2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Bu geceki eğlencemiz diş kaşıcıyılar
Ya maşallah çok tatlıı
O bende de var her beslenme sonrası kaka yaklaşık 1 aydır. Ama kakada mukus kan vs yok. Hipp mama + anne sütü içiyor. Ama ağırlıklı mama içiyor. Alerji bu anlamda aklıma gelmedi hiiç. Kakasını bir kaç kez doktora gösterdim çünkü teyit amaclı kakası normal demi diye
Bizim ki doğdugu günden beri biberon tuttugu içindir belkide. Parmak eds denedin mii. Burda konusmustuk Hayyal Doruk kuş ve benim çocuk az kalsın parmak bağımlısı oluyordu birde artık büyüdüğü için ince sonda kullanma boyunu büyüt. Kadeh yöntemi denedin mii ben yapamamıstım internette var videoları. Ama sen bi parmagı dene onda kolay besleniyorlar. Kilo alıp ek gıdaya vs geçene kadar ara ara verirsin
Kızlar ben 11 de uyuttum şimdi cam gibi açtı gözleri hiç uykusu yok, zorla uyutmalı mı yoksa oyuna kitaba dalalım mı ne yapıcam ben eşim de 1 hafta olmayacak şehir dışında, yandım resmen.
Canım geceleri zorla olsada uyut. Ayağında salla, odanı aydınlatma, kucağında uyuyorsa orda uyut. Biliyorum zor aylardır uğraş içerisindesin. Ama gece gündğz uyku mantıgı otursun. Gece oyun oynatma gündüze sakla o enerjinizi. Şu sende baby jorn tarzı vardı ya onda da uyutuyorlarmıs cocugu. Bide hani denemek acısından bizimkini battaniye sarınca kolayca uyuyor arkadada pış pış sesi oluyor hafifde sallayınca gidiyor. Sıcaktan mayışıyor heralde
Bizim ki de elimi tutuyor, biberonu tutuyor, gögsümü tutuyor ama oyun halısında kavramıyor oyuncağı. Yeni güncelleme üzerinde ki işte battaniye vs oldugunda onu kavrıyor elini kolunu yuakrı aşağı salladıgında hareket ettiriyor. Ama eline bir şey uzattıgımda tepkisiiz. Ses konusunda kendi sesini farkettiğinden süreklii bi bağırma halindeyiiz. Birde boğazımızdan kusmuk yada tükürük eksik olmadıgı içiin ğğğ yapıyor böyle gargara yapar gibi. o sesi çıkarmaya calısıyor sürekli o kadar komik oluyor kii o halii. Dönme çalısmalarına başladık ama yok totosunu kaldırmaya pek niyeti yok bey efendinin. Ama ben sanırım çok şey bekliyorum çocuktaan

-Sunshine kuzuum geçen birisi böyle cocuk 4,5- 5 aylıkken sebze sularından verdiğini bahsetti. Nasıl diycen işte haşlayıp blenderdan geçirim tülbentle bir kaç kez süzmüş. Nerdeyse su kıvamına gelince vermiş. Ama cesaret eder miym sanmam

Güneş prenses gibi maalesef bizim paşa da ne emzik ne biberon kabul etmiyor onun da sebebi göğüs ucumun küçük olmasıymış serçe parmağımın ucu kadar neredeyse göğüs ucum onun dışında ağzına ne girerse öğürüyor geçen sütümü sağdım vakumla ucu büyüdü sonra emzirmek istedim çocuk öğüre öğüre kustu daha ağzına sokmamıştım bile işin garibi biberondan sıkıyorum ağzına onu da içmiyor

Bileğinin tam ortasında bir yumru gibi bir şey mi vardı yoksa sadece ağrıyor mu

Cnm dönemsel bi hasta olmalarına bakıyor kiloya hiç takılma sağlıklı olsunlarda bu arada güneş senin saçını ve ya oyun halısında bir şeyler çekmiyor mu? Kaç aylık oldu tam ay gün güneş? Çünkü bizler erken doğurdukya bize doktor sorduğunda oyun halısında çekmiyordu 1-2 gün sonrası başladı bizimkiler bi tık geriden geliyor

Canim bu dedigin bizde de var. 10 saniye emiyor kafasini cevirip etrafa bakiyor. Sonra donup tekrar memeyi alip tekrar 10 saniye.
Bir de sey var bizde. Emmeyi birakinca kendini kaldirmaya calisiyor kafasini one cekip. Ben emzirmeye calisiyorum o birakip kalkiyor sanki bir yere gidecek
Oyle olunca da dikkati dagiliyor birakiyor komple.
Bu aralar emmesi de cok azaldi, onceden hafif bi gobegi vardi simdi dumduz oldu karni.

