2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Kizlar bebegimde oksuruk balgam geniz akintisi baslafi kac gundur.doktor zaditen diye bi damla verdi hic kullanan var mi aranizda
Canım zaditen alerjik reaksiyonları baskılamak için kullanılan bir ilaç. Büyük kızımda kullanmıştım ama kaç aylikti hatırlamıyorum. Sadece feci uyku yapar onu biliyorum

Merhaba kızlar bebeğim bugün kaka yaparken çok zorlandı ve baya sert bir kaka yaptı kakanın içinde kanlı bölümler vardı küçük küçük. Zorlanmadan olmuştur diye önemsemedim. Sonra akşam gazı vardı baya gaz çıkardı kaka yaptı sandım hatta. Bezini açtığımda baya bildiğin sümük vardı baya gelmişti. Bu ne ya yaşayan var mı

Canım kaka sertse kabızlık diyoruz demişti doktor, cıvık mı sert mi? Bir de sümükse alerjik bir durum vardır muhtemelen

Canım kaka sertse kabızlık diyoruz demişti doktor, cıvık mı sert mi? Bir de sümükse alerjik bir durum vardır muhtemelen
Evet baştaki kakası sertti onunla beraber geldi kan. Sonra yapmaya devam etti yoktu daha akışkan olanında. Bu arada bir detay da vereyim baştan beri aptamil mama veriyorum. Birkaç gündür hippin keçi sütlü olanına geçmiştim. Bir kutu bitti. Başlarda çok rahat kaka yapıyordu. 4. Gün bugün böyle oldu. Mamadan mı dersin

Ek gıdaya baslayalım bitecek insallah derdimiiz. Midesine katı bişeyler girdikce kusmasıdq azalır geceleri beslenip yatıyor direk geceleri çok şükür bizimde olmuyor. Arada bazen bi oluk çıkartıyor devamı gelmeden uyuyor. Bu sabah zaten bi çığlık uyandı sırt üstüydü kustu oldugu gibi kirpikleri vs kusmuk oldu ben kaldırana kadar. Yüzünü sildim filan ama rahatsız ediyor onlarıda belli
Gece bende ince pamuklu bi pijama, çoraplarını cıkarıyorum. Terli uyanmamız bitti resmen. Yoksa yattıgı yerin kafa kısmı sanki büyk biri yatmıs gibi ıslak oluyordu
Benim bebeğim uyuyor duştan sonra ama tek başıma yıkayamıyorum annemde öğlen gibi geliyor yıkayacağım günlerde Tek yıkayabilmem için pratik önerilerin var mı bu konuda ?
Bunun tavsiyesi yok kuzum bence Bismillah diyip bir cesaret yıkayacaksın. Kucağımda tutup yıkamayı denedim olmadı o bende sırıksıklam oluyorum duşada giremiyorum peşine. En iyisi küvetinin fileaine koyup kafasını tutuyorum yıkıyorum yüzünü sırtını cevirip boynundan elimi geçriiyorum kafasını sırtınıda yıkayıp cıkartıyorum hemen. Zaten ne pis olabilirler kii. Bende aksamları eşimi bekliyordum cocuğu sırf bu yüzden gece 1 de bile yıkamışlıgımız vardı bazen oluyor 4-5 gün yıkamadığımız. Bende bu böyle olmaz diye bi cesaret ettim alıstım

-Sunshine canım benim sıpa da mamaya burun kivirmaya başladı. Sütüm azalinca falan verirdim önceden. Şimdi gece icsinde hemen uyanmasın dedim yok. Gündüz de denedim almadı.
Oy ya kötü olmuş. eds filan denemiş miydin? Gerçi artık kocaman oldular ağzına hortum girince hemen farkediyorlar. Güneş de hala aynı hiçbir şey almıyor.

Yavrum bir de bize demir damlası verildi. Kullanmaya başladığımızdan beri güneş düzgün emmeye başladı. Önceden halsizlik uyku hali varmış meğer kısacık kısacık güçsüz emerdi.
Hatta 4 aylık süreçte 3 ayı emmemiş bu çocuk beni diyebilirim.. keşke daha önce başlasaymışız.
Bende zaten aşırı kansızlık var. Çocuğun kakasında hep kan oluyor az az. Demiri çok azalmış belli hemen farketti.

Early dönme çalışmalarında bugün serbest stil
Oy maşallah zor olanı deniyo minnoşum normalde ilk yüzüstünden sırt üstüne dönerler diye biliyorum

Güneş de bu akşam ilk kez yüzüstünden sırtüstüne döndü

Benim bebeğim uyuyor duştan sonra ama tek başıma yıkayamıyorum annemde öğlen gibi geliyor yıkayacağım günlerde Tek yıkayabilmem için pratik önerilerin var mı bu konuda ?
Ya çok güzel fileler var ben yıkadım tek başıma çok rahat oluyor linkini ekleyeyim

