Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,0%
  • erkek

OY: 96 52,5%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    183
edahandro edahandro canım ben nst çekilirken bana soluna doğru yat diyorlar arkama yastık koyuyorum genelde. Konuşmakta sıkıntı yok ama çok konuşmamakta fayda var. Bir sıkıntı görse mutlaka söylerdi demek ki hersey yolunda.
Doktorun bilir tabi biz uzman değiliz ama banada sezeryan düşünen biri için 39-40 hafta çok geç geldi. Benim doktor 37 de bile alınır dedi ama ben 38 gibi doğum düşünüyorum aksilik olmaz ise

Gerçekten diğer her günden çok ve sık giriyor ama neden anlamadım. Hastaneye de aşırı uzağız yaaa git nst çekil gel desek gece yarısı olur eşime yazık yarın iş var. Başka bir değişiklik olmazsa gitmeyi düşünmüyorum ben. Sen ne yapacaksın?
bizim de uzak 30 km ama gun ici 1 saat surer tam sehir merkezinde trafik yogun oliyor gitmicem sanci olmadikca.. o kadar yolu da nst icin cekemicem durduk yere cunku muhtemelen eve gondercekler sonrasinda. sancilari takip edicem ben eger siklasirsa o zaman gitmeyi dusunuyorum henuz sanci eslik etmiyor kasilmalara ama kasilma sık oluyor

Ay bi korktum ya. Suyum gelirse sancı çekersem 🙄 ben normal doğumdan korkuyorum valla. Ne kadar geç o kadar iyi tabi haklısın
canım zaten o arada doktora gitmeye devam edeceksin. normal doğumun yaklaştığını anlar herhalde. çok aşağıdamolursa kilosu çok artarsa daha erkene çeker diye düşünüyorum

Birde Ömer asaf genel olarak çok yaramaz oluyor. Öğretmenlik yaptım gerçekten Ömer asafların neredeyse hepsi hareketliydi 😇
Buna ben de katılıyorum öğretmen hastalığı he bu biz isim bulana kadar akla karayı seçtik 😅 tek ömerler sakin ama yanında ikinci isimli olanlar isimlerin ağırlığından mı nedir taşıyamıyorlar bence . Ömer asaf bende de vardı bi kaç tane çok uslu sayılmazlar . Ama Arda iyidir 😃 outoffit outoffit

Ay bi korktum ya. Suyum gelirse sancı çekersem 🙄 ben normal doğumdan korkuyorum valla. Ne kadar geç o kadar iyi tabi haklısın
benim ilk dogumum sezaryen 39+5 tim bir gun sonra 40. haftamdaydim yani burda 39. haftada veriyorlar sezaryen gununu.normal dogumdan korkma canim belki cok uygundur vucut yapin o da rahat diyorlar acilmasi iyi olana catisi uygun olana kiz annem ayakta dogurcaktim nerdeyse diyor bir ikinmaya ben gelmisim dusun. hastanedeymis doktoru cagirmaua gitmis bebek geliyor diye kafasi gelince hemen catala yatirmislar hemen dogmusum aninda. kardesim de oyle. Sezaryende normal dogumda kisiden kisiye degisiyor zorlugu kolayligi
bak ben kendi sezaryenimi anlatmiyim sana ama ardindan vajinal dogum dusunuyorum sen anla :) ama ben de ornek degilim tabi hemen ayaklananlarda oluyor duyuyorum

Son düzenleme:
bizim de uzak 30 km ama gun ici 1 saat surer tam sehir merkezinde trafik yogun oliyor gitmicem sanci olmadikca.. o kadar yolu da nst icin cekemicem durduk yere cunku muhtemelen eve gondercekler sonrasinda. sancilari takip edicem ben eger siklasirsa o zaman gitmeyi dusunuyorum henuz sanci eslik etmiyor kasilmalara ama kasilma sık oluyor
Aynı ben de öyle canım. Pilatese giricem bir saate zaten keserim biraz önünü sanırım 😂 Bu arada bak eğitmen dedi ki 36-37 haftadan sonra artık otururken de kelebek dediğimiz (bacakları açıp topukları birbirine değdirerek oturmak) pozisyonda oturun, her eğilmeniz gerektiğinde bacak açık çömelin, mümkün olduğunca çok bacaklarınızı açık tutun dedi. Çatı kemiklerinin açılması için bu çok faydalı olurmuş.

