- 5 Mayıs 2015
- 5.011
- 6.602
Sigara zararlı tabiki de bitanem ama bu aralar benim de aklıma çok gelmeye başladı. Bir kalp doktoru yakınıma sigara içince stresin azaliyorsa iyi geldiğini dusunuyorsan kararında iç demişti. Yani stres çok daha zararlı. Ama bu bebiş tabi. Erişkin insanla kiyaslayamayiz. En azından ipin ucunu kaçırmamaya çalış. 2 3,4 olmasın. Hatta mümkünse 1 e insinKızlar biliyorsunuz 2 aya yakın diyet yaptım dayandım, 17 kilo verdim gıkım çıkmadı, 1 sene sigara içmedim. Ama artık günde 2 sigara içiyorum. Bu konuda teorik bilgisi olan var mı? Çocuğa cidden zarar mı? İnsan yüzü görmüyorum, annem her gün kötü enerjisini üstüme atıyor, eşim gelince bir çay yapıp balkona çıkıyorum. Ama vicdan azabı çekiyorum
Uyku duzenine peki canim ne zaman gorecegiz. Su aralar kafamda o var. Bizimkisi 9bucuk 10bucuk arasi uyuyup sabah 8bucuk gibi uyaniyor. Bazen 5 de emiyor .. sonra yanıma aliyorum. En az 2 saat enfazla 3 saat yanimda da uyuyor.... su aralar düşüncem sanırım 8 8bucukta uyandiginda bir daha yataginda yatagimda yatirmamamak... mutfaga geçip kahvaltı yapmak... belki böylece aksam 8e kadar sarkar belki uykusu ama tabi bende kararli olmam lazim su aralar o da bende yok... gun boyu yoruluyorum sabah uykusu da mis gibi oluyor . Ama cocuk icin yapacağız. 8 aylikken ise baslayacagim... o zamanda ben 7de kalkmak durumdayim... simdiden ona mi hazir etsem bilmiyorum. Sonradan alisir mi bilmiyorum. Kafamda deli sorularYok canım burda her gün herşeyi konusuyoruz hangisini aklımızda tutcaz
Atak haftası canım muhtemelen. Çocuktan öğrendiğim bir şey var benim düzen kavramını unutmamız lazımmıs. Bakıyorum tam diyorum uyku düzene girdi bi bakıyorum 2 gün sonra ne düzenii gec nöbetindeyiiz. Bu şekilde büyüyecekler. Sağlıklı olsunlar da gerisi hallolur
Eldiven takma bencede. Dünyayı tanımaya başladılar bu ay. İlk 3 ay kendi hallerindelerdi. Benim oğlan resmen yalayarak tanıyor. Biberon veriyorum önce yalıyor sonra emiyor. Keza memeyide öyleo kadar komik kii o halii
Aynen en güzeli tadını çıkarmak. Hele böyle toplumdaykeen başkasının kucağındayken bana bir bakışı. Ömrümde bana kimse öyle bakmadı resmen içim eriyorzor ama çok güzel bir duygu Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Sizlerde kolaylıklar nasip etsin az kaldıı ek gıdayla beraber bitecek insallah her şey
Ben başlarda petekte ısıtıyordum öyle yatırıyordum. O şekilde alıştı yatmaya
Canim.kapiya da yaz kapiyi zille basmayin diye bir de dusuncesiz komsunun da yuzune soyle ... ah analarimizin dili olsa da icine attiklarini söyleyebilse... olan bize oluyorMerhaba kızlar herkesin problemi aşağı yukarı aynı zorlu evreler olsada bu demek oluyor ki bebeklerin gelişimi normal gidiyor bide öyle bakmak lazımbenim oğlanda aynı uykuya direnme var uykusuzluktan ağlıyor ağlayıp yorulduğu için uykuya dalamıyo tam uyuyuyor sıçrıyo elleri kolları kıpır kıpır yüzünü gözünü kaşıyo hiçbir sorun olmasa bile saolsun komşu tam uyuttuğum sırada zile basıp oturmaya geliyor sonra sil baştan tekrar kucağa al salla uyusun vs bütün günüm uyutmaya çalışmakla geçiyor bide sanki dövmüşüm gibi ağlıyor
