• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Kizlar bu arada bahsettiginize denk gelmedim doktorlariniz smear testi yapti mi? Gecen hamileligimde iki kez basinda ve ortasinda birde hamilelikten sonraki ilk kontolde yapmislardi bana. Birde bebislere ve kendinize alacaginiz ilk sey emzirme yastigi olsun cunku o hamilelikte de cok gerekli. 2. aydan sonra sirt ustu yatmamak gerekiyor diye biliyorum ve sola dogru yatmak gerekiyor doktorum oyle demisti. 2. ayimdan sonra direk emzirme yastigi almistim cok rahat oluyor zaten bacak arasina birsey koyma ihtiyaci duyuyor insan ilerleyen aylarda. O yastigi su an oglumun yataginda duvar kenarina koyuyorum, bebise yenisini alicam mecbur :) kiyafet icin acele etmeyin, Allah saglikla kavustursun bebislerimize insallah 6. aydan sonra almayi dogru buluyorum.

Ay benim doktorum da öyle bi daha gitmiycem değiştiriyorum. Keseyi görene kadar herşey olabilir dedi keseyi gördük, kalbi duyana kadar herşey olabilir diye diye olumsuz konuşuyor sürekli 😔😔 önümüzdeki hafta başka doktora başlıyorum inşallah
Ya evet işte biraz pesimist mi desem yoksa realist mi desem kararsız kalıyorum ben de. Ben kalbi duydum keseyi de gördüm aynı gün oldu vajinal bakıldı. Tedavi sürecinde de hep aynı doktorlaydım alıştım da. Ama daha olumlu daha güleç sanki başkalarının doktorları. Bilemedim. İşini iyi yapması da önemli güvenim var yani. Pişman olurum diye çekiniyorum.

Sanki biraz laubaliymiş bu daktır. 😬 Sonuçta çok önemli ve zor bir süreç, en sonunda kendini de bebeğini de onun ellerine bırakıp, emanet edeceksin minnoş, o yüzden güven de çok önemli, doktorunu değiştirmeyi düşündüysen bir şeyler eksik demektir. Ödev güldürdü ahahha😂
Güveniyorum yok yanlış anlattım. Tedavimde gerçekten kılı kırk yardı. İki ayrı doktor arkadaşımın tavsiyesi ile ona başlamıştım zaten. Laubali değil de biraz şey hastaları zor genellikle. Beni hep hafife aldı, yapması gerekeni yaptı ama öyle hissettirdi işte. Sen de ne var ki rahat ol mantığı hep böyle davrandı. Tamam haklı da çıktı ama hani böyle gebelerle arkadaş gibi olanlar var. Biraz özenmiyor değilim hani. Daha güleç daha yaşı küçük 😀 daha pozitif biri mi olsa acaba diye. Hakkaten ödev verdi ama gebelik kitabı ödevi 😬

Ben rahim filminde fazla acı çekmedim sanırım tüpler falan tıkalı olunca çok acı veriyor ya 😕

Geçersin geçersin Allah'ın izniyle 😍😍

Aynen bı bildikleri var ki dinletmiyor bende ustelemedim hiç 😄 evet gösterdi atıyor 😍😍
Bu da fotimiz🤭
Anamm küçük fasulyee😍😍 onu görmen yeterli zaten canım attığını bilmen yani hadi gözün aydin😍😍💜
Bende gittigimde hareketlerini görebilir miyim acaba 🤭

Ben de size benim minnoşun son vesikalığını atıyorum 🤩 fotonun ardından kuyruk salladı 🤪

Ben 9+6dayim canım yarın 10 haftalık
Diloşum aramızda tam 1 hafta var biz de yarın 9+0 ızzz 🌸💓

Eklentiler

• E8C6FB7E-CFE4-49DB-900B-8FC5922D212E.webp
    E8C6FB7E-CFE4-49DB-900B-8FC5922D212E.webp
    43,9 KB · Görüntüleme: 86
Kızlar bir şey sorucam bebişlerin haftası son adet tarihine göre mi ayarlanıyor yani ordan mı hesap etmeliyiz
Aynen öyle hesaplanıyor. Hamilelik hesabı çok karışık. Geçen bir arkadaş da yazmıştı aslında hamilelik 10 ay sürüyor diye haklı. Çünkü 40 hafta 10 aya denk geliyor. Ama artık günler sebebiyle 9 Ay olarak hesap ediliyor. Ekstra günleri de hamile kalma tarihin ile adet görme tarihin arasındaki günlerin karşılıyor.

Ay benim doktorum da öyle bi daha gitmiycem değiştiriyorum. Keseyi görene kadar herşey olabilir dedi keseyi gördük, kalbi duyana kadar herşey olabilir diye diye olumsuz konuşuyor sürekli 😔😔 önümüzdeki hafta başka doktora başlıyorum inşallah
benimkisi de öyle yapıyordu tüp bebek ile hamile kaldım beta sonucum çıkınca aramıştı daha çevrene söyleme önümüzdeki haftalar çok önemli dedi neyse kese görmeye gittim yine aynı şeyi söyledi sonra bir daha gittim 7 haftalıkken bu defa da söyler diye beklerken bir şey demedi eşim sordu , her şey normal şuan sağlıklı bir gebelik sürüyo dedi🤷‍♀️

Ben bugün nöbetçiydim diye fazla ayakta kaldım sanki altı aylık gibi genital ağrım oldu rahim büyüdü baskı oluyor ister istemez

