2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Yaa benimkide elini izliyor o kadar tatlı oluyor ki o an 😍 elini de tabi kii nah işaretini yaparak izliyor 😂😂 o kadar komik mi ama o halii hani diyorum annecim parmaklarını hareket ettir izle ne biliyim yumruk yap izle kendine hareket çekip niye izliyon 😂

Doktor bizimkine reflü dedii. Kilo alması haftlık 100 gr altına düşmediği sürece ne reflü maması nede bi katılaştırma olayı varmıs mamayı ona baslamıycam dedi. Takipte bekliyoruz cok umutluyum 3. Ayda biteceek insallah. Yoksa yandıım 😅
Canım bugün Bilge'yi doktora götürdük bu kusmaları yüzünden, artık meme de istemez hâle gelmişti çünkü. Doktor da reflü olabilir dedi kesim tanı için 3 yöntem anlattı korkunç yöntemler, çocuğa hortum atıyorsun 24 saat hastanede yatıyormuş vs. Bunlar çok yıpratıcı olduğu için tanıdan önce tedavi veriyoruz dedi şuruba devam et iyi geliyorsa dedi. Bir de ciğerini dinledi burunda hırıltısı olduğu için ciğerinde de hırıltı varmış 😔 yemek borusundan yemek soluk borusuna kaçacağı zaman bronşlar kendini daraltıyor bu da hırıltı yapıyor dedi, uykuda apse bile yapabilir dedi hava verdi. Nebülizatör sipariş ettik şimdi, gelince hemen ilacını vereceğim, ventolin verdi 😔 sen de seninkini güzel takip et hırıltı hissedersen doktor hemen ciğerini dinlesin kuzum, doktor böylr dediğinden beri uykusunda nefesi duracak diye aklım çıkıyor 😔

Canim ben de goz doktoruna goturucem, nereye goturmeyi dusunuyorsun Istanbuldaydin diye hatirliyorum ben de istanbuldayim.
Anladigim kadariyla cocuklar icin ayri bir goz doktoru yok normal goz doktorlari da anlamaz cocuklardan falan dediler ne yapsam bilemedim
dünya göze götrcem Hüseyin bayramlar var göz kaymasınada bakıyor. bna göre gecti gibi gelıyor ama yinede bir gösterim diyorum. Anadolu yakasında

Kızlarr bebeğe ıhlamur su mu veriyorsunuz? Neden neye faydası var ben hiç vermedim vermelimiydim malum bana bi tane yardım eden büyük yok
Cnm benim doktorum hapşırmaya başladığında öksürmeye başladığında hep ıhlamur ver dedi su olayıda biz grip olduk 1 aylıkken üstüne şimdi covid doktor hep su verdirtti ama mamadan sonra 2-3 çay kaşığı su

Seninki ise yaramamis zaten kilo yapmamasindan belli😂

Benim kiz dun gece oksurmeye basladi bugun vericem ihlamur kimseye soylemeden. Sadece ihlamur mu demliyorsunuz icine ayva limon falan da atiyor musunuz?

Bizim hemsire de son asiyi bugun siz dahil bugun bir kac bebege daha yapicam sonrasi nolucak bilmiyoruz demisti. En sonundan kaptik yani neyse ki.

Ben yapiyorum canim. Ama tabi benim kiz kusmuyor cok fazla kiyafet cikarmiyor. Bir de hediye gelenlerle falan baya kiyafeti oldu o yuzden ben de utuyu biriktirip yapiyorum az kiyafeti olsa kiyafet bulmak icin her gun her gun utu yapamazdim yani zaten minicik kiyafetler insan sinir krizi geciriyor😂
Yok cnm sadece ıhlamur demliyorum

Evet insanın kendi elinden bi haber olması izlemesi banada çok komik geliyo😀 bizimki elini acıp bakıyor sizden bi kaç gün sonra doğdu sanırım bebeklerde bir gün bile fark ediyor ya bir gün yapmadığını diğer gün yapmaya başlıyor 😍 kusma İnşallah biteer gercekten zor oluyor kıyafet yetişmiyor bitmesede azalır mutlaka 🥰
İnsallah canımm 🙏🏻 Daha erken ama geçen pusette otururken aşağı kaymııs ayaklarını farketti ilginc ilginc bi baktı aynı eli gibi kaldırdı indirdi sonra göremedi heralde bıraktı😂 ben şeyi çok seviyorum odada bırakıp içeri gidiyprum mesela döndüğümde şaşkın şaşkın eline bakıyor bide seslenince böyle heycalanıyor hemen
İnşallah hafifler canım, gerçekten çok yorucu oluyor. Annem oluyor yanımda ama o da çok tutamıyor kolu ağrıyor kadının. Yine sağ olsın yemek yapıyor o da olmasa napardım bilmiyorum, ama benden başka kimsede durmuyor bebek.

