2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Neden olmasın ki? Korktuğu şeyi yasar insan çoğu zaman.. Aklımda bile yoktu, bebek saat başı uyanırken aç kalabilme ihtimali, o derece unutmuştum mama olayını, diyordum ki doymazsa tartıda ortaya çıkar ve doktor tavsiyesiyle başlarız.
Evet konuşmak gerek, laf arasında ya da olay anında söylediklerim oluyor tabi de.. hiç şöyle adam akıllı alıp karşıma konuşamadım. Birbirimizi yanlış anlıyoruz çoğu zaman.. Mükemmel değilim, sürecin tüm yükü üzerimde, herşeyi halletmeye çalışmak yeterince yorucu.. Destek de istemiyorum kabullendim ama gözünün önünde olanı nasıl görmez aklım almıyor, uğraşıyorum uyumaya, yemeye vs. Olmadı, olmuyor, söylüyorum bilsin diye.. Doktor dedi yani, bilimsel bı durum da var, bunu çözmeden, stres gitse de duzelmeyecek. Ben bu regl bitip bı on gün sonra yine olursam yine ilaçla kontrol altına alıcaz. Ama bu çözüm değil, bı kaç ilaç var prolaktin hormonunu yükselten başka amaçlar için kullanılan.. doktorum yarım ağız onu söyledi. Onu söyledim ilaç bitince yine süt olmazsa diyo. Eğer süt yok diye stres yaptıysam, ilaç sütü getirir stres biter, sonra da ilaca gerek kalmaz dedim. Yok kullanma diyo ee napicaz o zmn? Beyin ameliyatı mi olayım hormonlarla mi konuşayım?

Bıngıldak erken kapanırsa ne oluyor kızlar ben bilmiyorum?
Tam bilmiyorum ama 9 aydan erken kapanmamasi gerekirmiş bide 1 buçuk yaş mi tam.bilmiyorim yine geç kapanmamasi gerekirmiş. Bakıyorlar zaten her kontrolde ayına göre çok açık veya kapalıysa D vitaminini arttırın kesiyorlar. Arkadasimin baya açıklık vardı 1yasini geçmişti damlayı arttırmıştı doktor

Belki doktora birlikte gitmek daha doğru olur direkt birinci ağızdan duyarsa ikna olur belki.
Eskinden ben de daha diktim böyle tartışır tarzda ve tonda söylerdim bir şeyleri o anda. Biz böyle sert çıkınca daha etkili olduğunu düşünüyoruz belki ama canım cicimle daha rahat çözüldüğü oluyor bazı şeylerin. Akıl vermek haddime değin yanlış anlama ama naçizane o senin huyuna gitmiyorsa sen onun huyuna gidip he diyeceksin.
Bu Kısa vadede ona ok demek belki ama uzun vadede senin bizim psikolojimiz için önemli bir husus.

Süt olayı çok tuhaf şey, kimden ne çıkacağı hiç belli olmuyor o yüzden suçlanacak kişi de bizler değiliz. Burda kaç kişiyiz yendiğimiz içtiğimiz ne kadar farklı olabilir ki? Ya da yaşam tarzlarımız? Ama sorsan hepimizin sütle imtihanı apayrı.
Erkekler için de bir forum olsa keşke onlar da orda fikir alışverişinde bulunsalar :)

Ben birçok şeyi burdan öğreniyorum. Babalarsa arkadaş ortalarında bu konularda çok sığ sohbetler yapıyorlar ve dolayısıyla bazen yanlışlarının farkında bile olamıyorlar.
Ki zaten senin durumunda beslenebildiği kadar sütle beslendi, sadece mama olsa ne olur?
Artık mamaların içeriği de anne sütü gibi.

6 damla veriyorum ben şimdilik sen ne kadar veriyorsun canım?

Doktorun yorumu ne oldu canım
Daha doktora gitmedim saglikocaginda söylediler yarın a randevu aldım yarın gideceğiz
Kontrol etmiyor muydun
Ben bakamam içim kaldırmıyor ama baya küçülmüş tu zaten doktor d vit i kesme demişti içim çok tuhaf inşallah bebeğim çok sağlıklı olur gelişimi güzel şimdiye kadar kafa olcusude boyuda kilosuda büyüyor yani

Inşallah canım üzülme güzel haberlerle dön yarın.

