2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

  • kız

    OY: 132 47,5%
  • erkek

    OY: 137 49,3%
  • ikiz kız

    OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

    OY: 3 1,1%
  • ikiz kız/erkek

    OY: 3 1,1%
  • üçüz/çoğul

    OY: 0 0,0%

  • Ankete Katılan
    278
Kızlar merhaba. Pazartesi günü 2023-2024 eğitim öğretim yılı öğretmenler için başlıyor. Çok gergin ve üzgünüm. Kısa saatler ayrı kalacağız oğlumla muhtemelen ama kendimi vicdanen rahat hissetmiyorum. Çalışmamak elbette bir tercihti ama şu psikolojik ve ekonomik durumda bizim için böylesi daha iyi olacaktı. İyi hissedebilmeye çok ihtiyacım var.
 
Aynı durumdayım canım. Oğlumu nasıl bırakıp gideceğim meme düşkünü bir bebek ne yapacak ben yokken süt izni de yok
 
Merhaba ben de bugün işbaşı yaptım. Mühendisim. Biz bütün gün ayrı kalıyoruz. Yollarla beraber sabah 7 aksam 7 arası evde olamıyorum. Daha 2 hafta önce bir bakıcıyla anlaşabildik, o duruyor oğlumla. Açıkçası çocukları daha küçükken işe dönmek durumunda kalan arkadaşlarım var. O yüzden kendimi nispeten şanslı sayıyorum. Düşündüğümde ise bize bebeklerimizle yeterince zaman geçirme imkanı vermeyen kreşsiz iş yerleri, büyük şehirlerdeki yol çilesi, evde kalmak isteyen anneyi de çalışmaya mecbur bırakan ekonomik sorunlar ve bir kadını bunun vicdani muhasebesini yapmak zorunda bırakan eşitsiz aile yapılarına sinirleniyorum. Vicdanınız rahat olsun siz bebeğinizin en mükemmel annesisiniz. Suçlanacak o kadar çok şey var ama bunlardan hiç biri bunu düşünen anneler değil.
 
Aynı durumdayım canım. Oğlumu nasıl bırakıp gideceğim meme düşkünü bir bebek ne yapacak ben yokken süt izni de yok
Süt izni niye yok canım hangi sektördesin bilmiyorum ama bizim 1 seneye kadar belli bir miktar veriyorlar. Sen yokken kimle kalacak? Süt sağıp bırakacak mısın?
Hepimiz bebeklerimiz için şüphesiz en mükemmel anneyiz. Ben de sizin gibi bazen olumlu noktalardan bakıp şanslıyım diyorum. İşte öğretmen olmam az saatler çalışacak olmam gibi gibi. Ama vicdanımız hep rahatsız olacak bence bunun 9 ayı 9 yılı fark etmez. Ben eminim ki çalışmayan bir kadın olsam yarın öbür gün bana niye çalışmıyorsun da denilecek. Toplumumuz böyle bir yer çünkü. Ben başkalarını dinlemeyi bıraktım mantıken de bir şekilde çalışmaya döneceğim zaten bugün değilse 3-5 ay sonra. Ama işte insan arada kalıyor. Evde olsam da bir yerden sonra bebeğime yetersiz kalacağım bir tuh haline gireceğimi de biliyorum.
 
Erken tabi canım ama büyük oğlum 8 9 aylıkken tek uykuya geçip 1,5 yaş civarı öğle uykusunu tamamen bırakmıştı. 20 aylık falandı uyumazdı yani öğlenleri. Aman neler cektım ya! İnşallah bu ona çekmez uyku konusunda.
aman dikkat. Kazaya mahal vermeyecek bi durum.
 
Ben de aynı şekilde pazartesi başlayacağım ikili eğitim okul öğlen 12 de evimde olacağım ama yine de değişik olacak ilk defa ayrılacağız ama dediğin gibi bu ekonomik durumda daha fazla evde oturmam çok mümkün değildi babası bakacak ben okuldayken çok merak ediyorum nasıl olacak ben diğer odadayken bile sürekli kapıya bakıp mızıldanan oğlum ilk günler nasıl tepki verecek
 
Benim de kayınvalidem bakacak. 1 gün benim boş 1 gün eşimin. Ben en çok emzirmeyi düşünüyorum. Memeyle sakinleşen bir bebek çünkü öyle de uyuyor. Süt sağmaya çalışıyorum ama çok çok az sağabiliyorum. Bilemiyorum nasıl olacak.
 
