2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Canım bize 1 aylık olunca demişlerdi ben 1 aylık olunca goturdüm

Bize doktor baktı gülüyor mu falan diye gelişimine baktı göz muayenesi falan demedi kuzuş bende sormayı unuttum ilerleyen aylarda muhtemelen yoksa söylerdi

Bende yüzündeki kaşıntı için goturecwktim doktora süt diyetine tekrar girip once şampuanına geri dönünce oğlumun yüzündeki kaşıntı geçti hangisinden dolayı geçti bilmiyorum ama şampuan gibi geliyo çünkü süt diyetine başlar başlamaz kaşıntı geçmez diye düşünüyorum asljnda ikinci kullandığım şampuanda temiz içerikliydi buna dikkat ederek almıştım ama niye kaşındırmkş olabileceğini hala anlamadım

Selam hanımlar nasılsınız? Ben uzuuunca bir aradan sonra girebildim zaman nasıl geçiyor anlamıyorum. Maalesef 2 hafta kadar önce nezle olduk şükürkü ciğerlerine inmeden atlattık. Tam atlattık derken şimdi de büyük oğlum hasta oldu pazartesiden beri okula göndermiyorum şükür bugün daha iyi.

Nezle sebebiyle doktorunda söylemesiyle 2.ay aşılarımızı daha pazartesi günü olduk ayın 15inde 3.ayımız doluyor halbuki Boy kilo ölçümü yapıldı onlarda iyi şükür.

şu bir hafta da geçsin de ailemin yanına gideyim diye bekliyorum valla 4 gözle

Saçları dökülen arkadaşlar bende o kervandayım dün varya yarısını banyoda bıraktım sanki saçlarımın ama annem derki bebek annesine gülmeye başlayınca annenin saçları dökülürmüş vitamin eksikliği başka birşey değil aslında demir ilacım yeni bitti. Vitaminede devam etmedim aslında etsem iyiydi.

7 ocakta 3 aylık olmuştuk biz. Her ay kontrole götürüyorum çocuk doktoruna. 7 ocakta gözlerine baktı göz muayenesine gerek yok ben baktım çok güzel dedi bizde gitmedik.

Bak bende oyle iki goguste maximum aldigim 40 ml di , oda eger 4 saat fln sagmamissam. Simdi 2-3 saatte bir sagdigim 50-60 ml e cikti. 4 saat ise 70-80 ml e cikti.
10 gundur fln cok duzenli belirli saatlerde hep sagiyorum.

sabah 7 de ve 9 da
Oglen 1 de
ogleden sonra 4 de
Aksam 6 da ve 9 da
gece 12 ve 4 de sagim yapiyorum.

Keske en bastan beri boyle belirli saatlerde yapsaymisim dedim.

ah cok gecmis olsun kuzum
aaaa , tam 3 aylikken fln zaten bebeklerle kendi kendilerine degilde bize tepki verip gulmeye basliyorlar, resmen annenin soyledigiyle ayni zamana denk geliyor

Biz de bugün 4. Ay aşılarını olduk.
P pohpoh86 önerdiğin doktor sinem hanımı çok sevdik. 1 hafta sonra menenjit i yapalım dedi. Bursa’da bir sınıfta çocukta menenjit çıkmış sınıfı kapamışlar.

Güneş kızım 1 ayda 540 gr almış alt Sınır 550 grmış. Yarın eşim alacak bir de evolvia rp1 mamayı deneyeceğiz.

Prematüre bebeklerde demir ilacına 2. Ayda başlanırmış. Demir eksikliği var muhtemelen o da iştahsızlık yapar dedi

bnm sacım normalde okdr gürki size anlatamam, ama şuan her dökülmede bir peruk çıkar yanlarım açıldı.ilk oğlumda da oldu 2ay snr geri gelecek bekleyelim

bnm sacım normalde okdr gürki size anlatamam, ama şuan her dökülmede bir peruk çıkar yanlarım açıldı.ilk oğlumda da oldu 2ay snr geri gelecek bekleyelim
Yaa gerçekten mi.. Ben uzun saç hastasıyım ve her gören de saçlarıma hayran kalır. Allahlım dedim güzelim saçlarım gidiyor. Yalnız değilmişim demek ki. 2 aya düzeliyorsa süper o zaman. İçimi rahatlattınız vallahi teşekkür ederim :)

3.ay kontrolüne götürdüğümde bu ay göz muayenesi de olsun dedi doktor. Tabii zar zor randevu buldum 3buçuk ayı geçmiş oluyor o zamana. Sıkıntı olmaz herhalde.

canım bu doktor hangi hastanede ve muayene ücreti ne kadar acaba? biz de bursadayız da bir düzgün doktor bulamadık içimize sinen.

