçi istiyorum, lütfen böyle bildirin falan gibi?

valla ben de çok sert tepki verirdim hatta muhtemelen gelme doğuma falan bile diyebilirdim o anki sinir halime bağlı. allahtan bizimki kordonu bana kestirirler mi derdinde😂 doğuma yetişebilirse tabii seyahatlerden
Tekrar söylüyorum kayınvalidemi çok seviyorum ama özellikle erkek analarına sesleniyorum oğullarınızı böyle yetiştirmeyin ya. Ay yapamaz ay edemez ay bilmem ne diye diye 30 yaşına getirilen adamlar aha da böyle oluyor. Birkaç gün önce reflü yatağını indirdik, kılıfını yıkayalım diye eşim kılıfı çıkarıyor. Kayınvalidem sesleniyor mutfaktan sen çıkarma bozarsın diye. Ya kılıfı çıkarırken neyi bozacak nasıl bozacak niye bozsun

Kızlar çikolata işini naptınzı. Bi onu ayarlayamadım önerilere açığım
canım hem çikolata hem de hediyelik kar küresi işini (ki fikri veren Kumraladamavituna1 Kumraladamavituna1 sağ olsun) aynı yere yaptırdım. ürünleri göremedim henüz, bikaç güne gelecek ama fotoğrafı çok hoş duruyor. ne desem de büyük bir titizlikle, işine çok sahip çıkarak ilgilendi hanımefendi. instagramda hesap şu:

Çok sevindim sizin adınıza, inşallah çok güzel bir hayatı olsun bebeğinizin😍 peki bebek nasıldı, yani kilosu vs normal miydi? Benim vajinal doğumla ilgili kafamı karıştıran tek şey bu
Teşekkürler hepimizin bebisleri güzel günler gorsun inşallah. Kafası büyüktü bebisin doktor vakum kullanmak zorunda kalabilirim demişti bu yüzden ama kullanmadi. Kilosu haftasına göre düşüktü o yüzden 38+5 te aldık. 2950 doğdu ama kafa büyük olduğu için ufak tefek yirtiklarim oldu.

İyi sakin kalabiliyorsun işte bu tür yorumlar karşısında 😂 Ben sorun yok, öğrenir derdim direkt en suratsız, gözlerimi devirdiğim halimle 😂 Bu, gece kalma konusunda ben de kararsızım ama annem mi eşim mi hangisi kalsa.. Annem yanımda olabilecek mi o da meçhul gerçi. İkisi de her şeyi yapar, ikisinin de uykusu hafiftir, sadece annem daha soğukkanlı olur gibi eşim panik olabilir çok fazla ağlasa, şekeri düşmüş falan deseler mesela 😒
Bilmiyorum anam ya çocuğu bu adamdan yaptıysam bu adam kalmalı gibi geliyor bana. Hani annem gelemeyecek malum durumlardan ama gelebilseydi bile gece onu da istemezdim. Zaten gördüğüm doğum katında öyle ziyaret saati falan pek yok anneler babalar duruyor hep, geceye kadar dursunlar gece de eşin yetemediği yerde hemşireler var diye düşünüyorum.

Tekrar söylüyorum kayınvalidemi çok seviyorum ama özellikle erkek analarına sesleniyorum oğullarınızı böyle yetiştirmeyin ya. Ay yapamaz ay edemez ay bilmem ne diye diye 30 yaşına getirilen adamlar aha da böyle oluyor. Birkaç gün önce reflü yatağını indirdik, kılıfını yıkayalım diye eşim kılıfı çıkarıyor. Kayınvalidem sesleniyor mutfaktan sen çıkarma bozarsın diye. Ya kılıfı çıkarırken neyi bozacak nasıl bozacak niye bozsun
aşırı anaçlık sendromu
bizim de oğlan olacak, çok büyük konuşmak istemiyorum ama bunlardan hep ders çıkarmak lazım çocuk yetiştirme konusunda:/

Herkese merhabalar, önceden bahsetmiştim suni sancı ile vajinal dogumum gerçekleşecek diye. Dün doğumu yaptım çok şükür, hiç acilmam ve sancım olmadan fitil ile doğumu başlattık. Çok şükür istediğim sekilde sonuçlandı. Vajinal doğum yapmak isteyen arkadaşlar vardı burada, ilk doğumum sezaryen nasıl bir şey bilmiyorum ama şu an pişman değilim vajinal doğum yaptığım için. Kesi dikiş atildi mecburen şu an çok zorlamıyor. Sadece otururken çok az zorluyor ama wcde falan hiç zorlamadı beni. Dogumumun ilerleme hizina tüm hastane şaşırdı, bu vesileyle vajinal isteyen herkese kesinlikle pilates ve hareket oneririm. Sancılar sırasında pilates topu, yürüyüş ve sıcak duş çok fayda sağladı. Duştan sonra direkt suyum geldi ve sonrası aktı gitti. Kendimce yorumlarimi iletmek istedim umarım birilerine faydası dokunur. Herkese gönlünden geçen güzel bir doğum diliyorum.
Ayyyy muhteşem 😍 Maşallah size 🙏 Sağlıkla büyüsün bebiş inşallah, analı babalı 🥰🙏

aşırı anaçlık sendromu
bizim de oğlan olacak, çok büyük konuşmak istemiyorum ama bunlardan hep ders çıkarmak lazım çocuk yetiştirme konusunda:/
Çok yoruldu kayınvalidem geldiğinden beri. Eşim ben toplayayım sofrayı bugün diyor ona da yok. Hani bırak toplasın alt tarafı 2 peyniri saklama kabıyla beraber dolaba koyacak. İyi bi şey gibi geliyor ona herhalde bilmiyorum

Cam daha sağlıklıdır kullanışta zor olmaz bence ama meme reddi açısından bundan çok memnun herkes benim en büyük korkum o.
Oyledir de cam agir oluyo ya kirilir mi dusup diye. Benimki de antikolik . Dr browns herkes cok memnun ama alip alip doldurmak da istemiyorum belki kullanmicam bilemedim.

