• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149
Benımkınınde hep kacıyor emerken hhııh hııh dıye nefes alamıyor hemen kaldırıyorum kafasını,annem dıyorkı sut tazyıklı gelır bazen ondan olur korkma dıyor ama ben cok korkuyorum tabıkıde.Herseyı ayrı zor mınık bır cana bakmanın..ama ıyıkı varlar ıyıkı bızımleler..
Aynisini yaşıyordum iki haftadır hemşire vs normal bebek şuan yeni emmeye başladığı için ayak uydursmiyor yavaş yavaş düzelir dedi. Bi de bazen burnundan agzindan geri skiyodu süt direkt ondan korkuyordum. Şuan daha iyi memedeyken ekstrem bir sey olmadikca(emerken ikinmaya calismak gibi) boğazına kaçmıyor yine şükür büyüdükçe az da olsa düzelir merak etme

Çok üzgünüm, çok geçmiş olsun, gözlerim dolarak okudum.. allah ne tekrarını ne de kötüsünü yaşatsın🙏🏻 hiçbirimizin başına gelmesin dilerim ki🙏🏻

Gebe okulunda dersini aldık. Hemşiremiz "siz öğrenin ama çevrenize de öğretin. Böyle durumda anne soğukkanlılıkla müdahale edemeyebilir" demişti.
Sizin gibi soğukkanlı kalabilmek de hiç kolay değil🌸 elinizden gelenin en iyisini yapmışsınız güzel anne🙏💞

Gebe okulunda verilen 2 tavsiyeyi paylaşmak istiyorum (umarım kimsenin ihtiyacı olmaz):

1. Sizinle birlikte bebeğin yanında olacak yakınlarınıza da ilk yardım eğitimini aldırın veya siz öğretin.

2. Kapıya veya buzdolabına (kolay görünecek bir yere) evinizin adresini yazın. 112'yi siz değil, yanınızda olan akrabanız veya komşunuz arayacak olabilir (veya panik anında siz de adresi karıştırabilirsiniz).
Canım benim çok teşekkür ederim İnşalalh kimse yaşamasın Rabbim hepimizin evlatlarını korusun. Ben o müdahaleyi yaptım açılır gibi oldu ama donuklaştı kızardı öyle olunca eşim kaptı kucağımdan hemşire komşumuza indi o indiği an 112 yi aradım Allahım kimseye yaşatmasın bugğnğ hafızamdan silmek istiyorum 😢

İltihaplı mi bilmiyorum da doktorlar yeşil ve kötü kokan akıntı olursa doktora gidin vs demişlerdi taburcu etmeden önce. Yani tek umudum bu şekilde olmaması zaten rengi söndü iyice azaldı da o yüzden reglin son günü gibi lekelenme şeklinde diye yorumlamak istiyorum sbxbbdbd benim çok fazla kanama olmadı da bir hafta sonrasında baya azaldı yok kadara indi. Bunu bünyeye bağlıyorum çünkü reglde de 3 gün max tam oluyorsa son 2 lekelenme ve bitiyordu o yüzden sorun etmedim de ne bileyim bi korkuyor insan. İyileşmeden gidip tekrar muayene olmak veya dikiş sorunu yaşamak hiç istemiyorum sjhxhdjdkdjdjdj
Sen dogum sonrasi kontrole gitmedinmi hic cnm

Bendede durum ayni. Rengide birebir tarif ettigin gibi benimde aklima enfeksiyonmu kapti diye geldi ama agri sizida azaldi bende
Hareket ediyor musun ya ben full yattığım zamanlar yani iş yapmiyorum arada kalkıp geri yataga geldiğimde sorun yok ama dün mutfağı toparladim çamaşır astım bulaşık makinesi vs , bugün de yine çamaşır bulaşık makinesini bosalttim ve akşamdan kalanlari vs dizdim yani süpürme vileda falan onlar yok sadece bu tip ayakta durup dolandim. Bı sure sonra sızlamaya başladı geçen de öyle olmuştu zaten. Dinlenince veya banyoda ılık suya girince hafifliyor yine şükür.

