Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 80 41,5%
  • erkek

OY: 101 52,3%
  • ikiz kız

OY: 2 1,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,1%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    193
Selam ben pazartesi doğum yaptım. Spinal anestezi ile sezaryen yapıldı. Bebiş 4120 gr kafa çevresi de 38 cm. Hemşire gösterirken direkt “ooo big boy” yaptı😂 ikimiz de iyiyiz çok şükür.
Kızlar doğuma eşiniz girebiliyorsa mutlaka girsin. O an beraber olmak çok güzeldi🥹 bir de yanınıza mutlaka pipetli suluk alın bana vajinal için de söylemişlerdi çok pratik oluyor diye ama emzirmeye çalışırken de çok pratik oluyormuş. Doğum çantasına tırnak törpüsü koymak çok mantıklıymış bizimki baya tırnaklı doğdu😅 Emzirme ile ilgili ebelerden yardım istemeye çekinmeyin. Bizim resmen ikinci gecemizi bir ebe kurtardı asla doğru pozisyonu bulamamıştık.
Yaa 🥹 çok sevindim canım hayırlı, mutlu zamanlarınız olsun inşallah hep birlikte 🥰❤️ Bizim big boylara nazar değmesin inşallah ben de merak içindeyim nasıl olacak kilosu diye 😂 Benim de pazartesi sezaryenim var spinal anestezi ile olacakmış. Eşimi istedim yanıma ama doktorum kabul etmedi malesef 🥲 Sezaryen sonrası karna bastırma falan diyorlar ya ondan yaptılar mı? Sanırım beni en çok korkutan şeylerden biri o. Bir de anestezinin etkisini azaltmak adına kafein alın mutlaka diyorlar orada da böyle bir şeyden bahsettiler mi?

Ben de 34'te düzenli ve yüksek sancılarla hastaneye yattım canım. Nidicard kullandırttı doktor bi de her ihtimale karşı ciğer geliştirici vurdu bana bende de var gebelik şekeri ama benim baya düzenliydi sancılar doktor basbaya akşamına bekliyordu doğumu 🥹 istersen nidicardı da sor doktoruna,
Şimdi kaç hafta oldu peki çok geçmiş olsun sağlıkla kucağınıza alın inşallah , bi sorayım bende doktora pazartesi günü nidicardı belki de progestan çok işe yaramıyordur bu konuda

Canım bende rahim kısalığı var. 6 mm düştü Şuan. Yatıyorum iki aydır hiç bir şey yapmıyorum. Açılma kısalma yoksa korkma bence. Hemde bu dönemde bu tarz sancılar olabiliyor. Önemli bişey olsa ciğer geliştirici vs vurdururdu en azından
Çok geçmiş olsun sağ sağlim kavuşursunuz vaktinde bebişinize inşallah , valla bende artık dinlenmeye alacağım kendimi pazartesi günü duruma bakıp yanımda kimse yok eşimden başka o yüzden her şeyi kendim yapıyordum tabi malım ama artık yavaşlamak lazım

Şimdi kaç hafta oldu peki çok geçmiş olsun sağlıkla kucağınıza alın inşallah , bi sorayım bende doktora pazartesi günü nidicardı belki de progestan çok işe yaramıyordur bu konuda
36'yım şu an 2 hafta geçti üstünden şükür, bu saatten sonra çok da dert değil zaten. Bazı doktorlar 34'ten sonra da kullandırtmıyormuş ciğer geliştiriciyi, doğsa da sorun olmaz diyolarmış ama doktor nolur nolmaz diye vurdurttu. Şekerimi yükseltti ama aşırı da yükselttiğini düşünmüyorum şeker yükselttiğini de bilmediğim için sık kontrol etmedim gerçi

Çok geçmiş olsun sağ sağlim kavuşursunuz vaktinde bebişinize inşallah , valla bende artık dinlenmeye alacağım kendimi pazartesi günü duruma bakıp yanımda kimse yok eşimden başka o yüzden her şeyi kendim yapıyordum tabi malım ama artık yavaşlamak lazım
Evet kesinlikle. Hiç bir şeye dokunmayın. 10 haftadır neredeyse yatıyorum sizin en azından haftanız iyi su gibi geçer zaman hiç stres yapmayın