Sigara konusunu bende çok araştırdım valla eğer emziriyorsan 90 dk önce içilmeli diye okumuştum bir yerlerde tabi hiç içilmese daha iyide anlıyorum seni bu konuda bende ara sıra içiyorumKızlar biliyorsunuz 2 aya yakın diyet yaptım dayandım, 17 kilo verdim gıkım çıkmadı, 1 sene sigara içmedim. Ama artık günde 2 sigara içiyorum. Bu konuda teorik bilgisi olan var mı? Çocuğa cidden zarar mı? İnsan yüzü görmüyorum, annem her gün kötü enerjisini üstüme atıyor, eşim gelince bir çay yapıp balkona çıkıyorum. Ama vicdan azabı çekiyorum
Sigara içmeden önce başka bir eşofman takımı giyiyorum, atletime kadar çıkartıyorum, içtikten sonra değiştiriyorum full üstümü, diş fırçala, yüzünü sabunla yıka derken çocuk meme diye ağlıyor zatenSigara konusunu bende çok araştırdım valla eğer emziriyorsan 90 dk önce içilmeli diye okumuştum bir yerlerde tabi hiç içilmese daha iyide anlıyorum seni bu konuda bende ara sıra içiyorumEmzirmediğim için her sigara içtiğimde mutlaka karanfil yiyorum ağızdaki kokuyu alsın diye, e tabi birde kalın bir hırka ya da bornozla çıkıyorum balkona kıyafete koku sinmesin diye. Valla tam bir külfet oluyor sigara içmek
Bence de bire indirsem daha iyi olacak. Abur cubur yasak olmasa onlarla vakit geçiricem ama onlar da yasakSigara zararlı tabiki de bitanem ama bu aralar benim de aklıma çok gelmeye başladı. Bir kalp doktoru yakınıma sigara içince stresin azaliyorsa iyi geldiğini dusunuyorsan kararında iç demişti. Yani stres çok daha zararlı. Ama bu bebiş tabi. Erişkin insanla kiyaslayamayiz. En azından ipin ucunu kaçırmamaya çalış. 2 3,4 olmasın. Hatta mümkünse 1 e insin
Birde yüzümüze yüzümüze içtiği sütten faydalandırıyor bizi resmen bebek adamSizin bebelere de ppffpftt diye dudağını büzerek tükürük saçma güncellemesi geldi miii?
Onu yapamadı ama böyle ğğğğ tarzı bi sesle geziyoruzSizin bebelere de ppffpftt diye dudağını büzerek tükürük saçma güncellemesi geldi miii?
Canım geceniz nasıl geçti? Ateşi düştü müKızlar bugün bi doz bexsero bir doz da nimenrix yapıldı
Güneşin çok ateşi var 39-40 larda geziyor ateş düşürücü fitil verdim ama çocuğu bezle gezdiriyorum kafasına ıslak mendil koyuyoruz sık sık
Hastahaneye gitsek ne yapıyorlar biliyor musunuz ?
Ah son 3 haftadır günde 2-3 bende başladım. Hayır böyle başım ağrısın canım sigara çeksin değil. O kadar gergin geçiyor ki günlerim içmek istiyorum. Aradan zaman geçsin diye emzirmiyorum da o yüzden sütüm bitti gibi bişey 2 gögüsten 10 ml süt geliyor anca. Sonra bide bunun stresine giriyorum. Hamileliği öğrenince bıraktım 1 seneye yakın içmeyip 1 sene sonra başlarsan bildiğin afedersin ama salaklık olur diye kendime kızıyorumKızlar biliyorsunuz 2 aya yakın diyet yaptım dayandım, 17 kilo verdim gıkım çıkmadı, 1 sene sigara içmedim. Ama artık günde 2 sigara içiyorum. Bu konuda teorik bilgisi olan var mı? Çocuğa cidden zarar mı? İnsan yüzü görmüyorum, annem her gün kötü enerjisini üstüme atıyor, eşim gelince bir çay yapıp balkona çıkıyorum. Ama vicdan azabı çekiyorum
