2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
bide hamile hamile uğraşıp yapmıştık o yemeklilleri ben bi kere 60 ı bi gram geçirip gördüm sabah 5 sularında sağmıştım sonra çocık ağladı süt kalmamış gittim kendime söylene söylene bide o saatte tekrar sütü ısıtıp biberonla verdim

bide küçük de olsa dondurucu bence şu videodakiler falan sahte kimse myle sütlü olamaz gibi geliyor bana
benim arkadasim 4. ayinda sagmaya basladi. 2 ayda 3 ay daha yeticek sutu dondurdu.
6. ayda emzirmeyi birakti ama 3 ay daha buzlukdakiler den sut verdi

Benim kizda suan anca 90-120 ml arasi iciyor. 100 ve uzerine ciksam zaten mamayi da cok azaltirim
Bakalim israrla devam ediyorum , sonucunu alacagim insallah

ayy ne guzel bir gun olmus
Bana oyle guzel bir gaz verdin ki Spicelover . Hay Allah razi olsun ben de alacam cocumu yanima, saatli düzenli sagim yapacagim. Cok pis gaza geldim sonucu yazarim haftaya

Kuşum şimdi yazacağımı sana güç vermek için memelerine güvenmen için yazıyorum bak 27 ekimde sağmışım resimdekini kızım 16 günlükken. O yoğunbakımdayken emzirir gibi alarm kurarak sağdım hep sonra kızım eve geldiğinde bitiremiyodu göğüslerimi biraz abartmışım sağma işini. Bu sütü kızımı emzirdikten sonra sağmıştım göğüslerim rahatlasın diye. 140ml diye de yazmışım. Ama şuan sağsam çıkarmı bilmiyorum çünkü benm makinam kiralıktı geri verdim.

Benimki.. ısırıp gazını çıkarıyor alttan, ısırınca anlıyorum ki gaz sıkıştırmış, o yüzden izin veriyorum ama canım çekiliyor vallahi
Yok canım bizimki gaz değil evet gazı oluncada yapıyor ama bazen sırf zevk için yapıyo başlıyo emmeye iki kere yutkunuyo ısırarak çekip bırakıyo sonra tekrar tekrar aynı şeyi yapıyor oğlum lastık değil bu diyorum canım çok yanıyo üst dişlerinin yerleri de belli olmaya başladı sanırım 6 aylık olunca falan dişi çıkacak diş etlerini kaşıyınca çok hoşuna gidiyor

Canım bizimkide oyleydi daha yutkunduğu süt mideyw iner inmez sesler başlıyodu içim acıyodu çocuğa saatlerce masaj yapıp sırtını ovalıyoduk 20 gün sürdü gaz problemi şimdi kendi çıkarıyo düşünüyorum da o zamanda bu kadar gazı vardı çocuğun ve saatlerce ovalayıp zorla bi pırt çıkıyodu gerisi içinde kalıyodj tabi huysuz olur bu çocuklar biz bile gaz sancısına dayanamıyoruz bu yavrucaklar napsın

Benim ki artık benim kucağımda uyumak istemiyorsa almıyor gögsümü bende sağıp ayırıyorum öyle mama öncesi yada iki mama arası veriyorum cıkan kadarınıı. Bakalıım varken emmediği için var olan da azalsın istemiyorum. Az da olsa anne sütünden faydalansın istiyorum. Hatta bu ek gıdada anne sütünden muhallebi yapıyorlarmıs eğer attırabilirsem onun için dolaba atcam. Belki 30 ml anne sütü tek basına doyurmaz bebeği ama işte bebek irmiği yada biskivüs, muz, anne sütü ona çok güzel bir doyurucu ara öğün olur
Oy maşallah eminim gelir bebeğin doyuyorsa kii o zamanlar daha kücükmüş geliyormus simdi daha fazladır Zaten büyüdük artık 3. Ayımız doldu ben mamadan ötürü erken baslamak istiyorum ek gıdaya 5. Ayın girişine böyle 1 hafta kala ufak ufak tadımlara baslamak istiyorum. Mamayı bilmiyorum şimdi 120 ml içiyor her ögünde ve artık doymamaya basladı belli ediyor böyle 180-240ml vs çocugun mideyi nasıl şişirir kim biliir. Oda sürekli bi fazlasını talep ediyor o yüzdeen. sizinde şu alerjik sorununuz biter de insalah rahatlarsınıız

