2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Yemin ediyorum benim kızım sürüngen 🤦‍♀️ Geldi geldi yine yastığıma burnunu dayadı 🤦‍♀️ Resmen ayaklarıyla kendini yukarı itiyor, yana yana da sürünüyor bu. Uyuyamıyorum boğulacak diye. Yastıksız mı yatıcam ben ya 😩 yatağında hayatta uyumuyor, meme ağızda uyuyor, ben çekiyorum memeyi. Şanslıysam uykuya geçiyor. Bu hareket edince yataktan da düşer, benim çözüm bulmam lazım 😞

Oyy kıyamam tek seferde 4 aşı mı oldu. Bilseydim bende yaptırırdım 2. Ayda falan ama bizi uyaran olmadı doktor ve ebeler de dahil. Kaç kez sordum oysa ki. Bir de Türkiyede aşı sıkıntısından dolayı şuanda birçok bebek zamanında aşılarını olamıyor. Bakalım 4. Ay aşıları var mı sağlık ocağında gitmeden arayıp sorucam eğer yoksa gitmem en azından onlar aşı stoğu gelince arayıp çağırıyorlar. Ondan arada kaynadı bizim rota aşısı. Olmazsa yaptırmayacağım napim zamanı geçmiş gibi gözüküyor şuanda
evet canim yaa cok agladi bir 10’dk 😢 biri damla
diger ucu igneydi.

yaptirabiliyoraan yaptir, rota olan galiba damla seklinde agzina direk bosaltiyorlar. bir eczaneye sor.

Kızlar ben hipp organic combiotik kullanıyorum 300 gr bulunuyor da tenekedekiler şu 800 gr kolay kolay bulunmuyor. O 100 gr daha karlı oluyor. 800 gr bize 7-8 günde bitiyor. O yüzden stokluyorum buldukca. Şubat 11 de 4. Ayımız dolacak. Ben 5. Ay dolup 6. Aya baslayınca mı mamayı 2 numarayla değiştircem yoksa 6. Ay tamamen dolunca mı elimde 4 kutu var. Ona göre bir yere bulunca bi 4 kutu daha alayım diyorum bilgisi olan var mıı
arkasında müşteri hizmetleri oluyor arayınca cok yardım ediyorlar bence dolduruncadır ama. nerden nekdra alıyorsunuz bnde 800gr alsam daha mantıklı ozmn

Hacettepeden randevu almak mucize gibi bir şey canım nasıl alıyorsun randevu? Hacettepeyi çok isterim.
Her ayın başında randevular açılıyor prof randevularıda o şekilde polikinliklerde. 1 şubatta aramayı dene. Aşı vuruldugumuz yer ayrı sosyal pediatri diye geçiyor orası kilo alımımız sıkıntı diye oraya yönlendirildik kontrole gittiğimizde isterseniz aşı takibi de burdan yapalım dediler bende zaten aile hekimindekilerin ilgisini tavrını sevmediğim için tamam dedim. Ondan randevuyu hastanedeyken alıyorum
arkasında müşteri hizmetleri oluyor arayınca cok yardım ediyorlar bence dolduruncadır ama. nerden nekdra alıyorsunuz bnde 800gr alsam daha mantıklı ozmn
Arayayım o zaman. 380 lira 800 gr. E bebek babymall de yok anlamsız bir şekilde bir anda kaldırdı onlar sorunca da stok bitiyor diyorlar. Yunus marketlerde buluyoruz biz genelde buluncada varsa alıyorum 2-3 kutu

kolajımız nasıl olmuş teyzeleri🥲
Ay ben buna bayıldım 🥲☘️🧿 maşallah 🙏
-Sunshine -Sunshine @ekim1903 geçen sene bu ay hamileydiik bir çoğumuz öğrendi bir çoğumuzda şubatı bekliyordu 😍 ah ne farklı heycanlardı o günlerde. Yok yumurtlama günü yok şunu yersen yumurta şöyle olur yok bunu yaparsan olur vs hepsinin yeri çok farklıymış çok şükür Rabbim bizlere nasip etti kocaman oldular bilee 😍 olmayan herkese nasip etsiin Allah 🙏🏻
Ah hope’um… ben bu zamanlar transfer olmuş sonucumu bekliyordum. Hatta erken test yapıp idrarda sonucumu ilk defa görmüştüm. Gizli gizli 🥲 şimdi kuşlarımız yanımızda 🙏 çok şükür.
gittik cnm ama devlette bulamadım, özele götrdüm cok şükür iyi dedi. 6ay snr bir daha gel Allahtan bişe cıkmazsa birdaha gelme
Ah bu randevu sistemi 🫤
Neyse ki herşey yolundaymış çok sevindim 🙏
Yemin ediyorum benim kızım sürüngen 🤦‍♀️ Geldi geldi yine yastığıma burnunu dayadı 🤦‍♀️ Resmen ayaklarıyla kendini yukarı itiyor, yana yana da sürünüyor bu. Uyuyamıyorum boğulacak diye. Yastıksız mı yatıcam ben ya 😩 yatağında hayatta uyumuyor, meme ağızda uyuyor, ben çekiyorum memeyi. Şanslıysam uykuya geçiyor. Bu hareket edince yataktan da düşer, benim çözüm bulmam lazım 😞
🤪 senin kız memeye düşkün maşallah 🧿
Canım acaba 4. Ay sonrası uyku eğitimi mi alsan?
1 saattir full+full uyanığız
Pes ettim yaktım ışıkları. Şimdi masal okuyoruz 😩
🥲 ah be güneşim… uyu anneni de uyut. Yoruluyoruz zaten.