Bir de şu ultrason ölçümlerine açıklık getirmek istiyorum anneliğimin bana verdiği yetkiye dayanarak :) mesela 6+6 hesapladınız ultrason size 6+1 verdi o size diyor ki bu bebek 7 haftalık artı beş eksi altı ben net bilemem diyor takılmayın büyüdüğünde bpd si yani kafası iki hafta önde flsi iki hafta geriden geldiğinde dahi korkmayın koca kafalı bişe doğuruyonuz ben gibi :) doktora güvenin bi terslik olsa sizden mi saklayacak pat diye söylerler
Evet bende öyle düşünüyorum zaten çok sıkıntılı olsa doktor problem var diye söyler bencede.. biz biraz evham yapıyoruz sanki hep önden gitsin gibi:)

Ya evet işte biraz pesimist mi desem yoksa realist mi desem kararsız kalıyorum ben de. Ben kalbi duydum keseyi de gördüm aynı gün oldu vajinal bakıldı. Tedavi sürecinde de hep aynı doktorlaydım alıştım da. Ama daha olumlu daha güleç sanki başkalarının doktorları. Bilemedim. İşini iyi yapması da önemli güvenim var yani. Pişman olurum diye çekiniyorum.
Iyi doktor bulmakta sıkıntı hepsi cımbızla laf söylüyor bende konuşkan bi doktor istiyorum ama yok sanırım 😂

Hii sizin enerjiniz de tutmamış demek ki ben çok seviyorum doktorumu, aşırı pozitifliği dışında çok memnunum.😂 Değiştir tabii anlayışsız doktor ile bu zorlu süreç geçmez.

Ayy bende doktorumu çok seviyorduum isterdim doğumuma girmesini eminim çok çok rahat geçerdi o doğum adamda sıfır stres bugün ama son muayenimizdi kalbinide birlikte dinleyelim öyle bırakayım seni dedi. Tedavimi yapan doktordu. Takibi doğumu bırakıp vaktimi enerjimin tamamını olmayanlar için harcamak istiyorum dedi. Şimdi haftaya yeni bir doktorla konustum inşallah onuda bu doktorum kadar severim bu süreçte doktor çok çok önemli.

Teşekkür ederim gerçekten de öyle.İnsanın ilk gebeliği olunca tecrübesizlik acemilik bi yandan bi yandan klasik telaşlarda üstüne eklenince süreç çok daha uzun ve karmaşık gibi geliyor.Ama dediğiniz gibi bazen yazdıklarınızı duymak insanı rahatlatıyor.Çok şükür keseyi gördüm 🤗ilk resmimizi aldık bugün gerçekten çok başka heyecanlarmış .bir de kötü bir süpriz duydum miyom da varmış çok küçük bir tane ama doktorum çok üstünde durmadı .duyunca brz canım sıkılmıştı internetten brz bakınınca sonra doktor sıkıntısı yok deyince iyi ferahladım.İnşallah güzel güzel gebelikler sonunda hepimiz sağlıcakla kucağımıza alırız yavrularımızı 🙏
Amin canim insallah bendede kist varmis hic kafana takma ne olur gercekten deymiyor cunku stres oluyor insan bos yere tib artik cok ilerledi doktorlara guvenmek gerek bos yere evham yapip kendimizi sikintiya sokmayalim rabbim nasip etti mucizeyi verdi bizlere elimizden geldigi kadar korumaya calisiriz gerisi allah kerim sonunuda gormeyi nasip eder rabbim bu gun cuma rabbim cumanin hatrina butun hamilelerin yolunu kolay sonunu hayir etsin insallah amin 🙏 😇 ❤️

Benim doktor vajinal de bakmıyor çok bakmayı da doğru bulmuyor. Bakalım haftaya başka doktora gideceğim inşallah onla iletişimimiz iyi olur

Iyi doktor bulmakta sıkıntı hepsi cımbızla laf söylüyor bende konuşkan bi doktor istiyorum ama yok sanırım 😂
Benim doktor tam bir arkadas gibi benim yerime evhamlaniyor bile 🤣 cok memnunum bide konuskan ki sormayin realist ve cok acik sozlu aklinda olan dilinde resmen 😅 hemde docent nazar edicem overek kadini ama bu kez tam istedigim gibi bir doktor buldugum icin cok sansliyim darisi basiniza 🙏❤️

benimkisi de öyle yapıyordu tüp bebek ile hamile kaldım beta sonucum çıkınca aramıştı daha çevrene söyleme önümüzdeki haftalar çok önemli dedi neyse kese görmeye gittim yine aynı şeyi söyledi sonra bir daha gittim 7 haftalıkken bu defa da söyler diye beklerken bir şey demedi eşim sordu , her şey normal şuan sağlıklı bir gebelik sürüyo dedi🤷‍♀️
Allahım hepimize evlatlarımızı sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah 🙏🙏

Benim doktor vajinal de bakmıyor çok bakmayı da doğru bulmuyor. Bakalım haftaya başka doktora gideceğim inşallah onla iletişimimiz iyi olur
Bitane doktora baslamistim gitmeye 3 gebeligimdeydi adam 10 haftalik olmadan karindan bakmadi hep vajinal ultrason ama isinde cok iyi biriydi operasyonumuda o yapti cok cabuk iyilestim

Back
X