Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 79 41,6%
  • erkek

OY: 99 52,1%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    190
Kızlar selam 🥰 bugün kontrolümüz vardı . İşitme testinden geçtik şükür . Biraz uzun sürdü aklım çıktı geçmeyecek diye . Bizim ailede işitme engelliler var çünkü . Ama çok şükür iki kulaktan da geçti ama genetik olduğu için 6. Ayda tekrar kontrol edilecekmiş .

Maalesef sarılığımız var . 13,5 çıktı sarılık çarşamba tekrar kontrol dedi doktor . 15 olursa yatacağız hastaneye maalesef . Bol bol emziriyorum iki kere de mama takviyesi yaptım . Bu zamana kadar en önemli şey süt sağma makinası oldu benim için . En iyisini alın valla . Bende eller serbest var aslında çok kullanışlı çok iyi her dakika misafir olsa bile takıp sağıyorum ama bence yetersiz kalıyor sütüm çok ama sağınca çok gelmiyor . Emiyor ama gündüz emmesi daha az .

Hastaneye gitmekte stres yaptı bende kan aldılar ağladı falan git gel yol beni çok yordu . Emmeyince de anksiyetem tutuyor 😫😂😂 şimdilik durum bu şekilde . Kilo almaya da başlamış . Ama şu yedirme işini daha iyi yapmam gerekiyor . Yetersiz kalıyorum galiba :KK43:
İşitme testinde bazen ilkinde olumsuz olabiliyormuş sonra gerçek sonuç çıkıyormuş benim yeğenim ilk geçemedi ikincide geçti duyuyor sağlıklı. Sütü sağdıktan sonra biberon ile mi veriyorsun

İşitme testinde bazen ilkinde olumsuz olabiliyormuş sonra gerçek sonuç çıkıyormuş benim yeğenim ilk geçemedi ikincide geçti duyuyor sağlıklı. Sütü sağdıktan sonra biberon ile mi veriyorsun
Evet ilk testte sol kulak geçememişti çok şükür bugün geçti . Şırınga ile veriyordum birde kaşık biberon . Ama maalesef gün boyu asla yediremeyince philips aventin biberonuyla verdim sütleri . İlk yarım saat falan emzirip kalanını biberon ile veriyorum . Henüz istediğim Gibi çekemiyor memeyi . Çok şey denedim hatta eds bile . Ama olmadı . Vazgeçmiyorum sadece memeye dönene kadar sürekli kucağımda memem açık geziyorum 😬😬

Kızlar selam 🥰 bugün kontrolümüz vardı . İşitme testinden geçtik şükür . Biraz uzun sürdü aklım çıktı geçmeyecek diye . Bizim ailede işitme engelliler var çünkü . Ama çok şükür iki kulaktan da geçti ama genetik olduğu için 6. Ayda tekrar kontrol edilecekmiş .

Maalesef sarılığımız var . 13,5 çıktı sarılık çarşamba tekrar kontrol dedi doktor . 15 olursa yatacağız hastaneye maalesef . Bol bol emziriyorum iki kere de mama takviyesi yaptım . Bu zamana kadar en önemli şey süt sağma makinası oldu benim için . En iyisini alın valla . Bende eller serbest var aslında çok kullanışlı çok iyi her dakika misafir olsa bile takıp sağıyorum ama bence yetersiz kalıyor sütüm çok ama sağınca çok gelmiyor . Emiyor ama gündüz emmesi daha az .

Hastaneye gitmekte stres yaptı bende kan aldılar ağladı falan git gel yol beni çok yordu . Emmeyince de anksiyetem tutuyor 😫😂😂 şimdilik durum bu şekilde . Kilo almaya da başlamış . Ama şu yedirme işini daha iyi yapmam gerekiyor . Yetersiz kalıyorum galiba :KK43:
Emzirme konusunda haklısınız, büyük bir anksiyete sebebi. Malesef emzirme olayı bende hamilelik boyunca yaşadığım tüm olumsuzlukları solladı geçti.

Kızlar size tavsiyem mümkünse mutlaka bir emzirme danışmanı bulun doğum öncesinde, ya da bu konuda araştırma yapın vaktiniz varsa. Çünkü bebek geldiğinde bir panik havası oluyor ve araştırmaya, öğrenmeye vakit bulamayabiliyorsunuz.

