2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Sakin kalmam lazım ama süreç içinde, hep içime atarak ilerledim. Ara ara içimi döktüm ama yetmemiş sanırım. Bı patlama olacaktı o da bugüne denk geldi. Süt varken ve yariyorken kimse mamayı tercih etmez zaten.. Tad değişikliği oluyormuş malesef. İnşallah çözülerek ilerler yolum, yolumuz güzele çıksın

Ben bı cesaret steril iğne ile kaldırdım ve içinden iplik şeklinde katı süt birikintisi çıktı ama sonra baya rahatladım iyi geldi

Merhaba ben de gebelik boyunca progestan ve prolutonla yatıp tavana bakarak doğum yaptım. Eklem ağrılarım ve gebelik diyabeti de cabası… sezeryan doğum yaptım zaten ve çok ağır geçti ağrılardan nefes alamadım vs. Löşi kanamam 42 gün sürdü, 4 aylık bebeğim ve geçen hafta 4. Kez adet oldum. Sanırım kanama olmadan geçirdiğim gün sayısı çok daha az. Sizinle benzer durumlardayız o sebeple anlatıyorum bunları. Neler yaşadığımızı bizden başka kimse anlamıyor. Tanık olsalar bile, en yakınımız annemiz eşimiz bile yaşamadan anlayamıyor. O sebeple bence birşeylerin kararını tek başımıza verebiliriz diye düşünüyorum. Tamam kızınızın babası olabilir ama sizin kullanacağınız ilaca kadar ya da bebek doymadı diye veya siz öyle uygun gördünüz diye mama vermek istemenize niye bu kadar karışıyor anlamıyorum. İsteseniz hiç emzirmeyebilirdiniz de ve buna da saygı duyması gerekir. Ben böyle düşünüyorum çünkü hem gebelik sürecinde hem de sonrasında en büyük emek ve fedakarlık veren taraf biz oluyoruz ve bazı şeyler biz nasıl istersek öyle olmalı… naçizane tavsiyem eşinizle uygun bir dille konuşarak bu süreçte biraz daha fazla inisiyatif almanız olacaktır. Umarım herşey çok daha iyi olur sizler için

Haklısınız, en yakından şahit olsalar da anlayamayabiliyorlarmış. Kararları alıyorum, alırken de bilgi veriyorum ki, keyfi olmadigini bilsin diye, sonra burdan vurmasın diye. Bebek sadece benim değil, aldığım kararları bilip desteklesin istiyorum. En büyük fedakarlığı biz yapıyoruz yaradılış gereği ama bu bize bı karar üstünlüğü sağlamıyor bence. İlaç konusu biraz karışık, FDA süt artışı için kullanımını onaylamiyormus 2014 ten beri. Tamamen mama firmalarını etkileyen bir durumdan da yasaklamış olabilir, bilemiyorum. Sonuçta kimyasal ve az da olsa süte geçip bebeğe nasıl bir etki yapar bilmiyorum. Yani bu kararı süt artırmak amacıyla tek başıma veremem. Sütüm varken mama vermeme karşıydı, şimdi yok diye veriyorum eksik kalanı onda da stres yüzünden kendimin azalttığını düşünüyor. Ben de bunun sadece stres kaynaklı olmadığını düşünüyorum burda ortak noktada bulusamiyoruz aslında..

Kizlar size sinir bozucu bir şeyden bahsedeyim bunu ilk kizimda da yaptılar çok kiloluydu obez dediler yok burnu böyle kafası söyle halbuki gorseniz öyle sağlıklı güzel bebek hos olmasa ne olur sağlıklı ya şimdi ikincisinde de kayinvalidem görümcem çirkin diyor seviyorlar filan ama çirkin demeleri beni deli ediyor bebeğe çirkin denir mi ya o melek daha

Söylemlerini doğru bulmuyorum ama nazar değmesin diye öyle severler ya o şekilde olabilir mi canim

Kızlar bebeğim Hafif ateşli ateş olcerinde pili bitmiş olcemiyorum ama böyle cok az gibi dünden beri calpol veriyorum yzundede kizarlik olmuş kakasida yeşil ama tam ememiyor iki gündür emmek istemiyor gezerek kucağımda zar zor emziriyorum hafif ciside kokmuş acaba tam sıvı almadığı için mi bide ateşi nasıl anlayabiliriz ben her 6 saatde bı veriyorm calpol diş çıkarıyo olabilir mi

Eğer yarın devam.ederse doktora goturmeni tavsiye ederim canım. Bebek daha çünkü. Ben büyüklerde yapıyorum bu şekil ateş 2 3 günden fazla sürerse gidiyorum. Bebek daha ne desek doğru olmaz. Yüzünde kızarıklık acaba calpolle ilgisi olabilir mi ki.

Aynı size benziyo de. Ay nasıl sinir. oldum
Kimse benim.bebegimi çocuğumu beğenmek zorunda değil.ama.kimse de öyle çirkin falan diyemez. Ya bu kadınlar bi alem vallahi ya. Erkek dese neyse dersin. Mis kokusunu koklamaya kiyamiyoz gelmiş çirkin diyo.

eminim hepimizin olduğu gibi o da dünyanin en güzel bebeğidir

Canım beslenmek istememesid önemli. Bebeğim hastalanmıştı eczaneden ateş düşürücü istemiştim beslenmesi nasıl diye sordular bende iyi dedim iyiydi çünkü güzel.emiyordu. iyi olmasaydı vermicekti doktora götür diye. Ertesi güne düzelmişti benimki.

Bizimkiler de bu iyice çirkinleşmiş, eskisinden çirkinsin falan gibi seviyorlar agsgsg
Biraz alınır gibi oldum baktım kayınvalidem bir sevmesinde, sen iyice çirkinleştin ya eskisinden de güzel oldun gibi saçma tezat bir cümle kurunca haaaaa dedim güzel demek istiyor:))))

Ağız alışkanlığı bence, bizim buralarda Çikin Denir hatta ben hiç takılmıyorum şahsen. Çirkin dediler diye ay parçam çirkin mi oldu. Herkesin evladı kendine dünya güzeli ama her çocuk güzeldir zaten benim gözümde varsın çirkin diye sevsin bunlar ufak şeyler ben daha büyüklerine takılmayı saklıyorum kendime :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…