Kuzum bezde kiloya bakma ya metehan 5.200kende ben sleppy 4 numaraya geçtiim. Aşırı lastik izi yapıyordu 3 numara. Elimde ki 3 ler bitince almadım 4 geçtimm

Zaman ver kuzum sadece eşine değil tabi ki kendine. Sen sakin kal kii Doruğumuz da sakin mutlu bir bebek olsuun. Alışıyorlar ya artık bağ oturduğundan mı yoksa bizim dırdırımızdan mı bilmiyorum ama 😅 sen annenlerdeydin yeni yeni evdesiniz çocukla baş başa ilk zamanları gibi düşüünn. Ben bakıyorım eşim çocukla ilgilenirken ben nasıl seviyorsam öyle seviyor. Nasıl hitap edersem vs öyle hep. Bildiğin çocuk nasıl sevilir bilmiyor. Diyorum ilgilende nasıl ilgilenirsen ilgilen diyee🤦🏻‍♀️
Canım ben gene rötarlı yazıyorum. Premium çare kullanıyorum. Biz 2 numara kullanıyoruz. 5e geldi kilomuz. Kaka olmadığı sürece iyice doldurana kadar değişmiyorum bezini artık. O yüzden elimdekiler baya dayandı gibi.
Canım artık inan ki çok şeyi içime atıyorum sakinim, bebeğimden başka bişey düşünmüyorum. Bu süreç çok yorucuymuş. Tam memeye döndük derken şimdi de atak dönemi başladı 5 hafta süren ve Doruk aynı döneme yavrum nasıl denk getirdiyse düzeltilmiş 3.5 ayında diş çıkarıyor. 🥴 diş eti şişti bile… eli hep ağzında. Çok aceleci bir oğlum var…
Eşim bağ kurmasına bağı var ama uzaktan bağı.
Çok rahat ve çok umursamaz. Herşeyi karısı çözdüğü için mi bilemiyorum…
İyiyim canım benim çok şükür. Kızımla yuvarlanıp gidiyoruz. Canım biz malum kalça çıkığı nedeniyle büyük bez kullandık başta. Şimdi 7 kg civariyiz. 4 numara iyi geliyor
Çok geçmiş olsun inşallah herşey yolundadır artık?

Saatte bir kez sabaha kadar uyandı canım oğlum, bu uyku gerilemesi ne zaman bitiyor 🫤
Biteniniz var mı? çok yoruldum artık…

Her ayın başında randevular açılıyor prof randevularıda o şekilde polikinliklerde. 1 şubatta aramayı dene. Aşı vuruldugumuz yer ayrı sosyal pediatri diye geçiyor orası kilo alımımız sıkıntı diye oraya yönlendirildik kontrole gittiğimizde isterseniz aşı takibi de burdan yapalım dediler bende zaten aile hekimindekilerin ilgisini tavrını sevmediğim için tamam dedim. Ondan randevuyu hastanedeyken alıyorum

Arayayım o zaman. 380 lira 800 gr. E bebek babymall de yok anlamsız bir şekilde bir anda kaldırdı onlar sorunca da stok bitiyor diyorlar. Yunus marketlerde buluyoruz biz genelde buluncada varsa alıyorum 2-3 kutu
Canım Ankara daydin sanırım. Gimat tarafında citygros var. Babymall, e bebeğe göre mama fiyatları daha uygundu sanki. Aklında bulunsun

