2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    156
Kızlar dogumdan beri sutumun yetmemesiyle ugrasiyorum, denemedigim sey kalmadi, psikolojim de mahvoldu. Hep mama destegi ile ilerledim. Hala da oyle devam ediyoruz ama bayaa azalttik mamayi sukur. Bende en cok ise yarayan sey alkolsuz bira oldu, sizlerle de paylasmak istedim.
Bunu bu sabah yazdim sizlerle paylasacaktim belki faydasi olur diye. Sonra oglumu disciye getirdik, dil damak bagindan suphellenmisti emzirme danismanim, meme uclarim emzirme sonrasi iki yana bakiyordu cunku ve mastit oldum ustune apse yapti vs. Discide ortaya cikti ki hem damak bagi varmis, 4. Derece ( en yuksegi) hem de dil bagi gerideymis. Bu ikisi memeyi duzgun kavrayamamasina hem gaz problemlerine hem de benim sutumun azalmasina, mastit olmama neden olabilirmis. O kadar sinirliyim ki cocuk doktorumuza. Nasil anlamaz bunu? Bana cehennemi yasatti iki bucuk aydir. Gaz yuzunden cocuk uyuyamadi. Benim cektiklerimi zaten biliyorsunuz. Sizin de aklinizda bulunsun en olmadi kendiniz kontrol edin evde bi.
Peki nasıl çözülecekmiş canım bu durum? Bende hemen hemen aynı şeyleri yaşadım hala sütüm yetmiyor , mastit oldum tam geçti derken tekrar basladı simdi. Meme uçlarıma sürekli beyaz şeyler çıkıyor gerçekten psikolojim pert. Biz geçen gün başka bir çocuk doktoruna gittik. Dil bağına baktı yok dedi ama aynı şeyler benimde başıma geldi 😔

Kızlar siz 2saatte bir mi emziriyorsunuz ya benim bebeğim uyanmayınca ben kendim uyandırıp emzirmiyorum bazen 3saat bazen 4saat oluyor yanlış mı yapıyorum acaba
Ben gece uyurken 3 saatte bir uyandırıyordum salı günü doktor artık 5 saat uyuyabilir kendi uyanmazsa dedi ama şöyle 5 saat. En son beslemeye basladığın saatten itibaren 5 saat olacak. Bittikten sonra değil. Zaten emzir gaz çıkar uyut derken vakit geçiyor.

Benim oğlum 15 günlüken 14 tü sarıılık değeri 1 aylık kontrolde hala sarıydı ama doktor gerek görmedi , azalmaya başlamış dedi , bana da çok sarı geliyordu ama doktorlar anlıyorlar renginden azalmaya başladığını
Evet doktor banada azalmıs dedi ama baktırmak istedim 9 çıktı bana hala değer yüksek geliyor :( bizimde 13dü

Ben gece uyurken 3 saatte bir uyandırıyordum salı günü doktor artık 5 saat uyuyabilir kendi uyanmazsa dedi ama şöyle 5 saat. En son beslemeye basladığın saatten itibaren 5 saat olacak. Bittikten sonra değil. Zaten emzir gaz çıkar uyut derken vakit geçiyor.
Evet ben de o şekil bakıyorum mesela 2de emzirmeye başlıyorum biraz kusuyor hıçkırıyor uyutmaya çalışıyorum uyuyor 5 .30da kendi uyanıyor zaten . Saçma geliyor iki saat meselesi de emdi uyudu derken zaten 1saat geçiyor

E

EVet goturduk kolik dedi 3 ay sonra gecer dedi gsz damlasi verdi sab simplex #reklam degil# ama bir ise yaramadi kimyon vericem yapcak baska birseyim yok gece hic uyumuyoruz zombi gibiyim gunduz de dalamiyor
Cnm kimyon bizde bir ise yaramadi sende ins yarar. Hem kendim ictim hem ona verdim ama degisen bise olmadi

