- 21 Haziran 2009
- 2.839
- 3.289
Sakin kalmam lazım ama süreç içinde, hep içime atarak ilerledim. Ara ara içimi döktüm ama yetmemiş sanırım. Bı patlama olacaktı o da bugüne denk geldi. Süt varken ve yariyorken kimse mamayı tercih etmez zaten.. Tad değişikliği oluyormuş malesef. İnşallah çözülerek ilerler yolum, yolumuz güzele çıksınTek tek okudum bütün yazdıklarıni. Gerçektende erkekler bazen çok sığ bakıyorlar olaylara. Senin bu bebeği kucağına sağlıkla alabilmek için verdiğin mücadeleyi benzer yollardan geçtiğim için çok iyi anlıyorum. Meme/mama ne fark eder ki? Önemli olan bebeğin doymasi, büyümesi. Kaldı ki sen zaten alerjik bebek annesisin işin bizimkinden çok daha zor, sürekli tetikte oluyorsun bişey yerken. Ayrıca süt olayı tamamen kişisel. Doğum yaptığımdan beri bı kere bile öyle sütten üzerim ıslanmadi, sağım yaptığımda çok yüksek miktarda süt çıkmadı. Hatta kilo alımı az ve sarılık vardı ilk ay eşimle gidip mama aldık , takviye verdik. Ben şimdi kötü anne mi oldum? Mama kötüdür vs muhabbetini kim çıkardı bilmiyorum ama hayatımda duyduğum en saçma şey. Mesela ben de 2.regl oldum dün ve bebeğim doğru düzgün emmek istemiyor sütün tadı değişiyor sanırım, ben de aç bırakmamak için mama takviyesiyle veriyorum.Sütün en büyük düşmanı da stres. Sen her ne olursa olsun sakin olmaya çalış, bebisler annenin ruh halini direk hissedip ona göre davranıyorlar. Herşey çok güzel ilerlesin senin ve ailen için
Bizim doktorumuz 3 damla ya da 1 fıs demişti günde ben de buna göre veriyorum.
Ben yaşadım ve hala da geçmedi 10-15 gün oldu. Araştırıp İngiliz tuzu aldım 2 çay kaşığı koyup yarım bardak kaynar su ile eritiyorum memeyi batıracağım başka kaba koyup biraz soğuk su ilave edip memeyi bekletiyorum bir süre sonra da nemli bez ile ovuyorum, faydasını göremedim ama kalkmadı duşta biraz uğraştım kanamalı yara oldu emdikçe tekrar süt kabarcığına dönüyor. Emzirmeyi hiç bırakmadım ama ne kadar canım yansa da o memeden mastit olmuştum çünkü o daha korkunç. Steril iğneyle kaldırın diyenleri okudum ama cesaret edemedim ben
Merhaba ben de gebelik boyunca progestan ve prolutonla yatıp tavana bakarak doğum yaptım. Eklem ağrılarım ve gebelik diyabeti de cabası… sezeryan doğum yaptım zaten ve çok ağır geçti ağrılardan nefes alamadım vs. Löşi kanamam 42 gün sürdü, 4 aylık bebeğim ve geçen hafta 4. Kez adet oldum. Sanırım kanama olmadan geçirdiğim gün sayısı çok daha az. Sizinle benzer durumlardayız o sebeple anlatıyorum bunları. Neler yaşadığımızı bizden başka kimse anlamıyor. Tanık olsalar bile, en yakınımız annemiz eşimiz bile yaşamadan anlayamıyor. O sebeple bence birşeylerin kararını tek başımıza verebiliriz diye düşünüyorum. Tamam kızınızın babası olabilir ama sizin kullanacağınız ilaca kadar ya da bebek doymadı diye veya siz öyle uygun gördünüz diye mama vermek istemenize niye bu kadar karışıyor anlamıyorum. İsteseniz hiç emzirmeyebilirdiniz de ve buna da saygı duyması gerekir. Ben böyle düşünüyorum çünkü hem gebelik sürecinde hem de sonrasında en büyük emek ve fedakarlık veren taraf biz oluyoruz ve bazı şeyler biz nasıl istersek öyle olmalı… naçizane tavsiyem eşinizle uygun bir dille konuşarak bu süreçte biraz daha fazla inisiyatif almanız olacaktır. Umarım herşey çok daha iyi olur sizler içinAynen öyle ne desen boş. Anlamıyorlar.. Tıbbi bir durumum var regl oluyorum 10 günde 1.. ilaçla durdurduk geçen ay. Şimdi yeniden başladı bunu ben yapıyor olabilir miyim? Süt hormonu azlığı regl başlatırmış yeni öğrendim. Büyük bı acı yaşarım da hadi sütüm azalır vs. Herkes kadar günlük stresim var. Buna rağmen diyo ki süt hormonunu sen stresle azalttin. Buna verecek cevabım yok.
