Ben yaşadım ve hala da geçmedi 10-15 gün oldu. Araştırıp İngiliz tuzu aldım 2 çay kaşığı koyup yarım bardak kaynar su ile eritiyorum memeyi batıracağım başka kaba koyup biraz soğuk su ilave edip memeyi bekletiyorum bir süre sonra da nemli bez ile ovuyorum, faydasını göremedim ama kalkmadı duşta biraz uğraştım kanamalı yara oldu emdikçe tekrar süt kabarcığına dönüyor. Emzirmeyi hiç bırakmadım ama ne kadar canım yansa da o memeden mastit olmuştum çünkü o daha korkunç. Steril iğneyle kaldırın diyenleri okudum ama cesaret edemedim benKızlar sağ meme ucumda süt kabarcığı olmuş inanılmaz bir ağrı ve acı var. Bebeğimi o memeden asla emziremiyorum,sıcak duş aldım masaj yaptım sağım yapıyorum kabarcık basınçla dışarı atar diye ama nafile. Bunu daha önce yaşayan ya da bu konuda bilgisi olan var mı?
Ben gece değiştirmiyorum kaka yapmadığı sürece şimdiye kadar çişi hiç taşmadı ama kaka da kazalar oluyor. Sleepy ecologic kullanıyorumKızlar normalde ortalama 2 saatte bir geceleri gündüzleride her koku duyduğumda bezini değiştiriyorum. Sabah uykusu bölünmesin diye değiştirmedim yani 3.5 saat falan kaldı öyle hemen taşmış yaa. Bu geceden bez bağlayıp sabaha kadar tutanların taşmıyor mu anlamıyorum. Bez ufakta gelemez yeni 4 numaraya geçtik.
Bizim de doğduğumuzdan beri mavi, değişmez inşallah aminGözleri renkli olanlar değişti mi gözleriniz bizimki koyu yeşil kaldı gibi görünüyor
Kokmuyor mu peki ecologıcte takıyorum arada genel olarak sleepy torba gibi oluyor çocuğun altında dolu dolu berbat kokuyor. Açıkcası öylede içim hiç el vermiyor kokunca. Kaka henüz hiç taşmadı genelde sabahları yapıyor rutin gibi hemen alıyorum. Bizim oğlan çok çişli mamayla beslendiğinden herhaldeBen gece değiştirmiyorum kaka yapmadığı sürece şimdiye kadar çişi hiç taşmadı ama kaka da kazalar oluyor. Sleepy ecologic kullanıyorum
Hahaha bende bugün istememe modundayım. Bir tanede kız olsa keşke diyor eşimde ya erkek olursa dedim iki erkek mahvederler biziAl bendende o kadar şuan bidaha asla diyorum mesela uyurken bitane daha diyorum
Kötü koku almıyorum ben :) bez şişmiş oluyor sabah tabi ama gece değiştirsem uykusu çok bölünüyorKokmuyor mu peki ecologıcte takıyorum arada genel olarak sleepy torba gibi oluyor çocuğun altında dolu dolu berbat kokuyor. Açıkcası öylede içim hiç el vermiyor kokunca. Kaka henüz hiç taşmadı genelde sabahları yapıyor rutin gibi hemen alıyorum. Bizim oğlan çok çişli mamayla beslendiğinden herhalde
Ben gaz yapan hiç birşeyi yemiyorum bugün iki bardak kola içtim yeşil fasulye yedim bakalımBen normalde hiç kola içmem belki yıllar olmuştur ama geçen gün içim öyle bir yanlış ki kana kana içtimbir şey de olmadı.
Fasülye yiyen bala bebeğinde hiçbir sıkıntı gaz problemi olmayan da duydum. Bu tamamen bebeğin toleransı ile alakalı bence.
Fasülye bakliyat ve kış sebzeleri ben de cesaret edip yiyemiyorum ama denemek lazım tabi.