Sorma son zamanlarda o ayaklar bir güçlendi anlatamam. Pata küte vuruyor canımı yakıyor Şuan bi dönmesi kaldı dönerse rahat edeceğim
Tatlı meyveden başlanırsa bi daha sebze yemekte zorlanıyorlar o yüzden başlarda meyve yedirmek istemiyorum hiç
Aynen canım sağmak olmuyor şu anda.

Doktor atel dedi normalde ama, elimi aktif kullandığım için içindeki çelik kolumun iç kısmına baskı yapıyor oradaki damarı zedeliyor. Deli gibi sancılarla ve uyuşmayla uyanıyorum geceleri, o yüzden kullanamıyorum.
Bakalım cuma kontrole gideceğiz inşallah cerrahi operasyona gerek kalmaz.
Oyun halısında dediğin gibi genelde vuruyor. Yavaş hareket edince tutuyor bazen. Bi tane top oyuncak var içi boş dışı plastikten ağ gibi örülmüş. Onun ince plastiklerine parmak geçirip iki eliyle tutup yalamaya çalışıyor. Foto ekleyeyim topu, sevdik biz. Yoksa iki eliyle her şeyi rahat kavrayamıyor.
Bu güncelleme son günlerde geldi sabırlı ol bi kaç güne daha rahat tutar
Evet forumda çok denk gelmiştim tatlı ile başlanınca sebze yemeyen bebeler oluyormuş, ben de önce sebze istiyorum :)
Buharda haşlama aparatı mı alsam yoksa direkt tencereler oluyor çelik ya da porselen onlardan mı alsam bilemedim :)
sana benziyorum ben de ne sorun yaşansa diyet diyesim öneresim geliyor
Su kıvamına geliyorsa aslında olabilir yaaa
Yeni eve geçtik hala mutfağım yok, yapılıyor. Mutfağım olsun bunu bi deneyeyim 4.5 ayı geçmiş olur zaten.
Dün ilk kez su verdim suratıma garip bakışlar attı dudaklarını büzüyor
Meme ucu büyüklüğüne böyle tepki vermesine çok şaşırdım. Bazen güneş de memede öğürüyor bir dikkat edeyim büyük olduğunda mı yapıyor :)
Güneş de sütü sağdıktan sonra kaşıkla ya da ağzına dolanı içmiyor. Yanlışlıkla yutkunurken ağzında kaldıysa içmiş oluyor aynı süt memede diyorum, bir değişik bu bebeler
Bileğinin tam ortasında bir yumru gibi bir şey mi vardı yoksa sadece ağrıyor mu
Canım bileğimin ortasında bi şey yoo aslında. Yan tarafta baş parmak kemiğimden bileğimin gerisine kadar o şerit ağrıyor. Noktasal sancılar giriyor. Baş parmağımla saçımı bile geri atamıyorum. Çocuğu kaldırmak zaten ölüm gibi. Normal dururken ağrı yok hareket esnasında çok ağrı oluyor.
Canım saçıma heyecanlanıyor ama çekmiyor. Oyun halısı ya da elinde oyuncak tutup ağzına götürüyor.
128 günlük suanda. 26 gün erken doğmuştu.
Dönüyor mu Nil?
Bize Yakında döner dedi doktor.
Ayaklarını çok savuruyor. Sağa sola yumuluyor ağlarken meme aranırken.

