Hiç unutur muyum. 3. Gün embriyosu bir tanecik yumurta. 9. Gün test yaptım. Tavsiyem kendini dinleme belirti yönünden falan yanıltıcı oluyor zira 6. Günümde adet olucam diye zirlamaya başlamıştımayy yerım ben mınıkıı,
darısı bana olssuuunn
kacıncı gun embrıyosu canım, ne zaman test yapmıstın hatırlıyor musun ?
Neden yapıyor sence memeyle o kavgayı peki?Canim bu dedigin bizde de var. 10 saniye emiyor kafasini cevirip etrafa bakiyor. Sonra donup tekrar memeyi alip tekrar 10 saniye.
Bir de sey var bizde. Emmeyi birakinca kendini kaldirmaya calisiyor kafasini one cekip. Ben emzirmeye calisiyorum o birakip kalkiyor sanki bir yere gidecek
Oyle olunca da dikkati dagiliyor birakiyor komple.
Bu aralar emmesi de cok azaldi, onceden hafif bi gobegi vardi simdi dumduz oldu karni.
Ya ben çok takılmıyorum aslında. Elimi tutunca, memeyi iki eliyle kavrayınca bi deniyim dedim. Oyuncağı suratına çarpınca 10 dk ağladıOyun halısında dediğin gibi genelde vuruyor. Yavaş hareket edince tutuyor bazen. Bi tane top oyuncak var içi boş dışı plastikten ağ gibi örülmüş. Onun ince plastiklerine parmak geçirip iki eliyle tutup yalamaya çalışıyor. Foto ekleyeyim topu, sevdik biz. Yoksa iki eliyle her şeyi rahat kavrayamıyor.
Bu güncelleme son günlerde geldi sabırlı ol bi kaç güne daha rahat tutar
Evet forumda çok denk gelmiştim tatlı ile başlanınca sebze yemeyen bebeler oluyormuş, ben de önce sebze istiyorum :)
Buharda haşlama aparatı mı alsam yoksa direkt tencereler oluyor çelik ya da porselen onlardan mı alsam bilemedim :)
sana benziyorum ben de ne sorun yaşansa diyet diyesim öneresim geliyor
Evet mama alerjik bebeklere özel değilse diyetin önemi yok şuan. Bekle bakalım pazartesi ne diyecek doktorunuz.O kadar haklısınız ki doktor demeden de nasil bir yol izleyeceğimi bilmiyorum sonucta ben diyet yapsamda mama takviyeside aliyor onunda degismesi gerekir yoksa diyet bir anlam ifade etmez. Su an resmen ortada kaldım yedigim her seye şüpheyle yaklaşıyorum. Ama bazi doktorlar nedense hemen diyet demiyor
dımı unutulur mu hiçHiç unutur muyum. 3. Gün embriyosu bir tanecik yumurta. 9. Gün test yaptım. Tavsiyem kendini dinleme belirti yönünden falan yanıltıcı oluyor zira 6. Günümde adet olucam diye zirlamaya başlamıştım
Alerjiniz nezaman basladi bizim hic alerji belirtiniz olmamisti simdiye kadar bugun 3 defa kaka yaptik hepsinde kan gordumGeçmiş olsun. Benim kızım da bağırsak tepkili. Ama bizim belirtiler daha net. Kanlı mukuslu kaka oluyor. Bir sürü alerji belirtisi var. Bağırsak tepkisi cilt tepkisi solunum tepkisi gibi. Bazı doktorlar tek bir belirtiyi dikkate alıp diyet başlıyor. Bazıları alerjiye rağmen diyet önermiyor. Sizinki de kesinleşmeden önermemiş. Halbuki 1 hafta 10 gün denemekten ne zarar gelir. Belki sorun gerçekten budur. Yada değildir ve insanın içi rahat eder. Doktorları da anlamak güç bazen.
Benim kızım yalnızca elimi ve mememi tutuyor ne kadar ilginç shdhd. Oyun halısında oyuncaklara eli çarpıyor yalnızca
Geçen eline bir oyuncak verdim yüzüne çarptı, farkında bile değil tuttuğununTamamen benim işgüzarlığım bunlar. Çocuk hazır değil. Kimi 15 gün erken kimi 1 ay geç yapacak. Dert etme onu.