Saatte bir kez sabaha kadar uyandı canım oğlum, bu uyku gerilemesi ne zaman bitiyor 🫤
Biteniniz var mı? çok yoruldum artık…
Hayyalim canım. Benimki yarım saatte bir uyandı. Zaten en fazla 1.5 saat uyuyan bir bebek. Gece üçte uyandik. Sütünü verdim uyudu. Ben sağım yaptım. Dört çeyrek kala yattım. 4 te uyandı hanımefendi. Beş bucuga kadar uyumadı. Tam sızdı. 6 da kalktı. 6.30 a kadar yine. Uyudu 7.30. Uyudu 8.00. Bu arada ellerin ikisini de ağzına sokmaya çalışıyor hırsla ve çok mızmız. Ağlamıyor ama mızır mızır. Emmiyor ya bı de. Beşikte de yatmıyor. Ayağımda sallıyorum

Hayyalim canım. Benimki yarım saatte bir uyandı. Zaten en fazla 1.5 saat uyuyan bir bebek. Gece üçte uyandik. Sütünü verdim uyudu. Ben sağım yaptım. Dört çeyrek kala yattım. 4 te uyandı hanımefendi. Beş bucuga kadar uyumadı. Tam sızdı. 6 da kalktı. 6.30 a kadar yine. Uyudu 7.30. Uyudu 8.00. Bu arada ellerin ikisini de ağzına sokmaya çalışıyor hırsla ve çok mızmız. Ağlamıyor ama mızır mızır. Emmiyor ya bı de. Beşikte de yatmıyor. Ayağımda sallıyorum
Seninki de çok fena be yağmurum…
Bu ara meme reddi geri geldi bizde de… emmiyor huysuz üstüne elleri hep ağızda aynı sizinki gibi. Üstüne eğilip emzirmeyi denedin mi? Ben dünden beri sadece böyle emzirebiliyorum. Kilo alımı sınırda bu ay. 2.5-3 haftadır bu rezil gerileme ile uğraşıyoruz mahvetti bizi. 🫤

Evet benim kız hüpletti 3 saniyede, hemşire şaşırdı 😂 sigortamız çok az yerde geçiyor canım o yüzden kısıtlı doktor seçeneği, yorum da bulamadım hiç doktorlar hakkında. Bu sefer yine aynı kadına gidip çocuğumu ağlatırsa şikayet etmeyi düşünüyorum. Ama 4. ay mutlaka bulucam bi doktor
İnşallah bulursun canim yaaa. Ama asi islerini saglik ocagi yapıyor. Doktora mi gidiyorsun onun icin

Kuzum ben 1,5 senedir hamile kalmaya calısan birisi olarak hamile kaldıgım ay sıfır belirtiydi diğer aylar daha cok hamileydiim öyle bir durumdur ya sende kii kafaya taktın ya simdii öyle hissedersin bence
Isin garibi suan dusunmuyorum. Korunalim derken de olan oldu emin de degiliz. Adet olunca rahatlamistim 😃 zamana birakalim bakalim. Ben aklima getirmeyecegim de mide bulantisi bir basliyyir aklima getiriyor sonra acaba mi diyorum :)

Ay ben buna bayıldım 🥲☘️🧿 maşallah 🙏

Ah hope’um… ben bu zamanlar transfer olmuş sonucumu bekliyordum. Hatta erken test yapıp idrarda sonucumu ilk defa görmüştüm. Gizli gizli 🥲 şimdi kuşlarımız yanımızda 🙏 çok şükür.

Ah bu randevu sistemi 🫤
Neyse ki herşey yolundaymış çok sevindim 🙏

🤪 senin kız memeye düşkün maşallah 🧿
Canım acaba 4. Ay sonrası uyku eğitimi mi alsan?

🥲 ah be güneşim… uyu anneni de uyut. Yoruluyoruz zaten.
Çok şükür canım sağlıkla büyütmekte nasip olur insallah 🙏🏻
Canım ben gene rötarlı yazıyorum. Premium çare kullanıyorum. Biz 2 numara kullanıyoruz. 5e geldi kilomuz. Kaka olmadığı sürece iyice doldurana kadar değişmiyorum bezini artık. O yüzden elimdekiler baya dayandı gibi.
Canım artık inan ki çok şeyi içime atıyorum sakinim, bebeğimden başka bişey düşünmüyorum. Bu süreç çok yorucuymuş. Tam memeye döndük derken şimdi de atak dönemi başladı 5 hafta süren ve Doruk aynı döneme yavrum nasıl denk getirdiyse düzeltilmiş 3.5 ayında diş çıkarıyor. 🥴 diş eti şişti bile… eli hep ağzında. Çok aceleci bir oğlum var…
Eşim bağ kurmasına bağı var ama uzaktan bağı.
Çok rahat ve çok umursamaz. Herşeyi karısı çözdüğü için mi bilemiyorum…