Sabah bende 8-8.30 gibi uyandığımda yanıma alıyorum. Zaten bizimle uyumayı seviyorlar. Mamasını için hemen kucağımda geri uyuyakalıyor ta 10-11 kadar hemde. Alışırlar o düzenede yaa. Büyüyüp gidiyorlar çok şüküür dinlenebliyorsan böyle devam et zaten işe başlayınca mecbur kalkacaksın. Hem şöyle hareketlensinler kendileride yatmak istemeyecek mecbur kalkacaz. Gittiği yere kadar uyuyun anne oğulUyku duzenine peki canim ne zaman gorecegiz. Su aralar kafamda o var. Bizimkisi 9bucuk 10bucuk arasi uyuyup sabah 8bucuk gibi uyaniyor. Bazen 5 de emiyor .. sonra yanıma aliyorum. En az 2 saat enfazla 3 saat yanimda da uyuyor.... su aralar düşüncem sanırım 8 8bucukta uyandiginda bir daha yataginda yatagimda yatirmamamak... mutfaga geçip kahvaltı yapmak... belki böylece aksam 8e kadar sarkar belki uykusu ama tabi bende kararli olmam lazim su aralar o da bende yok... gun boyu yoruluyorum sabah uykusu da mis gibi oluyor . Ama cocuk icin yapacağız. 8 aylikken ise baslayacagim... o zamanda ben 7de kalkmak durumdayim... simdiden ona mi hazir etsem bilmiyorum. Sonradan alisir mi bilmiyorum. Kafamda deli sorularsimdi 12 haftalik3bucuk aylık iken baslasam erken mi olur ki
Benim çocuk parmaklarını emme isini 1ay sonra basladi. Aradiki fark simdi cop cop :))) damagi kaşınıyor bilmiyorum
Sabahlari ustume aliyorum. Kollarinin destegi ile basini kaldiriyor da emme isi de var ya bi biraktim bulabilecek mi diye de garip sekilde buldu :)) yerim onu o bakislarini da yerim ... ölürüm ölür
Canım zilin üstüne zile basmayın yaz. Bende şu fiber internetcilerden bıktım yazdım kapıya. Nasıl giriyolar siteye anlamadım bi türlü.Merhaba kızlar herkesin problemi aşağı yukarı aynı zorlu evreler olsada bu demek oluyor ki bebeklerin gelişimi normal gidiyor bide öyle bakmak lazımbenim oğlanda aynı uykuya direnme var uykusuzluktan ağlıyor ağlayıp yorulduğu için uykuya dalamıyo tam uyuyuyor sıçrıyo elleri kolları kıpır kıpır yüzünü gözünü kaşıyo hiçbir sorun olmasa bile saolsun komşu tam uyuttuğum sırada zile basıp oturmaya geliyor sonra sil baştan tekrar kucağa al salla uyusun vs bütün günüm uyutmaya çalışmakla geçiyor bide sanki dövmüşüm gibi ağlıyor
Keşke içmesen ama en azından emzirdiğin gibi çık ki İçtikten sonra 90-120 dakika geçmiş olsun diğer emzirmeye. 1 saatten sonra sütteki nikotin düşmeye başlıyomuş 2 saatte baya azalıyomuşKızlar biliyorsunuz 2 aya yakın diyet yaptım dayandım, 17 kilo verdim gıkım çıkmadı, 1 sene sigara içmedim. Ama artık günde 2 sigara içiyorum. Bu konuda teorik bilgisi olan var mı? Çocuğa cidden zarar mı? İnsan yüzü görmüyorum, annem her gün kötü enerjisini üstüme atıyor, eşim gelince bir çay yapıp balkona çıkıyorum. Ama vicdan azabı çekiyorum
Ben de bunu sormak için girdim. Gece 1:30 a kadar uyumadı beni süründürdü iki gündür. Ama öğlen 12 ye kadar uyuyor, hatta şu an hala uyuyor. Arada 3-4 kez emmeye kalktı emerken uyuyakaldı. Anormal mi sence? Uyandırsam mı acaba. Gazı çıksın diye saat 9 gibi kucağıma aldım, ağladı bırak beni diye, kafası düştü uyudu. Ellemedim bir daha. Gece uyumayıp öğlene kadar bütün gürültüde uyuması korkutuyo beniSabah bende 8-8.30 gibi uyandığımda yanıma alıyorum. Zaten bizimle uyumayı seviyorlar. Mamasını için hemen kucağımda geri uyuyakalıyor ta 10-11 kadar hemde. Alışırlar o düzenede yaa. Büyüyüp gidiyorlar çok şüküür dinlenebliyorsan böyle devam et zaten işe başlayınca mecbur kalkacaksın. Hem şöyle hareketlensinler kendileride yatmak istemeyecek mecbur kalkacaz. Gittiği yere kadar uyuyun anne oğul
Öyle valla canım. Ücretsiz izin al bir türlü alma bir türlü. Alıcam mecbur. Benim kızım çok zor. Annanesinin elini ayağına dolastiriyor. Uyurken ağlıyor yerken ağlıyor yatarken ağlıyor. Yeme düzeni olusturamadik.
