- 24 Ocak 2021
- 5.659
- 4.878
- 30
İnşallah ya aslında iyiydim pazar gününden beri kötüleştim gittikçe. İğne olayı ne biliyor musun direk yapalım demedi herhalde zor bir şey1 ay oturmam istenmişti, daha fazla bile oturdum ofiste rahat da gelmişti sonradan. Hemen rahatlama olmuyor maalesef çok oldu gün olarak hatırlamıyorum ama kullandıkca gün gün iyiye gidersin. En az on günde farkedilir sanırım..
Zor olcak ikisi birden Allah yardımcın olsun
Ödem dokusu sonra oluşmuş oldugundandir belki de.. Bu tarz omurga iğneleri kortizon içerir ya da güçlü agrikesici madde icerir. Önce yastık tedavisi deneyip, geçmezse o zaman yapmak istemiştir.İnşallah ya aslında iyiydim pazar gününden beri kötüleştim gittikçe. İğne olayı ne biliyor musun direk yapalım demedi herhalde zor bir şey
Büyük ihtimal o yüzdendir. Yastıkta rahatsız gibi gerçekten zamanla alışılacak bir şey belliÖdem dokusu sonra oluşmuş oldugundandir belki de.. Bu tarz omurga iğneleri kortizon içerir ya da güçlü agrikesici madde icerir. Önce yastık tedavisi deneyip, geçmezse o zaman yapmak istemiştir.
Çok geçmiş olsun canım. Az şey taşıyormuş gibi bir de yastık taşıma derdi çıkmışKorktuğum başına geldi kuyruk sokumum çatlamış
Sağ ol canım. Sorma göç eder gibi gidiyoruz. Poyrazın düz kafa yastığı pilates topu şimdi benim oturma simidi eklendi ağlanacak halime gülüyorumÇok geçmiş olsun canım. Az şey taşıyormuş gibi bir de yastık taşıma derdi çıkmış
Sonuçtan memnun kalırsan haberdar etSolgar brewer's yeast kullanmaya başladım, hayırlısı bakalım.
Çok geçmiş olsun Allah şifalar versinEvet berbat bir ağrı.. 2 ay yastıkta oturacakmışım sonrasında geçmezse özel bir iğnesi varmış o bölgeye uygulanan ondan yapacaklarmış
Amin teşekkür ederimÇok geçmiş olsun Allah şifalar versin
Ya ben iki kutu kullandım ama bir fayda etmedi. Büyük ihtimalle bebek emmediği için. Sizinkiler emiyor fayda eder mutlakaSonuçtan memnun kalırsan haberdar et
Sen çok güçlü bir annesin lütfen kendini bırakma. Elalem hep konuşur. Kendileri de yaşadıkları halde konuşur hatta bazıları, en çok da onlara kızıyorum. Rabbim gönlüne ferahlık versin. Çok zor süreçler. Hepimiz için öyle. En çok desteğe yaslanacak bir omza ihtiyacımız olan dönemde bir de başka insanlarla karşı karşıya kalıyoruz. Hepimizin takıldığı engeller var sadece isimleri farklı bu engellerin. Burada hepimiz senden illaki bi şey öğrenmişizdir bence araştıran bilen bi annesin ve başta da dediğim gibi çok çok güçlüsün. Hiçbir engel kolay kolay yıkamaz seni inanıyorum. Düşmek üzeresin ama daha güçlü kalkacaksın biliyorum. Evladın çok şanslı. En başta hepimiz burada evlatlarımız için tecrübeli kişilerle konuşmak bi şeyler paylaşmak için varız. Burdaki tüm annelerin önceliği evlatları. Az olan vaktimizden ayırıp burada tecrübe okuyoruz. Ki bu bile evlatlarımızın ne kadar şanslı olduğunu gösteriyor. Güçlü, eğitimli, şuurlu bireyler yetişecek sayemizde inşaallah. Bunları düşünüp azimle yola devam edeceğiz. Anne kelimesinin aslında ne kadar ağır olduğunu daha iyi anlamış olduk. Yine de çok şükür.Doktorumla görüştüm 10 günde bir regl olmak sütü azaltır mı diye? Regl özellikle süt hormonu azalmasi ile olur dedi.
