- 1 Ağustos 2022
- 1.278
- 1.495
Heh bizimki de aynısı bakmalara doyamıyorum resmenBizimde maviydi koyu yeşil ela gibi kaldı. Işıkta mavi değişik
Gece emdikleriyle 6 saatte 100 gr çiş aldım çok şükür. 10 a kadar bi 100 gr daha aldımAh kıyamam yavruya, bı şekilde biberonla vermelisin sütünü,mamaya da bı aroma bisey bulunur elbet, pekmez bile koyan varmış. Çok doğru değil tabi ama azıcik damla kadar deneyebilirsin. Böyle aç aç senin psikolojine de yazık ona da yazık.
Ah bunda ekstra bi şeyler yokmuş, sabah aldım hemen kargoya verilmiş
Öyle ya foruma girmek artık beni hem üzüyor hem de derdimi anlayan bi siz varsınız buradan da uzaklaşıp iyice depresyona girmek istemiyorum..Ben artık çiş takibini bıraktım. Yoksa bir de ona takicam. Geçen haftalarda hüngür hüngür ağladım hep. Sürekli forumdayim kim ne yapmış geçmişte neler olmuş diye.
Herkes üstesinden gelmiş. Sağıp biberon ile verenlerin çoğu bir noktada kalmış sütleri kesilmiş falan. Öyle okuyunca daha da kötü oluyorum. Onun için emzirmeyi bırakmamamiz lazım. Bu seferde ona üzülürüz. Bizde ki bu psikolojiyle uzun yıllar hem de.
Benimki uyandı. 1:54 te emzirmeye başladım 1:57 de bıraktı. Tek avuntum aktif emmiş olması
Hadi bakalım inşallah böyle kalırBiz ela olduk ortası açık kahve, kenarlar yeşil gibi
Doktorumuz güneş ışığında neyse gerçek rengi odur dedi ama bazen yeşil bazen mavi bizimdeHeh bizimki de aynısı bakmalara doyamıyorum resmen
Bizimki laci-gri gibiydi çok umutluydum bana benzeyecek diye ama burdan hangi renge geçecek hiçbir fikrim yokGözleri renkli olanlar değişti mi gözleriniz bizimki koyu yeşil kaldı gibi görünüyor
Kaç kg da geçtiniz 4 e ?Ben prima 4 numara kullanıyorum memnunum
Oyy kitabını sevsinler yaBizimde böyle bak. Düz kafa yastığında sürtündüğü yerler döküldü yanları döküldü ne çok saçı vardı halbuki. Ama çıkarmış canım öyle diyor yani herkes
Yaş farkını çok açmamak lazım eğer istiyorsak benim kardeşimle aramda 6 yaş var mesela ve o bile çok farkediyor kuşak farkı var resmen.
Aynen benimki de 3 dk 5 dk periyodla iki saatte bir uyandı. Sabah 10 da son kez memeden içti birkaç dakika. Bir sonraki seansta çığlığı patlattı. Biberon verdim. Ben de kendimi çalışıyorum da akşam emzirebiliyorum psikolojinde hissetmeye calisicam artık. Bı süre sonra gündüz de alır belkiGece emdikleriyle 6 saatte 100 gr çiş aldım çok şükür. 10 a kadar bi 100 gr daha aldımikindiden sonra bi şeyler oluyor ekstra. Kavgalarımız ufaktan yine başladı.
Hep ucunu tutmaya devam tabi..
Şurubu aldım bakalım ins pekmeze filan gerek kalmaz
Ah bunda ekstra bi şeyler yokmuş, sabah aldım hemen kargoya verilmiş
Geçen yine mamaya kullanıyoruz yazılan bir üründe içinde ne var diye satıcıya sordum. Bir sürü katkı maddesi saydı vazgeçmiştim. Bunda şeker pancarı varmış sadece inş içirebilirim 1-2 öğün..
Öyle ya foruma girmek artık beni hem üzüyor hem de derdimi anlayan bi siz varsınız buradan da uzaklaşıp iyice depresyona girmek istemiyorum..
Çiş takibi suan elimde bebeğe dair fiziki takip edebildiğin tek veri..
