- 21 Haziran 2009
- 2.839
- 3.289
Neden olmasın ki? Korktuğu şeyi yasar insan çoğu zaman.. Aklımda bile yoktu, bebek saat başı uyanırken aç kalabilme ihtimali, o derece unutmuştum mama olayını, diyordum ki doymazsa tartıda ortaya çıkar ve doktor tavsiyesiyle başlarız.Buradan kısıtlı açıklamalardan anladığımız şekilde hayatlara yorum yapmak doğru mudur bilmiyorum ama içimden geleni yazacağım.
Bence senin sütünü azaltan faktörlerden biri de eşinin mamadan korkar tavrı.
İçten içe bence sende travma yarattı bu durum. Senin mama kullanmakla bir derdin olmamasına rağmen eşinin tavrı dolayısıyla ya mama kullanmak zorunda kalırsam diye bilinçaltına mesaj gönderildi ve ister istemez bu da etkiledi diye düşünüyorum. Kaldı ki psikolojik olarak hiçbir şey etkilememiş olsa da fizyolojik olarak artık süt daha az üretiliyor olabilir, buna napabiliriz biz pardon da ?
Emziren iyi anne sütü bol olan iyi anne de emziremeyen ya da bilinçli olarak emzirmek istemeyen kötü anne mi? Biz kendimizi eşlerimize anlatamazsak kime anlatacağız.
Alıp karşına konuştun mu bilmiyorum ama nedense konuşursan eşin seni anlayacak bilinçte diye hissettim ben, ama alalade bir konuşma değil net sınırları koyan ve belki biraz duygu sömürüsü içerir :)
yine tamamen hislerimden yola çıkarak;
Güçlü bir karakter olduğunu seziyorum, her şeyi kendi başına yapmaya çalışan (ben de biraz öyleyim) o yüzden üzülüp kırıldığını eşine dahi söylemeyen bir tavrın var sanki. Biraz açık bir konuşma yaparsan ben çözüleceğini düşüyorum, tabii tamamen hislerimle yazdım bunları yanlış bir düşünceye de kapılmış olabilirim.
Az buçuk tanıdık birbirimizi senin ne kadar araştırdığını ne kadar fedakarlık gösterdiğini biz bile anlıyoruz okuduklarımızdan. Umarım eşin de anlar, anladığı şeyi seni takdir ederek de gösterir
Evet konuşmak gerek, laf arasında ya da olay anında söylediklerim oluyor tabi de.. hiç şöyle adam akıllı alıp karşıma konuşamadım. Birbirimizi yanlış anlıyoruz çoğu zaman.. Mükemmel değilim, sürecin tüm yükü üzerimde, herşeyi halletmeye çalışmak yeterince yorucu.. Destek de istemiyorum kabullendim ama gözünün önünde olanı nasıl görmez aklım almıyor, uğraşıyorum uyumaya, yemeye vs. Olmadı, olmuyor, söylüyorum bilsin diye.. Doktor dedi yani, bilimsel bı durum da var, bunu çözmeden, stres gitse de duzelmeyecek. Ben bu regl bitip bı on gün sonra yine olursam yine ilaçla kontrol altına alıcaz. Ama bu çözüm değil, bı kaç ilaç var prolaktin hormonunu yükselten başka amaçlar için kullanılan.. doktorum yarım ağız onu söyledi. Onu söyledim ilaç bitince yine süt olmazsa diyo. Eğer süt yok diye stres yaptıysam, ilaç sütü getirir stres biter, sonra da ilaca gerek kalmaz dedim. Yok kullanma diyo ee napicaz o zmn? Beyin ameliyatı mi olayım hormonlarla mi konuşayım?