2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Ah kuzum. Bebişe yünlü kıyafetler giydiriyor musun canım. Yelek falan. Sampuan ve deterjan olarak ne kullanıyorsun.
Alerji mamasinin bunu yapmasına imkan olduğunu zannetmiyorum ya. Ne duydum ne gördüm. Hayret bişey.
Şampuan mustela stelatopia kullanıyorum. İlk incia kullanıyorduk canım.
Deterjan baby's green kullanıyordum o zaman sadece yüzünde vardı. Uni baby e geçtim bitince, cildi o zaman patlak verdi.
Sonra kortizonlu kremlerle hafifledi bende beyaz sabuna geçtim. Hafifledikten sonra tekrar patlak verdi cildi beyaz sabun kullanirken göğüs kollar ve sırtında var yüzü şuan hafifledi. Sadece sırtı hafiflemiyor
Kollarında da ciddi kuruluk var. Yuzde yüz pamuk giydir hipoalerjenik deterjan kullan dedi en son gittiğim doktor. Minoris aldım bakalım o nasıl olacak
Yüzünü yırtıyor kaşındıkça bende bi çaresini bulamadım artık

Hay Allah ya. Mustelanın içeriği iyi ama avokado eklediler sanki ürünlere. Ben bu kızımda hiç almadım o sebepten. Ama dalin unibaby Johnsons baby gibi marketlerden ulaşılabilen hiç bir bebek ürününü almayın Ayrıca 35 yaşıma geldim vücuduma hala sabun kullanamam aşırı kurutur ve kaşındırır beni. Ben incia kullanıyorum. Aslında içeriği temiz ama neden iyi gelmedi acaba size.

Vallahi olanlara gelen bize olsun. İnsanın içi parçalanıyor çaresizlik çok zor. Allah yüzünüze baksın. Tez zamanda kurtulun

Allah razı olsunn aynen öyle kendin dayanabilirsin ne derdin var anlayabilirsin belki ama onların ağzı var dili yok
Incia kullanırken aşırı yoğun konak olmuştu, yüzü kızarıyordu. Ama normal mama kullaniyordu o zaman. Diğer alerji belirtileri de olunca zaten alerji mamasına geçtik. Konaklarına iyi gelir diye de mustela almistim kuru ciltler için olanını.
Büyük ihtimal 6. Ayı bekleyemeyecegim alerji doktoruna götürmek istiyorum.
Bende aynı şekilde egzama geçiriyorum eller kollar mahvoldu
Cildiye doktoru da bana ellerini beyaz sabunla yıka dedi. Herkesin cildi aynı değil herhalde zaten düşününce sabun kurutan bisey

Egzama diyorlar ama neyin tetiklediğini bulamıyorum bi türlü. Tek dedikleri 6. Ayda muhakkak kan testiyle alerji testi yapılması
Çok sagolasin yavrum
ya benim arkdasin bebegin de de vardi.
az camasir suyu konulmus kuvette yikiyorlardi.
bir dr duna sor Turkiye de de benzer uygulama var mi diye , amerika da da baya meshur

Off resmen benim kızımı anlatmışsınız 10 sn emip kafa cevirme sürekli bu hareketi yapıyor sebebini anlamıyorum sanırm grupta herkes aynı şeyleri yaşıyor emmede sıkıntı uykularda gerileme düzensizlik.. 3 ay bit artk...

canim beyaz kalip sabunlar lavanta kokulu. esansiyel yag cildine zarar verebilir. Orjinal %100 de degildir o yaglar, kimyasalda cok vardir.

ben hamilelik oncesi evde sabun yapiyordum da ordan biliyorum.

Topraktan tabaga sitesine bir bak, ordaki kalip sabunlarin hepsi eski yontemle yapiliyor. Yag ve kostik madde kaynatiliyor sonra da yikaniyor ve boylelikle o kimyasal kostik ( aslinda lavabo acisi vs olan madde ) madde akitiliyor bu yikama islemiyle.
Doktoruna da sorup teyit edersin. Bu sabunlardan daha da dogali yok dunya uzerinde zaten

