2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Ben soklardayim suan. Hic boylesini duymadim da gormedim de Allah yardimcin olsun canim. Ne utusu bosver sen onlari yikayip kurut yeter zaten utulesen 3 saat sonra yine kirlenecek ne anladim o iste .
Genelde 3-4 ay gibi bitiyor diyorlar sizin de biter insallah. 6 ay surenler istisnadir sen mesaj dua ne varsa devam bosver eczaciyi

gittik canım kontrole baktı doktor başını tutuyor dedi kucaktayken kafasının sallanması normalmiş 4 aya kadar tam tutar dedi. ama kalbinde hafif üfürüm var dedi çocuk kardiyolojiye gidicez şimdi.
Canim o cogu cocukta oluyo bende de varmis bebekken ortaya cikmis doktor bebeklerde olur sonra gecer 7 yasinda bi daha getirin demis annemler goturmemis ben de bi daha hic kardiyolojiye falan gitmedim normal muayenelerde falan da cikmadi gecti muhtemelen.
Hic takilma yani sakin.

abimde de varmış canım yeğenimde de vardı minik bir şey sanırım bende geçer diye umuyorum inşallah önemsiz bir şeydir

gittik canım kontrole baktı doktor başını tutuyor dedi kucaktayken kafasının sallanması normalmiş 4 aya kadar tam tutar dedi. ama kalbinde hafif üfürüm var dedi çocuk kardiyolojiye gidicez şimdi.
bzmde var büyük oğlumdada vardı 6.ayda gdicez. bşka dr. a sordum okdr kücük ki size söylemezdm bile dedi ama yınede gdicem.

P pembesakayik başka bir semtin sağlık ocağında bebek hasta olduğu için aşı iptal edilmiş onun yerine hemşiremiz benim bebeği söylemiş hemen götürüp yaptırdım çok şükür çok ağladı yavrum sonra uyuya kaldı kucağımda şurup vs hiçbir şey vermedim bugünü atlatırsak Allah'ın izniyle rahat ederiz sanırım

bilinçli olarak tutmuyo eline tutturursam bikaç dakika tutuyo ama farkında değil hışırtılı kitap aldım bende bugün merak ediyorum ne zaman bilinçli tutar acaba tam bugün 3 aylık oldu
aynen rastgele mi bilinçlımı anlamıorm bi bakıyorum oyun halısındaki balıkları tutmuş bırakamıyorda öle tutuyor

gelecek ayda göz dr una gdicem hafif kayma var demişti ama şimdi bnce gecti. cocuğu check up yaptrdm resmn
Canim ben de goz doktoruna goturucem, nereye goturmeyi dusunuyorsun Istanbuldaydin diye hatirliyorum ben de istanbuldayim.
Anladigim kadariyla cocuklar icin ayri bir goz doktoru yok normal goz doktorlari da anlamaz cocuklardan falan dediler ne yapsam bilemedim

Ediyorum canım ama nasıl anlaycm ciğere indiğini dün gittik inmemiş geniz akıntısı var dedi acile falan gitsem sağlam çocuk hasta olur ne yapsam bilmiyorum
Hırıltıdan anlarsın bence canım
çok şüküür normalse sen evham yapma o zaman artıık. Üfürüm çoğu bebekte duyuyorum ben kendiliğinden geçip gidiyormus sizinkide öyledir merak etme
Ay insallah umutluyuum
birde kızlar cıngırak tutuomu bebişlerınız
Tutma denmezdee böyle eline zorla tuttuşturur gibi yapıyoruz biraz tutup bırakıyor. Ama ben 2 gündür şunu keşfettim böyle hışırtılı kitap olsun, yada bu oyun halılarında asılı oyuncaklar var ya böyle pusetteyken filan kucağına bırakıyorum o şekilde kendi kendine tutuyor bırakıyor. Benim eline zorla vermemden daha iyi kavrıyor hemde. Şu anaları olarak bebeleri bi rahat bıraksak doğal seleksiyondan her şeyleri sıralı yapacaklarda biz dek durmuyoruz
Uykusuz gece kucak kucağa tüm günden sonra bebek arabasında uyuduysa benim güzel cadım uzuuun aradan sonra kahve ️ hem de köpüksüz Eki Görüntüle 3184577
Bende çocuk uyurken evin ne işi varsa onu yaparım tam kendime bişey yapcam içeriden ağlamasa sesi. Her uyku seansımız böyle artık önce içeceğimi yiyeceğimi yiyorum öyle iş yapıyorum

bende neyi yapmıyo yapmıyo desem yapmaya başlıyor gecen eşime bu çocuk iki aylık oldu neden elini emmiyor emmesi lazm ellerini keşfetmesi lazm diye tutturmuştum bi kaç gün sonra yapmaya başladı artk daha bilincli hareket ettiriyor arada kendi eline bakarken yakalıyorum oyun halısındaki oyuncaklara vuruyor gülüyor hazırbulunuşluk olgunlaşma tamamlanınca yapacak çocuklarda biz çok şey bekliyoruz hemen bekliyoruz bireysel farklılıkları unutuyoruz

