- 21 Haziran 2009
- 2.839
- 3.289
Neden olmasın ki? Korktuğu şeyi yasar insan çoğu zaman.. Aklımda bile yoktu, bebek saat başı uyanırken aç kalabilme ihtimali, o derece unutmuştum mama olayını, diyordum ki doymazsa tartıda ortaya çıkar ve doktor tavsiyesiyle başlarız.Buradan kısıtlı açıklamalardan anladığımız şekilde hayatlara yorum yapmak doğru mudur bilmiyorum ama içimden geleni yazacağım.
Bence senin sütünü azaltan faktörlerden biri de eşinin mamadan korkar tavrı.
İçten içe bence sende travma yarattı bu durum. Senin mama kullanmakla bir derdin olmamasına rağmen eşinin tavrı dolayısıyla ya mama kullanmak zorunda kalırsam diye bilinçaltına mesaj gönderildi ve ister istemez bu da etkiledi diye düşünüyorum. Kaldı ki psikolojik olarak hiçbir şey etkilememiş olsa da fizyolojik olarak artık süt daha az üretiliyor olabilir, buna napabiliriz biz pardon da ?
Emziren iyi anne sütü bol olan iyi anne de emziremeyen ya da bilinçli olarak emzirmek istemeyen kötü anne mi? Biz kendimizi eşlerimize anlatamazsak kime anlatacağız.
Alıp karşına konuştun mu bilmiyorum ama nedense konuşursan eşin seni anlayacak bilinçte diye hissettim ben, ama alalade bir konuşma değil net sınırları koyan ve belki biraz duygu sömürüsü içerir :)
yine tamamen hislerimden yola çıkarak;
Güçlü bir karakter olduğunu seziyorum, her şeyi kendi başına yapmaya çalışan (ben de biraz öyleyim) o yüzden üzülüp kırıldığını eşine dahi söylemeyen bir tavrın var sanki. Biraz açık bir konuşma yaparsan ben çözüleceğini düşüyorum, tabii tamamen hislerimle yazdım bunları yanlış bir düşünceye de kapılmış olabilirim.
Az buçuk tanıdık birbirimizi senin ne kadar araştırdığını ne kadar fedakarlık gösterdiğini biz bile anlıyoruz okuduklarımızdan. Umarım eşin de anlar, anladığı şeyi seni takdir ederek de gösterir
Tam bilmiyorum ama 9 aydan erken kapanmamasi gerekirmiş bide 1 buçuk yaş mi tam.bilmiyorim yine geç kapanmamasi gerekirmiş. Bakıyorlar zaten her kontrolde ayına göre çok açık veya kapalıysa D vitaminini arttırın kesiyorlar. Arkadasimin baya açıklık vardı 1yasini geçmişti damlayı arttırmıştı doktorBıngıldak erken kapanırsa ne oluyor kızlar ben bilmiyorum?
Belki doktora birlikte gitmek daha doğru olur direkt birinci ağızdan duyarsa ikna olur belki.Neden olmasın ki? Korktuğu şeyi yasar insan çoğu zaman.. Aklımda bile yoktu, bebek saat başı uyanırken aç kalabilme ihtimali, o derece unutmuştum mama olayını, diyordum ki doymazsa tartıda ortaya çıkar ve doktor tavsiyesiyle başlarız.
Evet konuşmak gerek, laf arasında ya da olay anında söylediklerim oluyor tabi de.. hiç şöyle adam akıllı alıp karşıma konuşamadım. Birbirimizi yanlış anlıyoruz çoğu zaman.. Mükemmel değilim, sürecin tüm yükü üzerimde, herşeyi halletmeye çalışmak yeterince yorucu.. Destek de istemiyorum kabullendim ama gözünün önünde olanı nasıl görmez aklım almıyor, uğraşıyorum uyumaya, yemeye vs. Olmadı, olmuyor, söylüyorum bilsin diye.. Doktor dedi yani, bilimsel bı durum da var, bunu çözmeden, stres gitse de duzelmeyecek. Ben bu regl bitip bı on gün sonra yine olursam yine ilaçla kontrol altına alıcaz. Ama bu çözüm değil, bı kaç ilaç var prolaktin hormonunu yükselten başka amaçlar için kullanılan.. doktorum yarım ağız onu söyledi. Onu söyledim ilaç bitince yine süt olmazsa diyo. Eğer süt yok diye stres yaptıysam, ilaç sütü getirir stres biter, sonra da ilaca gerek kalmaz dedim. Yok kullanma diyo ee napicaz o zmn? Beyin ameliyatı mi olayım hormonlarla mi konuşayım?
