• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
Benim kiz hiç bişey yemiyo kaşığı görünce dudaklarini kıtlığı eline karpuz verdiğimde suyunu emdi ama başka biseyi asla kabul etmiyor
Benimkide öyleydi bi süre hic kasikla birsey vermedim. Herseyi bölüp verdim sonra o sevdigi seyleri kasıkls verdim oyle alisti

Öyle bir hakkımız vardır bence. Çünkü bazı bebeklerde aşı alerji yapabiliyor mesela onlara nasıl zorunlu olacak ki
İsterseniz hiç birinde yaptırmayabilirsiniz zorunlu değilki.çevremde bırak aşıyı verilen d vitamini demir ilacını kullanmayan çok var.çocuklarda hiç hastalanması sapasağlam vallaa.diyorum bazen çocuğumu götürüp bide zorlacanınınyakıyoruz.onlarmı doğruyu biz mı😅

Bu gece gerçekten çok zorlu bir gece geçirdik. Savaştan çıkmış gibiyim. Hem ağlayıp ağlarken gülen. Bulduğu herşeyi çıığırarak ağzına alan çok değişik hareketlerle yatakta yakalamaç oynadığım bir kızım vardı. 2 lere kadar uyumadı. En son nasıl uyuduk bilmiyorum. Bu diş miydi ek gıda gaz mı yaptı onuda bilmiyorum. Atak desen bilemiyorum dün sabahtands kvler gelmişti 7.30 da. Haşat gibiyim

Benim oğlanın da uykusu dahs düzene girmedi ya. Çıldırıcam. Dün gece 9-10 gibi uyudu. 1-3-5-7-9’da kalktı. Hem de ne kalkmak… 1-3-5 nöbetimiz hep ağlayarak uyanmaydı. annemdeyim bu hafta dinlenmek için geldim bayılınca ama annemde durmamış gece. 2 saatte bir kalkıp beni emdi. Görseniz sanki etlerini sıkıyorum öyle ağlıyor eşek sıpası. Kimsede susmuyor benden başka.

Benim oğlanın da uykusu dahs düzene girmedi ya. Çıldırıcam. Dün gece 9-10 gibi uyudu. 1-3-5-7-9’da kalktı. Hem de ne kalkmak… 1-3-5 nöbetimiz hep ağlayarak uyanmaydı. annemdeyim bu hafta dinlenmek için geldim bayılınca ama annemde durmamış gece. 2 saatte bir kalkıp beni emdi. Görseniz sanki etlerini sıkıyorum öyle ağlıyor eşek sıpası. Kimsede susmuyor benden başka.
Belki yerini yadirgamistir kuzum. Ama zaten uykusu duzene giren pek yok gibi aramizda ya da bize soylemiyola 😂😂 bigun 9 da uyusa obur gun 11 de uyuyo yani Allah'a emanet😂 havalar çok sıcak ona da hak veriyorum cok terliyo

Yatarak emzir. Sen de uyursun yanında. Bazen öyle yapıyorum geceleri

Belki yerini yadirgamistir kuzum. Ama zaten uykusu duzene giren pek yok gibi aramizda ya da bize soylemiyola 😂😂 bigun 9 da uyusa obur gun 11 de uyuyo yani Allah'a emanet😂 havalar çok sıcak ona da hak veriyorum cok terliyo
Yok anam dün 10da uyudu. Bakalım bugün kaçta uyucak 😂

6. Ay aşımızı olduk sukür. Meme reddinin bitmesi kiloyu etkilemis. 800 gr almis. Ama anne sutu yetiyor yemek konusunda tahil cok vermiycem kilolarla basimoz dertte ailece bide o ugrasmasin sonra. Boy baş cevresi 25. Persantil kilo 75. Persantil. Ama 1 ay erken dogmasinin boyda etkisi vardır diye düşünüyorum

Vantilatörün altında yatıyo bizim kiz 😅 yinede uykular sorunlu

6. Ay aşımızı olduk sukür. Meme reddinin bitmesi kiloyu etkilemis. 800 gr almis. Ama anne sutu yetiyor yemek konusunda tahil cok vermiycem kilolarla basimoz dertte ailece bide o ugrasmasin sonra. Boy baş cevresi 25. Persantil kilo 75. Persantil. Ama 1 ay erken dogmasinin boyda etkisi vardır diye düşünüyorum
Kız onlar ne demek boyu kilosunu söylüyor benim gittigim doktorlar 😂

Bizde gittik 6.ay aşılarimizi olduk. Cocuk felci asisi zaten agizdan ve 1 damla gibi biseydi cabucak bitti. Rota asisinda baya zorlandik cunku. 2 bacaktanda asimizi olduk. Hemsire hanim 9.ay asi takviminde yok ama kizamik asisi oluyor, suriyeliler geldikten sonra 1 yas oncesine alindi dedi. Bakalim kasim ortasina geliyor.

4.ayda 7500 gr idik, 8150 gr ciktik normal dedi zaten. Cok hareketlendi artik daha az kilo alir. Ben henjz baslamadim ek gidaya. Meyve suzgeci ile erik, seftali, karpuz falan verdim 1-2 , daha yogurt bile vermedim onunla baslicam en kisa zamanda bakalim acelede etmiyorm zaten

Uyku duzeni ise gunduz uyku araligi 2 saat, 2 saatten once yatarak emzirdigim icin uyuyor genelde, 2 saati gectiyse mizmizlanma cok oluyor o araligi kacirmamak lazim. Yeri geliyor 45 dk yeri geliyor 1,5 saat uyuyor. Bahceli evdeyiz yazin 2 aydir, bahceye cikiyoruz geziyoruz kedilere bakiyoruz temiz hava uykusunu getiriyor cok sukur.

Kız onlar ne demek boyu kilosunu söylüyor benim gittigim doktorlar 😂
😅 yani biraz kisa biraz tombik 👍🏻 8400 65 cm basi 42.5cm
2720 dogmustu 35+6da once iyi kilo alsi meme reddiyle azaldi kilo simdi iyi. 😀🧿

Maşallah kuzuya bizim de tam tersi boy ve baş cevresi çok iyi ama maalesef kilo az 😔 kilo almadığı için çok üzülüyorum anam yazık teselli olsun diye boşuna uğraşma bizden kilolu bebe çıkmıyor zaten diyo😅 şöyle 8 kilo çıksa bu ay kına yakcam 😅

Back
X