Canımın içi, yemin ederim keşke memede dursa diyorum artık çünkü kızımda reflü çıktı ve 5 gündür meme istemiyor 😔😔😔 hep memede bari uyuturdum, artık memede durmak istemiyor çok hırpaladı bu süreç beni. 😔 Reflüsüne neden olan şey muhtemelen tazyikli sütüm, buna bir türlü çözüm bulamadım yavrum içerken sürekli tıkanıyor yemin ederim o kadar özeniyorum ki güzel güzel tıkanmadan emebilen bebeklere 😔 ilaç başladık şimdi, ciğerinde de hırıltı varmış reflüden ötürü yine, hava verdi nebülizatör sipariş ettik. Apse yapabilir dedi çok korkuyorum nefesi duracak diye 😔😔😔

Ben de Bilge mememde uyuyakalırdım önceden şimdi onun bile kıymetini anladım canım, çünkü artık kızım meme de istemiyor 😔 sadece memede uyuyprdu bu çocuk ama kusmalarından sonra midesi ağrıyor sanırım istemiyor meme, nasıl uyutacağımı şaşırdım çok zordu zaten süreç, iyice zorlaştı. Ağlıyor meme istiyor azıcık alıyor sonra itiyor iyice ağlıyor memede bile sakinleşmiyor artık 😭

Canım aynı şekilde 9 gün sonra 3 aylık olacak benimki de. Sanırım bu bir atak süreci. İnşallah geçecek. Gündüz benimki hiç uyumuyor artık resmen uykuya dalamıyor çocuk, masaj yapıyorum burnunu açıyorum emzirmeye çalışıyorum yok 😔 6 ayı yarıladık, umarım 3. Aya girdikten kısa bir süre sonra toparlarlar yoksa kafayı yeriz gerçekten 😔

Ben de çok endişeliyim canım hep böyle mi olacak diyorum. Bana ısrarla diyorlar ki bu hallerini özleyeceksin. Ben bu sorunlardan, hastalıklardan, sütümün tazyik sorunundan, sırt bel ağrılarımdan çocuğuma doya doya zaman ayıramıyorum aklımda hep sonraki adım var diye de çok üzülüyorum. En basitinden gündüz bazı zamanlar içime bu gece uyuyacak mı acaba kaygısı çörekleniyor. Bunun önüne geçmek zor, biliyorum geçecek hep böyle kalmayacaklar ama şu an bununla mücadele etmek bana zor geliyor diye mutsuz olmaya da hak tanıyorum kendime. Ben de bugün kreşe giden çocuklar gördüm kızı doktora götürdüğümün dönüşünde dedim ki bu kadar büyüyünce rahat olacak, gece daha çok uyuyacak di mi dedim kendime. Böyle böyle geçecek herhalde günler...
Kuzum kanguru sling vs denemiymişdin kızını ona bağlasan birlikte yürüyüşler yapsanız yanına uzanır vaziyette oyun halısı varsa ona yatırsan. Biliyoruum hepsini denemişsindir akıl vermek gibi değilde ben ilk zaman oyun halısında oynarken kendi yatağıma koyup yanına uzanıyordum başta ağlıyordu ama işte piyanoya basa basa işte tepedekş oyuncakrın şıngırtısını yapa yapa ağlaması azaldı. Bir süre daha yanında uzandım ağlaması azaldı. Sonra bıraktım simdi kendisi oyalanıyor onun içinde. notdefteri2_ notdefteri2_ ikinizinde bebeklerinde gaz sorunu var ya kaka yapamama. Ben bakıyorum ıkınıyor sıkınıyor hemen pusetine koyuyorum 10 dk kalmaz kakasını yapıyor. Yatarak yapmıyor ya eğimli durdugu için sanırım pusette rahat yapıyor
Canım bugün Bilge'yi doktora götürdük bu kusmaları yüzünden, artık meme de istemez hâle gelmişti çünkü. Doktor da reflü olabilir dedi kesim tanı için 3 yöntem anlattı korkunç yöntemler, çocuğa hortum atıyorsun 24 saat hastanede yatıyormuş vs. Bunlar çok yıpratıcı olduğu için tanıdan önce tedavi veriyoruz dedi şuruba devam et iyi geliyorsa dedi. Bir de ciğerini dinledi burunda hırıltısı olduğu için ciğerinde de hırıltı varmış 😔 yemek borusundan yemek soluk borusuna kaçacağı zaman bronşlar kendini daraltıyor bu da hırıltı yapıyor dedi, uykuda apse bile yapabilir dedi hava verdi. Nebülizatör sipariş ettik şimdi, gelince hemen ilacını vereceğim, ventolin verdi 😔 sen de seninkini güzel takip et hırıltı hissedersen doktor hemen ciğerini dinlesin kuzum, doktor böylr dediğinden beri uykusunda nefesi duracak diye aklım çıkıyor 😔
Kuzum çağırma kötüyüü. Geniz akıntısı bizde de var sık sık serum gizyoloji ile burnunu açıyorum bende. Hırıltı konusunda takipteyim aile hekimine dinlemeye götürüyorum böyle arttıgını hissettiğimde. Bizde ki de reflüden kaynaklı. Ama bizimki sanırım ilk 3 ay bebeklerde mide kapakcıgından kaynaklo reflü sanırım. 2 hafta öncesine kadar beslendikten sonra düz yatırınca ağlardı hep onu yapmıyor artık. Doktor aynı bizlerdejş gibi geri geldiği için yakıyor onun acısı oluyor demişti. Eğimli yatırıyorduk biz o yüzden hep. Ama şu 2 haftadır çok şükür koyunca öyle ağlaması bitti diyebilirim. İnsallah geçer canım zor süreçler canları acıyor ve elimizden baska bir şey gelmiyor 😔 sen kendini korkutma doktorlar her zöaan en kötü senaryoyu söylüyor yan yatır biraz eğimli yatır. Sırt üstü yatırmak tehlikeli ben simdi ince bir yastıga sırtı gelecek şekilde koyup yan yatırıyorum sürekli