O kadar haklısınız ki doktor demeden de nasil bir yol izleyeceğimi bilmiyorum sonucta ben diyet yapsamda mama takviyeside aliyor onunda degismesi gerekir yoksa diyet bir anlam ifade etmez. Su an resmen ortada kaldım yedigim her seye şüpheyle yaklaşıyorum. Ama bazi doktorlar nedense hemen diyet demiyor

Tamamen dönmüyor kolu altında kalıyor ama dediğin hareketi yapıyor ana kucağından uçacak yakında dönme çabasıyla ay daha iyi saçını çekmesin her seferinde bitane koparıyor benim

Bizde kakada mukusda var iki kerede nokta kadar kan gordum fotolarını cekmistim gosterdim arastircaz bakalim dedi test yapti pazartesi cikicak diyet yapıyimmi bu surecte dedim hayir gerek yok dedi anlamadim gerçekten

Gunaydin kizlar bugun bebegimin kakasinda ilk kez minik minik kilcal sekilde kan gordum.anne sutuyle besleniyor ihlamur veriyorum 1 haftadir falan acaba ondan olmus olabilir mi.109 gunluguz alerjimiz veya bi alerji belirtimiz yoktu hic farkli biseyde yemedim acaba bu saatten sonra alerji baslarmi sut urunlerine falan

Cnm bizimde vucudunun 2 yerinde kızarıklık var bende anlamadım doktora sordum şimdi yalnız hergün ıhlamur verme ben 1 veriyorsam 2-3 gün vermiyorum

Bu bebeler aynı ne kaşıkla içiyor be şırıngayla sadece meme istiyor ama o da ağzına büyük gelsin arada öğürüyor değişik bebe

Tamamen dönmüyor kolu altında kalıyor ama dediğin hareketi yapıyor ana kucağından uçacak yakında dönme çabasıyla ay daha iyi saçını çekmesin her seferinde bitane koparıyor benim
Anakucağında arada belini kaldırıyor güneş de :) bizimkine de kemeri takma vakti yavaştan gelmiş. Bu altta kalan kolu kurtarma güncellemesi ne zaman olacak bakalım. Biraz da kilo ile alakalı olduğunu düşünüyorum :)

Ya benim saçım avuç avuç dökülüyor ve aşırı azaldı. Güneşin yolmasına fırsat kalmayacak bu gidişle
Bu bebeler aynı ne kaşıkla içiyor be şırıngayla sadece meme istiyor ama o da ağzına büyük gelsin arada öğürüyor değişik bebe
İnşallah biberondan dolayı meme reddi olmaz diye çok dua etmiştim eksik etmişim meğer meme reddi için biberona bile gerek yokmuş.

4. ay aşılarını ateşsiz atlattık sanılmasın 12 sinde yaptırmıştık. Ağızdan calpol içiremedim. Uykusunda üstü de hafif örtülü olunca ateş 39 a çıkmış. Fitil verdik. 12 saat arayla 3 sefer.
Doktor 1 hafta sonra kontrole gelin aynı zamanda menenjit aşısını da yapalım dedi. İnşallah onu rahat atlatırız

Buna cevap verdim sandım vermemişim.
Parmak benim canım ya normalde sarılık dönemi parmak+enjektör yaptım hep. Ama artık onları da almıyor. Parmağı boş emiyo bazen ama bi şey giriyorsa yandan ı ıh istemiyor tükürüyor. Sonda 4-5-6 kullandım artık ağzına girdiğini anlıyor memeyi de atıyor, arkası kriz. Beni de emmiyor.
Kadehi ben anlamadım video atabilir misin daha önce de bakmıştım ama

Kızlar 4. Ay girişinde çok çetrefilli günler yaşamıştık biz de. Uyku gerilemesi ve meme reddi bildiğiniz. 19. Haftaya kadar sürebiliyor bu.

Elinizde deterjana soktuğunuz her an eldiven kullanmanızı öneririm. Parfüm, kokulu deo vs çocuklarda meme isteksizliği yapıyor. Her şeye aşırı duyarlılar.
Uyaran olmayan ortamda sakinlikte emzirin.
Biz de çok zorlandık hala etrafta çıt çıksa boğuşmaya başlıyoruz. Ama uğultulu ortamsa araba, avm gibi daha sakin oluyor.

Bir de çok gariptir ki emmek istememe ağlama krizinde yanımızda hemen fön makinesi çalıştırıyoruz. Sakinleyip emiyor düzgünce. Ardından uyku vakti ise uyuyor. Telefondan fön makinesi sesi açıp o şekilde uykuya devam ettiriyoruz.
Fön makinesi açamıyorsam yeniden emmesi için bildiğiniz ıslık çalıp uzun ya da tiz sesli öpücük sesi çıkararak dikkatini çekmem de işe yarıyor bazen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…