Süper Annesi.Bu açıdan hiç düşünmemiştimşuanda profesyönel şekilde kısa mesafe sürünüyor ama sinirleniyor pes ediyor. Emekleme pozisyonu alıp totosunu sallıyor birde
Fıs fıs falan bizde her türlü hikaye canımSterimar diye bi fısfıs var canım o dene istersen . Benim bebiste burnunu temizlettirmiyor onu sıkınca açılıyor burnu.
Ya doktor bana da dedi geçen hafta 14 çocuğa bronşit tanısı koydum diye.Ben iki gündür kuru dutu haşlayıp suyundan içiriyorum bugün daha iyiydi. Denemenizi öneririm. Bizde de tıkalı burun, hafif öksürük ve hapşırık var bir gece ateşi oldu. Ama toparlar diye doktora henüz götürmedim. Yarın duruma göre hareket edeceğim salgın varmış.
Valla iyiyim ne olsun gece uyanmalari gündüz ne yatakta ne yerde durmama eli ağzında huzursuzluk ek gıda delirmeceleri zorla bekle ki yesinKuzum vala değişiklik yok hatta bugun 5.30 değil 3.30 da kalktı ama 1 saat sonra uyuttuk zar zor 8 de kalktı sonra. O arada uyanması olmasa uykuları uzamaya başladı ama o arada uyandıran ve uykuya döndürmeyen şey ne onu bulamadık işte. Sen nasılsın
Merhaba canım. Sünnetten hiç korkma. Çok çabuk iyileşiyorlar. Biz 28 günlükken sünnet ettirdik. Local anestezi yapıldı. İlk iki çişinde ağladı üçüncü çişini yaparken ağlamamıştı bile. Herhangi bir ilaç da kullanmadık sadece kantaron yağı sürün dedi doktor onu sürdük sürekli. 2 kez ağrı kesici verdik sonra baktık huzursuz değil ağlamıyor ağrı kesici vermeyi de kestik. Sizinde ilk gün zorluğunuz olur ama ikinci güne kalmaz bile bence. İstersen bir beden büyük bez götür yanında. Sargılı olursa pipisi bezi çok sıkmasın. Şimdiden hayırlı olsun. Allah damatlıklarını da göstersinMrb kızlar. Oğlum perşembe günü sünnet olacak çok heyacanliyim. Sünnet yaptıranlar neler yaşadığını yazarsa sevinirim.
Yok benim dediğim kuru dut, o dut özü yada kırmızı dut verilmiyor diye biliyorumDut 1 hatta 2 yaşından önce verilmemeli diyor internette kuzum
Zor ek gıda da daha da zor. Ben bi taraftan yiyorum ona bi taraftan yediriyorum totosu pişse kussa hadi bakalım kimin yediği dokundu anlayamıyorum. Alerjik tarhana yiyor tam buğday unlu yulaf unlu sebze yiyor.Muhallebili meyve yiyor. Ama buda hep karbonhidrat.bha yiyor dediğimde güç bela ve zaten bebede sıkıldı artık aynı şeylerden.
Yoksa bronşit mi götürsem mi bilemedim şimdi. Ama antibiyotikte kullanmak istemiyorum çünkü zaten alerjik bebek bağırsakları çok hassasFıs fıs falan bizde her türlü hikaye canımburnunu asla elletmiyor. Çocuk 15 günlükten beri tıkalı burunla yaşıyor, sürekli serum yapıyoruz. travma yarattı resmen.
Ya doktor bana da dedi geçen hafta 14 çocuğa bronşit tanısı koydum diye.
Ben karadut özü veriyorum her gün nerdeyse neden verilmiyoe kullanan gördüm de +6 yazıyorYok benim dediğim kuru dut, o dut özü yada kırmızı dut verilmiyor diye biliyorum
Benim oğlan da aynı, üst kıyafeti giyerken kıyamet kopuyor.kızlar benim de bugün en çok zorlandığım kıyafet giydirmek alt değiştirmek banyo yaptırmak o kadar zor ve yorucu oluyor ki hele üstünü giydirmek bu kadar yorulmuyordum ama bugün çok daha yorucu oldu uyku düzeni ayrı yemek yememesi ayrı .....