Dediğin gibi ek gıda mevzusu biraz riskli çok yönlendirmeye açık bi konu değil Allah korusun. 5-5.5 ayı bekle bakalım. Bebeğinden de anlarsın yemek masasına oturtmaya devam et. Sadece bir katı meyve sıkacağı bulundurabilirsin ilerisi için. Ikeadan buharda haşlama aparatı edinebilirsin. Zaten çay kaşıkla başlayacağız, tatlı kaşığı ve üçüncü gün yemek kaşığı olarak. Onlar bizle biz onlarla öğreneceğiz yenidenFakat kesinlikle meyveden başlamanı tavsiye etmem. Sebze tatlarını beğenmez meyveden sonra.
Zaten seçici bir bebe
Ay evet benimkinin çenesi de çok düşükBizim ki de elimi tutuyor, biberonu tutuyor, gögsümü tutuyor ama oyun halısında kavramıyor oyuncağı. Yeni güncelleme üzerinde ki işte battaniye vs oldugunda onu kavrıyor elini kolunu yuakrı aşağı salladıgında hareket ettiriyor. Ama eline bir şey uzattıgımda tepkisiiz. Ses konusunda kendi sesini farkettiğinden süreklii bi bağırma halindeyiiz. Birde boğazımızdan kusmuk yada tükürük eksik olmadıgı içiin ğğğ yapıyor böyle gargara yapar gibi. o sesi çıkarmaya calısıyor süreklio kadar komik oluyor kii o halii. Dönme çalısmalarına başladık ama yok totosunu kaldırmaya pek niyeti yok bey efendinin. Ama ben sanırım çok şey bekliyorum çocuktaan
Valla büyük nimet o puset benim içinn. Böyle hemen bakıyorum huysuzlasıyor ıkınıyor sıkınıyor pusete koyunca rahatlıyorbazen diyorum yatarak nasıl yapsın cocuklar diye
Bizim 1.ay aşısının ertesi gün kanlı kaka oldu. Umarım ıhlamurdur. Vermeyin artık. Bir kaç gün içinde kaka sıklığı azalır zaten. Kan da geçer inşallah. Anlarsınız.Alerjiniz nezaman basladi bizim hic alerji belirtiniz olmamisti simdiye kadar bugun 3 defa kaka yaptik hepsinde kan gordumihlamur veriyordum insallah ondan olmusturda birakinca gecer insallah bu ara hergun verdim biraz abartmisim galiba
Cok sagolun insallahBizim 1.ay aşısının ertesi gün kanlı kaka oldu. Umarım ıhlamurdur. Vermeyin artık. Bir kaç gün içinde kaka sıklığı azalır zaten. Kan da geçer inşallah. Anlarsınız.
İki üç gün içinde hiç düzelme olmuyorsa doktorunuza danisirsiniz. Geçmiş olsun
Hiç unutur muyum. 3. Gün embriyosu bir tanecik yumurta. 9. Gün test yaptım. Tavsiyem kendini dinleme belirti yönünden falan yanıltıcı oluyor zira 6. Günümde adet olucam diye zirlamaya başlamıştım
Aynen daha erkende ben sadece döndürüp hafif eğimli bırakıyorum. Biraz debeleniyor sırtına dönmek için sonra yorulup bırakıyorAy evet benimkinin çenesi de çok düşüko tükürükten değil kuzum benimki de aynen bahsettiğin sesi çıkarıyor "ğğğ" Konuşma alıştırmaları. Sürekli söyleniyor sürekli. Dilini de ne yapacağını bilemiyor. Ağzının dışında hep. Üstümüz başımız salya. Dönmesi için henüz erken ama bebek rahatsiz olmuyorsa çalışabilirsiniz tabi . Ben yastığa eğim verip hafif dik bi şekilde bazen yüz üstü bazen sırt üstü koyuyorum. Kafasini ve az biraz vücudunu kaldırıyor. Geçen mutfakta bisey yapıyordum nasıl olduysa yan dönmüş. Ağırlığını bir tarafa fazla verdim herhalde Ayaklarını karnına doğru çektiğinde top gibi bisey oluyo zaten. Kendi imkanlarıyla zor henüz.