İnşallah bu alerjiler zamanla geçecek o güne kadar pes etmeden emzirmeye devam edebilirsek inşallah
Bizde de sonraki emzirmelere 3er dk oldu. Böyle emince gece boyu saat başı uyandık haliyle tam doymadığı için. Ama en azından kavga etmeden aktif emiyor. Biraz ite kaka da olsa
Bi 3 ay geçti ama bi 3 ay daha nasıl geçecek bilmiyorum
Benim kahve eşimin kahve kızın koyu yeşil dedesinin gözlerini aldı bizimkideDoktorumuz güneş ışığında neyse gerçek rengi odur dedi ama bazen yeşil bazen mavi bizimdebenimkiler açık mavi ama çekmemiş. Babamız direk kahve onada benzemiyor. Benim annemle babamın rengini almış oğlum onların yeşil ela gibi.
6 kilo bile değiliz kilosuna göre değil ben kaka yapınca her yeri batırdığı için büyük aldım hiç kaka sızıntısı çiş veya taşma problemi yaşamadım 1 beden büyük gittiğimden beriBizimki laci-gri gibiydi çok umutluydum bana benzeyecek diye ama burdan hangi renge geçecek hiçbir fikrim yok
Kaç kg da geçtiniz 4 e ?
3 numara beklediğimden ufak çıktı elimde de 3 paket açılmamış var satıcam böyle giderse
Ilk kızım mama ile beslendi. 5. Ayda başlamıştık ek gıdaya doktor ben 4. Ayda başlatiyorum mama alan bebeklere demişti. 2. Kızım sadece emdi kilosu da iyiydi ben 4. Ay dolunca verdim hafif hafif biseyler. Sebze vs. şimdi bu bebisimi de 4. Ayda başlıcam. 4 buçuk veya az az. Herhangi bir sıkıntı sorun görmedim 2 sinde. Şu da veriyordum küçükken 6. Aydan önce. Mama yaparken toz ve sudan oluşuyor ama su verilmiyor doğada kalorisi bulunmayan tek şey. Herkesin ille günde 3 litre için dediği şey bebeklere gelince 2 yudum su zararlı oluyor. Yanı ben bi 15 20 gün sonra sebzelerden başlıcam bebişime.Oooyyy bu süreçler. Şurda 5-6. Aya ne kaldı diyorum da Valla bizim kız böyle devam ederse korkarım ek gıda süreci de zorlu olacak. Umarım seçici olmaz.
Bir de kızlar 5. Ayda ek gıda sürecine geçme hakkında düşüncelerinizi öğrenmeyi çok isterim
Hoş geldin bizde de var. Özellikle akşam vakti. Bakalım.ne kadar sürecek. Doğmadığını düşünmüyorum aç kalmaz diyorum. Herhangi bo olumsuz düşünce getirmiyorum aklıma biberon mama teklif etmiyorum. Çiş sayısı az evet ama olumsuz düşünmüyorum geçecek diye bekliyorum.Bismillah 3. Ayın bittiği ilk günde meme reddi yedik
Emziği alıyor memeyi zor verdim Allah yarabbi sonra biraz emip uyudu kaldı. İnşallah geçici bir durumudur..
Ben de hemen ayakta dolaşarak emzirme pozisyonu aldım onda da zor verdim ağzına memeyi ama az biraz emdi. Ne değişik bu çocuklar ya sabah şapır şupur emerken şimdi yarabbi şükür yani olacak iş değilHoş geldin bizde de var. Özellikle akşam vakti. Bakalım.ne kadar sürecek. Doğmadığını düşünmüyorum aç kalmaz diyorum. Herhangi bo olumsuz düşünce getirmiyorum aklıma biberon mama teklif etmiyorum. Çiş sayısı az evet ama olumsuz düşünmüyorum geçecek diye bekliyorum.
Doğduğunda baya baya çoktu dökülüp gittiler yaOyy kitabını sevsinler yabenim de küçükken hiç saçım yokmuş annem kız olduğum anlaşılsın diye kuşağını deldirmiş bizimki de kel, sizin bebişin saçları varmış bak maşallah:)
Yaş farkını çok açmamak lazım eğer istiyorsak benim kardeşimle aramda 6 yaş var mesela ve o bile çok farkediyor kuşak farkı var resmen.
