2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Teşekkür ederim bulmaya çalışırım bizimkide eliyle yemek istiyor sanırım kaşıkla su bile icmiyo çünkü

Ne güzel olumlu konuşmuş senin doktorun beceri 2. Doz bizde de hafif ateş yaptı

Peynir yaptım bugün kızıma yogurt sevmiyordu bugun onuda sevdi minik kavanozlara mayaladim. Yerse ek gida guzel yemezse cok zor. Benim icin oncelik yemek yemeyi sevmesi. Kasigi tabagi gorunce mutlu olsun. Sevmediginde asla zorlamiyorum
S Samsai senide ekledim canım Zorlamamak da çok önemliymiş en doğrusunu yapıyorsun
Teklif et tukurme ağız kapatma varsa kaldır devam etme dedi doktor anne sütü verip ek gıda deneme dedi sabah 10 mesela anne sütü içmeden ek gıda
İstersen sebze istersen meyva dedi 3 gün 5 gün dene diğerine geç şeklinde
Meyva tatlı sebzeyle mi başlasak dedim öyle diye konuşuluyor ama net değil bu bilgi dedi bana bıraktı ben sebzeyle bir tanissin önce diyorum
Benim doktor özellikle uyardı blendir yok çatalla et cam rende o kadar pütürlü yemesi lazım dedi

Beb ilk sebzeyle başladım hiç sevmedi. Gerçi çocuk da haklı tatsız tuzsuz bir şey. Neyse sonra meyveleri geçtim onları biraz daha sevdi . Sonra meyveli irmik yapmaya başladım muhallebi gibi oluyor en çok onları sevdi ve yemeğe ilgisi o zaman başladı. Sonra sebzeleri de almaya başladı. En ònce meyveleri versem nasıl olurdu sebzeleri istemez miydi bilmiyorum ama meyvenin kesinlikle bize katkısı olduğunu düşünüyorum

Bu arada evet bebekler kendileri yemeyi seviyorlar. Benimki de kaşığı elimden alıyor kendi götürüyor agzina ama yedikten sonra çıkarmıyor hep ağzında tutuyor şapşik ben yedirince ilgisi dağılıyor istemiyor bir süre sonra . Artık kaşığına ben koyuyorum birlikte ağzına götürüyoruz . 8. Ayda blw denemeyi düşünüyorum bakalım nasıl olacak.

Pütürlü yiyebiliyor cok sükür patatesi uzumu seftaliyi karpuzu bolüp veriyorum direk yutuyor. Yutma sorunu olmaması adına o 5 aylikken puturlu yutuyordu birazdaha vakit gecsin tarhana yapip icine sehriye filanda koycam. Tatli patatesi bolup parca halindede veriyorum yine ama bu corbasi catalla ezince sevmiyor bu sekilde seviyor benim icin sevmesi önemli

Kızlar sebzeleri buharda yapmak için makine mi aldınız aparat mi nasıl yapacaksoniz
Ben yoyko aldım ama ikeadan aparat alabilirsin o da güzel yapıyor. Ben de aparat da var.

Bize 5. Ay kontrolunde ek gıda hakkinda bilgi vermedi. Normalde kucuk kucuk tadımlara başlayacaktık ama kilosu güzel 5ay 20 gunlukken baslayalim dedi o zaman bidaha gelin neler yicek o zaman anlatirim dedi yani 20 gun sonra bidaha gidip sirf tarif etsin diye muayene ücreti ödemek istemiyorum muayene ücretleri baya yüksek sebze ve yoğurttan başlayip meyve tadımlarını en sona bırakıcam kilo yapmasin diye de nişastalı tahıllı irmikli şeyleri çok az vericem. Buraya kadar tamam da hangi saatlerde kaç cc vercem onları sorcaktim. napsam bilemedim ya

canım senin bebeğin için 5 ay 20 gün bile erken sen onu 6-7 ay arası ayarla öyle git doktora.
cc hesabı vereceğini sanmıyorum ilk günler birer tatlı kaşığı yeseler yeter sonra sonra1 çorba kaşığı daha sonra 2-3 derken öğün haline gelir zamanla

Kontrol muayenesine git canım 10 gün içinde miydi neydi tekrar gidersen para ödemiyorsun. Niye erken geldin derse bir şeyler uydurursun onlar uyaniksa biz de uyanığiz

Boşver bak ben 7.aya doğru baslicam. Hatta 7.ayda baslicam sanırım. Bana da 5.ayda başlayalım demişti. Ben blw yapicam daha erken dedim de güldü. Çok şey okuma diye kilosu da iyi bekle boşver.

Bugün kahvaltı yaptik biz 4. Kez yumurta yedigimiz icin bir miktar artirdik labneyle karıstırip veriyorum cok sevdi. Sonra dün den peynir yapmıstım ona ondan verdim cok sevdi onuda sonra biraz hurma özu yedi. Tam kahvalti oldu ama toplamda 2.5 yemek kasigi anca yedikleri emip uyudu sonra. Yedirsem bi okadar daha yerdi.
Cc. Deilde 2 cay bardagi deniyor olcu ama o 7. Ayda belki okadar yiyemiyor henuz. Sebze püresi ve yogurt yeriz bide bugün. Bizde sorun su icmemesi icmio ama emiyo yemekden sonra.

Benim kiz hiç bişey yemiyo kaşığı görünce dudaklarini kıtlığı eline karpuz verdiğimde suyunu emdi ama başka biseyi asla kabul etmiyor

bende çok yorgunum.pazartesi işe başlıyorum. ona da kafam takık. vitamin içmiyorum yine aldım emziren anne vitamini. pregnacare marka

Brnde bir sebze bi meyve şeklinde mi ilerlesem diyorum hazır yaz meyvelerininde tam mevsimi sonuçta. Bizimki kaşık için çıldırıyor içindeki umrunda değil su içirme işi nasıl olacak? Doktor bebeğine bırak dedi bizim ki mama sevmez suyu bitirmek istiyor 100 versem 100 içecek. Ek gıda zaten yiyemez dedi bıraksan tabağı bitirecek napsam bilemedim. Şnternette tadım 1 kaşık olur diyor benimki vermezsem ağlıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…