• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149
Ayyy çok geçmiş olsunn benim bebeğim de emerken sürekli boğazına kaçırıyor nefessiz kalıyor boynunu dik tutup yüzüne ufleyince düzeliyor nasıl bir şeyse ama okurken içim titredi çok zor bir durum bir daha yaşamazsınız insaAllah, anne olmak ne garip bir hismis yaa ben daha once kimse için böyle endişe duymamıştım şimdi gece nefesini dinliyorum sürekli.
Boğazına birşey kaçma veya tıkanma varsa, o anda bebeği dik pozisyona getirmeyi önermiyorlar.
Allah korusun eğer soluk borusuna giderse, kaçan sütü daha aşağıya gönderme durumu olurmuş.
Baş aşağı ters çevirin diyorlar direkt. Süt yerçekimi ile ağıza ve dışarı aksın diye.

Eğer sık tıkanma oluyorsa, bebeği emzirirken daha dik veya futbol tutuşu yapabilirsiniz diye öneriyorlar.

Boğazına birşey kaçma veya tıkanma varsa, o anda bebeği dik pozisyona getirmeyi önermiyorlar.
Allah korusun eğer soluk borusuna giderse, kaçan sütü daha aşağıya gönderme durumu olurmuş.
Baş aşağı ters çevirin diyorlar direkt. Süt yerçekimi ile ağıza ve dışarı aksın diye.

Eğer sık tıkanma oluyorsa, bebeği emzirirken daha dik veya futbol tutuşu yapabilirsiniz diye öneriyorlar.
Yaa hiç bilmiyorum annem öyle gösterdi diye öyle yapıyordum valla korktum şimdi daha çok dikkat edeceğim, dik emziriyorum aslında ama emerken bir yandan da hızlı nefes almaya çalışıyor ondan oluyor sanırım

Yaa hiç bilmiyorum annem öyle gösterdi diye öyle yapıyordum valla korktum şimdi daha çok dikkat edeceğim, dik emziriyorum aslında ama emerken bir yandan da hızlı nefes almaya çalışıyor ondan oluyor sanırım
Bence acıkınca memeyi görüp heyecanlanıyor bebişler🤩 onlar da yeni yeni alışıyor ağız burun koordinasyonuna.

Memede uyuyan bebeğin de uyansın diye burnunu sıkmamak lazımmış. Annemler çok yapardı küçük kuzenlerime.
O da kaçırabilir dediler.

Önce çene altına pıt pıt uyarın
2. Kulak önündeki çene kemğine hafif basın
3. Ayak tabanına patpat vurun dediler

Bence acıkınca memeyi görüp heyecanlanıyor bebişler🤩 onlar da yeni yeni alışıyor ağız burun koordinasyonuna.

Memede uyuyan bebeğin de uyansın diye burnunu sıkmamak lazımmış. Annemler çok yapardı küçük kuzenlerime.
O da kaçırabilir dediler.

Önce çene altına pıt pıt uyarın
2. Kulak önündeki çene kemğine hafif basın
3. Ayak tabanına patpat vurun dediler
Ayy burnunu da çok sıkıyordum çocuğumun onu da yapmayayım bir daha yaa çok teşekkür ederimm

Kızlar ya herkesin bünye farkli biliyorum ama benim kanama şuan yok gibi ve ayakta çok dolanirsam var genel uzanirsam da yok şeklinde ve rengi de kirmizi değil daha çürük bir kirmizi kahve arası soluk ve pigmenti baya az halde. nasil tarif etsem bilemedim djndndnd

Dikişler düşüyor ara ara görüyorum. Acaba dikiş düşmedi de koptu, dikis yeri açıldığı için enfeksiyon şeklinde olan akıntı falan mi bu diye gerildim djndndnd bi de ayakta çok takılınca (ev isleri malum) bugün dikiş cevresi vajina kısmı vs hassaslaştı sanki duşakabine gidip sıcak suyla yıkayınca biraz daha hafifledi ama o rahatsiz eden sızı var genel olarak iki gündür falan. İç dikişler düşecek de onun sızısı mıdır?

Bilirkişi aramıyorum fikirlere açığım sjbdhdbdjdjdjd

Kızlar ya herkesin bünye farkli biliyorum ama benim kanama şuan yok gibi ve ayakta çok dolanirsam var genel uzanirsam da yok şeklinde ve rengi de kirmizi değil daha çürük bir kirmizi kahve arası soluk ve pigmenti baya az halde. nasil tarif etsem bilemedim djndndnd

Dikişler düşüyor ara ara görüyorum. Acaba dikiş düşmedi de koptu, dikis yeri açıldığı için enfeksiyon şeklinde olan akıntı falan mi bu diye gerildim djndndnd bi de ayakta çok takılınca (ev isleri malum) bugün dikiş cevresi vajina kısmı vs hassaslaştı sanki duşakabine gidip sıcak suyla yıkayınca biraz daha hafifledi ama o rahatsiz eden sızı var genel olarak iki gündür falan. İç dikişler düşecek de onun sızısı mıdır?