İnanılmaz bir ilgi var çevreye karşı ben de gözlemliyorum. Bizimki de bazen meme istemiyor ama emzik veriyorum deli gibi saldırıyor, ben de emzik verir gibi yapıp Memeyi sokuveriyorum ağzına alıyor. Eğer bizim örnek gibi oluyorsa bi deneyebilirsin.
Süt azalma problemini ben de şöyle yaşıyorum, ilk zamanlar kontrolsüzce geliyordu mochiyi koyunca 5 dkya doluveriyordu mesela ama şimdi sağayım diyorum çok az çıkıyor.
Bence emmeleri kuvvetlendi göğsümüzü boşaltabiliyorlar eğer emerlerse ve vücut talebe göre süt üretiyor.
Bu çocuklar öyle ya da böyle büyüyecekler nasıl 2500 doğan da normal 4000 doğan da normalse kilo alımı sınırın altında olmadığı sürece çok stres yapmamak en doğrusu. Doktor aksi bir şey görse bence net şekilde ifade ederdi diye düşünüyorum.
En en en önemli şey uyku süt İçin. Bu ara çok uykusuz kaldığın İçin de vücudun etkilenmiş olabilir. Allah yardımcımız olsun, ben hep bir şekilde büyüyecekler diye telkin ediyorum kendimi.
@Tmd2020 senin daha varmış ya
Benim 20 günden az kaldı. Valla abur cubur yemiyorum yoksa yeme konusunda besinlerden çok kusmadık sadece öğün sayımı azalttım. Akşam 19:30 dan sonra sadece soda içiyorum. Sabah aç uyanmak inanılmaz güzel bir his :)
Ben normalde hiç kola içmem belki yıllar olmuştur ama geçen gün içim öyle bir yanlış ki kana kana içtimbir şey de olmadı.
Fasülye yiyen bala bebeğinde hiçbir sıkıntı gaz problemi olmayan da duydum. Bu tamamen bebeğin toleransı ile alakalı bence.
Fasülye bakliyat ve kış sebzeleri ben de cesaret edip yiyemiyorum ama denemek lazım tabi.
İnanılmaz bir ilgi var çevreye karşı ben de gözlemliyorum. Bizimki de bazen meme istemiyor ama emzik veriyorum deli gibi saldırıyor, ben de emzik verir gibi yapıp Memeyi sokuveriyorum ağzına alıyor. Eğer bizim örnek gibi oluyorsa bi deneyebilirsin.
Süt azalma problemini ben de şöyle yaşıyorum, ilk zamanlar kontrolsüzce geliyordu mochiyi koyunca 5 dkya doluveriyordu mesela ama şimdi sağayım diyorum çok az çıkıyor.
Bence emmeleri kuvvetlendi göğsümüzü boşaltabiliyorlar eğer emerlerse ve vücut talebe göre süt üretiyor.
Bu çocuklar öyle ya da böyle büyüyecekler nasıl 2500 doğan da normal 4000 doğan da normalse kilo alımı sınırın altında olmadığı sürece çok stres yapmamak en doğrusu. Doktor aksi bir şey görse bence net şekilde ifade ederdi diye düşünüyorum.
En en en önemli şey uyku süt İçin. Bu ara çok uykusuz kaldığın İçin de vücudun etkilenmiş olabilir. Allah yardımcımız olsun, ben hep bir şekilde büyüyecekler diye telkin ediyorum kendimi.