Yani elimizde büyük bir sorumlu var azalma ile ilgili..
Bunu paylaştığımda eşim dedi ki, tedavisi vardır heralde dedi. Ben de dedim yok, doktora sordum henüz cvp vermedi ama internetten baktığım kadarıyla, sadece yan etki sebebiyle etki edebilen ilaçlar varmış ama kullanımı tartışmalı dedim. Beni karamsar olmakla suçladı, ben de kendi düşüncem değil öyle yazıyor dedim. Dünden beri süt artıran her şeyi yedim içtim gece 4 saat uykuya rağmen dolmadi göğüslerim dedim. O da dedi ki daha önce yeseydin.. daha önce sağıp dokuyordum ben, tazyik ve fazlaliktan geriye neredeyse yatarak emziriyordum. Gece alez islanirdi sütümle, başucumda mochi dururdu, olurda çok dolu olursa gogsum on sütü sagardim, görürdü sagdigim miktarı da.. Daha önce böyle bir sorun yoktu ki..
Bebek memede kavga ediyordu hep süt varken de, arada el pompası ile sağıp verirdim, o zmnlar derdi elektrikli pompa alalım diye, daha çabuk sağmak için. Bende biberona alismasin diye istememiştim. Süt azalınca aldım. Bı de diyor ki o sağım makinasıni da benim söylememle aldın. En başından beri mamaya karşı bu adam, olurda bigun sütüm yetmezse diye endişe ettim, hakliydim çünkü marketten mama alamam, alerjik bı bebek bu, özel mama gerekiyor, o gün bile tartirmistik. Gerekli olmadığında verme demişti. Neden vereyim ki? En başından beri on yargılı bana karşı..en başından beri algilayamadi kafası, mama hazırlama zorluğunu istemeyeceğimi. Ben uykumu boluyorum mama için, hazırla, yıka, kurut, yetmesin bı daha yap..
Sebebi geçmişte yengesi emzirmemis, mama vermiş, kaynanam hala anlatır. Bunda da travma kalmış heralde ki mamayı zehir görüyor. Ya hiç gelmeseydi sütüm, ana sayılmayacak eksik mi olacaktim, benim hakkımda da yıllar sonra dedikodum yapılacak, hor mu gorulecektim?
Çocuk uyumuyo diye de çok stres yapmışım o da etkilemiş, şu an bile sinirlisin diyo, dedim sütü sen azalttin diyosun bana resmen dedim. Daha önce yeseydin, daha önce alsaydın vs. Bunlar ne demek ? Ben öyle demedim, şu an konuşmak istemiyorum dedi bı de..
Delirtip şiir yazmamı istiyor..
Sütüm olduğu zamanlarda herşey toz pembe değildi. Aynı stres, aynı yorgunluk yine vardı, ekstra değişen bı durum yok. Bilmiyo mu acaba böyle tartistikca, daha da azalacağını..
Ya üzülme, stres yapma, neden azaldığını bulalım, artırmaya çalışalım, artarsa iyi olur artmazsa napalim demek bu kadar zor mu??