Peki nasıl çözülecekmiş canım bu durum? Bende hemen hemen aynı şeyleri yaşadım hala sütüm yetmiyor , mastit oldum tam geçti derken tekrar basladı simdi. Meme uçlarıma sürekli beyaz şeyler çıkıyor gerçekten psikolojim pert. Biz geçen gün başka bir çocuk doktoruna gittik. Dil bağına baktı yok dedi ama aynı şeyler benimde başıma geldi 😔
Lazerle kesecekler oralari😿 10 dakika suruyor islem dedi. Hemen yaptiracaktik da pazar gunu sehir disina cokacagiz, donunce yaptiracagiz mecburen, bir sey olur eder burada olmak istiyoruz. Emzirme danismanindan ogrendiklerime gore duzgun kavrayip ememiyor bebisin canim, o yuzden mastit oluyor. bize kayroprakti de onermiskerdi, erken ya da zorlu dogum hatta sezeryan bile neden olabiliyormus, tabi once neyin neden oldugnu bulmak lazim. Enfeksiyon da sutu azaltiyor, mastit varken sutum hep cok azdi benim de. Emzirme danismani ile gorustun mu hic? Burada doktorlar da zaten direkt emzirme danismanina yonlendiriyor

Ben weewell wmv815 kullanıyorum daha doğrusu ilk günler kullanıyordum gayet güzel ses ve görüntüsü ama artık uyumadığı için kullanamıyorum 😄
Jsndkdndk algılar açıldıkça uykuya geçiş zorlasmaya başladı 😂
Xiaomi c300 kullanıyoruz. Telefondan izliyoruz
Memnun musunuz
Kızlar bir şey sorucam, bebekleri neden belli bir aya kadar oturtmayın diyorlar? Zararı ne? O pozisyonda hiç tutmamak gerekiyor doğru mu?
Kalça tam gelişmediği için diye düşünüyorum. Mesela kendi ayına gelip kendi kalkmadan ayakta tutuo yürütmeye de çalışmayın diyolar ağırlığı o bacaklar kalca vs kaldiramaz diye bence. Sorun olmayabilir tabi ama olma ihtimali var sonuçta. Hiç tutmamak değil bence gazını çıkarmak için anlık oturtur gibi yapıyorum ben onun zararı olacağını sanmıyorum ama mümkün oldukça oturtmamaya çalışıyorum veya kucaktan tutarken de popodan destek vermemek lazim oturtmakla benzer oluyormuş 🫠🫠
Kızlar siz 2saatte bir mi emziriyorsunuz ya benim bebeğim uyanmayınca ben kendim uyandırıp emzirmiyorum bazen 3saat bazen 4saat oluyor yanlış mı yapıyorum acaba
Ne zaman uyanırsa 😅 zaten bize de doktor demişti artık geceleri 6 saate kadar kan şekeri düşmez kaldirmana gerek yok kendi uyanir zaten uyandikca emzirirsin ekzirmek için uyandırma demişti. O zamandan beri alarm kurmuyorum ama emzirdigim saate göre kendi uyanmazsa diye aklımda tutuyorum ki hiç sekmez max 4 saate uyaniyo 😂😂😂 uzayan sarılık muhabbeti vs yoksa yanlış yapmiyorsun bence. Karnı acıkınca uyaniyolar çünkü ilk yeni doganken sarılık yüzünden sık sık emzirmek gerekiyodu ben öyle biliyorum ama için rahat etsin istiyorsan doktoruna sor yine.
Kızlar dogumdan beri sutumun yetmemesiyle ugrasiyorum, denemedigim sey kalmadi, psikolojim de mahvoldu. Hep mama destegi ile ilerledim. Hala da oyle devam ediyoruz ama bayaa azalttik mamayi sukur. Bende en cok ise yarayan sey alkolsuz bira oldu, sizlerle de paylasmak istedim.
Bunu bu sabah yazdim sizlerle paylasacaktim belki faydasi olur diye. Sonra oglumu disciye getirdik, dil damak bagindan suphellenmisti emzirme danismanim, meme uclarim emzirme sonrasi iki yana bakiyordu cunku ve mastit oldum ustune apse yapti vs. Discide ortaya cikti ki hem damak bagi varmis, 4. Derece ( en yuksegi) hem de dil bagi gerideymis. Bu ikisi memeyi duzgun kavrayamamasina hem gaz problemlerine hem de benim sutumun azalmasina, mastit olmama neden olabilirmis. O kadar sinirliyim ki cocuk doktorumuza. Nasil anlamaz bunu? Bana cehennemi yasatti iki bucuk aydir. Gaz yuzunden cocuk uyuyamadi. Benim cektiklerimi zaten biliyorsunuz. Sizin de aklinizda bulunsun en olmadi kendiniz kontrol edin evde bi.
Geçmiş olsun canım:( ben sütle veya emmeyle vs alakasız bağı var mi acaba diye doktora sormuştum yok demişti zaten emerken yara vs durumum da olmadığı için yoktur diye düşünüyorum bu bağlardan. Umarım kolayca iyileşir bebişin de, sen de inşallah ❤️