Ben doğum yapmadan 3-4 falan istiyordum kalabalık aile seviyorum çünkü ama şimdi bi acaba mı diyorum :)
Çocuk sizin çocuğunuz takdir sizin ve fakat zararlıdan ziyade tok tuttuğu için çocuklar beslenmek istemiyor bu yüzden tavsiye edilmiyor anne sütünün %80den fazlası sudan ibaret anne sütü alan bir bebeğin suya ihtiyacı yoktur şimdilik sıkıntı olmadı diye olmayacağı anlamına veya sizin çocuğunuza bir şey olmadı diye başkasının çocuğuna bir şey olmayacağı anlamına gelmez burası herkese açık bir platform yanlış yönlendirmeyelim kimseyi.Ilk kızım mama ile beslendi. 5. Ayda başlamıştık ek gıdaya doktor ben 4. Ayda başlatiyorum mama alan bebeklere demişti. 2. Kızım sadece emdi kilosu da iyiydi ben 4. Ay dolunca verdim hafif hafif biseyler. Sebze vs. şimdi bu bebisimi de 4. Ayda başlıcam. 4 buçuk veya az az. Herhangi bir sıkıntı sorun görmedim 2 sinde. Şu da veriyordum küçükken 6. Aydan önce. Mama yaparken toz ve sudan oluşuyor ama su verilmiyor doğada kalorisi bulunmayan tek şey. Herkesin ille günde 3 litre için dediği şey bebeklere gelince 2 yudum su zararlı oluyor. Yanı ben bi 15 20 gün sonra sebzelerden başlıcam bebişime.
Yanı evet herkesin görüşü düşüncesi farklı. Mama verilen bebeğe mutlaka su verilmesi gerekiyor diyen doktorlar var ki benim doktorum da öyleydi. Su vermek derken bi kaç çay kaşığı. Mesela bebeğim kusuyo ardından 2 3 çay kaşığı su veriyorum boğazının yandığını düşünerek. Ama işte her doktorun düşüncesi nasıl farklıysa her annenin düşüncesi de farklı. Ama dediğim gibi mama suyla yapılırken su vermemek tuhaf biraz.Çocuk sizin çocuğunuz takdir sizin ve fakat zararlıdan ziyade tok tuttuğu için çocuklar beslenmek istemiyor bu yüzden tavsiye edilmiyor anne sütünün %80den fazlası sudan ibaret anne sütü alan bir bebeğin suya ihtiyacı yoktur şimdilik sıkıntı olmadı diye olmayacağı anlamına veya sizin çocuğunuza bir şey olmadı diye başkasının çocuğuna bir şey olmayacağı anlamına gelmez burası herkese açık bir platform yanlış yönlendirmeyelim kimseyi.
2-3 litre içme olayı yokmuş bu arada Prof Dr Yavuz Yörükoğlu’nun videosu var YouTube’da şöyle linkini de bırakayım:
He buarada. Kimseyi yanlış yönlendirdigimi düşünmüyorum canım. Ben su veriyorum sende ver veya ben şunu veriyorum sende ver demedim demem de kimseye. Su veren oluyor mu deniliyor ben veriyorum diyorum. Bitiyor.Çocuk sizin çocuğunuz takdir sizin ve fakat zararlıdan ziyade tok tuttuğu için çocuklar beslenmek istemiyor bu yüzden tavsiye edilmiyor anne sütünün %80den fazlası sudan ibaret anne sütü alan bir bebeğin suya ihtiyacı yoktur şimdilik sıkıntı olmadı diye olmayacağı anlamına veya sizin çocuğunuza bir şey olmadı diye başkasının çocuğuna bir şey olmayacağı anlamına gelmez burası herkese açık bir platform yanlış yönlendirmeyelim kimseyi.
2-3 litre içme olayı yokmuş bu arada Prof Dr Yavuz Yörükoğlu’nun videosu var YouTube’da şöyle linkini de bırakayım: