Canım zaditen alerjik reaksiyonları baskılamak için kullanılan bir ilaç. Büyük kızımda kullanmıştım ama kaç aylikti hatırlamıyorum. Sadece feci uyku yapar onu biliyorumKizlar bebegimde oksuruk balgam geniz akintisi baslafi kac gundur.doktor zaditen diye bi damla verdi hic kullanan var mi aranizda
Tamam anne uyucam ben demek emziği koy ağzına piş piş dene bu kriz uykusuYaa bizimki yeni yapmaya başladı bunuAma uyumuyor
Canım kaka sertse kabızlık diyoruz demişti doktor, cıvık mı sert mi? Bir de sümükse alerjik bir durum vardır muhtemelenMerhaba kızlar bebeğim bugün kaka yaparken çok zorlandı ve baya sert bir kaka yaptı kakanın içinde kanlı bölümler vardı küçük küçük. Zorlanmadan olmuştur diye önemsemedim. Sonra akşam gazı vardı baya gaz çıkardı kaka yaptı sandım hatta. Bezini açtığımda baya bildiğin sümük vardı baya gelmişti. Bu ne yayaşayan var mı
Evet baştaki kakası sertti onunla beraber geldi kan. Sonra yapmaya devam etti yoktu daha akışkan olanında. Bu arada bir detay da vereyim baştan beri aptamil mama veriyorum. Birkaç gündür hippin keçi sütlü olanına geçmiştim. Bir kutu bitti. Başlarda çok rahat kaka yapıyordu. 4. Gün bugün böyle oldu. Mamadan mı dersinCanım kaka sertse kabızlık diyoruz demişti doktor, cıvık mı sert mi? Bir de sümükse alerjik bir durum vardır muhtemelen
Ek gıdaya baslayalım bitecek insallah derdimiiz. Midesine katı bişeyler girdikce kusmasıdq azalırBenimki hem anne sütü hem mama alıyor. Önce emziriyorum ardından mama takviyesi yapıyorum. Ama kustuğundanmıdır nedir bazen 3 saati doldurmadan ağlamalar başlıyor. Reflü yatağında yatıyor. Geceleri uyku tulumuyla yatırıyorum gündüzleri battaniyeyle geceleri en azından kafam rahat gündüzde zaten kontrol edebiliyorum. Dediğin gibi bazen su gibi kusuyor ardından katı şekilde kusuyor. Doktor da ek gıdaya erken başlayalım dedi. Yedirip yatırdığımda gazı çıkmadığı için huzursuz olup max 40. Dk da uyanıyor. Geceleri kusma olayı çok çok az zaten doğduğundan beri gece uykuları çok düzenli bi bebek. Dediğin gibi bende bi yerden sonra saldım kabız olunca kıvranmasındansa kussun dedim
Gece bende ince pamuklu bi pijama, çoraplarını cıkarıyorum. Terli uyanmamız bitti resmen. Yoksa yattıgı yerin kafa kısmı sanki büyk biri yatmıs gibi ıslak oluyorduSenin şanssızlığın uyanıkken uyku diye ağlaması o zaman. Bizim gaz sancıları azalınca 10!dk uyusun yetiyor sıpaya. Sırıtarak uyanıyor hadi beni oynatın, karşımda dans edin diye. Uykuyu almış oluyor. Bir de canım gece kalın mı giydiriyorsun? Ben uyku tulumunu çıkardım, atleti kısa kollu yaptım, çorabı da çıkarttım sadece patikli alt giydiriyorum. Kolları açıl olacak şekilde ince battaniye ile örtüyorum. Uyku süresi uzadı gece böyle. Terli uyanırdı gece saatte bir ağlardı. Hatta bedenine göre bulabilirsem patiksiz pijama alıcam artık.
Bunun tavsiyesi yok kuzum bence Bismillah diyip bir cesaret yıkayacaksın. Kucağımda tutup yıkamayı denedim olmadı o bende sırıksıklam oluyorum duşada giremiyorum peşine. En iyisi küvetinin fileaine koyup kafasını tutuyorum yıkıyorum yüzünü sırtını cevirip boynundan elimi geçriiyorum kafasını sırtınıda yıkayıp cıkartıyorum hemen. Zaten ne pis olabilirler kii. Bende aksamları eşimi bekliyordum cocuğu sırf bu yüzden gece 1 de bile yıkamışlıgımız vardı bazen oluyor 4-5 gün yıkamadığımız. Bende bu böyle olmaz diye bi cesaret ettim alıstımBenim bebeğim uyuyor duştan sonra ama tek başıma yıkayamıyorum annemde öğlen gibi geliyor yıkayacağım günlerdeTek yıkayabilmem için pratik önerilerin var mı bu konuda ?
Oy ya kötü olmuş. eds filan denemiş miydin? Gerçi artık kocaman oldular ağzına hortum girince hemen farkediyorlar. Güneş de hala aynı hiçbir şey almıyor.-Sunshine canım benim sıpa da mamaya burun kivirmaya başladı. Sütüm azalinca falan verirdim önceden. Şimdi gece icsinde hemen uyanmasın dedim yok. Gündüz de denedim almadı.
Oy maşallahEarly dönme çalışmalarında bugün serbest stil
Ya çok güzel fileler var ben yıkadım tek başıma çok rahat oluyor linkini ekleyeyimBenim bebeğim uyuyor duştan sonra ama tek başıma yıkayamıyorum annemde öğlen gibi geliyor yıkayacağım günlerdeTek yıkayabilmem için pratik önerilerin var mı bu konuda ?
İlk 1 ay sütüm yoktu, sma kullandık biz günde 3 kere. Çok güzel kaka yapıyordu yavrum. Her gün düzenli ve alışkandı. Ne zaman anne sütüne geçtik kabız oldu. Gaz sancıları başladı. Bize iyi gelmişti sma gazı da yoktu o zaman. Demekte fayda var derim ama yine de kötü olursa kıyamam tabiEvet baştaki kakası sertti onunla beraber geldi kan. Sonra yapmaya devam etti yoktu daha akışkan olanında. Bu arada bir detay da vereyim baştan beri aptamil mama veriyorum. Birkaç gündür hippin keçi sütlü olanına geçmiştim. Bir kutu bitti. Başlarda çok rahat kaka yapıyordu. 4. Gün bugün böyle oldu. Mamadan mı dersin
Ay yok ne olsa da anne sütü en güzeli. Benim sütüm çok güzeldi bebeğime de çok yarıyordu. Hastayım ilaç kullanmam gerek bu yüzden de bırakmak zorunda kaldım. Mamayla uğraşmak çok zor geliyor bana da. Emerken her şey çok güzeldi. Acıkıp acıkmadığını bile anlayamıyorum mamada. Yapıyorum mamayı içmiyor döküyorum mecburen. Meme öyle mi içse de içmese de duruyor orada. Valla kıymetini bilin mama bana çok daha zor geldi. Bebeklerimiz keşke hep mutlu olsa allahım ayaklarına taş değdirmesinİlk 1 ay sütüm yoktu, sma kullandık biz günde 3 kere. Çok güzel kaka yapıyordu yavrum. Her gün düzenli ve alışkandı. Ne zaman anne sütüne geçtik kabız oldu. Gaz sancıları başladı. Bize iyi gelmişti sma gazı da yoktu o zaman. Demekte fayda var derim ama yine de kötü olursa kıyamam tabivalla sütü kesip mamaya geçmek istiyorum dedim doktor kızdı. Yoksa geçesim var
6 ekimli tek tük donuyor ama ara acayıp sınırlı hırslı eli sürekli ağzında kucağımıza aldığımızda direk iki eliyle saçlarımıza yapışıp ağzını açarak geliyo alt diş etleri kaşınıyo belli ki birde çok huzursuz8 ekim dogumlu
maşallah asıl seninki zor olanı yapmış sırttan yuze dönüp birde elinin altından cekememesi varOy ya kötü olmuş. eds filan denemiş miydin? Gerçi artık kocaman oldular ağzına hortum girince hemen farkediyorlar. Güneş de hala aynı hiçbir şey almıyor.
Yavrum bir de bize demir damlası verildi. Kullanmaya başladığımızdan beri güneş düzgün emmeye başladı. Önceden halsizlik uyku hali varmış meğer kısacık kısacık güçsüz emerdi.
Hatta 4 aylık süreçte 3 ayı emmemiş bu çocuk beni diyebilirim.. keşke daha önce başlasaymışız.
Bende zaten aşırı kansızlık var. Çocuğun kakasında hep kan oluyor az az. Demiri çok azalmış belli hemen farketti.
Oy maşallahzor olanı deniyo minnoşum normalde ilk yüzüstünden sırt üstüne dönerler diye biliyorum
Güneş de bu akşam ilk kez yüzüstünden sırtüstüne döndü
kehribar ben boyna takmıstım ama her boncuk arası düğüm yapmıstk gecede cıkarıodum. ele güvenemem ayağa takanlar var ama asıl olanı dişe yakın boyun.Ocean microfer 400 lük canım. Doktor 2 ml dedi günlük ama pek içiremiyorum 1 ml zorla içiyordur.
Kehribar taşı boynuna mı ya ben takamam ayak bileğine filan takılmıyor mu
Benim de istediğim yorum buydu. Ya elime geliyo çıkıntı sertlik. Doktor da diş dedi. O bölgeye aşırı yumuluyor güneş.
Bakalım sanırım böyle olup da hemen çıkmayabilirmiş galiba.
Jel sürdüm rahatlı çok
Çok çok sevindiminşallah bu ay son olur canım düzelir
Ben genelde activia ile mayalandığını gördüm canım.