Ne zaman uyanırsa 😅 zaten bize de doktor demişti artık geceleri 6 saate kadar kan şekeri düşmez kaldirmana gerek yok kendi uyanir zaten uyandikca emzirirsin ekzirmek için uyandırma demişti. O zamandan beri alarm kurmuyorum ama emzirdigim saate göre kendi uyanmazsa diye aklımda tutuyorum ki hiç sekmez max 4 saate uyaniyo 😂😂😂 uzayan sarılık muhabbeti vs yoksa yanlış yapmiyorsun bence. Karnı acıkınca uyaniyolar çünkü ilk yeni doganken sarılık yüzünden sık sık emzirmek gerekiyodu ben öyle biliyorum ama için rahat etsin istiyorsan doktoruna sor
Cumartesi 1.ay kontrolümüz var o zaman bi sorayım . Sarılık yok çok şükür ondan ben de ne zaman isterse o zaman emziriyorım.

Evet doktor banada azalmıs dedi ama baktırmak istedim 9 çıktı bana hala değer yüksek geliyor :( bizimde 13dü
Oğlumun iki kez bakıldı 3 gün arayla falandı sanırım ilkinde 14.7 ikinci de 14.0 çıkmıştı galiba doktor buna bile düşmeye başlamış bu iyi bişey demişti , dediğim gibi değer bakıldıktan 15 gün sonra bile hala sarıydı ama artık doktor gerek görmemişti , sonrasında tamamen geçti , ama yaklaşık bir ay sarıydı çocuğum 🙁 sizinki de düşmeye başladıysa endişe etme , uykulu durumu falan da geçtiyse daha da düşüyor demek ki

Jsndkdndk algılar açıldıkça uykuya geçiş zorlasmaya başladı 😂

Memnun musunuz

Kalça tam gelişmediği için diye düşünüyorum. Mesela kendi ayına gelip kendi kalkmadan ayakta tutuo yürütmeye de çalışmayın diyolar ağırlığı o bacaklar kalca vs kaldiramaz diye bence. Sorun olmayabilir tabi ama olma ihtimali var sonuçta. Hiç tutmamak değil bence gazını çıkarmak için anlık oturtur gibi yapıyorum ben onun zararı olacağını sanmıyorum ama mümkün oldukça oturtmamaya çalışıyorum veya kucaktan tutarken de popodan destek vermemek lazim oturtmakla benzer oluyormuş 🫠🫠

Ne zaman uyanırsa 😅 zaten bize de doktor demişti artık geceleri 6 saate kadar kan şekeri düşmez kaldirmana gerek yok kendi uyanir zaten uyandikca emzirirsin ekzirmek için uyandırma demişti. O zamandan beri alarm kurmuyorum ama emzirdigim saate göre kendi uyanmazsa diye aklımda tutuyorum ki hiç sekmez max 4 saate uyaniyo 😂😂😂 uzayan sarılık muhabbeti vs yoksa yanlış yapmiyorsun bence. Karnı acıkınca uyaniyolar çünkü ilk yeni doganken sarılık yüzünden sık sık emzirmek gerekiyodu ben öyle biliyorum ama için rahat etsin istiyorsan doktoruna sor yine.