Son düzenleme:
Minnoşlarım nasılsınıız? Hayyal Hayyal Doruk’um nasıl?❣️Peki ya gelinim? @Spicelover 😍
hope2022 hope2022 Aa Metehan reis ne alemde? Ay hepinizi özledim.:KK74:
Canım uzun zamandır girip yazamadım. Doruk iyi canım artık uyanık kalma süreleri uzadı, hiçbirşeye vakit bulamıyorum. 😴 sen nasılsın?
Küçük kuş nasıl 🐣
Maflor kullandınmı ishal için probiyotik o
Maflor ben arada kullanıyorum etkili :)
Hep aynıyıız 😅 resmen bir adet milli kıyafetim var üzerimde sürekli o. 10 dk yıkanmak derse işte bi suya girip cıkıyoruz. Maskelerdir yüze bakımlarıdır hayal oldu 😂 duşta 2. Sampuanı dökebiliyorsam şükrediyorum filan. Hem bakımlı hem anne hem temiz ev Allahım yapana helal olsun 😅 replik var ya her şey “ileride çocugumun veli toplantısında annen bu mu “ desinler diye kendime şunu bunu yapıyorum vs tarzı kendimi o ortamda hayal ettim de böyle giderse o yaşlara çok yıprancam😂
😁🤣 ah hope um 🥴🤭 hepimizin hali aynı vallahi. Yarın annemde son günüm. Bugün doruku anneme emanet edip yürüyüşe çıktım son kez. Evde hiçbirşeye vaktim olmayacak muhtemelen 🤪 ben o veli toplantılarına kadar ayakta kalabilecek miyim acaba 🫤 vallahi yoruldum şimdiden.
Hayyal Hayyal canım arkadaşıım napıyorsunuz, Doruk abimiz ne yapıyor 😍
Canımm vakit ayırıp giremedim bir Türlü.
Doruk 10 gün önce dudak bağından operasyon oldu. İyileşme sürecindeyiz. Şu an sadece meme emiyor ama bir memeyi hala ezerek emiyor. Biraz baskı azaldı ama doktor 3 haftadan sonra asıl etkinin görüleceğini söyledi. Şu an eskisine göre tabii daha iyi haldeyiz ama süreç uzun bakalım. Siz nasılsınız Mete kuş nasıl? Kilo alması ne durumda, sen neler yapıyorsun?
Doktor bizimkine reflü dedii. Kilo alması haftlık 100 gr altına düşmediği sürece ne reflü maması nede bi katılaştırma olayı varmıs mamayı ona baslamıycam dedi. Takipte bekliyoruz cok umutluyum 3. Ayda biteceek insallah. Yoksa yandıım 😅
Ah o reflü… ama zamanla yoluna girecek inanıyorum. Bizim de ağzımızda salyalar başladı 😗 eşim 4 aylıkken diş çıkarmış sanırım Doruk ona benzeyecek 😴 oh my God 😒
Canımın içi, yemin ederim keşke memede dursa diyorum artık çünkü kızımda reflü çıktı ve 5 gündür meme istemiyor 😔😔😔 hep memede bari uyuturdum, artık memede durmak istemiyor çok hırpaladı bu süreç beni. 😔 Reflüsüne neden olan şey muhtemelen tazyikli sütüm, buna bir türlü çözüm bulamadım yavrum içerken sürekli tıkanıyor yemin ederim o kadar özeniyorum ki güzel güzel tıkanmadan emebilen bebeklere 😔 ilaç başladık şimdi, ciğerinde de hırıltı varmış reflüden ötürü yine, hava verdi nebülizatör sipariş ettik. Apse yapabilir dedi çok korkuyorum nefesi duracak diye 😔😔😔
Tazyik benim de başımın belası 😒 Arkana yaslanarak bir de memeyi makas yaparak emzirmeyi denedin mi? Ben bir nebze böyle çözüm buldum.