Egitimden aldigim notlar:

yiyecekler ,damlalar vs var olan sutun sadece %5 ini arttirir. Ornegin, gunde 100 ml sutunuz cikiyorsa sadece %5 i articaktir.
Su icmek ise %15 sutu arttirir. Idirarinizin rengi acik ise dogru oranda su iciyorsunuz demek.
Ilk uc ay bebek ayda 500 gr ve uzeri kilo aliyorsa , mamaya gerek yok. ( saglik bakanligi)

11. ayda memeye full donen bebekler varmis. Bir ay kadar ugrasmak gerekiyormus eger full memeye dondurmek istiyorsaniz . Bizim gibi 2.3. veya ilk 6 ay da memeye dondurmek daha kolaymis.

Ilk olarak mama azaltip, memeye dondurmek isteyenler icin notlar:
  • Mamayi ne kadar hizli ictigini anlamak icin dakika tutmamiz gerekiyor
  • Gunde toplam kac ml mama veriyoruz
Bu iki bilgiyi kesinlestirten sonra yavas besleme yontemi uygulamamiz gerekiyor. O da su sekilde ; bebegi kucaginiza oturur pozisyona getirip , sanki meme veriyormus misali kucakta oturtuyoruz, goguse yakin .bir meme emermis gibi biberonu paralel halde bebege tutacagiz,ilk basta dolu dolu cekmesine izin verecegiz, sonra hafif egip daha yavas emmesini saglaycagiz, sonra tekrar hafif kaldirip hizlandiracagiz vs . Bu sekilde mama yeme hizini yavaslatacagiz. Ornegin : bebegim mamayi 5 dk yiyorsa , bu yontemle gun gun birer -ikiser dk da uzatarak bir hafta -on gunun sonra bir biberon mamayi 20 dk yemesini saglayacagim. Boylece hem doydugunu anlaycak hemde yavas mama akisina alisacak. Boyle oldugunda meme de uzun surede beslenmek onu strese sokmayacak.

Sadece biberonla beslenen bebekleri memeyi dondurmek icin notlar :
  • silikon gogus ucu kullanilabilir, biberon etkisi vermesi icin
  • gece uykuluyken meme teklif edilmeli
  • gunduz ise once 30 cc mama veya sagilmis sutunuz varsa ,sut verilebilir ve sakinlesmisse meme teklif edilir. Fakat hala agresif ve acliktan gergin ise biraz daha mama veya sagilmis sut verilir ve sonrasinda meme teklif edilir. Burada ki onemli nokta , son doydugu anda agzinda anne sutunun kalmasi . Bu tat ona anne sutunun onu doyurdugu bilgisini verirmis. Eger once meme sonra mama verilirse , mama da doyup , uyku haline gectigi icin meme de doymayi bilemezmis. hep mamayi beklermis sonrasinda .
  • Mumkunse birlikte dus almak
  • Gun icinde ten tene temas , memeye yakin bolgelerden bebeginizi yatirma

Aslinda mama ile agirlasip uyumalari dogru degilmis. Anne sutunun uykuyu daha hafif tutmasinin sebebi ise acil durumda bebegin kendini uyandirip aglayarak haber verebilmesiymis.

ilk sut , arka sut muhabbeti ise sadece dolu , uzun sure emzirilmeyen memelerde olurmus. Memeniz burnunuzun ucu gibi sert bir yapida ise meme de o sut ayrilmistir. Fakat bu ilk sutun yararsiz oldugu anlamina gelmiyormus. On sut laktozu bol sutmus ve bebegin beyin gelisiminde cok onemliymis. Arka sut ise bildigimiz gibi yagli olan kilo aldiran kisim ama sadece kilo alimi bebegin gelisimini etkilemedigi icin on sut de beyin gelisimi icin onemliymis.

yanak gibi yumusak olan meme de depolanmis sut yok demekmis. hic sut yok anlaminda degilmis. Orada bebegin temasi ile uretim o zaman baslarmis.
Zaten 3. aydan sonra memeler ve beyin ortalama uretmesi gereken sut miktarini bildigi icin daha yumusak olurmus gogusler.