Ben sezeryan oldum ama gelen kan rengi benimki de dediğin gibi hatta bende bir ara korktum acaba enfeksiyon mu kaptım diye de sonra düzeldi bazen tam kırmızı geliyor bazen hiç gelmiyor bazen de iltihaplı gibi geliyor değişik bisi

Kızlaar sezeryan olalı 17.gun ve kabızlık yuzunden bugun kanamam oldu :(( çok zorladıgım ıcınde dıkısımden pembe akıntı gelmeye basladı.onemlı bısey olmamıstır ınsallah.bebegı bıle emzırsem karnıma her baskı yaptıgımda akıntı gelıyor dıkısımın bıyerınden,dıkısım falan acılmamıstır ınsallah ya cok korktum

Ayyy çok geçmiş olsunn benim bebeğim de emerken sürekli boğazına kaçırıyor nefessiz kalıyor boynunu dik tutup yüzüne ufleyince düzeliyor nasıl bir şeyse ama okurken içim titredi çok zor bir durum bir daha yaşamazsınız insaAllah, anne olmak ne garip bir hismis yaa ben daha once kimse için böyle endişe duymamıştım şimdi gece nefesini dinliyorum sürekli.
Sorma canim benim bugun bebek nefessiz kaldi bogazina kacti sut acele ediyor cok emerken sabirsiz asiri esim yanimdaydi Allahtan yoksa ben kilitlenip kaliyorum

Sorma canim benim bugun bebek nefessiz kaldi bogazina kacti sut acele ediyor cok emerken sabirsiz asiri esim yanimdaydi Allahtan yoksa ben kilitlenip kaliyorum
Benımkınınde hep kacıyor emerken hhııh hııh dıye nefes alamıyor hemen kaldırıyorum kafasını,annem dıyorkı sut tazyıklı gelır bazen ondan olur korkma dıyor ama ben cok korkuyorum tabıkıde.Herseyı ayrı zor mınık bır cana bakmanın..ama ıyıkı varlar ıyıkı bızımleler..

Bendede durum ayni. Rengide birebir tarif ettigin gibi benimde aklima enfeksiyonmu kapti diye geldi ama agri sizida azaldi bende

Ege bölgesinde yaşıyoruz ısıtmayı dün kapattık. Sıcaktan çok huysuzlandigini fark ettik. Ben sadece tulum giydiriyorum bezinin üstüne. Patikli olanlardan tek parça. Sabaha karşı aynı sizlerin de yaptığı gibi kolunun altından muslin örtü sıkıştırıyorum. Onun dışında örtünmeden uyutuyorum. Dün gündüz oda 26 dereceydi sadece kısa kollu zıbın ile duruyordu. Göğüs de sırt da sıcaktı ama kv ve komşu teyze ısrarla çorap ve örtü ört dedi. Tamam dedim tartismamak için. 5 dk geçmedi Evren örtüyü tekmeledi, ayakları da sürte sürte çorabı çıkartmaya çalıştı. İstemiyor gördünüz diyip çıkardım ben de. Gaz olmasına sebep mi oluyorum bilmiyorum ama hem çocuk sıcak oluyor hem çok sıcak değilken daha keyifli oluyor ve uyuyor diye rahat bırakıyorum ben. Şimdi de örtüsüz uyuyor. Bir de doktorlar siz ne giyiyorsaniz bir fazlasi diyorlar ya ben uzun kollu ince pijama + pike ile uyuyorum ama eşim şort tişört ve örtüsüz. İkimizi ortalayinca da tek uzun pijama ile uyumak kalıyor bizim oğlana 😅
Evde anne ve menapozlu biri varsa onlar hariç birinin giyimi baz alınmalıymış. Ben eşime bakıyorum. Ondan bir kat fazla giydiriyorum.