Kizlar yanakta kizariklik neden meydana gelir acaba her zaman olan bir sey degil ama genelde annemde oluyor bu is bir kere de biykekizarmisti bugünde kızardı. Geciyor bir vakit sonrasi ama emzirme sonrasi oluyor genelde . Ben iyiye yoruyorum genelde kolumla destek oluyor haliyle ondan kizarmis diyorum ama cozemedim. Cene de kızarıyor hatta eşim de fark etti bu iki oldj cene kızarıyor diyo

Canım uzun zamandır girip yazamadım. Doruk iyi canım artık uyanık kalma süreleri uzadı, hiçbirşeye vakit bulamıyorum. 😴 sen nasılsın?
Küçük kuş nasıl 🐣

Maflor ben arada kullanıyorum etkili :)

😁🤣 ah hope um 🥴🤭 hepimizin hali aynı vallahi. Yarın annemde son günüm. Bugün doruku anneme emanet edip yürüyüşe çıktım son kez. Evde hiçbirşeye vaktim olmayacak muhtemelen 🤪 ben o veli toplantılarına kadar ayakta kalabilecek miyim acaba 🫤 vallahi yoruldum şimdiden.

Canımm vakit ayırıp giremedim bir Türlü.
Doruk 10 gün önce dudak bağından operasyon oldu. İyileşme sürecindeyiz. Şu an sadece meme emiyor ama bir memeyi hala ezerek emiyor. Biraz baskı azaldı ama doktor 3 haftadan sonra asıl etkinin görüleceğini söyledi. Şu an eskisine göre tabii daha iyi haldeyiz ama süreç uzun bakalım. Siz nasılsınız Mete kuş nasıl? Kilo alması ne durumda, sen neler yapıyorsun?

Ah o reflü… ama zamanla yoluna girecek inanıyorum. Bizim de ağzımızda salyalar başladı 😗 eşim 4 aylıkken diş çıkarmış sanırım Doruk ona benzeyecek 😴 oh my God 😒

Tazyik benim de başımın belası 😒 Arkana yaslanarak bir de memeyi makas yaparak emzirmeyi denedin mi? Ben bir nebze böyle çözüm buldum.
Kalcaz kuzum ayakta hemde en güçlüsünden 💪🏻 Bebeklerimiz büyüdükce rutinleri oturdukca her şey daha güzel olacak yeter ki sağlıkları yerinde olsunlar. İnsallah dudak bağı olayı çözer bütün sıkıntısınızı canım arkadaşım Doruk paşa da bol bol emip seni sağlıklı güçlü bir delikanlı olur. Kilo alım konusunda türlü taktikler deniyorum ben normalde mama saatiyse uyuyorsa uyandırıyordum yada uyanıksa mamayı direk veriyorum. Artık uyku saatiyle mama saatni bir şekilde bir araya getiemeye calısıyorum mamayı yerken uyuyor öylece gaz va cıkarmadan bırakıyorum. Bir nebze faydasını gördüm güzel toparladı 2 haftada. Uyanıkken mama verip kusmasıyla uyuyup artık yarım saat- 1 saat sonra ki kusması değişiklik gösteriyor bu şekilde. Salya olayı bizde de var yaa ağzımızın kenarında ya kusmuk ya salya akıyor. Kıyafetlermiz sürekli ıslaak. Artık ben tenine ağız mendili zıbını giydiyoeum üstüne bir ağız mendili kıyafet giydirio tekrar ağız mendili gögsü sürekli ıslak bu sefer baska hastalık olacak Allah korusun. Giydir cıkart ona da yazık. Bitecek insallah bu süreçler. Her geçen gün büyüyorlar şurda 80 gün önce kücücük bir şeydi ağzı yüzü kafası simdi biraz daha büyüdü fotoğraflarına bakıp özlüyorum her gecen gününü diyorum bugününü de özleyeceksin büyümesinde acele etme yeter ki sağlıklı olsun diye. Kendine vakit ayırman güzel olmuss evinde düzenini kurup güzelce bakacaksın yavruna merak etme 🙏🏻🙏🏻