Canım bize 1 aylık olunca demişlerdi ben 1 aylık olunca goturdüm
Bize hiç söylemediler. Gerçi çocuk 3 aylık oldu ben 3 doktor değiştirdim. İçime sinmedi bir türlü.

Bize doktor baktı gülüyor mu falan diye gelişimine baktı göz muayenesi falan demedi kuzuş bende sormayı unuttum ilerleyen aylarda muhtemelen yoksa söylerdi
Canım bizimkinin hareketleri ayına uyumlu. Gülüyor aguluyor kafasını tutabiliyor. Bu ayı pas geçecektim ama göz için doktor arıyorum şimdi de

Geçmiş gitmiş olsun canım. Birşey demek zor ikisi de olabilir. Diyeti açıp deneyeceksen bile porsiyonlarını küçük küçük artırarak gozlemlemeni önerebilirim.

7 ocakta 3 aylık olmuştuk biz. Her ay kontrole götürüyorum çocuk doktoruna. 7 ocakta gözlerine baktı göz muayenesine gerek yok ben baktım çok güzel dedi bizde gitmedik.
Bir çok konuda olduğu gibi bunda da ortak bir görüş yok herhalde doktorlar arasında Ben ileri derece miyop ve astigmatlı biri olarak düzenli kontrol yaptırmam lazım.
3.ay kontrolüne götürdüğümde bu ay göz muayenesi de olsun dedi doktor. Tabii zar zor randevu buldum 3buçuk ayı geçmiş oluyor o zamana. Sıkıntı olmaz herhalde.
Hiç birsey olmaz 15 günden. Biraz araştırdım bir çok yerde 3 Ay olarak yazılsa da 6 aylıkken çağıran doktorlar da var.

Biz gittikte ne oldh canım ya oğlum muayene gittiğimizde uyuyodu zaten göz kapaklarını kaldırıp ışıkla baktı bi tamam sorun yok dedi gonderdi onjn yaptığını geçenlerde verem aşına gittiğimizde aile hekimimde yaptı hemde daha ozenli bi şekilde

Canım bizim bugun kontrolümüz vardı göz doktoruna da gittik çünkü geçen ay o şekilde söyledi doktorumuz. Göz doktoru ölçüm galan yaptı iki farklı cihazla baktı
Bu şekilde arttırıcaksın kuzum. Benm kızı yoğunbakımdayken sanki yanımdaymış gibi saatli sağdım gece 2 saatte bir alarm kurdum başlarda 5ml zor topluyorken 6. günde biberon dolduğu için sağımı bırakıyodum rahat 150ml e ulaşmaya başlamıştık sonra şükür kavuştum kızıma resmen makina kadar emmedi sıpa beni :) hastaneden bi sürü süt geri verdiler öylece kaldırdım derin dondurucuya hiç yılma bak çok güzel emecek çok güzel artacak. Meme böyle boşaldıkça üretiyor.

Kızlar bugün kontrolde 5.910 çıktı kızım. 650gr almış. 61 cm olmuş. Şükür kafa çapı da 1 cm büyümüş. Göz ölçümleri de iyi çıktı kayma yok şükür doğumsal bir sıkıntı yok dedi göz doktoru
Ayy çok bunalmıştım sonra bi güzel oğlumunda kreşten aldım babamızı işten aldık yemeğe kaçtık sonra arabayla turladık nasıl iyi geldi anlatamam

Canim bu tazyikli sut olayi bende de var konusmustuk onceden de. Adacayi icmistim ben yanlislikla o cok iyi gelmisti, cunku 3 saat emzirmesem ustum basim da batiyordu.
Adacayini bi ictim dunya varmis dedim sabah kalkiyorum pijamalar carsaf tertemiz cok iyiydi. Ustunden 2-3 hafta falan gecmistir herhalde simdi yine eski haline dondu bilerek icmeye cesaretim yok tabi.
Benim kiz da hala bogulacak gibi oluyor bazen ama senin bahsettigin gibi her defasinda degil.
Acaba seninkinde dil bagi olabilir mi? Dilini tam hareket ettiremiyorsa sut direkt bogazina kaciyor olabilir. Buyudukce azalmasi lazim cunku normalde.

Kizlar bu arada bayadir girememistim yazdiklarinizi okudum ama alintilamayi unutmusum.
Benim kizim da bugun teror estirdi. Sabah 8 civari uyandi ve aksam 9 a kadar toplam 1 saat uyudu sadece. En sonunda aglamaktan bir hal oldu zar zor uyuttuk.
Butun gun agladigi icin asla emmek istemedi itip durdu memeyi muhtemelen baya ac suan.
Burayi okuyunca herkeste olmasina sevindim ne yalan soyluyim demek ki genel bir durum insallah az hasarla atlatabiliriz bu sureci

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…