İyileşme süreci diyorum. Artık koltuklara daha dik oturabiliyor olmak güzel hissettiriyor dnbdjdnd hastahaneye 3 günlükken gittigmizdeki benim sefalet dolu halimi görseniz acirdiniz cidden dndbjdndjd

en iyisi de şu ben dikislerden dolayi bir hafta neredeyse hic oturmadim, bebişi de yatarak emzirdim sonrasında artık oturarak emzirebiliyo olmak da hoşuma gidiyo snxbdjxnjdbd ay hayattan aldığım keyifler buralara kadar inmiş diyio üzülüyorum bazen ama buna da şükür sağlıklı bebeklerimiz yanimizdalar Allah'a şükür 🥹 ❤️

Kızlaar sezeryan olalı 17.gun ve kabızlık yuzunden bugun kanamam oldu :(( çok zorladıgım ıcınde dıkısımden pembe akıntı gelmeye basladı.onemlı bısey olmamıstır ınsallah.bebegı bıle emzırsem karnıma her baskı yaptıgımda akıntı gelıyor dıkısımın bıyerınden,dıkısım falan acılmamıstır ınsallah ya cok korktum
Canım doktoruna 15.gün kontrolüne gitmedin mi? Bence bilgilendir doktorunu. Dikişin açılmamıştır belki ama enfeksiyon olabilir mi ki?

Sen dogum sonrasi kontrole gitmedinmi hic cnm
Yoooo ndbxjdbdjdn taburcu edilmeden önce doktor geldi kontrol etti taburcu olmak istiyorum dedim o da tamam sıkıntı yok zaten sizin de adınızı veririm dedi. Dikişler kendi Teker teker düşecek, Kötü koku, yeşil gibi akıntı vs olursa doktors görün dediler o kadar sbdbbdndjd bu 40 dönemi bı geçsin iyice o zaman randevu alıp giderim diye düşünüyorum çünkü doğumdan sonra bir sorun yoksa bile bi görünmeyi öneriyorlar ne olur ne olmaz diye 🤗

Hareket ediyor musun ya ben full yattığım zamanlar yani iş yapmiyorum arada kalkıp geri yataga geldiğimde sorun yok ama dün mutfağı toparladim çamaşır astım bulaşık makinesi vs , bugün de yine çamaşır bulaşık makinesini bosalttim ve akşamdan kalanlari vs dizdim yani süpürme vileda falan onlar yok sadece bu tip ayakta durup dolandim. Bı sure sonra sızlamaya başladı geçen de öyle olmuştu zaten. Dinlenince veya banyoda ılık suya girince hafifliyor yine şükür.

İyileşme süreci diyorum. Artık koltuklara daha dik oturabiliyor olmak güzel hissettiriyor dnbdjdnd hastahaneye 3 günlükken gittigmizdeki benim sefalet dolu halimi görseniz acirdiniz cidden dndbjdndjd

en iyisi de şu ben dikislerden dolayi bir hafta neredeyse hic oturmadim, bebişi de yatarak emzirdim sonrasında artık oturarak emzirebiliyo olmak da hoşuma gidiyo snxbdjxnjdbd ay hayattan aldığım keyifler buralara kadar inmiş diyio üzülüyorum bazen ama buna da şükür sağlıklı bebeklerimiz yanimizdalar Allah'a şükür 🥹 ❤️
Benim bikac gun oncesine kdr oyleydi cok is yapsam cok agrim oluodu sunnetli gbi bacaklarimi acip uzaniyordum anca ole rahat ediodum. Ama birkac gundur daha rahatim agrim olmuyor gibi. Bide ben hala ilac kullaniom gecen kontrole gtmistim bir kutu daha antibiyotik verdi. Belki ondandir agrilarimin azalmasi