Gün geçmiyor ki lohusalıkta yaşanan durumların üzerine başka durumlar eklenmesin kuzum 😢😢. Bugün ömrümden ömür gitti hayatımın en kötü sabahını yaşadım bugün. Sütüm yeterli olmadığı için mama da veriyorum sarılık durumu var. Bugün aniden bebeğimin boğazına kaçtı. Nefessiz kaldı. Ters çevirdim sırtına beş kez o ilk yardım hareketini yaptım tekrar çevirdim yavrumu baktım aynı gibi nefes alamıyor kafayı yicem annem bir yandan ağlıyor ben bir yandan. Tekrar çevirdim tekrar yaptım ilk yardım hareketini. O an bana öyle bir güç geldi ki ne ameliyat acısı kaldı ne sancı kaldı ne göğüs ucu acısı hiçbir şey . kalktım koşturuyorum . Tekrar yaptım nefes alışını duydum ses çıkardı. Oh dedim oturdum çevirdim yavrumu baktım donuk donuk bakıyor hareket yok kıpkırmızı. Tamam dedim Kerem’im gitti artık bağırmaya başladım eşim koşarak alt komşuya indirdi alt komşu hemşire ben hemen 112 yi aradım ağlıyorum bir yandan adam adres soruyor nasıl adres verdim bilmiyorum verdim kapattım. Aşağıya seslendim nefes alıyor mu diye. Alıyor dediler. O an işte bağıra bağıra ağladım. Çıkardılar Kerem’imi yukarı sarıldım öptüm Allahım kimseye yaşatmasın bu acıyı kimseye. Kızlar ilk yardım manevrasını mutlaka herkesin öğrenmesi lazım. Ben bilmiyordum kesinlikle. O gün haberlerde 112 yi arayan bebeği mamadan boğulma anneyi izlemiştim sizler de görmüşsünüzdür orda o hareketi anlattılar izledim kaydettim. Ordan öğrendim. İlk yardım eğitim semineri alacaktık ben öğretmenim tam doğum iznine ayrıldık alamamıştım. Her neyse sonra ambulans geldi satürasyonu falan ölçtüler baktılar iyi ama önlem amaçlı hastaneye gittik bir de doktor baktı. Sıkıntı yok ama ateş olursa takip edin dedi mama ciğere belki kaçma yaptıysa enfeksiyon yapabilirmiş az ihtimal de olsa. Onun takibini yapacağız. O an gözümün önünden gitmiyor kızlar ara ara ağlıyorum. Allahım evlatlarımızı korusun kimseye yaşatmasın
Canim yaklasik 1 saat once aynisini yasadim var ya esim olmasa ben ne yapardim kilitlendim kaldim meme emerken nefessiz kaldi kasik mamayi ben veremiyorum annem verebiliyor yapamiyorum ben

Sorm
Benımkınınde hep kacıyor emerken hhııh hııh dıye nefes alamıyor hemen kaldırıyorum kafasını,annem dıyorkı sut tazyıklı gelır bazen ondan olur korkma dıyor ama ben cok korkuyorum tabıkıde.Herseyı ayrı zor mınık bır cana bakmanın..ama ıyıkı varlar ıyıkı bızımleler..
SOrma canim kipkirmizi oldu o kadar telas yaptim ki cok zor

Ben sezeryan oldum ama gelen kan rengi benimki de dediğin gibi hatta bende bir ara korktum acaba enfeksiyon mu kaptım diye de sonra düzeldi bazen tam kırmızı geliyor bazen hiç gelmiyor bazen de iltihaplı gibi geliyor değişik bisi
İltihaplı mi bilmiyorum da doktorlar yeşil ve kötü kokan akıntı olursa doktora gidin vs demişlerdi taburcu etmeden önce. Yani tek umudum bu şekilde olmaması zaten rengi söndü iyice azaldı da o yüzden reglin son günü gibi lekelenme şeklinde diye yorumlamak istiyorum sbxbbdbd benim çok fazla kanama olmadı da bir hafta sonrasında baya azaldı yok kadara indi. Bunu bünyeye bağlıyorum çünkü reglde de 3 gün max tam oluyorsa son 2 lekelenme ve bitiyordu o yüzden sorun etmedim de ne bileyim bi korkuyor insan. İyileşmeden gidip tekrar muayene olmak veya dikiş sorunu yaşamak hiç istemiyorum sjhxhdjdkdjdjdj

Canim yaklasik 1 saat once aynisini yasadim var ya esim olmasa ben ne yapardim kilitlendim kaldim meme emerken nefessiz kaldi kasik mamayi ben veremiyorum annem verebiliyor yapamiyorum ben
Ben normal biberondan mama verirken oldu canım çok kötü bir tecrübe gerçekten çok geçmiş olsun sana da. Sütüm çok değil maalesef 😢 tazyikli gelmiyor o yüzden onda kaçma durumu yaşamadım. Allah da yaşatmasın kimselere ya

Çok sağ ol canım benim öyle böyle nefessiz kalma olmadı elim ayağıma dolaştı var ya😢 çok korktum kucağımda öyle çaresiz 😢 Allahım kimseye yaşatmasın insan kafayı yer

Back
X