• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Labneyi kendin mi yapacaksın canım? Ben çalıştığım için kızım zamanı geldiğinde kahvaltısını babasıyla yapacak ama ön hazırlık süreci beni zorlar mı bilemiyorum. Çok da hazıra kaçmak istemiyorum😢

F Fiden

1litre sütu ılıtin. Elinizi 6sn yakmayacak şekilde olsun. Sonra bir kasede 1 tane suzme peynir kalıbını ezin içine 1 kepçe süt koyun. Karıştırin. Sütün içine dokun. Yedirin iyice. Sonra cam kavanoza koyup önceden 100derecede 6dk isitilmis fırına koyun havluya sarıp. 6 saat dursun. Sonra ağzını açıp 6 saat de buzdolabında tutun. Sonra tülbentin altına süzgeç ve kap koyun. Bir yere asın. Karışımı içine dokun. 1 saat suzulsun. Hazır. Peynir altı suyunu da başka bir şey de kullanırsınız.

Kızlar bugün kabak günüydü aparatla hasladim buharda ezdim ama hiç iyi olmadı çekirdek olmayan yerlerden verdim ama beğenmedi çorba olsa neyse kabak bu şekilde çok saçma oldu
Muzu kolayca yedirmistim onu güzel tüketti hatta kakasinin rengi değişti pütürlü muz ve kan damlası sebep oldu sanırım

Moralimi bozan birşey var ellerim çok kuru aşırı çirkin oldu kremle duzelmez oldu yaşlı birinin elleri gibi ayaklarım keza öyle birde topuk çatlağı bende mi bir gariplik var onceden de bir sürü iş yapardım eldiven kullanmam böyle olmazdı şimdi eldiven alicam

Kızlar bugün kabak günüydü aparatla hasladim buharda ezdim ama hiç iyi olmadı çekirdek olmayan yerlerden verdim ama beğenmedi çorba olsa neyse kabak bu şekilde çok saçma oldu
Muzu kolayca yedirmistim onu güzel tüketti hatta kakasinin rengi değişti pütürlü muz ve kan damlası sebep oldu sanırım

Moralimi bozan birşey var ellerim çok kuru aşırı çirkin oldu kremle duzelmez oldu yaşlı birinin elleri gibi ayaklarım keza öyle birde topuk çatlağı bende mi bir gariplik var onceden de bir sürü iş yapardım eldiven kullanmam böyle olmazdı şimdi eldiven alicam
Ebebekte bebek sabunu var. Ondan al kullan. Benim ellerimde öyleydi. Bu sabunu aldım düzeldi.

F Fiden

1litre sütu ılıtin. Elinizi 6sn yakmayacak şekilde olsun. Sonra bir kasede 1 tane suzme peynir kalıbını ezin içine 1 kepçe süt koyun. Karıştırin. Sütün içine dokun. Yedirin iyice. Sonra cam kavanoza koyup önceden 100derecede 6dk isitilmis fırına koyun havluya sarıp. 6 saat dursun. Sonra ağzını açıp 6 saat de buzdolabında tutun. Sonra tülbentin altına süzgeç ve kap koyun. Bir yere asın. Karışımı içine dokun. 1 saat suzulsun. Hazır. Peynir altı suyunu da başka bir şey de kullanırsınız.
Bu çocuk aç kitabında da bu şekilde tarif ediyor kolay gözüküyor da tüm sorun bunu yapacak vakit bulmakta😢

Bugün sonuçlar çıktı spesifik ıge ile kandan bakmıştı doktorum ben şüphelendiğim gıdaları söylemiştim. Buğday ve glutene bakamadı ama bizim hastanede onun taraması yapılmıyor diye. Bugün sonuç çıktı. Yumurta domates ve cevize. Cevize ciddi bir boyutta var değeri yüksek çıkmış dedi. Yumurta zamanla geçebilir tekrar test ederiz dedi. Çoklu gıda alerjisi olduğu için neocate mama kullanmalısın dedi. Bşrde burda taramasını yapmadığımız bir çok şeye alerjisi olabşlir temkinli olun gözlemlemeye devam edelim dedi. Süt ve süt ürünlerine çıkmadı testte. Ama bu olmadığı manasına gelmez yoğurdu 3 gün kuralı ile çok az dene dedi. Korkuyorum. Ben bşde test yaptırmadan önce süt ve süt ürünlerini kestiğim dönemde bol bol domates yemiştim 😔 bizde durumlar böyle. Kilo aldırmamız şazım gelişimi çok geride kaldı bu alerji kusma vs durumlarından dedi. 😭
Öncelikle çok geçmiş olsun.
Ben almanya da yaşıyorum ve burdaki doktorlar ek gıdaya geçmiş döneminde en son yoğurt ve süt ürünlerini tavsiye ediyorlar.
Isterseniz arastirin ve acele etmeyin.