Benim de canım istiyor ama sırf bu yüzden içmiyorum. Ustunu degistir yuzunu yıka disini fırçala uzun iş deyip vazgeçiyorum her seferinde. Hoş kocam bey içip içip geliyor kucağına alıyor da ben yapamam işte öyle.Sigara içmeden önce başka bir eşofman takımı giyiyorum, atletime kadar çıkartıyorum, içtikten sonra değiştiriyorum full üstümü, diş fırçala, yüzünü sabunla yıka derken çocuk meme diye ağlıyor zateneşim diyor ki bir duş almadığın kaldı, üşenmiyor musun sigara içmeye
Fitil veriyorum canım ağızdan almıyorKeşke 2 sini birlikte yaptırmasaydın bizim doktorumuz bexseroyu 8.ay başlıcak yapmaya nimerix başladık bebeğim calpol ver
Canım dua etmek geliyor elimdenaklım sende, nasıl oldu Güneş?
Düştü yavrumOnu yapamadı ama böyle ğğğğ tarzı bi sesle geziyoruz
Canım geceniz nasıl geçti? Ateşi düştü mü
Ah son 3 haftadır günde 2-3 bende başladım. Hayır böyle başım ağrısın canım sigara çeksin değil. O kadar gergin geçiyor ki günlerim içmek istiyorum. Aradan zaman geçsin diye emzirmiyorum da o yüzden sütüm bitti gibi bişey 2 gögüsten 10 ml süt geliyor anca. Sonra bide bunun stresine giriyorum. Hamileliği öğrenince bıraktım 1 seneye yakın içmeyip 1 sene sonra başlarsan bildiğin afedersin ama salaklık olur diye kendime kızıyorum
Yavrum bizde de 4. Aya girdiğimiz gün dünyamız dağılmıştı resmen. Hala çok toplanamadıkKızlar 4 aylık olmaya birkaç gün kaldı. Atak haftasında mıyız. Her şeyimiz geriledi. Gece belli bir saatten sonra yarım saatte bir kalkıyor. Gündüz ağlamadan uyumuyor. İlk gece uykusunda da. Beslenmeden bahsetmiyorum bile.
Kuzum benim o da ateş yapar güneşte annesi. Bazen sessizce evden sıvışmak istiyorumFitil veriyorum canım ağızdan almıyor
Biraz normalleşti gibi şükür
Canım daha iyi ateş cıplak uyudu sabaha kadar. 3 fitil ile atlattık gibi bakalım ins bu gece bi daha yükselmez. Hala üstü incecik
Düştü yavrum
O değil de güneş diş çıkarıyor resmen ya en alakasız yerde
Yavrum bizde de 4. Aya girdiğimiz gün dünyamız dağılmıştı resmen. Hala çok toplanamadık
Tam normalleşecek derken diş çktı başımıza
Evet evet bu aralar kafası hep daha bi sıcak zaten eskiye göre.Kuzum benim o da ateş yapar güneşte annesi. Bazen sessizce evden sıvışmak istiyorum
Canım köpek dişi mi o. Önce ön dişler çıkar diye biliyorum ama en aciyani köpek dişiymisEvet evet bu aralar kafası hep daha bi sıcak zaten eskiye göre.
Bak ekliyorum diş çıkan yere bak allasen yasertlik var baya tıkır tıkır.
Parmağımıza mememe filan saldırıyor oraya denk getirmek için. Bugün yatakta dışarıdan oraya dokunuyorum çıldırdı, ağlayarak ilk dönme hareketini yapıyordu az kalsın
Bu arada uyutmak için fön makinesi bağımlısı oldu yüksek sesle anında memede mayışıp uyuyor
Deneyin