Bilmiyorum anam ya çocuğu bu adamdan yaptıysam bu adam kalmalı gibi geliyor bana. Hani annem gelemeyecek malum durumlardan ama gelebilseydi bile gece onu da istemezdim. Zaten gördüğüm doğum katında öyle ziyaret saati falan pek yok anneler babalar duruyor hep, geceye kadar dursunlar gece de eşin yetemediği yerde hemşireler var diye düşünüyorum.
Kız tabi ki öyle. Ya bir de bilmiyorum başa gelmediğinden mi böyle bakıyoruz ama bence o gecenin bir büyüsü, bir romantizmi de var sanki. Düşünsene 3 kişilik hayatımızın ilk 24 saati. Bunun yarısında baba eve gitsin yatsın falan çok gerek yok gibi. Bir de bizim ev aşırı uzak. Hani eşim gitsin annemi bıraksın gelsin o esnada ben 2 saat yalnız kalayım falan daha zor. Ya direkt eşim gidecek. Ya da bakıcaz sakıncası yoksa, ortam uygunsa ikisi de kalacak. Gönlümden geçen eşimin kalması ama bu götürüp bırakıp getirme olayları biraz zor olacak bize

Çok yoruldu kayınvalidem geldiğinden beri. Eşim ben toplayayım sofrayı bugün diyor ona da yok. Hani bırak toplasın alt tarafı 2 peyniri saklama kabıyla beraber dolaba koyacak. İyi bi şey gibi geliyor ona herhalde bilmiyorum
canım bence kayınvaliden kendini hayatta bu “fedakar” rolüne oturtmuş, yapmazsa kötü hissediyor, başka türlüsünü de bilmiyor muhtemelen. kim bilir ne yaşadı da buna evirdi hayat onu. belli iyi yürekli bi de. ama işte fazlaca müdahil oluyorlar her şeye de böyle insanlar. niyetleri de kötü olmayınca yönetmesi çok zor durumu. eşinin yönetmesi lazım ama işte…

Valla sinirimi bozdu. Hayır hastanedeyiz bi de, etrafında 80 tane hemşire var sanki ıssız bi adaya bıraktım yenidoğanla beraber adamı. Korksun korku iyidir de ben annesini istemiyomuşum gibi davranıyor bi de ayıp yani
Bi de senin gibi kv bu kadar seven bir kadina yaptigina bak 🙈 kumral olsa neyse🤣🤣

Kız tabi ki öyle. Ya bir de bilmiyorum başa gelmediğinden mi böyle bakıyoruz ama bence o gecenin bir büyüsü, bir romantizmi de var sanki. Düşünsene 3 kişilik hayatımızın ilk 24 saati. Bunun yarısında baba eve gitsin yatsın falan çok gerek yok gibi. Bir de bizim ev aşırı uzak. Hani eşim gitsin annemi bıraksın gelsin o esnada ben 2 saat yalnız kalayım falan daha zor. Ya direkt eşim gidecek. Ya da bakıcaz sakıncası yoksa, ortam uygunsa ikisi de kalacak. Gönlümden geçen eşimin kalması ama bu götürüp bırakıp getirme olayları biraz zor olacak bize
Ha evet ya senin hastane uzak, gelenleri eve bırakma falan sıkıntı olur. Sende ikisi de kalabiliyosa daha iyi olur bence de, ki kalabilirler bence

Teşekkürler hepimizin bebisleri güzel günler gorsun inşallah. Kafası büyüktü bebisin doktor vakum kullanmak zorunda kalabilirim demişti bu yüzden ama kullanmadi. Kilosu haftasına göre düşüktü o yüzden 38+5 te aldık. 2950 doğdu ama kafa büyük olduğu için ufak tefek yirtiklarim oldu.
Benim de öyle kafası biraz büyük, kilosunu şuan bilmiyorum ama 34te 2750 civarıydı. Yırtıklara rağmen olumsuz bi süreç olmamış anladığım kadarıyla, ümitlendim ben de şimdi🥲 benim doktorum da ekstrem bir durum olmadıkça sezaryen düşünmeyelim dedi ama kafa büyüklüğü irilik falan düşündürüyor beni de

canım bence kayınvaliden kendini hayatta bu “fedakar” rolüne oturtmuş, yapmazsa kötü hissediyor, başka türlüsünü de bilmiyor muhtemelen. kim bilir ne yaşadı da buna evirdi hayat onu. belli iyi yürekli bi de. ama işte fazlaca müdahil oluyorlar her şeye de böyle insanlar. niyetleri de kötü olmayınca yönetmesi çok zor durumu. eşinin yönetmesi lazım ama işte…
Kadın çok iyi, işte hayatını oğullarına adamış sağlıklı ya da sağlıksız bi durum bilemem kendi hayatı kendi kararı. Ama işte onun bu davranışı oğullarını rahata itiyor hep. Benim yere bırakılan donu kaldırması gerektiğini öğretmem 2 sene aldı, hala bu sabah yerdeydi yani. Tamam bakalım oğullarımıza kızlarımıza da bu insanlar ileride evlenecek, ana baba olacaklar, sorumluluk almaları gerekecek, bunu da hesaba katmak lazım. Normal bi insan 4-5 yaşlarında başlıyor ufak ufak sorumluluk almaya, odasındaki oyuncakları topluyor bilmem ne, biz 35 yaşındaki adamlara don kaldırtmayı öğretiyoruz olmaz böyle yazık günah

X