Doruk kuşun kontrollerinde bir sıkıntı çıkmıyor insallah

Kizlar yanakta kizariklik neden meydana gelir acaba her zaman olan bir sey degil ama genelde annemde oluyor bu is bir kere de biykekizarmisti bugünde kızardı. Geciyor bir vakit sonrasi ama emzirme sonrasi oluyor genelde . Ben iyiye yoruyorum genelde kolumla destek oluyor haliyle ondan kizarmis diyorum ama cozemedim. Cene de kızarıyor hatta eşim de fark etti bu iki oldj cene kızarıyor diyo
Nasıl bi kızarıklık ki. Emzirirken temas edip yaslanıyor ondandır o tarz bi kızarıklık mı

😂 internette videolar var ya öyle kapıda çocuklar ayrılmıyor ağlıyor içeri benide al diye 😅
Güzel Güzel anlatsak bebekken nasil olur acaba :) bezini degistircem ya anliyir artik. Lavaboda pamuk ıslatıyorum. Lavabo tarafina bakıyor tuvalete giderken de genelde söylüyorum

Güzel Güzel anlatsak bebekken nasil olur acaba :) bezini degistircem ya anliyir artik. Lavaboda pamuk ıslatıyorum. Lavabo tarafina bakıyor tuvalete giderken de genelde söylüyorum
Ben bebeğin altını değiştirirken bir şarkı varya tuvalet eğitimi için “çişimiz tuvalete kakamız tuvalete artık hiç yapmıycaz altımızda ki beze” diye onu söylüyorum 😂😂küçüklükten aşina olsun 😂😂

İnsallah canımm 🙏🏻 Daha erken ama geçen pusette otururken aşağı kaymııs ayaklarını farketti ilginc ilginc bi baktı aynı eli gibi kaldırdı indirdi sonra göremedi heralde bıraktı😂 ben şeyi çok seviyorum odada bırakıp içeri gidiyprum mesela döndüğümde şaşkın şaşkın eline bakıyor bide seslenince böyle heycalanıyor hemen

Kuzum kanguru sling vs denemiymişdin kızını ona bağlasan birlikte yürüyüşler yapsanız yanına uzanır vaziyette oyun halısı varsa ona yatırsan. Biliyoruum hepsini denemişsindir akıl vermek gibi değilde ben ilk zaman oyun halısında oynarken kendi yatağıma koyup yanına uzanıyordum başta ağlıyordu ama işte piyanoya basa basa işte tepedekş oyuncakrın şıngırtısını yapa yapa ağlaması azaldı. Bir süre daha yanında uzandım ağlaması azaldı. Sonra bıraktım simdi kendisi oyalanıyor onun içinde. notdefteri2_ notdefteri2_ ikinizinde bebeklerinde gaz sorunu var ya kaka yapamama. Ben bakıyorum ıkınıyor sıkınıyor hemen pusetine koyuyorum 10 dk kalmaz kakasını yapıyor. Yatarak yapmıyor ya eğimli durdugu için sanırım pusette rahat yapıyor

Kuzum çağırma kötüyüü. Geniz akıntısı bizde de var sık sık serum gizyoloji ile burnunu açıyorum bende. Hırıltı konusunda takipteyim aile hekimine dinlemeye götürüyorum böyle arttıgını hissettiğimde. Bizde ki de reflüden kaynaklı. Ama bizimki sanırım ilk 3 ay bebeklerde mide kapakcıgından kaynaklo reflü sanırım. 2 hafta öncesine kadar beslendikten sonra düz yatırınca ağlardı hep onu yapmıyor artık. Doktor aynı bizlerdejş gibi geri geldiği için yakıyor onun acısı oluyor demişti. Eğimli yatırıyorduk biz o yüzden hep. Ama şu 2 haftadır çok şükür koyunca öyle ağlaması bitti diyebilirim. İnsallah geçer canım zor süreçler canları acıyor ve elimizden baska bir şey gelmiyor 😔 sen kendini korkutma doktorlar her zöaan en kötü senaryoyu söylüyor yan yatır biraz eğimli yatır. Sırt üstü yatırmak tehlikeli ben simdi ince bir yastıga sırtı gelecek şekilde koyup yan yatırıyorum sürekli
Canım bizimki puseti götünce ağlıyor, arabada bile kucağımda, asla oturmuyor.

X