6 damla veriyorum ben şimdilik sen ne kadar veriyorsun canım?Tam bilmiyorum ama 9 aydan erken kapanmamasi gerekirmiş bide 1 buçuk yaş mi tam.bilmiyorim yine geç kapanmamasi gerekirmiş. Bakıyorlar zaten her kontrolde ayına göre çok açık veya kapalıysa D vitaminini arttırın kesiyorlar. Arkadasimin baya açıklık vardı 1yasini geçmişti damlayı arttırmıştı doktor
Bende o kadar veriyorum canım. Hiç güneş de goremiyo düzenli vermeye çalışıyorum bazen aksaklik olsada6 damla veriyorum ben şimdilik sen ne kadar veriyorsun canım?
Daha doktora gitmedim saglikocaginda söylediler yarın a randevu aldım yarın gideceğizDoktorun yorumu ne oldu canım
Ben bakamam içim kaldırmıyor ama baya küçülmüş tu zaten doktor d vit i kesme demişti içim çok tuhaf inşallah bebeğim çok sağlıklı olur gelişimi güzel şimdiye kadar kafa olcusude boyuda kilosuda büyüyor yaniKontrol etmiyor muydun
Inşallah canım üzülme güzel haberlerle dön yarın.Daha doktora gitmedim saglikocaginda söylediler yarın a randevu aldım yarın gideceğiz
Ben bakamam içim kaldırmıyor ama baya küçülmüş tu zaten doktor d vit i kesme demişti içim çok tuhaf inşallah bebeğim çok sağlıklı olur gelişimi güzel şimdiye kadar kafa olcusude boyuda kilosuda büyüyor yani
Onun yanında yeniden ararım. Ya da zaten dediğim durum olursa tedavi gerekicek gidicez illaki..Belki doktora birlikte gitmek daha doğru olur direkt birinci ağızdan duyarsa ikna olur belki.
Eskinden ben de daha diktim böyle tartışır tarzda ve tonda söylerdim bir şeyleri o anda. Biz böyle sert çıkınca daha etkili olduğunu düşünüyoruz belki ama canım cicimle daha rahat çözüldüğü oluyor bazı şeylerin. Akıl vermek haddime değin yanlış anlama ama naçizane o senin huyuna gitmiyorsa sen onun huyuna gidip he diyeceksin.
Bu Kısa vadede ona ok demek belki ama uzun vadede senin bizim psikolojimiz için önemli bir husus.
Süt olayı çok tuhaf şey, kimden ne çıkacağı hiç belli olmuyor o yüzden suçlanacak kişi de bizler değiliz. Burda kaç kişiyiz yendiğimiz içtiğimiz ne kadar farklı olabilir ki? Ya da yaşam tarzlarımız? Ama sorsan hepimizin sütle imtihanı apayrı.
Erkekler için de bir forum olsa keşke onlar da orda fikir alışverişinde bulunsalar :)
Ben birçok şeyi burdan öğreniyorum. Babalarsa arkadaş ortalarında bu konularda çok sığ sohbetler yapıyorlar ve dolayısıyla bazen yanlışlarının farkında bile olamıyorlar.
Ki zaten senin durumunda beslenebildiği kadar sütle beslendi, sadece mama olsa ne olur?
Artık mamaların içeriği de anne sütü gibi.
Inşallah canım üzme kendini yıpratma zaten alerjik bebek annesi olmak ve emzirmek bana göre başlı başına zor. Duymamaya çalış. Allah ikinizinde kalbine ferahlık versin. Anne sütünden önce onun sana ihtiyacı var psikplojisi iyi mutlu bi anneye. Ister mama ister meme bi şekilde büyüyo. Sem iyi ol mutlu ol Bebisinde mutlu olur.Onun yanında yeniden ararım. Ya da zaten dediğim durum olursa tedavi gerekicek gidicez illaki..
Başta güzel başlasam da konuşmaya, illa ki tetikliyor ve tutamıyorum kendimi. Şu gunlerde bu yıpranmış psikolojiyle o sakin konusmayi yapabilmek zor ama mecburum. Bakalım uygun zamanı bulunca yapicam inşallah birbirimizi anlayabiliriz
Beyin gelişimi olmuyor beyin cerrahisi ameliyatla geri açıyor diye aklımda kalmış bizim de bıngıldak bir serçe parmağı büyüklüğündeydi ilk doğduğunda o zaman söylemişti doktorumuzBıngıldak erken kapanırsa ne oluyor kızlar ben bilmiyorum?
Umarım bir an evvel düşünceleri iyileşirYok ya o ne yaparsa yapsın benim stresim devam eder diye düşünüp zahmete girmiyordur.
Ay hem mama hem ilaç karşıtı mıNeden olmasın ki? Korktuğu şeyi yasar insan çoğu zaman.. Aklımda bile yoktu, bebek saat başı uyanırken aç kalabilme ihtimali, o derece unutmuştum mama olayını, diyordum ki doymazsa tartıda ortaya çıkar ve doktor tavsiyesiyle başlarız.
