2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Kızlar demir ilacı kullanmaya başladık 4 aylık olunca Sağlık ocağı verdi. Siz devletin verdiğini mi kullanıyorsunuz yoksa özel mi aldınız? 4 aylık kontrolüne gittiğimde doktor devletin ödediği kabız yapabilir mide bulantısı yapabilir dedi tedirgin oldum ama herhangi bir şikayeti de yok aslinda
Şikayeti yoksa devam et canım bence. Demir ilacı yetişkini bile kabız yapıyor ilaçlar birbirlerinin muadili sonucta bunu bitirirsin ikinci kutuyu özel alırsın olmazsa

Şikayeti yoksa devam et canım bence. Demir ilacı yetişkini bile kabız yapıyor ilaçlar birbirlerinin muadili sonucta bunu bitirirsin ikinci kutuyu özel alırsın olmazsa
Öyle yapayım 👍 d vitamini için de ocean d vitamini kullan dedi ama ben devit3 yine sağlık ocağının verdiğini kullanıyorum

Karnıbahar brokoli falan yiyor musunuz kızlar. Dön dolaş aynı şeyleri yemekten bıktım. Eşim bu hafta çuvalla almış patatesi o kadar söyliyim😅
Buzlukta barbunya falan dolu ama hala denemedim. Aslında çok gaz problemi olan bir bebek değil. Kolay çıkarıyor. Bu aydan sonra daha rahat oluruz diye düşünüyorum. Dokunmazsa eğer bize ..
Ben yiyorum canim hatta cig halde salatasini yiyorum cok sukur bir sorun olmadi.
Artik buyuduler daha rahat cikariyorlar gazlarini eger gaz problemi olan bir bebek degilse bence yiyebilirsin.
Kızlar yarın bi doğum gününe davetliyiz, otelde yapılacak, çok istiyorum bebeğim farklı insanlar görsün, bana da iyi olacak ama kalabalığa hiç sokmadım daha. Götürsem mi bilemedim. Eşimin akrabasının doğum günü, eşim uyarırım kimse almaz kucağına dedi. Burada ateşli çocukları okudukça da korku geldi 😞 ne yapsam
Ben giderdim galiba ya. Sonucta sen de cok bunaldin sosyallesmek iyi gelir bence evde dur dur nereye kadar. Bebisin vucudunun biraz mikropla da tanismasi lazim. Tabi hasta etmemek icin kucaga verme opmesinler ama sirf 1-2 saati kapali bir ortamda gecirdi diye de hasta olmazlar herhalde ya.
Kizlar nasilsiniz? Biz bugun tam 3 aylik olduk. Sutum cok az geldi. Hatta artik sadece mama ile besleniyoruz.
Verdiniz mi dogum kilolalrini ne durumdasiniz? Burayi cok ozlemisim. Artik sosyal hayata donmek istiyorum.
O konulara girmeyelim lutfen😂

Oğlum da atopik dermatit vardı hatta sırtta egzama vardı mustela şampuan linola duş jeli bioderma atoderm kullandık. Hatta şuan hala atoderm kullanıyorum şampuan mustela kullanıyodum bi dalin denedim elleri hep yara oldu tekrar mustela alıcam. Şuan nisanda 6 yaş olacak

Canım valla zaten süt ürünü yumurta diyeti yaptığım için seçenek yok ben 40 ı çıktığından beri yiyorum taze barbunyadan tut kuru fasülyeye kadar

Aslında bebeğim onların vitaminini de alsın çok istiyorum ama yemiyorum 😞 ama bizim gaz geçmişimiz kötü, o günlere geri dönmek korkutuyor. Normal bir bebek olsa yerdim açıkçası

Kolay cıkarıyorsa deneyebilirsinnbence ben kurufasulye denedm hiçbişey olmadı çok şükür 😃

brokoli sevmiyorum ama karnibahar , nohut vs kimyon koyarak yiyorum. Birde kimyon rezene cayi iciyorum hergun.

sadece 5.-8. hafta arasi cok gazli cok agladigi zamanlarda diyet yaptim yemedim ama ondan sonra herseyi yedim.

Simdi biraz daha iyisiniz demi canim ?