Emzirmek çok zor bir şey miş yani ememediği için çok uğraştık eve geldiğimden beri bütün kemiklerim ağrıyor çok kasmışım kendimi 😂 zorladı beni yaramaz kıss 🥰
Bizim hastane watsap grubunda emzirme eğitiminden hemen sonra taburcu ediyorlar . Çok az kaldııı çok heyecanlıı 🥰 tüylerim diken diken oldu dikişlerim sızladı hahhaha 🤍 ama bu tatlı bir sızlama

Buna ben de katılıyorum öğretmen hastalığı he bu biz isim bulana kadar akla karayı seçtik 😅 tek ömerler sakin ama yanında ikinci isimli olanlar isimlerin ağırlığından mı nedir taşıyamıyorlar bence . Ömer asaf bende de vardı bi kaç tane çok uslu sayılmazlar . Ama Arda iyidir 😃 outoffit outoffit
Uiyyy öyle mi diyorsunuz ikiniz de 😂 Ömer Arda olabilir zaten bizde en fazla. İkisi aynı anda olamaz üç isim olur öyle. Kulağına ikisini de söyleyip kimliğe Arda yazdırmak 😊

Aynı ben de öyle canım. Pilatese giricem bir saate zaten keserim biraz önünü sanırım 😂 Bu arada bak eğitmen dedi ki 36-37 haftadan sonra artık otururken de kelebek dediğimiz (bacakları açıp topukları birbirine değdirerek oturmak) pozisyonda oturun, her eğilmeniz gerektiğinde bacak açık çömelin, mümkün olduğunca çok bacaklarınızı açık tutun dedi. Çatı kemiklerinin açılması için bu çok faydalı olurmuş.
ben cok yapiyorum bunu tamamen bilgisizce ve nerdeyse son bir aydir asiri rahatlatiyor bacaklarim acik oturuyorum comeliyorum, yerden birsey alacaksam bacaklaeim acik egiliyorum hatta toplum icine cikmaktan cekinir oldum bacagi sonuna kadar acik oturan adamlar gibi 🤣🤣

edahandro edahandro canım ben nst çekilirken bana soluna doğru yat diyorlar arkama yastık koyuyorum genelde. Konuşmakta sıkıntı yok ama çok konuşmamakta fayda var. Bir sıkıntı görse mutlaka söylerdi demek ki hersey yolunda.
Doktorun bilir tabi biz uzman değiliz ama banada sezeryan düşünen biri için 39-40 hafta çok geç geldi. Benim doktor 37 de bile alınır dedi ama ben 38 gibi doğum düşünüyorum aksilik olmaz ise
benim doktorum sezaryene karar verilirse 38+5 ya da 39+3/4 demişti sanki

Evet ablamın bebeği oluldu iki sene önce ipekler hep sakin oluyor diye ipek koyduk ama böyle bir kız yok çok yaramaz oldu 😃

Normal artık ya yalancılar haftamız gereği, vücut hazırlıyor kendini
Ay inşallah öyle olsun.
Doktoruma yazdım. Hastaneye geçip bi nst çekil, açıklığa baksınlar, düzenli sancı varsa yatış yapalım demiş. Ufff napıcam yaa bir de yazmış bulundum. Aslında ağrı sancı yoksa önemli midir diye sordum sadece toplanıyor dedim. O da böyle dedi 😕

Ay inşallah öyle olsun.
Doktoruma yazdım. Hastaneye geçip bi nst çekil, açıklığa baksınlar, düzenli sancı varsa yatış yapalım demiş. Ufff napıcam yaa bir de yazmış bulundum. Aslında ağrı sancı yoksa önemli midir diye sordum sadece toplanıyor dedim. O da böyle dedi 😕
Git git, bende de yoktu en başta sancı, evde hissetmiyodum en azından. 🥹

ben cok yapiyorum bunu tamamen bilgisizce ve nerdeyse son bir aydir asiri rahatlatiyor bacaklarim acik oturuyorum comeliyorum, yerden birsey alacaksam bacaklaeim acik egiliyorum hatta toplum icine cikmaktan cekinir oldum bacagi sonuna kadar acik oturan adamlar gibi 🤣🤣
Ben de öyleyim kız insan daha çok rahat ediyor sanki di mi? Eşim diyor sen bebek gibi oturuyorsun bu istemsiz mi oluyor bacaklarını açmak falan diyor 😂 Adamlar benzetmesi çok iyi 🤣

Ahahahha kız vallahi sesli güldüm Allah seni napmasın 😄😄😄
Ya bir de bir sünnet varmış, bunu ben de okumuştum. Ağzı dualı biri biraz hurma çiğneyip yenidoğan bebeğin damağına değdiriyormuş. Ağzı tatlansın tatlı dilli olsun gibi. Yani sünnetse diye çok yorum yapmayı doğru bulmuyorum ama bunu da bana söyleyen söyleyene. Bir de ben değil de başkası verecek yani çiğneyip. Nasıl razı olabilirim dedim onca hastalık riski varken
Ayy yok kız ne cignemesi biz elimizle azıcık hurmaya bastırıp cocugun damagına bastırmıştık. Annem mi uapmıştı kim yapmıştı hatırlamıyorum ama cigneme noo yani😂

X