Geçmiş olsun canım:( ben sütle veya emmeyle vs alakasız bağı var mi acaba diye doktora sormuştum yok demişti zaten emerken yara vs durumum da olmadığı için yoktur diye düşünüyorum bu bağlardan. Umarım kolayca iyileşir bebişin de, sen de inşallah ❤️
Ay masallah 4 saat araliksiz uyumaya hasretim😀😭 senin minnoş akilli uslu bir kiz olcak sanırım annesi masallah 😍😀

Canım benim mastitim geçti. Ben en geç 2 saatte bir memelerimi sağdım emzirdikten sonra da. Bir de bir yerde okudum soğuk yapın diyordu. Emzirme veya sağım bittikten sonra yarım saat buz koydum çok iyi geldi. Kızarıklıklaeım da gitti. Bir de mastit kendini tekrarlıyormuş memedeki çatlak vs tekrar enfeksiyon kapabilirmiş o yüzden sağım ya da emzirme bittikten sonra kremini sürüp 10-15 dk memen açık kalsın sonra göğüs pedi koydım iç çamaşırınla temas etmesin her seferinde yeniledim.

Ay masallah 4 saat araliksiz uyumaya hasretim😀😭 senin minnoş akilli uslu bir kiz olcak sanırım annesi masallah 😍😀
4 saat nadiren veya geceleri denk gelirse oluyo. Tüm gün canımı çıkarıyor en son 8-9 gibi mecburen bayilinca 4 saati buluyo ama ben uyuyamiyorum o saatte en sin tam uykum gelince ipeğin uyanacagi saaklar yaklaşıyor onu bekliyorum derken gece uykusuzluk gebertiyo bu sefer sjndjdndkc ortası yok valla 😅😅 sabah da gün aydınlanıyor diye mi bilmiyorum 5 de uyuyunca 8-9 a kadar uyuması lazım normalde ama 7 de bidaha uyaniyo 🥹🥹🫠 her sabah.... Ve ben sabah insani hiç değilim gece 15 saat de uyusam sabah kalkmak beni aşırı mutsuz ediyo gece uyumamaya da okeyim ama nolur sabah uyusun ya skdndkkd inşallah uslu bişi olur 😅😅😅

Lazerle kesecekler oralari😿 10 dakika suruyor islem dedi. Hemen yaptiracaktik da pazar gunu sehir disina cokacagiz, donunce yaptiracagiz mecburen, bir sey olur eder burada olmak istiyoruz. Emzirme danismanindan ogrendiklerime gore duzgun kavrayip ememiyor bebisin canim, o yuzden mastit oluyor. bize kayroprakti de onermiskerdi, erken ya da zorlu dogum hatta sezeryan bile neden olabiliyormus, tabi once neyin neden oldugnu bulmak lazim. Enfeksiyon da sutu azaltiyor, mastit varken sutum hep cok azdi benim de. Emzirme danismani ile gorustun mu hic? Burada doktorlar da zaten direkt emzirme danismanina yonlendiriyor
Oy kıyamam ona 😔 umarım kolaylıkla hallolur 🙏🏻
Ben bebişin 7. Gün kontrolünde emzirme danışmanı ile görüştüm bana sütün çok iyi sağım yapmana gerek yok. Mama da verme falan dedi. O hafta çocuğa mama vermedim çok da ağladı sonraki hafta bir gittik zayıflamış. Ben anlıyodun sütümün az olduğunu zaten de ona güvendim. Beni yanlış yönlendirdi daha da görüşmedim😔 ama bu tekrarladığına göre belli ki emmesinde problem var. Dünden beri emziremiyorum acıdan pompa yapıyorum 10 cc ancak geliyor
Bestlak damla tek geçerim. Artı malt içecek #reklamdeğil
Bende bestlak alacaktım kalmamış diye mamillac diye bir marka verdiler muadilmiş. Hiç bir işe yaramadı. Bestlakı alsam mı tekrar işe yarıyor mu gerçekten?

Back
X