Birde aksam ustu sutum yetmiyor, hep memede bu cocuk diyoruz hepimiz ya, ac olduklarindan degil de stresli olduklarindan oyleymis. Aksam ustune dogru cok yorulduklari icin ne yapacaklarini bilmezlermis, meme guvenli bolge olduguundan , meme de kalmak isterlermis.

Sut Arttirmak icin ise :
  • eger emziriyorsaniz , emzirme bittikten 20 dk icin de her iki memeyide sagim yapmak gerekiyor.
  • Ister emzirin , ister biberonla besleyin ama 2-3 saate bir sagim yapmak gerekiyormus. Prolaktin hormonu 3. saatten sonra uretimi durduruyormus. O nedenle 3 saati gecmemek gerekiyormus.
  • gece sagimini mutlaka yapmak gerekiyormus, kacirmamak lazimmis. Hormonlarin en yuksek oldugu zaman dilimiymis.
  • karanlik cokunce, bebeginizin uzun uyudugu zaman guclendirici pompa yapmak . 10 dk sagim, 10 dk mola. 10 dk sagim, 10 dk mola ve son 10 dk sagim 10 dk mola. Tek gogus pompaniz var ise , 10 dk bir taraf , 10 dk diger taraf olacak sekilde 3 set halinde bunu yapmaniz gerekiyor.
  • pompaniziin gogsunu yerlestirdiginiz kismina zeytinyagi surerseniz daha rahat hareket eder
  • gogus ucunuza pompaya baslamadan once bebeginizin tukurugunu surerseniz oda cok etkili olurmus. cunku gogus ucu bebegin tukurugunden yaptigi durum analinize gore sut icerigi uretirmis.

Son olarak mide gazi ve bagirsak gazi farkli seylermis. Yani meme veya biberon yuzunden olusan gaz , sadece mide gazini etki edermis. Asagi inip bagirsak gazi olmazmis. Ikisi farkli seylermis.

Aynen canım sezaryenden sonra gazımı çıkaramadım ben 2 gün, fitil koydular. O iki gün ne çektim, patlayacak gibi oldum, böyle bir sancı yok! Şimdi bebeğim onu her gün yaşıyor, o acıyı bildiğim için ayrı üzülüyorum ay 20 gün ne güzelmiş, 2 aydır çekiyoruz. Allahtan şu ana kucağı rahatlattı biraz bebeğimi. Yoksa delirecektim. Bu gaz bana 18 kilo verdirdi, kimse doğurduğuma inanmıyor

Canımm bu arada asla mama karşıtı değilim. Sadece sen sütümü artırmak istiyorum dediğin için yazdım umarım yanlış anlaşılmadım bende aslında 5. Ayın başında tam ek gıda değilde masada ana kucağında otururken iyice yemek yememizi izleticem parmağımda dudağına sürücem yani şimdi ki düşüncem bu. Dediğin gibi ek gıdayla tüm alerjiler silinir gider inşallah

Canım eline koluna sağlık bizi de mahrum etmememişsin öğrendiklerinden. Göğüslerin sütle dolsun inşallah :) Benim de ve bütün annişlerimizin de :)

Gece yarım saatlik uykular, meme istememe, memeye gelince kendini geriye atma, çığlığı basma, aç aç gezme, huzursuzluk... Bu 3. Ay atağı mı? Uykusuzluğa hadi alışmıştım ama meme istememe kısmı canımı çok sıkıyor kızlar. Boğazından kalıyor ve reflüsü var diyr canı mı yanıyor yoksa 3 ay atağı mı bu anlayamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…