Öncelikle çok geçmiş olsun.
Ben almanya da yaşıyorum ve burdaki doktorlar ek gıdaya geçmiş döneminde en son yoğurt ve süt ürünlerini tavsiye ediyorlar.
Isterseniz arastirin ve acele etmeyin.
Burdakiler de taktılar illa yoğurtla başla. Eşim de dün yoğurt yoğurt diye beynimi yedi. Blw de 1 ay sonra veriliyor diyorum yok anlatamiyorum. Tabi ben gene bildiğimi yapicam. Sebze ile başlıcam. Bugün labne yapmıştım. Diline degdirdim bakiim ne yapacak diye. Sevdi gibi.

Burdakiler de taktılar illa yoğurtla başla. Eşim de dün yoğurt yoğurt diye beynimi yedi. Blw de 1 ay sonra veriliyor diyorum yok anlatamiyorum. Tabi ben gene bildiğimi yapicam. Sebze ile başlıcam. Bugün labne yapmıştım. Diline degdirdim bakiim ne yapacak diye. Sevdi gibi.
Yoğurt süt bunlara bebekler de özellikle dikkat edilmesi lazim.
Bizim burda ilk sebze sonra meyve sonrada et ve balik.
en son da süt yoğurt ve yumurta.

Yogurdu mayaladim evden çıktım kendi kendine kapanıyor sinyal sesi geliyor zaten
TV monte etmeye karar verdim aldım eşim yapicak tehlikeli olduğunu düşünüyorum
Haşlama aparatı da gayet işe yarıyor

Eklentiler

• IMG-20220815-WA0015.webp
    IMG-20220815-WA0015.webp
    25,4 KB · Görüntüleme: 45
  • IMG_20220819_124055.webp
    IMG_20220819_124055.webp
    24,5 KB · Görüntüleme: 57
  • IMG_20220819_110208.webp
    IMG_20220819_110208.webp
    33,7 KB · Görüntüleme: 56
Melasel Melasel bir sorum daha olucak sana benim kız gece de olsa gündüz de olsa bir süredir acıkınca ağlamıyor elinin iki parmağını emiyor neden normal mi
Başka bi arkadasa sormuşsun ama bende cevaplamak istedim aynı benim kızımda öyle acikinca ağlamıyor ama eline ne geçerse cork cork emiyor 😅 gecede kafayı kaldırıp bakiyor bekliyor oylee allhtan en ufak sese uyanırım da haberim oluyor yoksa sabaha kadar durur benim kiz masallh 🤗

Ya aftlar için eşime eczaneden aftojel aldırdım ama emzirirken kullanılır mi diye sormamız. Bilen var mı ya da eczaci falan tanıdığı olan bir sorma imkanınız var mı kızlar?

Bebitolar, benim oğlanın kulaklarının arkası şu şekilde sarı Konak gibi pul pul. soymaya çalışsam soyulmuyor. Nedir bu sizce? (Banyodan sonra kuruluyoruz ama su mu kalıyor acaba yine de?)
AFE629AC-FF0E-4490-A91A-5311CF5EE17B.webp

Bebitolar, benim oğlanın kulaklarının arkası şu şekilde sarı Konak gibi pul pul. soymaya çalışsam soyulmuyor. Nedir bu sizce? (Banyodan sonra kuruluyoruz ama su mu kalıyor acaba yine de?)
Eki Görüntüle 3116163
Ya gecen aselin de öyleydi. İyice yıkadım banyoda geçti. Tam yikayamiyoruz sanırım oralari.

Back
X