Çok geçmiş olsun inşallah herşey yolundadır artık?
Ya çok acelecii bu bebişler 30 lu yaslarını görebilseler bu kadar acele etmezler büyümek içinn😅 herşey geçiyor buda gececek insallah sabırla tekrar döndürürsün Doruk kuşu memeye insallah 🙏🏻
Canım Ankara daydin sanırım. Gimat tarafında citygros var. Babymall, e bebeğe göre mama fiyatları daha uygundu sanki. Aklında bulunsun
Bakayım oraya gittiğimde teşekkür ederim canım ♥️

İnşallah. Gerçekten adam da değişti. Çocuk söz konusu olunca tahammül edemiyorum bazı ilgisizliklere. Yine diyoruz ki düzelicez inş🥲

Gelenler arasında hassas bir evladımız da vardı. Kontrolsüz bağırmaları vardı. Gürültü o yüzden aşırı artmıştı. Aslında bundan rahatsız olmasa idare edebilecek gibiydik de kısmet olmadı 🥲 çocukla birlikte 12 güneş dahil 13, eyvah eyvah napmışız 😅

Canım sebebini bilmemekle birlikte rota aşısı 15 ya da 16 haftadan sonra yapılmıyor diye biliyorum.
İshalli alerjik bi bebiş olduğundan yaptırmadım, normal aşılar bile çok zor geçti bizde. Birkaç ay İleride yaptırılsa aslında yaptırmak isterim

Atak uzun sürüyo sadece biraz daha alışıyorsun annesi olarak. İdareyi öğreniyor insan. 19 hafta bitti güneş dönmeye başladı.
Kollarından tutup doğrultunca ayaklarıyla diretiyor kalkmak için. Daha 1 hafta önce doğrulmaya bile çalışmıyordu şimdi bıraksam kalkıp gidecek 😅

Ben bu konuyu şöyle bi yorum getirmek istiyorum.

Deniz soğuk ama girince alışıyorsunuz 🤣 bence bi şans verin 😅 ben de her seferinde isteksiz başlıyorum 😂
Canım ben bugün iş çıkışı güvendiğim bir eczane var bir de onlara sorayım. Ben iyi kötü etkisi vardır diye düşünüyorum. Sonuçta 6 aylık olmadan iki dozu alabilmesi önemli olan. Ama Benim endişem kaş yapayım derken göz çıkarmamak. Bide bebeğe zararı olur mu bu aydan sonra yapılınca. Bakalım bi danışayım da sana da haber vereyim.
evet canim yaa cok agladi bir 10’dk 😢 biri damla
diger ucu igneydi.

yaptirabiliyoraan yaptir, rota olan galiba damla seklinde agzina direk bosaltiyorlar. bir eczaneye sor.
Kıyamam kuzuma yaa neyseki 6. Ayda aşıların neredeyse tamamı bitiyor. 1. Yaşına kadar da yok diye biliyorum.
Aynen damla şeklinde.Vallahi iyi aklıma getirdin güvendiğim bir eczane var iş çıkışı uğrayıp soracağım bugün birtek eczacı kaldı bakalım o ne fikir sunacak kafalar bi milyon😁😁 çok sağol ❤️

Çok şükür canım sağlıkla büyütmekte nasip olur insallah 🙏🏻

Ya çok acelecii bu bebişler 30 lu yaslarını görebilseler bu kadar acele etmezler büyümek içinn😅 herşey geçiyor buda gececek insallah sabırla tekrar döndürürsün Doruk kuşu memeye insallah 🙏🏻

Bakayım oraya gittiğimde teşekkür ederim canım ♥️
Aptamilin 350 Gr olanı babymallde 115 Ken citygrostan 94 e almıştım. Tüketim tarihleri Mayıs 2023 tü. Sürekli mama kullanıyorsan haftasında bitiyordur zaten

Bu ara meme reddi geri geldi bizde de… emmiyor huysuz üstüne elleri hep ağızda aynı sizinki gibi. Üstüne eğilip emzirmeyi denedin mi? Ben dünden beri sadece böyle emzirebiliyorum. Kilo alımı sınırda bu ay. 2.5-3 haftadır bu rezil gerileme ile uğraşıyoruz mahvetti bizi. 🫤
Şu an tek o şekilde emzirebiliyorum zaten canım. Geçen banyo yaparken bandajin cikarmistik. Kucağıma yatırdım ayağa kalktım pişpişlerken tuttu memeyi. Ya o anki sevincimi anlatamam 3 dk falan sürdü ama olsun. Şunu farkettim. Yan yatişta daha güzel kavrıyor memeyi. Üzerine eğilince öyle almıyor. Bı de sıkılıyor basıyor yaygarayi

Sağım yaparak devam ediyoruz canım bakalım gittiği yere kadar. Bugün birde 4. ay asilarimizi olduk. Bakalım nasıl geçecek günümüz

X