İlk 1 ay sütüm yoktu, sma kullandık biz günde 3 kere. Çok güzel kaka yapıyordu yavrum. Her gün düzenli ve alışkandı. Ne zaman anne sütüne geçtik kabız oldu. Gaz sancıları başladı. Bize iyi gelmişti sma gazı da yoktu o zaman. Demekte fayda var derim ama yine de kötü olursa kıyamam tabi valla sütü kesip mamaya geçmek istiyorum dedim doktor kızdı. Yoksa geçesim var

Ay yok ne olsa da anne sütü en güzeli. Benim sütüm çok güzeldi bebeğime de çok yarıyordu. Hastayım ilaç kullanmam gerek bu yüzden de bırakmak zorunda kaldım. Mamayla uğraşmak çok zor geliyor bana da. Emerken her şey çok güzeldi. Acıkıp acıkmadığını bile anlayamıyorum mamada. Yapıyorum mamayı içmiyor döküyorum mecburen. Meme öyle mi içse de içmese de duruyor orada. Valla kıymetini bilin mama bana çok daha zor geldi. Bebeklerimiz keşke hep mutlu olsa allahım ayaklarına taş değdirmesin

Nasılsınız kızlar? Büyüyoruz zaman çabuk geçiyor maşallah.. Bizde egzama- alerji kervanına katıldık katı diyete girdirdi doktorum. Memlekete geldim çok güzel bir doktor buldum burda ama işte her zaman gelemem. Her zaman yardımcı olurum dedi sağolsun uzakta olsanda dedi. Hayırlısı bakalım..

Benimkide 1
6 ekimli tek tük donuyor ama ara acayıp sınırlı hırslı eli sürekli ağzında kucağımıza aldığımızda direk iki eliyle saçlarımıza yapışıp ağzını açarak geliyo alt diş etleri kaşınıyo belli ki birde çok huzursuz

maşallah asıl seninki zor olanı yapmış sırttan yuze dönüp birde elinin altından cekememesi var

kehribar ben boyna takmıstım ama her boncuk arası düğüm yapmıstk gecede cıkarıodum. ele güvenemem ayağa takanlar var ama asıl olanı dişe yakın boyun.

ohh masallah
Kızlar bazı bebekler duş sonrası huysuzlanır uyumazlar yada 2-3 saat sonra uyurlar bebenize bakın eğer duştan 2-3 saat sonra uyuyan bebeyse 19.00 gibi duş aldırın uyku geçişi için
biz simdilik gunduz yikiyoruz ev soguk diye ama dusa girerken eger cok uykuluysa , dus sonrasi da acayip huysuz oluyor. hafif cakir keyifken dusa sokunca, sonrasin da 3-4 saat uyuyor
Canim ben de bir cocuk kuveti ( mavi renkli olan ) birde banyo oturagi var.
Bazen birlikte kuveti doldurup giriyoruz, o zaman oturam gibi olani kullaniorm .
Eger benimle girmicekse direk kuvette yikiyorum fileye yatirip.

Dusa kabinin varsa , annem soyle yapiyordu, yere havlu veya muslin serip islatiyordu sixak su ile, bebegi sirt ustu yatirip once onunu yikiyordu , yikarkende dus basligi yere hep su veriyordu sirti usumuyordu. en son yan cevirip sirtiini poposunu fln yikiyordu.

Early dönme çalışmalarında bugün serbest stil
ooo masallah

Eklentiler

• 7AE1D04D-2DA5-4D53-BB83-558F5C1BC6A5.jpeg
    128,6 KB · Görüntüleme: 43
  • 33597836-12E5-466A-B7FB-FEE0B596177D.jpeg
    67,4 KB · Görüntüleme: 48
Yapma yahu geçer inşallah uzatmadan. Ne alerjisi çıktı ?
maşallah asıl seninki zor olanı yapmış sırttan yuze dönüp birde elinin altından cekememesi var
Kız ciddi mi ben karın üstünden dönmeleri daha kolay diye biliyorum ezelden beri sola çekiyo benimki. Sağ kolu kıvırmayı hiç sevmiyo karın üstü yatarken kendi ekseni etrafında dönüyo bir de, kuzeye yatıyoruz bi bakıyoruz batıya doğru dönmüş

kehribar ben boyna takmıstım ama her boncuk arası düğüm yapmıstk gecede cıkarıodum. ele güvenemem ayağa takanlar var ama asıl olanı dişe yakın boyun.
Her boncuk arası düğüm mantıklıymış aslında.
Güneş acayip sinirli ve huysuz yaa
Kafasının arkasını sol tarafını filan hep kanattı. Kafasını yoluyor tırnaklarıyla

Evet o nasıl bi hırstır. Saç mevzusuda aynı, babasında saç yok, kulağını koparacak

Ben de rutin oluşturmak konusunda çok iyi değilim maalesef canım seni çok iyi anlıyorum
Hahahaha "sen nasıl beni beslemeyi bırakıp sadece kendin yersin anneee" tokadı o Afiyet olsun ikinize de madem benim macera yine 11 gibi bitti bu arada. Bi gün sırf 11e doğru emzirmeyi deneyeceğim naparsam yapayım saati bu mu bu çocuğun diye

İnşallah 11 değildir saati, çok emek verdin cidden, ben başaramadım sen başarırsın umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…