Ay git ya , bebegin zagen senin kucagindan baskasinda durmuyor. Hem o kadr kucuk bebegi cocuklar aralarinada almayacagi icin uzaktan bir severler giderler. Sana da degisiklik olur, iyi gelir canim

Ben yiyorum canim hatta cig halde salatasini yiyorum cok sukur bir sorun olmadi.
Artik buyuduler daha rahat cikariyorlar gazlarini eger gaz problemi olan bir bebek degilse bence yiyebilirsin.

Ben giderdim galiba ya. Sonucta sen de cok bunaldin sosyallesmek iyi gelir bence evde dur dur nereye kadar. Bebisin vucudunun biraz mikropla da tanismasi lazim. Tabi hasta etmemek icin kucaga verme opmesinler ama sirf 1-2 saati kapali bir ortamda gecirdi diye de hasta olmazlar herhalde ya.

Ya sözde önce azcık yiyip duruma bakacak gün gün artıracaktım. Tabağa alınca Ya Allah deyip saldırdım durduramadım kendimi sjdjx

Ya bugün bu kızda bişey var allahımm uyumuyor sürekli tilki uykusu anında uyanıyor. Bende bugün temizliğe girişmiştim sabahtan beri kaçıncı bölünme delircem. Öyle böyle baya bitti ama azmettim bitirecem 😀

Öyle yapayım 👍 d vitamini için de ocean d vitamini kullan dedi ama ben devit3 yine sağlık ocağının verdiğini kullanıyorum
Bende bi tane doktorun tavsiye ettiği var bi tanede sağlık ocağında aldığımız hangisi elime gelirse onu veriyorum. Doktorun tavsşye ettiğinde ayrıca a ve c vitaminleride var
Ya bugün bu kızda bişey var allahımm uyumuyor sürekli tilki uykusu anında uyanıyor. Bende bugün temizliğe girişmiştim sabahtan beri kaçıncı bölünme delircem. Öyle böyle baya bitti ama azmettim bitirecem 😀
Ay bu yavrular yaranamıyor kii 😂 Annemm sen yorulma gel beraber vakit geçirelim demek istiyoor küçük kuzu sana sende diyorsun huysuz 😂

Kuzum öyle böyle hasta olacaklar büyüyecekler. Sen niye hasta edesiin. Şubat ayına başladık Ankaraya ilk kar yeni düştü. 2 aydır kar yağmadı havalar mevsimi gibi değil. Ortalık hastalık dolu. Şundan 4-5 gün önceye kdar bi kitle ceketle bi kitlede montla geziyordu. Her hasta olduklarında kendimizi suclayacaksaak işimiz zor valla

İlk ayağa kalkmanın acısını tarif etseydin onlara 😂
İlk ayağa kalkma acısııııııı
Ayyyy ilk günler komple neydi öyle
Sezaryen hiç akıl karı bir iş değil 😁
Karnıbahar brokoli falan yiyor musunuz kızlar. Dön dolaş aynı şeyleri yemekten bıktım. Eşim bu hafta çuvalla almış patatesi o kadar söyliyim😅
Buzlukta barbunya falan dolu ama hala denemedim. Aslında çok gaz problemi olan bir bebek değil. Kolay çıkarıyor. Bu aydan sonra daha rahat oluruz diye düşünüyorum. Dokunmazsa eğer bize ..
Ben Allah ne verdiyse yiyorum
2 gün nohut yedim güneş gazmana dönüştü
Bu akşam kuru fasülye ve bulgur ile gaza kafa atacağım. Her türlü geceleri uyumuyoruz zaten en azından yiyorum da uyumuyoruz diyorum 😁
Eskiye göre daha rahat gaz çıkarıyor o bi gerçek. Yine zorlu tabi
Kızlar demir ilacı kullanmaya başladık 4 aylık olunca Sağlık ocağı verdi. Siz devletin verdiğini mi kullanıyorsunuz yoksa özel mi aldınız? 4 aylık kontrolüne gittiğimde doktor devletin ödediği kabız yapabilir mide bulantısı yapabilir dedi tedirgin oldum ama herhangi bir şikayeti de yok aslinda
O verilen içerik olarak pek temiz değil diye biliyorum
Ocean microfer kullanıyoruz biz doktor önerisi ile

Kızlar ben artık nili özel muayeneye götürmekten vazgeçtim her ay. 700 tl olmuş devlet hastanesinde çocuk doktoru ondan farklı şeyler söylemiyor yani hiçbir şey yapmıyor gidiyoruz gögsünü sırtını dinliyor bu ay şu aktiviteleri yapın diyor okadar özel aşılarını zaten alıp sağlık ocağında vurulabiliyoruz. Bizim her ay tekirdağa gidip gelmemiz 1.100 tl sadece özel aşı olursa 2.500 yazık günah diye düşündük.

