2022 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    276
https://ty.gl/kbu0j598v1 ben Sebamed bunu alacağım yenidoğan adı altında pahalıya geliyor attığım seti alıcam daha uygun baby sonuçta yenidoğan ile arasında bir fark olacağını sanmıyorum yeni doğan için alanlar da var yorumlar da
https://ty.gl/2nhlug72x2 çamaşır deterjanı için de bunu alıcam 192 ye inmişti 3 lü seti ama stok bitmiş

Dolap ve şifonyer (Bellona), ana kucağı ebebek , puset bebek arabası ebebek, 2’li cam biberon (bim), bakım seti (bim), tırnak makası (bim), maşrapa küvet kova (bim), biberon temizleme fırçası (bim), kolik biberon ebebek, emzik (bim), ksilifon oyuncak ebebek, Müslin bez (bim), banyo havlusu (A101), ince pike (A101), yelek ve hırkalar anneanne, 10’lu hastane çıkışı ebebek, zıbınlar ebebek ve anneanne, takımlar (trendyol, pazar), 5’li hastane çıkışı (bim), oyuncak yastıklar (bim), depend külot ebebek, bebek silme pamuğu ebebek , kullan at alt açma bezi ebebek, lohusa terlik seti ebebek, 3 farklı beden Prima bez (0-1-2) ebebek, gümüş kapak meme şişen mendili ebebek, 3 tane nevresim takımı (bim), yorgan A101, alt açma takımı anneanne, piyanolu oyuncak ebebek, anne Bebek çantası ebebek, oyuncak toplama kutusu bim, beyaz battaniye kundak anneanne, yeşil kışlık battaniye anneanne, reflü yatağı ebebek, mama önlüğü ebebek, mavi ince kundak ebebek, park beşik ebebek.
Canım reflü yatağının aynısı sepetim de nasıl güzel mi ?

Benim arkadaşım derrma ninkini önerdi.
Ben de nette daha çok derma gördüm, ebebekte filan da. hatta karşı komşum da derma aldı. gümüş iyon bilmem nesi varmış.
şu aspiratörlü sen babyjem miii tarağı nasıl ay bayıldımm aldıklarına çokzelll oda alsak yerleştirsem bende keşkee
Valla canım açıp şöyle bir el sürdüm sadece. Bim kalitesi(?) işte. Biraz seyrek geldi fırçası gözüme. Ebebekte gördüğüm chicco marka gibi sık değil ama chicco’nun da sadece tarak ve fırçası 70 miydi 90 mıydı neydi. Ben bu bakım setini ucuza aldım, ya 20 ya 30. Tek fiyatını hatırlamıyorum ama bimden Tüm alışverişim 430 TL tutmuştu. Küvet maşrapa kova, 3 nevresim takımı (180 TL), 2 paket ağız mendili, oyuncakları, 5li hastane çıkışı, bakım seti, biberon fırçaları, Müslin bezi filan bayağı alışveriş yapmıştık.

Hele 2libiberonu ve emziği gebeliği öğrendiğimde aldım, indirimdeydi o zamanlar. 2li cam biberonu 10 TL’ye mi ne almıştım.

Canım reflü yatağının aynısı sepetim de nasıl güzel mi ?
ben reflü yatağını düz beyaz almıştım, sonra bunu gördüm renkli kılıf koşa koşa değiştirdim. Kafa koyma yeri ve ayak tutma yeri var. Düz beyazda yoktu. dümdüzdü. bir de satış danışmanı çok methetti kiraz çekirdekli bilmem ne diye. düz beyazı da kirazlıydı. İşe yarar inşallaH. park beşiğin ara katına ilk 6 ay reflü yatağını koyucam ben, ayrıca yatak almicam o yüzden desenli olmasını çok sevdim. Bence güzel.

Ben deneme yanılma yöntemi ile hareket edicem. mesela bezlerini birer beden aldım. Komple 3 paket 0 beden alsam belki 2 paketi çöp olacak Ya da çocuğa Prima alerji yapacak bilemem. Keza biberon ve emzik de öyle. Kolik bebek emziği aldım ebebekten 27 TL’ye. gidip 70-80 vermek istemedim pahalı markalara. Belki bebek kolik olmayacak ya da ne bileyim biberona ihtiyacı olmayacak. 🤷🏻‍♀️ Yazdım mı daha önce bilmem, ben hiç emzik ve biberon tutmamışım. bana çekerse bu aldıklarım çöp olur. tersi olursa da ebebek şurada, eşim gider alıp gelir.