Merhaba kızlar. 37+0 çalışamaz raporunu aldım ve muayene oldum. Bebeğin pozisyonu iyi dedi doktor. Ama dedi suyun azalmış dedi. Bu beni biraz endişelendirdi dedi. Pazartesıyı beklemeyelım cuma gunu kontrole gelirsin dedi. 2.700 gr dedi. Bebeğin senin minyon duruyor dedi. Endişelendim, üzüldüm açıkcası🥹 havuc suyu iç armut ye dedi😕 suda içiyorum aslında ama başına böyle bir durum gelen oldumu

Ayy kızlaar Allah sizlere de nasip etsin, bebişlerinize kavusun saglıkla. O kadar güzel o kadar güzel bir sey ki anlatamammm. İlk defa dogurmuşum gibiyim ben de. Her seferi ayrı bir heyecan ve güzellikmiş. Yani cok korkuyordum ama su an hiç birsey yok gözümde agrım olursa da olsun vız gelir modundayım. Ayy tarif edemiyorum duygularımı içim dolup taşıyor resmen. Hiç korkmayın panik olmayın dogumdan sonu muhteşem muhteşem askmi sarhoşu gibi oldum☺️☺️
Yaa çok heyecanlı😄ilk bebeğim bende artık gelsin istiyorum tabii sağlıkla doğru zamanda gelsin ama heveslendim. Bebişin sağlıkla büyüsün güzel anne💋💋😍

Emzirme konusunda haklısınız, büyük bir anksiyete sebebi. Malesef emzirme olayı bende hamilelik boyunca yaşadığım tüm olumsuzlukları solladı geçti.

Kızlar size tavsiyem mümkünse mutlaka bir emzirme danışmanı bulun doğum öncesinde, ya da bu konuda araştırma yapın vaktiniz varsa. Çünkü bebek geldiğinde bir panik havası oluyor ve araştırmaya, öğrenmeye vakit bulamayabiliyorsunuz.
Emzirmenin ebeveynliğin başlarında ne büyük bir konu olduğunu insan yaşamadan anlamıyor gerçekten. Doğum o ya da bu şekilde oluyor bitiyor ama emzirme daha uzun soluklu, doktor kontrolünde değil ebeveyn inisiyatifinde, bilgisinde ilerleyen ve bilinçli olunmazsa dışarıdan gelen seslere dayanarak ilerlemek zorunda kalınan bir süreç oluyor. Dediğinize çok katılıyorum, emzirme bence de kesinlikle doğumdan önce ders gibi çalışılması gereken bir konu.

kızlarım benim enerji yerlerde ya son günlerde. kvde de yemek ben yaparım artık sen uğraşma ayakta bişeyle dedi artık aşağıda yiyoruz hiç kaldırmıyor sağolsun. barış imzalayabilirim 🤪🤪 bence eşim söyledi ama olsun yapıyor yine de. kalkıp kahve yapcak bile enerjim yok sanki ya bu da moralimi bozuyor yetersiz hissediyorum ☹️ 37 oldum nerdeyse az kaldı ama bir yandan da yıllar var gibi burda doğuranları görsem bile kendim hiç doğurmıcakmış gibi hissediyorum 🤣🤣 hepimiz için sağlıkla huzurla geçsin inşallah son haftalarımız ve doğumlarımız 🙏🏻🌸

Sondan başlıyorum, yetersiz kalıyorum diye bir şey yok. Bak seni görmedim, bebeğini görmedim ama bu kadar rahat bunu söyleyebiliyorum. Bu fikri kafandan at canım, bu seni ilerletecek bir fikir değil 🥰

Çok şükür işitme testiniz güzel geçmiş 🧿 kilo almaya da başlamış oh 🧿🧿 Sen saginca az gelen süte bakma, süt her zaman bebeğe yetecek kadar bol var, meme için makineyle bebeğin çekişi aynı değil. O süt konusunda bir gösterge değil yani. Bol bol ten tene temas, bol bol memeye devam, inşallah sarılık da geriye gider 🙏🏻

Hastaneye, doktora gitmek bende de çok stres yaratıyor, yoruyor. Yine de her defasında evimize hep güzel haberlerle dönelim inşallah, en önemlisi bu 🙏🏻🤍

Bir çocuk doğurmasak da gebelikten mütevellit biz de geceleri uyumuyorduk 😂😂

Aslında bi antrenman bu . Hersey yolunda gitse uykular mükemmel olsa bebiş geldikten sonra insan kafayı yer uyum sağlama sürecinde. İlk doğum da duvara çarpmışa dönmüştüm uyku konusunda aklım gitmek uzereydi🤭 halbuki son aylarında uykusuzdum..alistim diyordum ama çocuktan sonra o halimi bile aradım 😂şimdi gece 5 kere kalk üstlerini ört bez degistir. Büyüğü sabah kreşe gonder vs derken 6da 7de ayaktayim zaten.3 saatlik uykuyla. Gun geciyor....3. Bebek istediği zorluğu çıkarsın taş gibiyim artık isterse sabahlayalım vücudum sasirmaz😂ilk 4 ay tüm annelerin kaderi aynı zaten sonrasi önemli duzene sokmak vs🤭

Evet ilk testte sol kulak geçememişti çok şükür bugün geçti . Şırınga ile veriyordum birde kaşık biberon . Ama maalesef gün boyu asla yediremeyince philips aventin biberonuyla verdim sütleri . İlk yarım saat falan emzirip kalanını biberon ile veriyorum . Henüz istediğim Gibi çekemiyor memeyi . Çok şey denedim hatta eds bile . Ama olmadı . Vazgeçmiyorum sadece memeye dönene kadar sürekli kucağımda memem açık geziyorum 😬😬
Asla vazgeçme sonunda kazanırsın
.. buna inan. En fazla brqz kilo verir ya da yavaş kilo alır tek kaybın bu olur.