Bence götür, ihmale gelmezYoksa bronşit mi götürsem mi bilemedim şimdi. Ama antibiyotikte kullanmak istemiyorum çünkü zaten alerjik bebek bağırsakları çok hassas
Cok gecmis olsun canim. Benim buyukler de bi kac kez bronsiolid gecirdi bebekken. Ventolini surup olarak deilde nebulizatorle verdik . Surup icmiyorsa dr una soylesen belki oyle tavsiye eder gerci cok sıkısık olsa hastanede onunla verirdi.selam. benim oğlan bronşit olmuş çok üzüldüm. sanki karda yatırdık çocuğu. gözüm gibi bakıyorum nasıl olduysa anlayamadım... 1 antibiyotik, 2 ağrı kesici ve 1 ciğer açıcı şurup verdi, ayrıca serum fizyolojik yapmaya devam ediyoruz ama çocuk öyle inada bağladı ki olayı, asla ağzını açmıyor. meyve suyuna koydum anlıyor ilaçlı olduğunu, yemeğine koydum anlıyor içmiyor, yemiyor... hele serum fizyolojikte çığlıklar kopuyor kıyamet gidiyor. sümüklerini aspiratör ile çekmek hayal zaten... çok zor gerçekten. doktor, boğazını gösterdi, yemyeşil akıntı var genzinde. burnu zaten sabah uyandığında kahverengi sümük kaplı oluyor. cuma kontrole çağırdı, bakalım ne diyecek...
Pekmez ve tereyağı karistirip veriyorlar canim benim okuduğum ama bi doktoruna sor bakalim çok gecmis olsunKızlar öksürük icin ne yapabilirim acil tavsiyelerinize ihtiyacım var
Evet zaten pekmez katıyordum yemeklerine direk pekmez tereyağı yaptım inşallah fayda eder, sonra buraya yazdım baska oneriler varsa alayım diyePekmez ve tereyağı karistirip veriyorlar canim benim okuduğum ama bi doktoruna sor bakalim çok gecmis olsun
Aynen bizimki de döne döne ilerliyo çok komikHavalar soğudu malum ne kadar aralıkla banyo yaptıriyorsunuz ?
Yüsra 6 aylıkken desteksiz oturdu ama emekleme yok bizde yatakda doner gibi yerde donerek geziyor. Ama yuruteciyle istedigi yere gidebiliyor. Emekleme cabalari yeni yeni basladı. Iki elinden tutunca ayakda duruyor biraz ama adimlamıyor henuz. Ek gıdada sevdigi seyleri yiyor ama kabızlıkla başımız dertte azalttım ek gıdayı onun icin. Gece uykusuzluklarımız sahah huysuzluklarımız devam. Gurbetteyim hic yakınım yok 2 cocugun daha var cok istahli esimde aynen ama bi sisteme oturttum islerimi bunalmiyorum. Yazdıklarınızı okuyorum ilk cocuklarda oyleydim bunalmakdan tadini cikaramamistim. Bu gunler geri gelmiyor cok ozleniyor uykusuz geceler bitiyor ama uyu uyu nereye kadar en kiymetli geceler bunlar. Hepsi gecicek sakin olun tadını cıkarın
Yaaa cok tatlılar ne cabuk buyuyolar deil mi? Rabbim güzel günlerini göstersinAynen bizimki de döne döne ilerliyo çok komikbi de bu akşam. Yatarken sol kolundan destek alıp oturur pozisyona geçmeyi öğrendi 30 defa onu yapıyo yeni bi şey ögrenince çok hoşuma gidiyo bu halleri bi de gözümün içine bakıyor bak ben ne yapıyorum der gibi