• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Bizimde kilo 6. ayda arttı. Sizinde artar ama fazla kiloda iyibirşey deil zaten.

Bu sayfayi faydalı buldum doktor demedi mesela ilk çay kaşığı sonra tatlı kaşığı sonra yemek kaşığı

Eklentiler

• Screenshot_2022-08-18-23-29-21-606_com.instagram.android.webp
    Screenshot_2022-08-18-23-29-21-606_com.instagram.android.webp
    31,1 KB · Görüntüleme: 61
  • Screenshot_2022-08-18-23-29-19-428_com.instagram.android.webp
    Screenshot_2022-08-18-23-29-19-428_com.instagram.android.webp
    19,7 KB · Görüntüleme: 58
  • Screenshot_2022-08-18-23-29-14-923_com.instagram.android.webp
    Screenshot_2022-08-18-23-29-14-923_com.instagram.android.webp
    21,4 KB · Görüntüleme: 59
yaa alerji testi yağtıran kim vardıı S Samsai sen miydin canıım diyet miyet işe yaramıyo cuma randevu aldım tekrar bir alerji doktoruna gidecğeim bu sefer deri testi yapılacak bakalım ne çıkacak senin durumlar nasıl
Bugün sonuçlar çıktı spesifik ıge ile kandan bakmıştı doktorum ben şüphelendiğim gıdaları söylemiştim. Buğday ve glutene bakamadı ama bizim hastanede onun taraması yapılmıyor diye. Bugün sonuç çıktı. Yumurta domates ve cevize. Cevize ciddi bir boyutta var değeri yüksek çıkmış dedi. Yumurta zamanla geçebilir tekrar test ederiz dedi. Çoklu gıda alerjisi olduğu için neocate mama kullanmalısın dedi. Bşrde burda taramasını yapmadığımız bir çok şeye alerjisi olabşlir temkinli olun gözlemlemeye devam edelim dedi. Süt ve süt ürünlerine çıkmadı testte. Ama bu olmadığı manasına gelmez yoğurdu 3 gün kuralı ile çok az dene dedi. Korkuyorum. Ben bşde test yaptırmadan önce süt ve süt ürünlerini kestiğim dönemde bol bol domates yemiştim 😔 bizde durumlar böyle. Kilo aldırmamız şazım gelişimi çok geride kaldı bu alerji kusma vs durumlarından dedi. 😭

Bebeğim şu an 5 ay 12 günlük kilo alımı az olduğundan dolayı tadımlra başladık sabah akşam da muhallebi yapıyorum ama tadım da patates havuç ve kabaktan başka bi şeye geçemedik doktor mevsimsel şeyler ekleyerek devam et dedi ama semiz otu koydum o gün kakasında az kan gördüm o elendi fasülye 1 yaştan önce önerilmiyor diye okudum başka ne koyabilirim aklıma gelmiyor mevsim geçmeden tattırmam gereken ne var bilemiyorum siz nasıl yapıyorsunuz
Meyve tattırabilirsin.

Bugün sonuçlar çıktı spesifik ıge ile kandan bakmıştı doktorum ben şüphelendiğim gıdaları söylemiştim. Buğday ve glutene bakamadı ama bizim hastanede onun taraması yapılmıyor diye. Bugün sonuç çıktı. Yumurta domates ve cevize. Cevize ciddi bir boyutta var değeri yüksek çıkmış dedi. Yumurta zamanla geçebilir tekrar test ederiz dedi. Çoklu gıda alerjisi olduğu için neocate mama kullanmalısın dedi. Bşrde burda taramasını yapmadığımız bir çok şeye alerjisi olabşlir temkinli olun gözlemlemeye devam edelim dedi. Süt ve süt ürünlerine çıkmadı testte. Ama bu olmadığı manasına gelmez yoğurdu 3 gün kuralı ile çok az dene dedi. Korkuyorum. Ben bşde test yaptırmadan önce süt ve süt ürünlerini kestiğim dönemde bol bol domates yemiştim 😔 bizde durumlar böyle. Kilo aldırmamız şazım gelişimi çok geride kaldı bu alerji kusma vs durumlarından dedi. 😭
Kolay gelsin canım alerjik çocuk sahibi olmak zor . Benim ablam da maalesef öyleydi. 35 yaşına geldi hala alerjik . Ağrı kesiciler, yeşile bile alerjisi var . Ama korkma başta zor gelse de sonra alışıyor insan . Sen yavas yavas dene bütün gıdaları zaten başlangıçta çok az vereceğin için bebeğe zararı olmaz . Yüzünde kırmızılıklar olur veya burun tıkanıklığı vs olur . Bir sorun çıkmazsa artırırsin miktarı. Bir de gidaya alerjisi oldugunda ömür boyu kalacak bir şey degil . Çocuğun bağışıklığı güçlendiğinde onlarda geçecek . Aynı şekilde bende alerjik bünyeye sahibim . Gıdalara değil ama benim. Mesela eskiden güneşe alerjim vardı sonra polen alerjisi oldu şimdi toz alerjim var . Doktor senin bağışıklığıni nerde zayıf bulursa orayı ele geçiriyor bol bol bağışıklıgini güçlendir kendine iyi bak demişti