Benim yok gibi bir şey diyebilirim. Şu şampuanı kıllanıyorum ben çok faydasını görüyorum tavsiye ederimBıktım şu saç dökülmesindennormale dönen var mı
Haklısınız, en yakından şahit olsalar da anlayamayabiliyorlarmış. Kararları alıyorum, alırken de bilgi veriyorum ki, keyfi olmadigini bilsin diye, sonra burdan vurmasın diye. Bebek sadece benim değil, aldığım kararları bilip desteklesin istiyorum. En büyük fedakarlığı biz yapıyoruz yaradılış gereği ama bu bize bı karar üstünlüğü sağlamıyor bence. İlaç konusu biraz karışık, FDA süt artışı için kullanımını onaylamiyormus 2014 ten beri. Tamamen mama firmalarını etkileyen bir durumdan da yasaklamış olabilir, bilemiyorum. Sonuçta kimyasal ve az da olsa süte geçip bebeğe nasıl bir etki yapar bilmiyorum. Yani bu kararı süt artırmak amacıyla tek başıma veremem. Sütüm varken mama vermeme karşıydı, şimdi yok diye veriyorum eksik kalanı onda da stres yüzünden kendimin azalttığını düşünüyor. Ben de bunun sadece stres kaynaklı olmadığını düşünüyorum burda ortak noktada bulusamiyoruz aslında..Merhaba ben de gebelik boyunca progestan ve prolutonla yatıp tavana bakarak doğum yaptım. Eklem ağrılarım ve gebelik diyabeti de cabası… sezeryan doğum yaptım zaten ve çok ağır geçti ağrılardan nefes alamadım vs. Löşi kanamam 42 gün sürdü, 4 aylık bebeğim ve geçen hafta 4. Kez adet oldum. Sanırım kanama olmadan geçirdiğim gün sayısı çok daha az. Sizinle benzer durumlardayız o sebeple anlatıyorum bunları. Neler yaşadığımızı bizden başka kimse anlamıyor. Tanık olsalar bile, en yakınımız annemiz eşimiz bile yaşamadan anlayamıyor. O sebeple bence birşeylerin kararını tek başımıza verebiliriz diye düşünüyorum. Tamam kızınızın babası olabilir ama sizin kullanacağınız ilaca kadar ya da bebek doymadı diye veya siz öyle uygun gördünüz diye mama vermek istemenize niye bu kadar karışıyor anlamıyorum. İsteseniz hiç emzirmeyebilirdiniz de ve buna da saygı duyması gerekir. Ben böyle düşünüyorum çünkü hem gebelik sürecinde hem de sonrasında en büyük emek ve fedakarlık veren taraf biz oluyoruz ve bazı şeyler biz nasıl istersek öyle olmalı… naçizane tavsiyem eşinizle uygun bir dille konuşarak bu süreçte biraz daha fazla inisiyatif almanız olacaktır. Umarım herşey çok daha iyi olur sizler için
Islak mendil canımNe sordun cnm göremedim ben
Söylemlerini doğru bulmuyorum ama nazar değmesin diye öyle severler ya o şekilde olabilir mi canimKizlar size sinir bozucu bir şeyden bahsedeyim bunu ilk kizimda da yaptılar çok kiloluydu obez dediler yok burnu böyle kafası söyle halbuki gorseniz öyle sağlıklı güzel bebek hos olmasa ne olur sağlıklı ya şimdi ikincisinde de kayinvalidem görümcem çirkin diyor seviyorlar filan ama çirkin demeleri beni deli ediyor bebeğe çirkin denir mi ya o melek daha
Yok yok değil canım bildiğin çirkin diyorlar bizimkiler fazla gorselciSöylemlerini doğru bulmuyorum ama nazar değmesin diye öyle severler ya o şekilde olabilir mi canim