Onun yanında yeniden ararım. Ya da zaten dediğim durum olursa tedavi gerekicek gidicez illaki..
Başta güzel başlasam da konuşmaya, illa ki tetikliyor ve tutamıyorum kendimi. Şu gunlerde bu yıpranmış psikolojiyle o sakin konusmayi yapabilmek zor ama mecburum. Bakalım uygun zamanı bulunca yapicam inşallah birbirimizi anlayabiliriz

Inşallah canım üzme kendini yıpratma zaten alerjik bebek annesi olmak ve emzirmek bana göre başlı başına zor. Duymamaya çalış. Allah ikinizinde kalbine ferahlık versin. Anne sütünden önce onun sana ihtiyacı var psikplojisi iyi mutlu bi anneye. Ister mama ister meme bi şekilde büyüyo. Sem iyi ol mutlu ol Bebisinde mutlu olur.

Bıngıldak erken kapanırsa ne oluyor kızlar ben bilmiyorum?
Beyin gelişimi olmuyor beyin cerrahisi ameliyatla geri açıyor diye aklımda kalmış bizim de bıngıldak bir serçe parmağı büyüklüğündeydi ilk doğduğunda o zaman söylemişti doktorumuz

Ay hem mama hem ilaç karşıtı mı ikisi bir kötü olmuş

Böyle yaparak olan sütüde bitirecek ahh bu erkekler.. sağlık probleminden kaynaklı hormonal bir sebepse sen ne yapabilirsin ki.. destek olması gereken yerde köstek olabiliyorlar bazen. Açık açık konuşmakta fayda var bencede bazen yüzlerine çat çat vurunca anlıyor bunlar çünkü

Beyin gelişimi olmuyor beyin cerrahisi ameliyatla geri açıyor diye aklımda kalmış bizim de bıngıldak bir serçe parmağı büyüklüğündeydi ilk doğduğunda o zaman söylemişti doktorumuz
Allah im korusun muhtaç etmesin inşallah her ay büyüsün şimdi bana bu aylar nasıl geçecek

Tek tek okudum bütün yazdıklarıni. Gerçektende erkekler bazen çok sığ bakıyorlar olaylara. Senin bu bebeği kucağına sağlıkla alabilmek için verdiğin mücadeleyi benzer yollardan geçtiğim için çok iyi anlıyorum. Meme/mama ne fark eder ki? Önemli olan bebeğin doymasi, büyümesi. Kaldı ki sen zaten alerjik bebek annesisin işin bizimkinden çok daha zor, sürekli tetikte oluyorsun bişey yerken. Ayrıca süt olayı tamamen kişisel. Doğum yaptığımdan beri bı kere bile öyle sütten üzerim ıslanmadi, sağım yaptığımda çok yüksek miktarda süt çıkmadı. Hatta kilo alımı az ve sarılık vardı ilk ay eşimle gidip mama aldık , takviye verdik. Ben şimdi kötü anne mi oldum? Mama kötüdür vs muhabbetini kim çıkardı bilmiyorum ama hayatımda duyduğum en saçma şey. Mesela ben de 2.regl oldum dün ve bebeğim doğru düzgün emmek istemiyor sütün tadı değişiyor sanırım, ben de aç bırakmamak için mama takviyesiyle veriyorum.Sütün en büyük düşmanı da stres. Sen her ne olursa olsun sakin olmaya çalış, bebisler annenin ruh halini direk hissedip ona göre davranıyorlar. Herşey çok güzel ilerlesin senin ve ailen için

6 damla veriyorum ben şimdilik sen ne kadar veriyorsun canım?

Bizim doktorumuz 3 damla ya da 1 fıs demişti günde ben de buna göre veriyorum.

Allah im korusun muhtaç etmesin inşallah her ay büyüsün şimdi bana bu aylar nasıl geçecek
Belki kapanmamıştır doktora gidince anlaşılır akıbeti bize de 5. Gün kontrolünde kapalı dedi sağlık ocağı doktora götürdük hayır bakın açık dedi elimi alıp gösterdi minik bir yumuşaklık vardı zamanla büyüdü yalnız ben d vitaminini 3 damla veriyorum 6 damla veriyorlarmış belki bizim bıngıldaktan dolayı 3 damla demiştir doktor

Bizim ilk başta baya küçülmüş dedi hiç büyüme olmadı geçen ay 1.1 cm di buay tamamen kapanmis baş çevresi 2 cm büyümüş ama bir çok faktör varmış genetik erken gelişim gibi ama şuan nedenini bilmediğim için çok tedirginim içimde ateş var sanki hicmi yakınında bu durumla karşılaşan yokki morale ihtiyacim var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…