@Tmd2020 senin daha varmış ya
Benim 20 günden az kaldı. Valla abur cubur yemiyorum yoksa yeme konusunda besinlerden çok kusmadık sadece öğün sayımı azalttım. Akşam 19:30 dan sonra sadece soda içiyorum. Sabah aç uyanmak inanılmaz güzel bir his :)
Kimyon çok kötü ya bende yogurtla bir çay kaşığı yiyorumTurşu yiyorum kuru fasulye bile yedim ama bol kimyonlu hergunde kimyon kaynatıp iciyorum ilk iki ay çok dikkat ettim sonra kimyon kaynattim hergun istediğimi yedim ama benim bebeğime olmadı bişey size olur orasını bilemem tabi
Bugün iki bardak kola içtim bakalım ne olacakKornişon turşu bende baya süt yaptıydı kola falan gaz yapar diye düşünüyorum soda ve Niğde gazozuna hasretim
Evet bölünüyor gerçekten ama ben mecburum almayaKötü koku almıyorum ben :) bez şişmiş oluyor sabah tabi ama gece değiştirsem uykusu çok bölünüyor
Bende olmadım spiral de yok bende Sezeryan da 6. Aydan sonra takıyor bizim burdaki doktorlar İlk oğlumda kırkım çıkınca hemen olmuştum adet şimdi onun ödemi de var olmayı dört gözle bekliyorumKızlar hala adet olmayan var mı? İçime bi korku salındı az evvel benim.
Spiralden önce bir şey olduysa diye Allah muhafaza
Hoşgeldin aramıza, sabırlar diliyorum. Bugün gündüz 3 saat uyudu toplam, gece uykusu da 1 saat uyudu 23:00 de zor uyuttum yeniden. Bu arada sol göğüs kanal tıkanıklığı oldu. Mama uzun süre tok tuttu muhtemelen, bugün annemdeyim, sağma fln da yapmadım. Bigunfe nasi oluyor anlamıyorum.Ay arabada uyuyan bebek krize girdi. Meme veriyorum zor aldı resmen savaştık da uyudu. Allah yardımcımız olsun güncellemeler geldi bize
Merhaba, mesajınızı görünce ümitlendim. Kızım 2 aylık, gaz sancılarından her günü ağlayarak, ıkınarak geçiyor. Siz de gaz sancısı yaşamış mıydınız? Tam olarak kaç günlükken rahatlamaya başladı bebeğiniz?Ben her şeyden yiyorum bu arada şimdiden alışsın diye ilerde daha rahat etmek için nispeten de azaldı gazı artık baklagil veya kış sebzeleri sıkıntıya sokmuyor hareketlendiği için aşağıdan çıkıyor kusması da azaldı
Ben 2 ay çektim gece acilde sabahlamak ve araba turuna çıkmak rutinimiz olmuştu damlalarla rahatladık biraz 15 gündür de iyiyiz Allaha sukurMerhaba, mesajınızı görünce ümitlendim. Kızım 2 aylık, gaz sancılarından her günü ağlayarak, ıkınarak geçiyor. Siz de gaz sancısı yaşamış mıydınız? Tam olarak kaç günlükken rahatlamaya başladı bebeğiniz?
Doktora sormayı düşünmedim hiçSorma benimde belim kopuyor ya. Hemde ne çığlık ağlayınca asla susmuyor katıla katıla
Aa çok iyi denk gelmiş bende beğeniyorum onları 7k falan şu an cidden uçmuş. Dışarı dönük kullandın mı dr öneriyor mu canım
Yani evet baya dikiyor bizimki
6 ay önerilmiyor diye biliyorum yüzü dışarıya dönük. Siz doktora sordunuz mu önerdi mi duruma göre bende soracağım. İçeri dönükte hayatta durmaz bizimki
Ortalama kaçıncı gününde rahatladı bebeğiniz acaba? Biz subsimplex ve biogala kullanıyoruz. Siz de kullandınız? Damladan hemen verim aldınız mı?Ben 2 ay çektim gece acilde sabahlamak ve araba turuna çıkmak rutinimiz olmuştu damlalarla rahatladık biraz 15 gündür de iyiyiz Allaha sukur
Sam simpleks 6 saatte bir 11 damlaOrtalama kaçıncı gününde rahatladı bebeğiniz acaba? Biz subsimplex ve biogala kullanıyoruz. Siz de kullandınız? Damladan hemen verim aldınız mı?