Selam ben pazartesi doğum yaptım. Spinal anestezi ile sezaryen yapıldı. Bebiş 4120 gr kafa çevresi de 38 cm. Hemşire gösterirken direkt “ooo big boy” yaptı😂 ikimiz de iyiyiz çok şükür.
Kızlar doğuma eşiniz girebiliyorsa mutlaka girsin. O an beraber olmak çok güzeldi🥹 bir de yanınıza mutlaka pipetli suluk alın bana vajinal için de söylemişlerdi çok pratik oluyor diye ama emzirmeye çalışırken de çok pratik oluyormuş. Doğum çantasına tırnak törpüsü koymak çok mantıklıymış bizimki baya tırnaklı doğdu😅 Emzirme ile ilgili ebelerden yardım istemeye çekinmeyin. Bizim resmen ikinci gecemizi bir ebe kurtardı asla doğru pozisyonu bulamamıştık.
Ayy maşallah kuzucuğa, çok sevindim sağlıklı olmanıza. İyi ki sezeryan olmuş bak ölçümlerin hepsi doğruymuş. Pipetli suluk suyu fazla fazla rahat şekilde içirtiyor gerçekten bende çantaya bulup atayım bir tane. Tırnak makasını birisi daha söylemişti ben törpü de makasta attım çantaya. Başka mutlaka alın dediğin şeyler varsa sen bizi aydınlat yine. Bizimkisi de geliyor arkadan haftaya, 36 cm olmuş baş çevresi kilo almamış bu hafta ama kafamızın maşallahı var 😅

senle ben ozelikle vajinal dogurcaz diye totem yapmadigimiz kaldi 🤣🤣 hayirlisi olsun tabi herseyin kolayi olsun zoru olmasin kolay rahat dogum olcaksa vajinal olsun canim :)
Amin amin canım inşallah 🙏 🥰
Bugün birkaç arkadaş toplandık birinin evinde yanlarında öyle bir sancı girdi ki birkaç dk içinde betim benzim attı yani. Herkes de heyecanlandı 😅 Ay geliyor mu falan diye. Sonra tekrarlamadı. Gece uyku arasında da girmişti aynısı. Geliyor gelmekte olan ama bakalım ne zaman 🥴 Dediklerine göre göbeğim de 3 parmak kadar düşmüş 😂
Sağlıkla, kolayından bir doğum inşallah 🙏 ☺️

Yarın olacağız ama 38+0dan selamlar diyebiliriz artık 🥹😅

Eklentiler

• IMG_5062.jpeg
    IMG_5062.jpeg
    68,5 KB · Görüntüleme: 41
Yaaa maşallah tospiğe, hayırlı olsun sağlıkla büyüsün inşallah 🙏 🥰 Sana da çok geçmiş olsun hemen ayaklanmanı diliyorum canım🥰
Biz hastaneye sorduk ama sezaryen doğuma kesinlikle almıyorlarmış eşi. Vajinal olursa girecek inşallah 🙏 Tırnak törpüsü hiç düşünmemiştim eldiven koydum her ihtimale karşı ama 🥰 Emzirme desteğini de not ettimmm ☺️

Cok teşekkür ederim. Amin.🌸 2 gun hastanede yattim en fazla 7 cm açılma oldu ve durdu sancida durdu bebek inmio ilerleme olmuyor die sezaryan dediler aksi takdirde kendin ve bebegin öleblrsnz dediler. Bunu dedikleri sirada bnm sancilarim glmeye baslamsti ise yaramaz fln dedi doktor yine ama ben oyle hissetmiyordum baya dogum sancisi olmaya baslamsti i yüzden sezaryen istemiyorum riski goze alıp norml istiyorum die imza attm bi yandan cok korkarak ama sancilarima guvenmistim iyi ki öyle yapmsm bu imzadan yarım saat sonra dogum yaptim ebe falan sasrdilar hep bebek inmis normele donmus hersy dediler bi kac ikinma sanci bebek geldi elhamdülillah. O sancinin gelmesine sevincmden aglicam hc aklima gelmezdi. Boyle sonuc itibari ile suan pembis bi kizim oldu saglikli hamd olsun 2700 kg dogdu minik kiz 🌸
Oyyy maşallah 🧿 Ne güzel yapmışsın içinin sesini dinlemekle 🥰 Neticesinin güzel olmasına da çok sevindim canım gözün aydın tekrardan 🙏

Cok teşekkür ederim. Amin.🌸 2 gun hastanede yattim en fazla 7 cm açılma oldu ve durdu sancida durdu bebek inmio ilerleme olmuyor die sezaryan dediler aksi takdirde kendin ve bebegin öleblrsnz dediler. Bunu dedikleri sirada bnm sancilarim glmeye baslamsti ise yaramaz fln dedi doktor yine ama ben oyle hissetmiyordum baya dogum sancisi olmaya baslamsti i yüzden sezaryen istemiyorum riski goze alıp norml istiyorum die imza attm bi yandan cok korkarak ama sancilarima guvenmistim iyi ki öyle yapmsm bu imzadan yarım saat sonra dogum yaptim ebe falan sasrdilar hep bebek inmis normele donmus hersy dediler bi kac ikinma sanci bebek geldi elhamdülillah. O sancinin gelmesine sevincmden aglicam hc aklima gelmezdi. Boyle sonuc itibari ile suan pembis bi kizim oldu saglikli hamd olsun 2700 kg dogdu minik kiz 🌸
gözün aydın analı babalı sağlıkla büyüsün inşallah