Tövbe ya Allah'ın yarattığına denir mi böyle şeyler melek o bı bakışı gülüşü dünyalara bedel acilen lafı ağızlarına tikman lazımYok yok değil canım bildiğin çirkin diyorlar bizimkiler fazla gorselci
Eğer yarın devam.ederse doktora goturmeni tavsiye ederim canım. Bebek daha çünkü. Ben büyüklerde yapıyorum bu şekil ateş 2 3 günden fazla sürerse gidiyorum. Bebek daha ne desek doğru olmaz. Yüzünde kızarıklık acaba calpolle ilgisi olabilir mi ki.Kızlar bebeğim Hafif ateşli ateş olcerinde pili bitmiş olcemiyorum ama böyle cok az gibi dünden beri calpol veriyorum yzundede kizarlik olmuş kakasida yeşil ama tam ememiyor iki gündür emmek istemiyor gezerek kucağımda zar zor emziriyorum hafif ciside kokmuş acaba tam sıvı almadığı için mi bide ateşi nasıl anlayabiliriz ben her 6 saatde bı veriyorm calpol diş çıkarıyo olabilir mi
Aynı size benziyo de. Ay nasıl sinir. oldumKizlar size sinir bozucu bir şeyden bahsedeyim bunu ilk kizimda da yaptılar çok kiloluydu obez dediler yok burnu böyle kafası söyle halbuki gorseniz öyle sağlıklı güzel bebek hos olmasa ne olur sağlıklı ya şimdi ikincisinde de kayinvalidem görümcem çirkin diyor seviyorlar filan ama çirkin demeleri beni deli ediyor bebeğe çirkin denir mi ya o melek daha
eminim hepimizin olduğu gibi o da dünyanin en güzel bebeğidirKizlar size sinir bozucu bir şeyden bahsedeyim bunu ilk kizimda da yaptılar çok kiloluydu obez dediler yok burnu böyle kafası söyle halbuki gorseniz öyle sağlıklı güzel bebek hos olmasa ne olur sağlıklı ya şimdi ikincisinde de kayinvalidem görümcem çirkin diyor seviyorlar filan ama çirkin demeleri beni deli ediyor bebeğe çirkin denir mi ya o melek daha
Canım beslenmek istememesid önemli. Bebeğim hastalanmıştı eczaneden ateş düşürücü istemiştim beslenmesi nasıl diye sordular bende iyi dedim iyiydi çünkü güzel.emiyordu. iyi olmasaydı vermicekti doktora götür diye. Ertesi güne düzelmişti benimki.Kızlar bebeğim Hafif ateşli ateş olcerinde pili bitmiş olcemiyorum ama böyle cok az gibi dünden beri calpol veriyorum yzundede kizarlik olmuş kakasida yeşil ama tam ememiyor iki gündür emmek istemiyor gezerek kucağımda zar zor emziriyorum hafif ciside kokmuş acaba tam sıvı almadığı için mi bide ateşi nasıl anlayabiliriz ben her 6 saatde bı veriyorm calpol diş çıkarıyo olabilir mi
Bizimkiler de bu iyice çirkinleşmiş, eskisinden çirkinsin falan gibi seviyorlar agsgsgKizlar size sinir bozucu bir şeyden bahsedeyim bunu ilk kizimda da yaptılar çok kiloluydu obez dediler yok burnu böyle kafası söyle halbuki gorseniz öyle sağlıklı güzel bebek hos olmasa ne olur sağlıklı ya şimdi ikincisinde de kayinvalidem görümcem çirkin diyor seviyorlar filan ama çirkin demeleri beni deli ediyor bebeğe çirkin denir mi ya o melek daha
Biz de yerimizdeyiz.Eee yok mu nöbete kalkan biz 3 nöbetini tuttuk evelallah.
Bizde bitirdik yatışa geçiyoruzEee yok mu nöbete kalkan biz 3 nöbetini tuttuk evelallah.