Bebek Odasında perde var şu an. O oda boştu bizim. Tülü de güneşliği de var Ama ben dikey zebra alayım diyorum. Çok kullanışlı geldi gözüme. Hem beşiği gri, dolapları krem. alakasız durdular ama Perde ile uyum yakalarım diye düşündüm. Baksanız ya bi.

EF086342-F964-4E84-AD18-980E91266E39.webp

Ben de nette daha çok derma gördüm, ebebekte filan da. hatta karşı komşum da derma aldı. gümüş iyon bilmem nesi varmış.

Valla canım açıp şöyle bir el sürdüm sadece. Bim kalitesi(?) işte. Biraz seyrek geldi fırçası gözüme. Ebebekte gördüğüm chicco marka gibi sık değil ama chicco’nun da sadece tarak ve fırçası 70 miydi 90 mıydı neydi. Ben bu bakım setini ucuza aldım, ya 20 ya 30. Tek fiyatını hatırlamıyorum ama bimden Tüm alışverişim 430 TL tutmuştu. Küvet maşrapa kova, 3 nevresim takımı (180 TL), 2 paket ağız mendili, oyuncakları, 5li hastane çıkışı, bakım seti, biberon fırçaları, Müslin bezi filan bayağı alışveriş yapmıştık.

Hele 2libiberonu ve emziği gebeliği öğrendiğimde aldım, indirimdeydi o zamanlar. 2li cam biberonu 10 TL’ye mi ne almıştım.
Ay en gümüş iyonluymus o.

ben reflü yatağını düz beyaz almıştım, sonra bunu gördüm renkli kılıf koşa koşa değiştirdim. Kafa koyma yeri ve ayak tutma yeri var. Düz beyazda yoktu. dümdüzdü. bir de satış danışmanı çok methetti kiraz çekirdekli bilmem ne diye. düz beyazı da kirazlıydı. İşe yarar inşallaH. park beşiğin ara katına ilk 6 ay reflü yatağını koyucam ben, ayrıca yatak almicam o yüzden desenli olmasını çok sevdim. Bence güzel.
Bende park yatak alıcam da ara katına yatak alıp almamakta kararsız kalmıştım ara katla ana katın ölçüleri aynı bildiğim kadarıyla hemen yanımdan ayırmayacağım için alırım sanırım yatağını ama belki kullanmam ana kata geçirene kadar. Yorumlarını okudum baya iyi kafa yerinin falan olması çok hoşuma gitti ilk zamanlardan beri gözüme bunu kestirmiştim :)

Bende park yatak alıcam da ara katına yatak alıp almamakta kararsız kalmıştım ara katla ana katın ölçüleri aynı bildiğim kadarıyla hemen yanımdan ayırmayacağım için alırım sana yatağını ama belki kullanmam ana kata geçirene kadar. Yorumlarını okudum baya iyi kafa yerinin falan olması çok hoşuma gitti ilk zamanlardan beri gözüme bunu kestirmiştim :)
Ama şöyle düşün, hem ara kata yatak hem de reflü yatağı alırsan bebek çok yukarıda kalır. Tehlikeli olur gibi. Ben bunu düşünüp yatağını yaza doğru alırım dedim Ya da güzel bir indirime girer alırım ama alt kata koyarım. Reflü yatağıyla işim bitince ara kata koyarım.

Efa mom da biraz var magnezyum birde ayrıca hapını verdi oda 200mg ben az kullanıyorum size göre..Bu arada neden vaktiniz olmasın eger maddi ve sağlık uygunsa olabilir..Yasda önemli tabi.Ben ikinciyi yaştan dolayı inan bilemiyorum daha ilki olmadan bilemiyorum..Bende idrara sık cikiyorum çoğu zaman şu azalınca da akıntı rengi koyulasiyor direk..çok yemek zaten bana normalde de zarar veriyor.ben en çok 52 kiloyu gördüm şuana kadar minyon bende.. şuan tombik görüntülü 56 kilo da😌
Yaştan dolayı vaktim olur mu bilmiyorum.
Elhamdülillah bir tane verdi Allahim.
Bunu da sağ salim kucağımıza alırsak bizden mutlusu yoktur bu dünyada.
Hayal gibiydi rüya gibiydi benim için anne olabilmek.
Allahim hiç kimsenin kucagini boş birakmasin inşallah. Allah herkese sağlıklı sıhhatli mübarek hayırlı evlatlar nasıp etsin inşallah.