İyi akşamlar kızlar 3 gündür büyük tuvaletimi yaparken makatımdan kan geliyor ve bu klozetteki suyu koyu kırmızıya boyayacak kadar böyle bir şey yaşayan var mı kadın doğum doktoruma yazdım yarın gideceğim ama ben bir tedirgin oldum genel cerraha da yönlendirdi beni daha önce kabızlık konusunda daha kötü günlerim olmuştu hergün tuvalete çıkamıyordum ona rağmen böyle kanama yaşamadım şimdi her gün çıkıyorum çokta kabız sayılmam ama kanama oluyor bunesnada doktorumda ameliyat esnasında bağırsağımda bir şey gördüğünü söyledi adını tam hatırlamıyorum dediği tıbbi terimin fotoğrafını çekmiş o iltihaplandıysa ondan da olabilir yarın gel bakalım dedi yönlendirdiği cerraha da bahsetmiş ama ben bir tedirginim 🤦🏻‍♀️

Benim bikac gun oncesine kdr oyleydi cok is yapsam cok agrim oluodu sunnetli gbi bacaklarimi acip uzaniyordum anca ole rahat ediodum. Ama birkac gundur daha rahatim agrim olmuyor gibi. Bide ben hala ilac kullaniom gecen kontrole gtmistim bir kutu daha antibiyotik verdi. Belki ondandir agrilarimin azalmasi
Tabi canım antibiyotik etki ediyo baya benim 5 günlük veriler sadece günde 2 kullandım:( bittiğine üzülmüştüm çünkü ağrılar daha dayanilmaz olurdu iyi ki vermişler dedim yani xnxbjddnjdnd belki şuan kullaniyor olsam hiç bir sızım olmayacakmiş 😂😂 olsun diyorum ya şükür halimize saglikliyiz evimizde bebişimizleyiz. Bi de senin durumun farklıydı yapışık falan demiştin, normal o yüzden kullanman. İyileş de önemi yok mecbur kullancaz ❤️

İyi akşamlar kızlar 3 gündür büyük tuvaletimi yaparken makatımdan kan geliyor ve bu klozetteki suyu koyu kırmızıya boyayacak kadar böyle bir şey yaşayan var mı kadın doğum doktoruma yazdım yarın gideceğim ama ben bir tedirgin oldum genel cerraha da yönlendirdi beni daha önce kabızlık konusunda daha kötü günlerim olmuştu hergün tuvalete çıkamıyordum ona rağmen böyle kanama yaşamadım şimdi her gün çıkıyorum çokta kabız sayılmam ama kanama oluyor bunesnada doktorumda ameliyat esnasında bağırsağımda bir şey gördüğünü söyledi adını tam hatırlamıyorum dediği tıbbi terimin fotoğrafını çekmiş o iltihaplandıysa ondan da olabilir yarın gel bakalım dedi yönlendirdiği cerraha da bahsetmiş ama ben bir tedirginim 🤦🏻‍♀️
Geçmiş olsun canım:( hic bi fikrim yok ama umarım seni zorlamayacak bir durumdur 🙏

Bendeki air canım, daha çok hava akışı sağlıyor muhtemelen. Soft daha yumuşaktır isminden dolayı diye düşünüyorum
Bu ikisini neye göre tercih ediyoruz ya, bilgisi olan var mı ? Yani hava akışı veya yumuşaklığı neye yarayacak bebiş açısından ons göre seçiliyor ya hic bir fikrim yok 😂 Alacağımız zaman da bu ikileme düşünce chiccoyu aldık mesela, ama çok da alıyor gibi değil emziği o yüzden bir de aventi denemek istiyorum onu da aynı karsilarsa uğraşmıcam daha fazla 🥹

Canım benim yıllardır ara ara dediğin şekilde oluyor adet olmuşum gibi tuvaletten kalkınca komple kan olmuş oluyor. Hiç doktora da gitmedim bazen uzun bir süre olmuyor. Bence korkulacak bir şey yoktur sen içini ferah tut zaten gidersin bi kontrole de çok takılırsa kafana 🥰