Bu çocuk için aylarca yattım ben, ayakta kaldığım dakikalari, ilaca rağmen geçmeyen sancıları not ettim aylarca.. Doğdu, bir kez emzirip kucağımdan yogunbakima verdim. 2 saatte bir elimde fotoğrafina bakarak süt sağdım. En son 140 CC cikiyordu. Hala buzluktalarBu çocuk fazla kaka yapiyo, yeşil dedim, usutmussundur kendini dediler. 40 derece sıcakta klimasız, ayağımda da çorapla,kan ter içinde yaşadım haftalarca.. sonuç süt alerjisi çıktı. Kimse demedi sonra,biz bilemedik sen suphelenmistin diye.. Haftalardır diyet yapıyorum. Tek başına bu bile sütün kalitesini düşürüp, stresi artırıyor. Bu bile fedakarlık değil mi? Arada anneler diyo ama sütün çeker.. Çekmez diyorum kafamı çevirip, bebeğim iyi olsun da.. Tamam bunların hiç biri onun sorumluluğu degil ama benim de tercihim değildi. Sadece fedakarlık yapmak zorunda olan bendim, yaradılış gereği.. Bı kez olsun demedi bana, yaşadığım zorluğun farkında oldugunu, arkadaşlarına söylerken duydum sadece..
Bilmiyorum nereye kadar götürebilirim bu şekilde.. bu sorun bitse diğeri çıkacak ve ben anlasilamamaktan ölüyorum
Evet canım ben bir kere rutin kontrol için götürdüm birkere de göz kapaklarından biri düşük görünüyordu onun için. Biri bir kere damlattı yarım saat sonra baktı diğer doktor yarımşar saat arayla iki kere damlattı. Bu damla gözbebeklerini uyarıp büyütüyormuş ertesi güne kadar geçiyor hiç ağrı yapmaz dedi doktorumuz. Işıkla baktı o zaman biraz ağladı bizimki onu tuttuğumuz için. Uyurken de bakıyorlar bu arada ilk kontrole gittiğimizde uyuyordu hem de baya derin dalmıştı şansıma 2 aylıktı o zaman tabi uyanmadan bitmişti kontrol.Merhaba hanimlar cocuk dr 3 aylik olunca göz dr götürmemizi önerdi. Özel bir klinik aradim bebege göz damlası damlatıp 30 dk sonra cihazla kontrol ediyorlarms. Yaptiran varmı yada bilgisi olan
Bana da fıtık için krem yazmış emziriyorum dediğim halde ilacın üstünde süte geçer yazdığı için kullanmak istemedim. İlaçların çoğu geçiyor galiba nasıl yapıcaz bilmiyorum. İçim rahat etmiyor hiç kullanmayaKızlar vajinal akintim çok var doktora gittim emzirme döneminde uygun ilaçlar yazıyorum sana dedi ama reçetede emzirirken kullanmayınız yazıyor closem 600 mg birde gynomax ovul çok rahatsızlığım var doktor biliyor sonucta kullansammi
Hamilelik olabilirmi dedi bilmiyorum ama yok dedim bilmiyorum dersen kan testi isteyecem dedi yok eminim dedim sonra da hem hamilelikte hemde emzirirken kullanılan ilaçlardan yazıdan sana deyip güldü ama reçetede öyle yazmıyor bende kullanmadım ama kullanmam lazım akıntım çok rahatsız ediyor artıkBana da fıtık için krem yazmış emziriyorum dediğim halde ilacın üstünde süte geçer yazdığı için kullanmak istemedim. İlaçların çoğu geçiyor galiba nasıl yapıcaz bilmiyorum. İçim rahat etmiyor hiç kullanmaya
Dediğin gibi yine de çok şükürSen çok güçlü bir annesin lütfen kendini bırakma. Elalem hep konuşur. Kendileri de yaşadıkları halde konuşur hatta bazıları, en çok da onlara kızıyorum. Rabbim gönlüne ferahlık versin. Çok zor süreçler. Hepimiz için öyle. En çok desteğe yaslanacak bir omza ihtiyacımız olan dönemde bir de başka insanlarla karşı karşıya kalıyoruz. Hepimizin takıldığı engeller var sadece isimleri farklı bu engellerin. Burada hepimiz senden illaki bi şey öğrenmişizdir bence araştıran bilen bi annesin ve başta da dediğim gibi çok çok güçlüsün. Hiçbir engel kolay kolay yıkamaz seni inanıyorum. Düşmek üzeresin ama daha güçlü kalkacaksın biliyorum. Evladın çok şanslı. En başta hepimiz burada evlatlarımız için tecrübeli kişilerle konuşmak bi şeyler paylaşmak için varız. Burdaki tüm annelerin önceliği evlatları. Az olan vaktimizden ayırıp burada tecrübe okuyoruz. Ki bu bile evlatlarımızın ne kadar şanslı olduğunu gösteriyor. Güçlü, eğitimli, şuurlu bireyler yetişecek sayemizde inşaallah. Bunları düşünüp azimle yola devam edeceğiz. Anne kelimesinin aslında ne kadar ağır olduğunu daha iyi anlamış olduk. Yine de çok şükür.