Ama şöyle düşün, hem ara kata yatak hem de reflü yatağı alırsan bebek çok yukarıda kalır. Tehlikeli olur gibi. Ben bunu düşünüp yatağını yaza doğru alırım dedim Ya da güzel bir indirime girer alırım ama alt kata koyarım. Reflü yatağıyla işim bitince ara kata koyarım.
Evet evet onda kararsız kalmıştım zaten çok yüksek olur diye ana kata koyarım direkt yılbaşından sonra herşeye zam gelecek muhtemelen o yüzden ne kadar çok alırsam o kadar iyi 🙈

Kızlar oğlum biraz rahatsız üşütmüş.Gece oksurmekten uyuyamıyor kuzum.Tabi biz de uyumuyoruz.Sersem oldum.Yazamadim ama takipteyim.Herkes iyidir umarım.Sayfalara yetişemiyorum ki.
Çok geçmiş olsun canım bu ara felaket bi salgın var . Öksürük kızımda da vardı. Ben saf zeytinyağının içine sarımsak rendeleyip biraz bekletiyorum. Gece o yağı ayağının altına sürüp çorap giydirip yatırıyorum. Oda kokudan geçilmiyor 😂 ama öksürüğe çok iyi geliyo. Deneyebilirsin o kokuya dayanabilirsen 😂😂

Ay canım benim İstanbul'da olsak yerdik malesef 😔 sen benim yerinede ye.aynen ailenize anlatmadiklarimizi burda paylaşıyor hepinize tek tek teşekkürler okadar güzel süreçleri beraber yaşadığımız için.hemen inceliyorum seni🧐

Kızlar next ten yakın zamanda alışveriş yapan var mı ? Fiyatlar zaten uçmuş da kargo ücreti nasıl geliyo acaba🤔

Evet evet onda kararsız kalmıştım zaten çok yüksek olur diye ana kata koyarım direkt yılbaşından sonra herşeye zam gelecek muhtemelen o yüzden ne kadar çok alırsam o kadar iyi 🙈
Ben de onu düşündüm o yüzden odasını, arabasını, pusetini, ana kucağını, beşiğini aldım ama bi yerde para bitti 😂 bazı şeyleri zamanla almak lazım. bana kalsa mama sandalyesi bile alıcam ama mama sandalyesini kullanma zamanı gelene kadar sandalyenin modası geçer, durduğu yerde eskir 😂😂😂

Ben de onu düşündüm o yüzden odasını, arabasını, pusetini, ana kucağını, beşiğini aldım ama bi yerde para bitti 😂 bazı şeyleri zamanla almak lazım. bana kalsa mama sandalyesi bile alıcam ama mama sandalyesini kullanma zamanı gelene kadar sandalyenin modası geçer, durduğu yerde eskir 😂😂😂

Aynen ana ihtiyaçlar bitince al sonrakileri 😀
Ben mesela 6.aydan sonra alınacaklari ellemedim bile daha. Oyun ve kitaplara dokunmadım. Şampuanlarıni falan son ay alicam hep. Kamerayı falan

Yaştan dolayı vaktim olur mu bilmiyorum.
Elhamdülillah bir tane verdi Allahim.
Bunu da sağ salim kucağımıza alırsak bizden mutlusu yoktur bu dünyada.
Hayal gibiydi rüya gibiydi benim için anne olabilmek.
Allahim hiç kimsenin kucagini boş birakmasin inşallah. Allah herkese sağlıklı sıhhatli mübarek hayırlı evlatlar nasıp etsin inşallah.
Canım yasitiz sanırım benim ilk bebek olucak ya senin de mi öyle Allah ne isterse o tek olursa kısmet iki olursa kısmet Allah hiçbir annenin dediğin gibi kucağını boş birakmasin annelik duygusu bütün kadınların içinde bir yerlerde açığa çıkmayı bekliyor 🙏🙏🙏

Ahahaha aynı ben, bende geçen gün eşime dedim mama sandalyesi de mi alsak diye 😂😂 Biz de odayı bu ay en geç önümüzde ki ay halletmemiz lazım küçük şeyler göze batmıyor ama büyük olan şeyler de arada ki fark 200 den aşağı olmuyor

Aynen ana ihtiyaçlar bitince al sonrakileri 😀
Ben mesela 6.aydan sonra alınacaklari ellemedim bile daha. Oyun ve kitaplara dokunmadım. Şampuanlarıni falan son ay alicam hep. Kamerayı falan
O son ay bez şampuan deterjan pjama tkm kendime bu gidişle oda son aya kalcak hala almadım terlik lohusa tacı..pjama ve taç rengine bir türlü karar veremiyorum..biraz daha baby kitap alırım.bebek arabası eksik.odaya halı fon perde.. Montessori kitaplık.. Bebeğime kiyafet çok az aldım ama idare ederim doguncada alırım kalan şeyleri bir tamamliyim da

Back
X