Evet konuşmak gerek, laf arasında ya da olay anında söylediklerim oluyor tabi de.. hiç şöyle adam akıllı alıp karşıma konuşamadım. Birbirimizi yanlış anlıyoruz çoğu zaman.. Mükemmel değilim, sürecin tüm yükü üzerimde, herşeyi halletmeye çalışmak yeterince yorucu.. Destek de istemiyorum kabullendim ama gözünün önünde olanı nasıl görmez aklım almıyor, uğraşıyorum uyumaya, yemeye vs. Olmadı, olmuyor, söylüyorum bilsin diye.. Doktor dedi yani, bilimsel bı durum da var, bunu çözmeden, stres gitse de duzelmeyecek. Ben bu regl bitip bı on gün sonra yine olursam yine ilaçla kontrol altına alıcaz. Ama bu çözüm değil, bı kaç ilaç var prolaktin hormonunu yükselten başka amaçlar için kullanılan.. doktorum yarım ağız onu söyledi. Onu söyledim ilaç bitince yine süt olmazsa diyo. Eğer süt yok diye stres yaptıysam, ilaç sütü getirir stres biter, sonra da ilaca gerek kalmaz dedim. Yok kullanma diyo ee napicaz o zmn? Beyin ameliyatı mi olayım hormonlarla mi konuşayım?
Böyle yaparak olan sütüde bitirecek ahh bu erkekler.. sağlık probleminden kaynaklı hormonal bir sebepse sen ne yapabilirsin ki.. destek olması gereken yerde köstek olabiliyorlar bazen. Açık açık konuşmakta fayda var bencede bazen yüzlerine çat çat vurunca anlıyor bunlar çünküBiliyorum nasıl uğraştığını, mamanin zehir olmadığını.. Kaldı ki en yakın şahidim de o aslında.. Yel degirmeniyle savaşıyor farkında değil, bazı şeyler degismeyebilir, uğraşsan da sut kesilebilir vs. Tek sebep kişinin kendisi yada stresi olmayabilir ya da diyelim stres böyle mi duzelicem ben. Desteğin bu mu? Madem böyle düşünüyorsun kaç gündür nerdesin diye sorarlar adama?
Çok doluyum, beş gün aralıksız ağlasam sönmez içim.
Allah im korusun muhtaç etmesin inşallah her ay büyüsün şimdi bana bu aylar nasıl geçecekBeyin gelişimi olmuyor beyin cerrahisi ameliyatla geri açıyor diye aklımda kalmış bizim de bıngıldak bir serçe parmağı büyüklüğündeydi ilk doğduğunda o zaman söylemişti doktorumuz
Neden olmasın ki? Korktuğu şeyi yasar insan çoğu zaman.. Aklımda bile yoktu, bebek saat başı uyanırken aç kalabilme ihtimali, o derece unutmuştum mama olayını, diyordum ki doymazsa tartıda ortaya çıkar ve doktor tavsiyesiyle başlarız.
6 damla veriyorum ben şimdilik sen ne kadar veriyorsun canım?
Belki kapanmamıştır doktora gidince anlaşılır akıbeti bize de 5. Gün kontrolünde kapalı dedi sağlık ocağı doktora götürdük hayır bakın açık dedi elimi alıp gösterdi minik bir yumuşaklık vardı zamanla büyüdü yalnız ben d vitaminini 3 damla veriyorum 6 damla veriyorlarmış belki bizim bıngıldaktan dolayı 3 damla demiştir doktorAllah im korusun muhtaç etmesin inşallah her ay büyüsün şimdi bana bu aylar nasıl geçecek
Bizim ilk başta baya küçülmüş dedi hiç büyüme olmadı geçen ay 1.1 cm di buay tamamen kapanmis baş çevresi 2 cm büyümüş ama bir çok faktör varmış genetik erken gelişim gibi ama şuan nedenini bilmediğim için çok tedirginim içimde ateş var sanki hicmi yakınında bu durumla karşılaşan yokki morale ihtiyacim varBelki kapanmamıştır doktora gidince anlaşılır akıbeti bize de 5. Gün kontrolünde kapalı dedi sağlık ocağı doktora götürdük hayır bakın açık dedi elimi alıp gösterdi minik bir yumuşaklık vardı zamanla büyüdü yalnız ben d vitaminini 3 damla veriyorum 6 damla veriyorlarmış belki bizim bıngıldaktan dolayı 3 damla demiştir doktor
Tabiki kan sulandırıcı iğneyi 2 kere korona olduğumda ikisinde de 10ar tane vuruldum.olmak gerekiyor yoksa kan pıhtılaşması olabilir.Canim 7 aylıkken kan sulandırıcı iğne vs. Verdiler mi