Kızlar bir süredir tabloya bilgi işleyemedim. Yani yakalayabildiklerimi işledim ama yeni doğum yapanlara da hemen sorup sıkıştırmak istemedim şimdi etiket yapa yapa sorayım eksikleri müsait olduğunuzda yazın ekleyelim olur mu ☺️
D derya32 doğum tarihi, doğum haftası, boy/kilo,
O ozlemem doğum tarihi, doğum haftası, boy/kilo, isim
Y yenidenanne3 doğum tarihi, doğum haftası, boy,
Hayat89 Hayat89 doğum tarihi, doğum haftası, boy/kilo, isim
zinnureyn__ zinnureyn__ doğum tarihi, doğum haftası, boy/kilo, isim
C Cngz44 boy/kilo
Hocahnm Hocahnm boy/kilo

Bilgilerin eklenmesi isteğe bağlı tabi ki. Belirtmek istemeyen belirtmeyebilir 🌸

Bu kişiler dışında doğum yapıp benim atladıklarım varsa da beni etiketleyerek bilgileri paylaşırlarsa eklerim onları da ☺️

Bugün birkaç arkadaş toplandık birinin evinde yanlarında öyle bir sancı girdi ki birkaç dk içinde betim benzim attı yani. Herkes de heyecanlandı 😅 Ay geliyor mu falan diye. Sonra tekrarlamadı. Gece uyku arasında da girmişti aynısı. Geliyor gelmekte olan ama bakalım ne zaman 🥴 Dediklerine göre göbeğim de 3 parmak kadar düşmüş 😂

Bu göbeğin düşüşü nasıl anlaşılıyor ben hala anlamadım 🤷🏻‍♀️ sabah aç karna mi bakılıyor? Yemek yiyince benim her yer doluyor çünkü 😂 Bir de tuhaf gelecek belki ama sanki benim karnım küçüldü yahu, ne alaka bilmiyorum, anlamadım. Tartıda değişen bir şey yok, hani ödem vardı onu attım desem. Doktora sorulamayacak bir soru işte 😂

Ay gerçekten tosbikmiş gerçek bir big boy😅😍 çok sevindim sorunsuz geçmesine, iyi ki sezaryene karar vermişsin gerçekten iri bir bebekmiş. İnşallah çok güzel mutlu bir ömrü olur ❤️❤️

kızlar bugün son gece izlemime gittim sağlık ocağına. adet sancıları yalancı sancıymış sıklaşana kadar panik yapmanıza gerek yok dedi. panik yapmayın diye diye doğururken de anlamicaz bu gidişle kjsdfs
ay annemde dun dediki beni dogurmadan once cok az su gelmis ama minik bir akinti gibi, kardesimde hic gelmemis suyu. ordan da anlamayacaksak nerden anlicaz cidden, ben de anneme benzersem suyum gelmezse, sancidan da anlamiyoruz nasil hastaneye gidicem acaba :)

Bu göbeğin düşüşü nasıl anlaşılıyor ben hala anlamadım 🤷🏻‍♀️ sabah aç karna mi bakılıyor? Yemek yiyince benim her yer doluyor çünkü 😂 Bir de tuhaf gelecek belki ama sanki benim karnım küçüldü yahu, ne alaka bilmiyorum, anlamadım. Tartıda değişen bir şey yok, hani ödem vardı onu attım desem. Doktora sorulamayacak bir soru işte 😂
Memelerin tam orta birleşim yerini düşün. Göbeğin o orta üst kısmı yumuşacık olmuş. Bastırınca sünger gibi inip kalkıyor. Oradan sertlik olan yere kadar koydu arkadaş elini 3-4 parmak inmiş dedi. Bunu geçen kontrolde doktor da demişti aşağıda toplanmaya başlamış yukarısı hafiflemiş demişti 😂

Kızlar çok şükür kızım makinada güzel duruyor 🧿 12 de sarılık ölçtüler 9 a düşmüş . Sabah çıkışımızı yapacaklar gibi duruyor .

Benim kuzum meğerse beyaz tenliymiş teyseleriii . Pamuk gibi beyazladı 😂 yavrumdan boya aktı sanki . Saçlarının rengi bile açıldı çingen sarısı da oldu 😂😂😂 çok komik 😝
Yaa süper canım ciktinizmi
Sarılığı olan bebeklere hastanede ne gibi bi tedavi uygulanıyor
Sadece ışık veriliyo cnm

Bugün doğumlar olmuş beybiler gelmiş saglikla buyusunler inşallah
Kontrolümüzde gittik bizde bugün 13 günlük olduk 1 kilo almışız sarılığı 11 e gerilemiş benim için çok iyi bu bebeğim uzamış sarılık olmicak demekki bende troid olduğu için bebeğiminde troidine bakildi çok şükür o degeride normal geldi 🥰

Ay senin karnın gerçekten aşağıda🥹 benimkisi hala kaburgalarımın oralarda mesela, daha bugün arkadaşım hiç inmemiş dedi😅 senin sanki çok zamanın kalmamış gibi, 39da falan gelir inşallah kendiliğinden🥲

X