Bu ikisini neye göre tercih ediyoruz ya, bilgisi olan var mı ? Yani hava akışı veya yumuşaklığı neye yarayacak bebiş açısından ons göre seçiliyor ya hic bir fikrim yok 😂 Alacağımız zaman da bu ikileme düşünce chiccoyu aldık mesela, ama çok da alıyor gibi değil emziği o yüzden bir de aventi denemek istiyorum onu da aynı karsilarsa uğraşmıcam daha fazla 🥹
Valla benim de çok bir fikrim yok onu almış ablam kullandım ben de çocuk tuttu gerisine takılmadım 😂😂😂

Geçmiş olsun canım:( hic bi fikrim yok ama umarım seni zorlamayacak bir durumdur 🙏
Sağol canım bakalım yarın öğrencez artık durum nedir umarım ameliyat gerektiren bir şey değildir 🙏🏻
Canım benim yıllardır ara ara dediğin şekilde oluyor adet olmuşum gibi tuvaletten kalkınca komple kan olmuş oluyor. Hiç doktora da gitmedim bazen uzun bir süre olmuyor. Bence korkulacak bir şey yoktur sen içini ferah tut zaten gidersin bi kontrole de çok takılırsa kafana 🥰
Evet aynen o şekilde oluyor canım benimde teşekkür ediyorum ama doktorun telefonda bağırsakla ilgili dedikleri bir tedirgin etti beni tabi yarın bakalım güzel sonuçlar alırız inşallah 🙏🏻

Valla benim de çok bir fikrim yok onu almış ablam kullandım ben de çocuk tuttu gerisine takılmadım 😂😂😂
Maşallah diyorum çünkü buna bile nazar degebiliyor benim bebe de almıştı herkese duyurdum galiba hızımı alamayıp snbdjsbdjdhdhbd sonrakilerde açsa tuttu, disardayken vs tuttu, bezini degisirken kzirlendiyse tuttu ama kısa süreli o yüzden maşallah maşallah 🤗🤗 neyse ebebege yolum düşünce alayım bari

Maşallah diyorum çünkü buna bile nazar degebiliyor benim bebe de almıştı herkese duyurdum galiba hızımı alamayıp snbdjsbdjdhdhbd sonrakilerde açsa tuttu, disardayken vs tuttu, bezini degisirken kzirlendiyse tuttu ama kısa süreli o yüzden maşallah maşallah 🤗🤗 neyse ebebege yolum düşünce alayım bari
Aslınds bizimki de biraz öyle, istemiyorsa atıyor ağzından. Ağlarken falan veriyorum açsa asla tutmuyor mesela. Uyurken, bez değişirken falan veriyorum ben de. İnşallah senin minnoş da daha uzun süreli tutar 🥰🥰

Aslınds bizimki de biraz öyle, istemiyorsa atıyor ağzından. Ağlarken falan veriyorum açsa asla tutmuyor mesela. Uyurken, bez değişirken falan veriyorum ben de. İnşallah senin minnoş da daha uzun süreli tutar 🥰🥰
Uykuya geçişte alsın sadece ona da okeyim. Yani devamlı tutsun derdinde değilim, benimki tam tersi açken tutuyor Deli kızım nxbdnndbd hayırlısı diyorum canı keyfi nasıl isterse valla 🥹🥰

Bu arada doğalı üç gün olacak bizim bebikin adı yok hiçbişey koymak istemiyorum watsapım dolmuş ismi ne diye herkes sürekli arıyor ne koyuldu daha da koyasım gelmiyor 🤨
Bende senin mesajları inceliyordum ismini koydu mu acaba diye benim de isim arayışım devam ediyor

Kızlaar sezeryan olalı 17.gun ve kabızlık yuzunden bugun kanamam oldu :(( çok zorladıgım ıcınde dıkısımden pembe akıntı gelmeye basladı.onemlı bısey olmamıstır ınsallah.bebegı bıle emzırsem karnıma her baskı yaptıgımda akıntı gelıyor dıkısımın bıyerınden,dıkısım falan acılmamıstır ınsallah ya cok korktum
Dr ozelse musadesini alıp fotoğrafını çekip gönderebilirsin.. Dr a gitmekte sıkıntı çekiyorsan en azından ön bilgi olur

Back
X