Ben de ekime kadar yarım gün işe gideceğim 1 hafta sonra.Ekim itibariyle de günde 1,5 saate düşecek süt iznim.şimdiden ne yapacağımı bilemiyorum.bakıcı bulamadım henüz.bulsam da nasıl güvenip bırakacağım.ayrıca ankaradayım ve ücretler inanılmaz uçuk.Hergün bunu düşünmekten deliricem
 
Benim de bir gün boş olacak şu an iki uyku yapıyoruz babası nasıl uyutacak bilmiyorum gerçekten bazen çok zor oluyor biberon almayan bir bebekti bugün deneyeyim dedim şaşırdım biberon kabul etti artık öyle kandıracağız süt sağma işine hiç girmedim sağsam da çıkmaz yani zamanla oturacak ama başta zor olur illa
 
bende de süt artmıyor. programım da belli değil ne zaman ne kadar okulda kalacağım bilmiyorum. Hakkımızda hayırlısı
 
İle başlayan arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum. İnanın çok kolay geçecek. Bebekler sizden daha çabuk kabullenecek durumu :) hiç korktuğunuz gibi olmayacak. Beslenme konusunu da hıc dert etmeyin. Artık ek gıda alıyorlar. Benım sütüm asla doyurmuyor mesela, mutlaka en az 2 öğün gerçek yemek istiyor.
 
Teşekkür ederiz canım. Beslenme konusunu dert etmeme mahal yok süt sağıyorum ama gelmiyor ne gelir elden
 
Süt izni niye yok canım hangi sektördesin bilmiyorum ama bizim 1 seneye kadar belli bir miktar veriyorlar. Sen yokken kimle kalacak? Süt sağıp bırakacak mısın?
Canım öğretmenim bende. Okul öncesi öğretmeni. Saat 2 de bitiyor dersim bu sebeple süt izni kullandirmiyor genelde idareler. Benim asıl sıkıntım köy okulundayim ve yaşadığım yere uzak bir köy. Eve gelmem 1 saatten fazla sürüyor ve ulaşım yok başka öğretmenleri beklemek zorundayım onlarında dersi geç bitiyor. Kız kardeşim gelecek çok şükür o konuda içim rahat. Süt sağıp bırakacağım fakat yetecek mi bilmiyorum. Bugün sağdım120 ml çıktı sizce ek gıda (çok iştahsız bir bebek fazla yemiyor) + 120 ml süt yeter mi sabah 7 den akşam 4 e kadar bir bebeğe?
 
İnşallah öyle olur canım teşekkürler
 
Seni o kadar iyi anlıyorum ki yıllarca köy okulunda çalıştım ben de servis mevzuları falan can sıkıyor allah kolaylık versin. Ben araştırdığımda 9 aylık bebek bir öğünde 180 ml süt içer yazıyordu. Bende asla o kadar süt yok ama sağıyorum mesela 30-40 ml anca çıkıyor. Bir denersin sen de bakarsın duruma göre. Okulda olduğun saatlerde süt sağabilirsen belki daha fazla bırakabilirsin eve.
 
Amin canım Allah razı olsun sanada kolaylık diliyorum Okulda sağamam teneffüs yok wc ye bile gidemiyorum yardımcım yok çocukları yalnız bırakamıyorum. Geceleri sağıp ne çıkarsa onu birakicam artık. Belki süt yok diye ek gıdayı daha çok yer yaşayıp göreceğiz
 
Ay kızlar
Bugün benim ufak çaplı bir sinir krizi geçirdiğim bi gün oldu
Okadar çaresi hissettimki kendimi
8.ay atağındayız
Ve malesef hiç durmuyor
Sürekli mızır mızır mızırdanıyor
Aşırı huysuz
Uyanık kaldığı süre boyunca ne şaklabanlık yapacağımı şaşırıyorum
Bugün ek gıdasını hazırlarken çıldırttı beni
Güzelce mama sandalyesine oturtuyorum önüne oyuncak koyuyorum beni izlesin diye konuşuyorum her yaptığımı anlata anlata göstere göstere
Yok Allah yok durmuyor
Mızır mızır allahım çıldırdım
Dedim ne istiyosun neeeee
O an gerçekten o ses bazen insanın en büyük aınavı oluyor mızırdanış sesi
Ağlaya ağlaya zor hazırladım
Yedirdim sonra yine aynı
Hiçbirşeyden memnun edemiyorum
Daha atağın bitmesine de 15 gün varmış
Allahım geçermi bu günler
Biz de huzura kavuşurmuyuz be analar
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…