2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
ayy yerım ben mınıkıı,
darısı bana olssuuunn
kacıncı gun embrıyosu canım, ne zaman test yapmıstın hatırlıyor musun ?
Hiç unutur muyum. 3. Gün embriyosu bir tanecik yumurta. 9. Gün test yaptım. Tavsiyem kendini dinleme belirti yönünden falan yanıltıcı oluyor zira 6. Günümde adet olucam diye zirlamaya başlamıştım

Neden yapıyor sence memeyle o kavgayı peki?
Evet canım aynen ben yastığa eğim verip hafif yüksek konumlandırıyorum. Sırt üstü koyduğum zaman gövdesini kaldırmaya çalışıyor. Daha kolay oluyor onun için. Sık sık tekrarlıyoruz.
Ya ben çok takılmıyorum aslında. Elimi tutunca, memeyi iki eliyle kavrayınca bi deniyim dedim. Oyuncağı suratına çarpınca 10 dk ağladı Tamam dedim, nasıl istersen.. haha
Evet mama alerjik bebeklere özel değilse diyetin önemi yok şuan. Bekle bakalım pazartesi ne diyecek doktorunuz.

Hiç unutur muyum. 3. Gün embriyosu bir tanecik yumurta. 9. Gün test yaptım. Tavsiyem kendini dinleme belirti yönünden falan yanıltıcı oluyor zira 6. Günümde adet olucam diye zirlamaya başlamıştım
dımı unutulur mu hiç
çok sevındım canımm umut oldun,
haklısın belırtı aramamak lazım...

5-6 gun evde olcam sonra işe baslıycam masa bası calısıyorum bakalım neler olacak

Alerjiniz nezaman basladi bizim hic alerji belirtiniz olmamisti simdiye kadar bugun 3 defa kaka yaptik hepsinde kan gordum ihlamur veriyordum insallah ondan olmusturda birakinca gecer insallah bu ara hergun verdim biraz abartmisim galiba

Ay evet benimkinin çenesi de çok düşük o tükürükten değil kuzum benimki de aynen bahsettiğin sesi çıkarıyor "ğğğ" Konuşma alıştırmaları. Sürekli söyleniyor sürekli. Dilini de ne yapacağını bilemiyor. Ağzının dışında hep. Üstümüz başımız salya. Dönmesi için henüz erken ama bebek rahatsiz olmuyorsa çalışabilirsiniz tabi . Ben yastığa eğim verip hafif dik bi şekilde bazen yüz üstü bazen sırt üstü koyuyorum. Kafasini ve az biraz vücudunu kaldırıyor. Geçen mutfakta bisey yapıyordum nasıl olduysa yan dönmüş. Ağırlığını bir tarafa fazla verdim herhalde Ayaklarını karnına doğru çektiğinde top gibi bisey oluyo zaten. Kendi imkanlarıyla zor henüz.

Valla büyük nimet o puset benim içinn. Böyle hemen bakıyorum huysuzlasıyor ıkınıyor sıkınıyor pusete koyunca rahatlıyor bazen diyorum yatarak nasıl yapsın cocuklar diye

Puset dediğiniz o bebek arabası pusetlerinden mi? Onda nasıl çıkarıyorlar gazı? Ona oturtup vakit geçirmesini mi bekliyorsunuz? Bebek arabasıyla mı gezdiriyorsunuz?

Çok soru sordum, gaz mühim

Alerjiniz nezaman basladi bizim hic alerji belirtiniz olmamisti simdiye kadar bugun 3 defa kaka yaptik hepsinde kan gordum ihlamur veriyordum insallah ondan olmusturda birakinca gecer insallah bu ara hergun verdim biraz abartmisim galiba
Bizim 1.ay aşısının ertesi gün kanlı kaka oldu. Umarım ıhlamurdur. Vermeyin artık. Bir kaç gün içinde kaka sıklığı azalır zaten. Kan da geçer inşallah. Anlarsınız.
İki üç gün içinde hiç düzelme olmuyorsa doktorunuza danisirsiniz. Geçmiş olsun

Papatyamveben-Mavi Rabbim insallah hayırlı sonuclar almanı nasip ederr. 1,5 senedir denemelerim olduu 5 ayı tedavi süreciydi. Hamile kaldıgım ay sıfır belirtiiydi diğer aylar daha çok hamileydiim resmen. O yüzden ona odaklanma dua et bol bol kendine insallah Rabbim nasp eder bizlerede güzel haberler verirsin
Aynen daha erkende ben sadece döndürüp hafif eğimli bırakıyorum. Biraz debeleniyor sırtına dönmek için sonra yorulup bırakıyor bugüün resmen o pozisyonda uyuyakaldıı anne seninle mi uğrascam diyee
Puset dediğiniz o bebek arabası pusetlerinden mi? Onda nasıl çıkarıyorlar gazı? Ona oturtup vakit geçirmesini mi bekliyorsunuz? Bebek arabasıyla mı gezdiriyorsunuz?