Şuan daha hafifledi ama sırt bölümü çok inatçı özellikle
Canım sana bi krem söylicem bir haftada kesin etki görürsün ikigünde bile etki ediyor benim kızımdada vardı yüzü aynı böyleydi sonra vücudunda çıktı iki üç güne söndürüyor bize cildiye dr u verdi rahatlıkla kullanabilirsin kortizonlu kreme gerek yok sabah akşam günde iki kere sürülüyor resmen elim ayağım oldu krem ufak kızarıklık görsem sürüyorum

Eklentiler

• 585AB1AB-10B9-425C-BCD7-8FDCF31BA908.jpeg
    68,6 KB · Görüntüleme: 35
Malesef bulamadim sebebini. Cevreye olan ilgisi arttigi icin etrafa bakmak istiyor diye dusunuyorum.
Valla benimki gecen hafta teror estirdi. Emmedi bile kucagimda yuruyerek emzirdim agladi uyumadi. Cok zor 1 haftaydi sonra gecti cok sukur.
Ama sana kotu bir haberim var 4. ay cok fenaymis gunduz uykulari kisaliyormus ki benim kizim zaten 1 saat falan uyuyor simdiden korkmaya basladim.

Ara ara karnim sizliyor kizlar. Ayakta malum duruyoruz. Is guc derken cocuk tasima derken dikis yerinden muhtelemen sızlıyor. Normal mi sorun yaşamayız demi... sizde oluyor mu

Emzik kullanan annelere bir sorum olacak. Agzinda emzikle uyumasina musade ediyor musunuz?
emzikle uyuyakalinca agzindan almiyorum ben uyanir diye korkumdan ama almak gerekiyor diyolar siz napiyorsunuz?

Gündüz uykusu zaten yok ki kısalsın doğduğundan beri on dk on dk uyurdu en fazla 30 dk artk bir haftadır bikere 20 dk falan uyuyor gözünden uyku akıyor uyumuyor gündüz sadece akşamda krizi tutuyor tabi uykusuzluktan..

ya benim arkdasin bebegin de de vardi.
az camasir suyu konulmus kuvette yikiyorlardi.
bir dr duna sor Turkiye de de benzer uygulama var mi diye , amerika da da baya meshur

Canım video açılmıyor ama nasıl çamaşır suyu? Hangisinden bahsediyorsun? Bi an okuyunca şok oldum

Emzik kullanan annelere bir sorum olacak. Agzinda emzikle uyumasina musade ediyor musunuz?
emzikle uyuyakalinca agzindan almiyorum ben uyanir diye korkumdan ama almak gerekiyor diyolar siz napiyorsunuz?
Ben emzikle uyumasına izin veriyorum canım iyice daldıktan sonra bazen yanlışlıkla eliyle falan kendi çıkarıyor zaten çıkınca uyanmıyorsa vermiyorum , uyanırsa geri veriyorm.

Bence canim an'ı yasa :) kendini bunaltma derim. Daha dur 3 aylik bu veledler

O zaman simdiden gecmis olsun diyorum
Boyle gunduz uyumama olayina devam ederse uyku egitimi almayi dusunuyorum ben bakalim nolucak
Bence canim an'ı yasa :) kendini bunaltma derim. Daha dur 3 aylik bu veledler
Valla cok dogru diyorsun. En sevmedigim huyum bir olay daha gerceklesmeden gerceklesecegini dusunup kendimi strese sokmam. Yani zamani gelince dusunursun di mi ama yok.
Dusune dusune filozof olcam az kaldi

Cook sagolasin canim aşırı kuruluk olduğunda da işe yarıyor mu?
Şuan doktor daha yeni bioderma kremi önerdi onu deniyorum bunu da alırım canım geçecek gibi değil çünkü
Bioderma hafif söndürdü nemlendirdi ama hala fazla
Bioderma atoderm intensive baume adı

Akisina birak canim valla dunya hali icin degmez ona bakarsan 4 ay ne ki disi yürümeye baslamasi dusmesi kap kacak ... ilk aklima geken şeyleri yazdim . Dusun iste :)) kendini bunaltma

Çok değerli bilgiler vermişsin bu kadar bilgiden haberim yoktu dert başa gelince hersey öğreniliyor. Çok sagolasin canım bunu muhakkak kaydediyorum artik sorularımı da alerji doktoruna ciktigimda sorucam. Cünkü bazı çocuk doktorları mamanin içinde ne olduğunu bilmiyor daha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…