Haklısın kesinlikle. AminDediğin gibi yine de çok şükürHepimizin en çok desteğe ihtiyaç duyduğu dönemde bunları yaşamak ayrı bir yara bırakıyor. Tek dileğim o benimde, kızımı elimden gelenin en iyisini yaparak büyütebilmek, hepimizin istedigi gibi.
Beni güçlü gördüğün için teşekkür ederim. Elimden geldiğince yardımcı olmayı, paylaşmayı seven bir yönüm var. Kimi çok bilmiş görür, kimi dinler gibi yapar, kimi sorgular, kimi de öğrendiğim iyi oldu der. Alışkınım hep yaşadım ama bı kişiye bile dokunsa iyiliğim yeter diye düşünür, boyle devam ederim.
Buraya yazdım ki, hep iyi hikayelerle geçmiyor süreç, bı yerlerde hem tecrübesini paylaşmak isteyen birine denk gelirim ya da yol gösteren bı cevap bulurum vs diye içimi dökmek istedim.
İnşallah bu zorlu annelik yolu hepimizi en feraha, en güzele çıkarır.
Yaaa çok geçmiş olsunKorktuğum başına geldi kuyruk sokumum çatlamış
(sağlık çalışanı değilim) doğumdan sonra kadın dopum doktorumuzun verdiği ilaçlarda emzirme döneminde kullanmayınız yazıyordu. Bu yüzden kullanmak istemedim.doktorumuza sorduğumuzda , o ilacın deneme aşamalarında emziren kadınlarla ilgili deneme yapılmıyormuş, yani yan etkisi var mı bilmiyorlar , garanti olsun diye uyarı yazıyorlar diye açıkladı.Kızlar vajinal akintim çok var doktora gittim emzirme döneminde uygun ilaçlar yazıyorum sana dedi ama reçetede emzirirken kullanmayınız yazıyor closem 600 mg birde gynomax ovul çok rahatsızlığım var doktor biliyor sonucta kullansammi
Evet ama şimdi nasıl kullanacağım böyle bilmiyorum bişey olursaYaaa çok geçmiş olsun
(sağlık çalışanı değilim) doğumdan sonra kadın dopum doktorumuzun verdiği ilaçlarda emzirme döneminde kullanmayınız yazıyordu. Bu yüzden kullanmak istemedim.doktorumuza sorduğumuzda , o ilacın deneme aşamalarında emziren kadınlarla ilgili deneme yapılmıyormuş, yani yan etkisi var mı bilmiyorlar , garanti olsun diye uyarı yazıyorlar diye açıkladı.
Teşekkür ederimYaaa çok geçmiş olsun
(sağlık çalışanı değilim) doğumdan sonra kadın dopum doktorumuzun verdiği ilaçlarda emzirme döneminde kullanmayınız yazıyordu. Bu yüzden kullanmak istemedim.doktorumuza sorduğumuzda , o ilacın deneme aşamalarında emziren kadınlarla ilgili deneme yapılmıyormuş, yani yan etkisi var mı bilmiyorlar , garanti olsun diye uyarı yazıyorlar diye açıkladı.