Bildiğin arabanın puseti. Ben onu evde mutfak masasına koyuyorum. O orda oyalanırken yemeklermi vs yapıyorum ona konusuyorum şarkı söylüyoroum hem ilgilenmiş hemde yemek işlerini halletmiş oluyorum. Gazı varsa kakaya zorluyorsada oraya koyuyorum. Rahatca yapıyor. Arabaya takıp gezdirmiyorum. Puset oyuncaklarından aldım bide onuda asıyorum puset tasıma yerlerine onları seyrediyor ses cıkarıyor. Şimdilerde puseti hareket ettirince onalrın komıldadıgını farketti şaşırarak bakıyor. Puseti masa üzerinde en fazla 2-3 hafta daha tutarım hareketlendi çünküü. Tuvalete vs gideceğim zamanda kolay oluyor pusetle kapının önüne koyuyorum oyalanıyor orda o. Ama bu tarz şeyleri sürekli oturmayın diyorlar toplasan günümüzün 1,5 saati filan orda geçiyorPuset dediğiniz o bebek arabası pusetlerinden mi? Onda nasıl çıkarıyorlar gazı? Ona oturtup vakit geçirmesini mi bekliyorsunuz? Bebek arabasıyla mı gezdiriyorsunuz?
Çok soru sordum, gaz mühim
Babys green kullaniyorum ben dogdugundan beri memnunum canimKızlar egzamaymış nil dalinden şüpheleniyorum bana temiz içerikli şampuan önerebilir misiniz?
Bunu kasettiKızlar hanii şu yuvarlak top içinde çıngırak gibi kücük top olan oyuncak varya bugün doktor bana onu tavsiye etti. Küçük tek elle tutacağını tutturmaya çalışma bir anda o büyük toptan al iki eliyle kavrasın öyle öyle gelişir dedi kavrama olayı. Biberonunu tutmaya meyilli mesela ordan ne demek istediğini anladım. Biberon geniş ya hemen iki eliyle tutmaya calısıyor ama tekli çıngırağı tutmuyor. O toptan alcam bence
Canım. Benim çok teşekkür ederim haklısın...Canjn USER=1047999]@Papatyamveben-Mavi[/USER] Rabbim insallah hayırlı sonuclar almanı nasip ederr. 1,5 senedir denemelerim olduu 5 ayı tedavi süreciydi. Hamile kaldıgım ay sıfır belirtiiydi diğer aylar daha çok hamileydiim resmen. O yüzden ona odaklanma dua et bol bol kendine insallah Rabbim nasp eder bizlerede güzel haberler verirsin
Aynen daha erkende ben sadece döndürüp hafif eğimli bırakıyorum. Biraz debeleniyor sırtına dönmek için sonra yorulup bırakıyorbugüün resmen o pozisyonda uyuyakaldıı anne seninle mi uğrascam diyee
Bildiğin arabanın puseti. Ben onu evde mutfak masasına koyuyorum. O orda oyalanırken yemeklermi vs yapıyorum ona konusuyorum şarkı söylüyoroum hem ilgilenmiş hemde yemek işlerini halletmiş oluyorum. Gazı varsa kakaya zorluyorsada oraya koyuyorum. Rahatca yapıyor. Arabaya takıp gezdirmiyorum. Puset oyuncaklarından aldım bide onuda asıyorum puset tasıma yerlerine onları seyrediyor ses cıkarıyor. Şimdilerde puseti hareket ettirince onalrın komıldadıgını farketti şaşırarak bakıyor. Puseti masa üzerinde en fazla 2-3 hafta daha tutarım hareketlendi çünküü. Tuvalete vs gideceğim zamanda kolay oluyor pusetle kapının önüne koyuyorum oyalanıyor orda o. Ama bu tarz şeyleri sürekli oturmayın diyorlar toplasan günümüzün 1,5 saati filan orda geçiyor
Ankara canımHangi sehirde acaba?