Benim yeğenimde böyleydi resmen onu anlatmışsın kustu diye üstünü değişirken tekrar kusardı hope2022 kendi çocuğumda böyle olur diye baya ağız mendili aldım hatta ne zaman gectiğini söylemeyeyim çünkü geçmedi tam olarak iki yaşında ama hala istemediği bişey yesin yada tadını beğenmesin hemen kusar ama reflüsü yoktu onun neden olduğunu bulamadılar oluyor bazı bebekler böyle

Yaa benimkide elini izliyor o kadar tatlı oluyor ki o an elini de tabi kii nah işaretini yaparak izliyor o kadar komik mi ama o halii hani diyorum annecim parmaklarını hareket ettir izle ne biliyim yumruk yap izle kendine hareket çekip niye izliyon
Doktor bizimkine reflü dedii. Kilo alması haftlık 100 gr altına düşmediği sürece ne reflü maması nede bi katılaştırma olayı varmıs mamayı ona baslamıycam dedi. Takipte bekliyoruz cok umutluyum 3. Ayda biteceek insallah. Yoksa yandıım

Evet insanın kendi elinden bi haber olması izlemesi banada çok komik geliyo bizimki elini acıp bakıyor sizden bi kaç gün sonra doğdu sanırım bebeklerde bir gün bile fark ediyor ya bir gün yapmadığını diğer gün yapmaya başlıyor kusma İnşallah biteer gercekten zor oluyor kıyafet yetişmiyor bitmesede azalır mutlaka

İnşallah hafifler canım, gerçekten çok yorucu oluyor. Annem oluyor yanımda ama o da çok tutamıyor kolu ağrıyor kadının. Yine sağ olsın yemek yapıyor o da olmasa napardım bilmiyorum, ama benden başka kimsede durmuyor bebek.
Canımın içi, yemin ederim keşke memede dursa diyorum artık çünkü kızımda reflü çıktı ve 5 gündür meme istemiyor hep memede bari uyuturdum, artık memede durmak istemiyor çok hırpaladı bu süreç beni. Reflüsüne neden olan şey muhtemelen tazyikli sütüm, buna bir türlü çözüm bulamadım yavrum içerken sürekli tıkanıyor yemin ederim o kadar özeniyorum ki güzel güzel tıkanmadan emebilen bebeklere ilaç başladık şimdi, ciğerinde de hırıltı varmış reflüden ötürü yine, hava verdi nebülizatör sipariş ettik. Apse yapabilir dedi çok korkuyorum nefesi duracak diye
Ben de Bilge mememde uyuyakalırdım önceden şimdi onun bile kıymetini anladım canım, çünkü artık kızım meme de istemiyor sadece memede uyuyprdu bu çocuk ama kusmalarından sonra midesi ağrıyor sanırım istemiyor meme, nasıl uyutacağımı şaşırdım çok zordu zaten süreç, iyice zorlaştı. Ağlıyor meme istiyor azıcık alıyor sonra itiyor iyice ağlıyor memede bile sakinleşmiyor artık
Canım aynı şekilde 9 gün sonra 3 aylık olacak benimki de. Sanırım bu bir atak süreci. İnşallah geçecek. Gündüz benimki hiç uyumuyor artık resmen uykuya dalamıyor çocuk, masaj yapıyorum burnunu açıyorum emzirmeye çalışıyorum yok 6 ayı yarıladık, umarım 3. Aya girdikten kısa bir süre sonra toparlarlar yoksa kafayı yeriz gerçekten
Ben de çok endişeliyim canım hep böyle mi olacak diyorum. Bana ısrarla diyorlar ki bu hallerini özleyeceksin. Ben bu sorunlardan, hastalıklardan, sütümün tazyik sorunundan, sırt bel ağrılarımdan çocuğuma doya doya zaman ayıramıyorum aklımda hep sonraki adım var diye de çok üzülüyorum. En basitinden gündüz bazı zamanlar içime bu gece uyuyacak mı acaba kaygısı çörekleniyor. Bunun önüne geçmek zor, biliyorum geçecek hep böyle kalmayacaklar ama şu an bununla mücadele etmek bana zor geliyor diye mutsuz olmaya da hak tanıyorum kendime. Ben de bugün kreşe giden çocuklar gördüm kızı doktora götürdüğümün dönüşünde dedim ki bu kadar büyüyünce rahat olacak, gece daha çok uyuyacak di mi dedim kendime. Böyle böyle geçecek herhalde günler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…