3 gündür nil beni mahvetti ağzından salyalar akıyor çeşme gibi parmaklar ağızda diş kaşıyıcı ağızda koparcak damaklarını uyumuyor delircem😂

Kızlar ben artık nili özel muayeneye götürmekten vazgeçtim her ay. 700 tl olmuş devlet hastanesinde çocuk doktoru ondan farklı şeyler söylemiyor yani hiçbir şey yapmıyor gidiyoruz gögsünü sırtını dinliyor bu ay şu aktiviteleri yapın diyor okadar özel aşılarını zaten alıp sağlık ocağında vurulabiliyoruz. Bizim her ay tekirdağa gidip gelmemiz 1.100 tl sadece özel aşı olursa 2.500 yazık günah diye düşündük.

3 gündür nil beni mahvetti ağzından salyalar akıyor çeşme gibi parmaklar ağızda diş kaşıyıcı ağızda koparcak damaklarını uyumuyor delircem😂
Parmağına da saldırıyor mu ağzına alınca 🤣
Bizimki de çok fena ağlama krizleri kucağımda zıplayarak emziriyorum uyutuyorum

Muayene konusunu iyi diyorsun bence de. Her şey yolundaysa çok şükür özellikle özele gitmeye bence de gerek yok. Maddi külfeti ağır çünkü

Biz de 1 saat yol gidiyoruz. Bebede bazı sıkıntılar olmasa gerçekten uğraşmak istemiyorum da içim rahat etmiyor 🙂

İlk ayağa kalkma acısııııııı
Ayyyy ilk günler komple neydi öyle
Sezaryen hiç akıl karı bir iş değil 😁

Ben Allah ne verdiyse yiyorum
2 gün nohut yedim güneş gazmana dönüştü
Bu akşam kuru fasülye ve bulgur ile gaza kafa atacağım. Her türlü geceleri uyumuyoruz zaten en azından yiyorum da uyumuyoruz diyorum 😁
Eskiye göre daha rahat gaz çıkarıyor o bi gerçek. Yine zorlu tabi

O verilen içerik olarak pek temiz değil diye biliyorum
Ocean microfer kullanıyoruz biz doktor önerisi ile
Sakat kaldım ben galiba diye ağlamıştım 😂😂 aslında çok sakin bir insanımdır yani başıma bir şey de gelse sessiz karşılamayı tercih ederim. Ama o gün bildiğin sakat kaldım diye ağlıyorum ayağa kalkamıyorum hemşire beni sakinleştirmeye çalışıyor kadın en son ben gidip geliyorum biraz sakinleş sen dedi 😂😂

Bende devlete gidiyorum kuzum memnunum. Hoca parası veriyorum eğer hocalardan randevu alırsam. Aşıyı da biz hastanede vurduruyoruz orda da profların ekipleri oluyor ya doktorlar onlar muayane ediyorlar zaten her detaya bakıyorlar aşımızı da vurulup çıkıyoruz en son. Rabbim korusun acil bir şey olursa özelde tanıdık doktorlar var onlara gideriz devlete randevusuz gidilmiyor artık hemende randevu bulunmuyor maalesef

Kızlar bugün ebebekte oyuncaklarda indirim başladı. Aldığımız beğendiğimiz oyuncakları kitapları paylaşalım mı indirimde iken almak isteyenlere de öneri olur.
Bizde halı harici pek oyuncak yok önerileri bekliyorum 😁

Parmağına da saldırıyor mu ağzına alınca 🤣
Bizimki de çok fena ağlama krizleri kucağımda zıplayarak emziriyorum uyutuyorum

Muayene konusunu iyi diyorsun bence de. Her şey yolundaysa çok şükür özellikle özele gitmeye bence de gerek yok. Maddi külfeti ağır çünkü