Bizde şimdiden başladı badass bi babam var sağolsun şimdiden ne bulursa verecek de mücadele ediyorum
ohh masallahCnm biz yoğurt,patates bitti şimdi havuca geçiyoruz 3 gün kuralında hoş ben mandalina tattırıyorum elime ne geçerse ama yoğurt geçmesi önemliydi valla cnm biz kendimize mayaladığımız yoğurttan verdik ben yazmıştım alerji olmadığı sürece biz ne yersek nilde onu yicek biz yemek yerken parmağımı yemeğe daldırıp tattırıyorum nile ben alerjik bi reaksiyon göstermedi daha
biz simdilik gunduz yikiyoruz ev soguk diye ama dusa girerken eger cok uykuluysa , dus sonrasi da acayip huysuz oluyor. hafif cakir keyifken dusa sokunca, sonrasin da 3-4 saat uyuyorKızlar bazı bebekler duş sonrası huysuzlanır uyumazlar yada 2-3 saat sonra uyurlar bebenize bakın eğer duştan 2-3 saat sonra uyuyan bebeyse 19.00 gibi duş aldırın uyku geçişi için
Canim ben de bir cocuk kuveti ( mavi renkli olan ) birde banyo oturagi var.Benim bebeğim uyuyor duştan sonra ama tek başıma yıkayamıyorum annemde öğlen gibi geliyor yıkayacağım günlerdeTek yıkayabilmem için pratik önerilerin var mı bu konuda ?
ooo masallahEarly dönme çalışmalarında bugün serbest stil
Yapma yahu geçer inşallah uzatmadan. Ne alerjisi çıktı ?Nasılsınız kızlar? Büyüyoruz zaman çabuk geçiyor maşallah.. Bizde egzama- alerji kervanına katıldıkkatı diyete girdirdi doktorum. Memlekete geldim çok güzel bir doktor buldum burda ama işte her zaman gelemem. Her zaman yardımcı olurum dedi sağolsun uzakta olsanda dedi. Hayırlısı bakalım..
Kız ciddi mi ben karın üstünden dönmeleri daha kolay diye biliyorummaşallah asıl seninki zor olanı yapmış sırttan yuze dönüp birde elinin altından cekememesi var
Her boncuk arası düğüm mantıklıymış aslında.kehribar ben boyna takmıstım ama her boncuk arası düğüm yapmıstk gecede cıkarıodum. ele güvenemem ayağa takanlar var ama asıl olanı dişe yakın boyun.
Evet o nasıl bi hırstır. Saç mevzusuda aynı, babasında saç yok, kulağını koparacakBenimkide 1
6 ekimli tek tük donuyor ama ara acayıp sınırlı hırslı eli sürekli ağzında kucağımıza aldığımızda direk iki eliyle saçlarımıza yapışıp ağzını açarak geliyo alt diş etleri kaşınıyo belli ki birde çok huzursuz
Ben de rutin oluşturmak konusunda çok iyi değilim maalesef canım seni çok iyi anlıyorumBen şu uyku saatleri konusunda çok başarısızım. Bkz: Büyük kızım uykuyu hiç sevmez gece bizle yatar sabahın erken saatinde ceza diye kaldırırım bana mısın demez kalkar. Nitekim bu kızım da öyle. 1 saat önce banyo yaptı şuan uyuyor. Az sonra kalkacak ve geri uykuya dalmayacak. Loş odada gözlerine bakmadan konuşmadan emziriyorum. Bırbırbır konuşuyor kendi kendine gülüyorEn son salona geçiyoruz ve saat iyi ihtimalle 1 ediyoruz. Bu ay grubunda uyku düzeni olmaz diyorlar benim kızımın bu olayı rutine dönüştü nasıl erkene çekerim bilmiyorum. Bu saatte gece uykusuna geçmesi gerek.
Hahahaha "sen nasıl beni beslemeyi bırakıp sadece kendin yersin anneee" tokadı oMemede uyuttum, yanından kalktım, salona geldim eşimle pizza söyledik. 12 dk sonra ses geldi ıyaaağğğyanına gittim yattığım gibi tokatı çarptı, memeyi ağzına aldı yakamı tutuşu görsen yarım saat daha emzirdim dayanamadım aldım geldim, o memede pizza yiyoruz
İnşallah 11 değildir saati, çok emek verdin cidden, ben başaramadım sen başarırsın umarımBen de rutin oluşturmak konusunda çok iyi değilim maalesef canım seni çok iyi anlıyorum
Hahahaha "sen nasıl beni beslemeyi bırakıp sadece kendin yersin anneee" tokadı oAfiyet olsun ikinize de madem benim macera yine 11 gibi bitti bu arada. Bi gün sırf 11e doğru emzirmeyi deneyeceğim naparsam yapayım saati bu mu bu çocuğun diye