Çok soru sordum, gaz mühim
Bildiğin arabanın puseti. Ben onu evde mutfak masasına koyuyorum. O orda oyalanırken yemeklermi vs yapıyorum ona konusuyorum şarkı söylüyoroum hem ilgilenmiş hemde yemek işlerini halletmiş oluyorum. Gazı varsa kakaya zorluyorsada oraya koyuyorum. Rahatca yapıyor. Arabaya takıp gezdirmiyorum. Puset oyuncaklarından aldım bide onuda asıyorum puset tasıma yerlerine onları seyrediyor ses cıkarıyor. Şimdilerde puseti hareket ettirince onalrın komıldadıgını farketti şaşırarak bakıyor. Puseti masa üzerinde en fazla 2-3 hafta daha tutarım hareketlendi çünküü. Tuvalete vs gideceğim zamanda kolay oluyor pusetle kapının önüne koyuyorum oyalanıyor orda o. Ama bu tarz şeyleri sürekli oturmayın diyorlar toplasan günümüzün 1,5 saati filan orda geçiyor

Kızlar hanii şu yuvarlak top içinde çıngırak gibi kücük top olan oyuncak varya bugün doktor bana onu tavsiye etti. Küçük tek elle tutacağını tutturmaya çalışma bir anda o büyük toptan al iki eliyle kavrasın öyle öyle gelişir dedi kavrama olayı. Biberonunu tutmaya meyilli mesela ordan ne demek istediğini anladım. Biberon geniş ya hemen iki eliyle tutmaya calısıyor ama tekli çıngırağı tutmuyor. O toptan alcam bence

Bunu kasetti

Eklentiler

• 929CDB0F-82E9-46AC-890E-16F77332F3CF.jpeg
    27 KB · Görüntüleme: 60
Canım. Benim çok teşekkür ederim haklısın...
Aminnnn
Bolca dua edip dinlenecegim

Hangi sehirde acaba?
Ankara canım
Kızlar egzamaymış nil dalinden şüpheleniyorum bana temiz içerikli şampuan önerebilir misiniz?
Offf kıyamam. Kuşum benm oğlumun egzama zmaanında bioderma şampuan linola duş jeli kullanmıştık. En son vücudu duş jeli ile yıkayıp çıkıyorduk.
Sırf bu sebeple menenjit aşılarını 7-9-15 yada 8-10-15 aylarda yaptırıcam doktorumuz böyle söyledi
papatyaozu kuzuum alabildin mi oyuncak
Kuşum 4 yere sorduk yok yok kalmamış çekiçli bultak ve kuleden aldım sadece. Ben yürüme arkadaşını zaten o model istiyodum dışardan alıcam artık

Bende de boyle ince kablolu gibi bisi var. Bunu fotoyu ilk defa ben ona tutturmaya calistigimda cekmistim bir hafta onxe flndi. simdi hergun kucagina koyuyorum, hasbel kader eli carpinca tutuyor gibi birde agzina goturuyor ogrenmis agzinin yolunu

Eklentiler

• 27ED99C6-56EA-449B-BA71-DE8B464BF72F.jpeg
    154,4 KB · Görüntüleme: 61
Ben bulduum ama keçiören taraflarında buldum bugün etlik şehir hastanesinde kontrole gittikte. Ya belki denk gelirsin bir yerde internette en ucuz 400 liraya satıcı var gerisi hep 500 lira yazmıs
bunlardan lcw da var canim ben gecen gun almistim aksam babasinin elindeydi baya yaklastirdi ilk defa ellerini aradaki bosluklara gecirdi ama babasi eli den birakinca hemen dusurdu
Zamanla artar kavraması sanırım boş bırakmamak lazıım
Bende de boyle ince kablolu gibi bisi var. Bunu fotoyu ilk defa ben ona tutturmaya calistigimda cekmistim bir hafta onxe flndi. simdi hergun kucagina koyuyorum, hasbel kader eli carpinca tutuyor gibi birde agzina goturuyor ogrenmis agzinin yolunu
Bizim ki daha elleriyle ağız yolunu uzun süreli tutamıyor bir iki deneme yapıyor ama tutamıyor ağzında uzun süre hemen düşüyor elleri

benimkide iste bir kac saniyeagzinada sokamiyor tam olarak , dilini cikiyor biberon emer gbi

Of evet başka satıcılar çok pahalı. Bakalım yarın belki çıkar bakınırız hava güzel olursa. Kırmızı ışıkta durmadığımız sürece sıkıntı yok arabada duruyo gezeriz hem biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…