Biz de 1 saat yol gidiyoruz. Bebede bazı sıkıntılar olmasa gerçekten uğraşmak istemiyorum da içim rahat etmiyor 🙂
Sıkıntı olsa verilen parayada zamanada acınmaz covid olduğumuzda pazar günü die yazdıklarıma 5 saat sonra döndü aradım geri aramadı bile hastalanıncada şehir hastanesine gidiyoruz zaten palazlandı nil şimdiye kadar gerekiyordu yalan yok ama artık devlet hastanesine doktor geldi gidiyoruz sıra bile beklemiyoruz

parmağımı kemiriyor😂

Sakat kaldım ben galiba diye ağlamıştım 😂😂 aslında çok sakin bir insanımdır yani başıma bir şey de gelse sessiz karşılamayı tercih ederim. Ama o gün bildiğin sakat kaldım diye ağlıyorum ayağa kalkamıyorum hemşire beni sakinleştirmeye çalışıyor kadın en son ben gidip geliyorum biraz sakinleş sen dedi 😂😂

Bende devlete gidiyorum kuzum memnunum. Hoca parası veriyorum eğer hocalardan randevu alırsam. Aşıyı da biz hastanede vurduruyoruz orda da profların ekipleri oluyor ya doktorlar onlar muayane ediyorlar zaten her detaya bakıyorlar aşımızı da vurulup çıkıyoruz en son. Rabbim korusun acil bir şey olursa özelde tanıdık doktorlar var onlara gideriz devlete randevusuz gidilmiyor artık hemende randevu bulunmuyor maalesef
Bizim burası köy olduğu için devlette kolay doktoru bulmak daha önce doktor atanmamıştı ama 2 aydır var ve zorunlu göreviymiş yani 2 sene burda😃

Sıkıntı olsa verilen parayada zamanada acınmaz covid olduğumuzda pazar günü die yazdıklarıma 5 saat sonra döndü aradım geri aramadı bile hastalanıncada şehir hastanesine gidiyoruz zaten palazlandı nil şimdiye kadar gerekiyordu yalan yok ama artık devlet hastanesine doktor geldi gidiyoruz sıra bile beklemiyoruz

parmağımı kemiriyor😂
İyi bari şehir hastanesi gibi bi hastane alternatifiniz var 🫶
Maalesef en iyi doktora ulaşmak bile zor oluyor çoğu zaman 😪

Ya tabiri caizse aç kalmış gibi homurdana homurdana yemeye çalışıyor güneş de 🤣

İki kucakla atlattık inşallah bir şey olmamıştır😬 ama bana çoook iyi geldi. Pandemide de çıkmamıştım ben kalabalık yerlere. Açık büfe kahvaltımı yaptım, sohbet ettim, kahve içtim, bebeği emzirdim uyuttum yarım saat de olsa. Sonra eşim ilgilendi sağolsun. Kalabalık da dikkatini çekti az ağladı :)

İki kucakla atlattık inşallah bir şey olmamıştır😬 ama bana çoook iyi geldi. Pandemide de çıkmamıştım ben kalabalık yerlere. Açık büfe kahvaltımı yaptım, sohbet ettim, kahve içtim, bebeği emzirdim uyuttum yarım saat de olsa. Sonra eşim ilgilendi sağolsun. Kalabalık da dikkatini çekti az ağladı :)
Ben de sana yazacaktım alıntı gitmiş kaybolmuş. Kesin git diyecektim. Bence dışarı cıkmaktan çekinme. Gün içinde denemeler yapın, böyle böyle alışacak 🤩 birkaç sefer jet hızıyla bizim de eve dönmelerimiz oldu ama emzirebilme imkanı olduktan sonra uzun süre dışarıda vakit geçirebiliyoruz artık şükür

Yaa çok sevindiim 😍 mis gibi kafanda dağılmıştır 😍
Kizlar sacma bisey soracagim 3,5 - 4 aylik olunca bebislerin sac rengi, ten rengi aciliyor mu biraz? Boyle bisey farkeden oldu mu
Bizim ki beyaz doğdu git gide teni koyulaşıyor gibi geliyor. Bide saç rengimiz açıktı dökülüp yerine gelenler koyu geliyor
Saç rengi açıldı bizimde koyu mavi gözü halen döncekmi diye merak ediyorum
Dönmez sanmam bu aydan sonra

X