Offf kıyamam. Kuşum benm oğlumun egzama zmaanında bioderma şampuan linola duş jeli kullanmıştık. En son vücudu duş jeli ile yıkayıp çıkıyorduk.Kızlar egzamaymış nil dalinden şüpheleniyorum bana temiz içerikli şampuan önerebilir misiniz?
Sırf bu sebeple menenjit aşılarını 7-9-15 yada 8-10-15 aylarda yaptırıcam doktorumuz böyle söyledi4. ay aşılarını ateşsiz atlattık sanılmasın12 sinde yaptırmıştık. Ağızdan calpol içiremedim. Uykusunda üstü de hafif örtülü olunca ateş 39 a çıkmış. Fitil verdik. 12 saat arayla 3 sefer.
Doktor 1 hafta sonra kontrole gelin aynı zamanda menenjit aşısını da yapalım dedi. İnşallah onu rahat atlatırız
Kuşum 4 yere sorduk yok yok kalmamışpapatyaozu kuzuum alabildin mi oyuncak
bunlardan lcw da var canim ben gecen gun almistim aksam babasinin elindeydi baya yaklastirdi ilk defa ellerini aradaki bosluklara gecirdi ama babasi eli den birakinca hemen dusurduBunu kasetti
Bende de boyle ince kablolu gibi bisi var. Bunu fotoyu ilk defa ben ona tutturmaya calistigimda cekmistimBunu kasetti
Ben bulduum ama keçiören taraflarında buldum bugün etlik şehir hastanesinde kontrole gittikte. Ya belki denk gelirsin bir yerde internette en ucuz 400 liraya satıcı var gerisi hep 500 lira yazmısAnkara canım
Offf kıyamam. Kuşum benm oğlumun egzama zmaanında bioderma şampuan linola duş jeli kullanmıştık. En son vücudu duş jeli ile yıkayıp çıkıyorduk.
Sırf bu sebeple menenjit aşılarını 7-9-15 yada 8-10-15 aylarda yaptırıcam doktorumuz böyle söyledi
Kuşum 4 yere sorduk yok yok kalmamışçekiçli bultak ve kuleden aldım sadece. Ben yürüme arkadaşını zaten o model istiyodum dışardan alıcam artık
Zamanla artar kavraması sanırım boş bırakmamak lazıımbunlardan lcw da var canim ben gecen gun almistim aksam babasinin elindeydi baya yaklastirdi ilk defa ellerini aradaki bosluklara gecirdi ama babasi eli den birakinca hemen dusurdu
Bizim ki daha elleriyle ağız yolunu uzun süreli tutamıyorBende de boyle ince kablolu gibi bisi var. Bunu fotoyu ilk defa ben ona tutturmaya calistigimda cekmistimbir hafta onxe flndi. simdi hergun kucagina koyuyorum, hasbel kader eli carpinca tutuyor gibi birde agzina goturuyor ogrenmis agzinin yolunu
benimkide iste bir kac saniyeBen bulduum ama keçiören taraflarında buldum bugün etlik şehir hastanesinde kontrole gittikte. Ya belki denk gelirsin bir yerde internette en ucuz 400 liraya satıcı var gerisi hep 500 lira yazmıs
Zamanla artar kavraması sanırım boş bırakmamak lazıım
Bizim ki daha elleriyle ağız yolunu uzun süreli tutamıyorbir iki deneme yapıyor ama tutamıyor ağzında uzun süre hemen düşüyor elleri
benimkide iste bir kac saniyeagzinada sokamiyor tam olarak , dilini cikiyor biberon emer gbi
Of evet başka satıcılar çok pahalı. Bakalım yarın belki çıkar bakınırız hava güzel olursa. Kırmızı ışıkta durmadığımız sürece sıkıntı yok arabada duruyoBen bulduum ama keçiören taraflarında buldum bugün etlik şehir hastanesinde kontrole gittikte. Ya belki denk gelirsin bir yerde internette en ucuz 400 liraya satıcı var gerisi hep 500 lira yazmıs
Zamanla artar kavraması sanırım boş bırakmamak lazıım
Bizim ki daha elleriyle ağız yolunu uzun süreli tutamıyorbir iki deneme yapıyor ama tutamıyor ağzında uzun süre hemen düşüyor elleri