Günaydın anneler sabah kahvaltısında bebeklerinize neler yediriyorsunuz ben yumurta sarısı ve labne peynir yediriyorum ama bir şeyler daha ilave etmek istiyorum fikirlerinize ihtiyacım var

Günaydın anneler sabah kahvaltısında bebeklerinize neler yediriyorsunuz ben yumurta sarısı ve labne peynir yediriyorum ama bir şeyler daha ilave etmek istiyorum fikirlerinize ihtiyacım var
Bende yoğurt yumurta sarısı lor peyniri labne ve keçiboynuzu özü vericem . Şimdilik yoğurt ve yumurta sarışını denedim . Diğerlerini de alerji yapıp yapmama durumuna göre ekleyeceğim.ilerleyen süreçte zeytin de ekleyeceğim

Bende yoğurt yumurta sarısı lor peyniri labne ve keçiboynuzu özü vericem . Şimdilik yoğurt ve yumurta sarışını denedim . Diğerlerini de alerji yapıp yapmama durumuna göre ekleyeceğim.ilerleyen süreçte zeytin de ekleyeceğim
Teşekkürler peki Keçiboynuzu özünü eczaneden mi aldınız

Kolay gelsin canım alerjik çocuk sahibi olmak zor . Benim ablam da maalesef öyleydi. 35 yaşına geldi hala alerjik . Ağrı kesiciler, yeşile bile alerjisi var . Ama korkma başta zor gelse de sonra alışıyor insan . Sen yavas yavas dene bütün gıdaları zaten başlangıçta çok az vereceğin için bebeğe zararı olmaz . Yüzünde kırmızılıklar olur veya burun tıkanıklığı vs olur . Bir sorun çıkmazsa artırırsin miktarı. Bir de gidaya alerjisi oldugunda ömür boyu kalacak bir şey degil . Çocuğun bağışıklığı güçlendiğinde onlarda geçecek . Aynı şekilde bende alerjik bünyeye sahibim . Gıdalara değil ama benim. Mesela eskiden güneşe alerjim vardı sonra polen alerjisi oldu şimdi toz alerjim var . Doktor senin bağışıklığıni nerde zayıf bulursa orayı ele geçiriyor bol bol bağışıklıgini güçlendir kendine iyi bak demişti
Teşekkür ederim canım. Brnde alerjik bir bünyeye sahibim bende anneme çok çektirmişim bebekken 🤣 sıcaktan isilese alerjiden oldu sanıyorım gerçekten çok zor. Burnu hep tıkanıyor 😔 şimdi hayayımda alerjil maddelerş çıkarınca umarım düzelir ama bebek irmiklş kayısı yediğinde yine mukuslu ve sulu yaptı umarım bebek irmiğine alerjisi yoktur.

Bebekleriniz oturuyor mu kahvaltıyı kaçta nasıl yaptırıyorsunuz ?

Bebekleriniz oturuyor mu kahvaltıyı kaçta nasıl yaptırıyorsunuz ?
6 aylık olduğu için destekli oturabiliyor. Ben tam kahvaltıya başlamadım henüz tadım yaptırıyorum. Şu vakumlu oturaklardan aldım . Masaya sabitliyorum birlikte kahvaltıya oturuyoruz yumurta sarisi verdim bugün biraz . Sonra sofradakilere sulandı salata verdim eline azıcık zeytinyağ verdim onlarla oyalandi .

Dün akşam keci sutunden labne peynir ile yoğurt yaptım, deneme amaçlı. Labne biraz pütürlü olmuş ama diline degdirdim baya sevdi, kaşığı falan yaladı 😂😂

Labneyi kendin mi yapacaksın canım? Ben çalıştığım için kızım zamanı geldiğinde kahvaltısını babasıyla yapacak ama ön hazırlık süreci beni zorlar mı bilemiyorum. Çok da hazıra kaçmak istemiyorum😢

Labneyi kendin mi yapacaksın canım? Ben çalıştığım için kızım zamanı geldiğinde kahvaltısını babasıyla yapacak ama ön hazırlık süreci beni zorlar mı bilemiyorum. Çok da hazıra kaçmak istemiyorum😢
Bende çalışıyorum maalesef yapabileceğimi zannetmiyorum . 😔

Back
X