Aslında bi antrenman bu . Hersey yolunda gitse uykular mükemmel olsa bebiş geldikten sonra insan kafayı yer uyum sağlama sürecinde. İlk doğum da duvara çarpmışa dönmüştüm uyku konusunda aklım gitmek uzereydi🤭 halbuki son aylarında uykusuzdum..alistim diyordum ama çocuktan sonra o halimi bile aradım 😂şimdi gece 5 kere kalk üstlerini ört bez degistir. Büyüğü sabah kreşe gonder vs derken 6da 7de ayaktayim zaten.3 saatlik uykuyla. Gun geciyor....3. Bebek istediği zorluğu çıkarsın taş gibiyim artık isterse sabahlayalım vücudum sasirmaz😂ilk 4 ay tüm annelerin kaderi aynı zaten sonrasi önemli duzene sokmak vs🤭
Korkutma beni, uykum o kadar bozulmadı ki günün 9 saati çalışıyorum kalan 3 saatte yemek yiyip ihtiyaçlarımı görsem 12 saat uyuyorum dmgm ben kafayı yicem galiba

Korkutma beni, uykum o kadar bozulmadı ki günün 9 saati çalışıyorum kalan 3 saatte yemek yiyip ihtiyaçlarımı görsem 12 saat uyuyorum dmgm ben kafayı yicem galiba
Korkma çünkü geçici ama çocuk sıfır çıkarsa bile 2 saatte bir emzirmek için zaten tetiktesin sabaha kadar. E oyle ha deyince uyanıp etmmiyorda uyanıp ikna olması bile bazen yarım saat😪 açlıktan şekeri duser şeker düşünce hep uyku ister ne yapsan uyanmaz.... ayy en zoru bu işte sarılık olcak korkusuyla uyansın etsin stresi zaten ne uyku kalıyor ne bsey .. dediğim gbi ememyi tam öğrenince ve şu reflu olayları 4 aydan sonra azalınca hersey bitiyor o geçen zaman bir daha geri gelmiyor.. her uykusuz dakikanin değerini Bill.. bebeğin kokusu bile çok daha güzel ilk 4 ay🤭

Merhaba kızlar. 37+0 çalışamaz raporunu aldım ve muayene oldum. Bebeğin pozisyonu iyi dedi doktor. Ama dedi suyun azalmış dedi. Bu beni biraz endişelendirdi dedi. Pazartesıyı beklemeyelım cuma gunu kontrole gelirsin dedi. 2.700 gr dedi. Bebeğin senin minyon duruyor dedi. Endişelendim, üzüldüm açıkcası🥹 havuc suyu iç armut ye dedi😕 suda içiyorum aslında ama başına böyle bir durum gelen oldumu
Havuç suyu iyi gelıyor dıyolar ama zaten az kalmış bir şey olmaz merak etme bende 35+2 de gıttım 2.543tü bana da minyon olacak dedı çarşamba 36+4 olucam bakalım o zamana ne diyecek

Ayy kızlaar Allah sizlere de nasip etsin, bebişlerinize kavusun saglıkla. O kadar güzel o kadar güzel bir sey ki anlatamammm. İlk defa dogurmuşum gibiyim ben de. Her seferi ayrı bir heyecan ve güzellikmiş. Yani cok korkuyordum ama su an hiç birsey yok gözümde agrım olursa da olsun vız gelir modundayım. Ayy tarif edemiyorum duygularımı içim dolup taşıyor resmen. Hiç korkmayın panik olmayın dogumdan sonu muhteşem muhteşem askmi sarhoşu gibi oldum☺️☺️
Oy maşallah size gözünüz aydın sağlıkla huzurla büyütün inşallah 😍😍

Kızlar kasığımda bi ağrı var bacağıma vuran normal mi bu ya yemek yapcaktım anamı çağırdım ağrıdan korktum yatıyom şimdi biraz hareketleride yavaş gibi bugün🙄

Onlar bildiğim kadarıyla meme ucu uyumlu meme reddi yaşamaz. Zamanla memeden yemeye alışacaktır inşallah 🙏🥰 bende böyle bi durum yaşarsam ne ile vereyim sütü ondan sordum.

Kızlar kasığımda bi ağrı var bacağıma vuran normal mi bu ya yemek yapcaktım anamı çağırdım ağrıdan korktum yatıyom şimdi biraz hareketleride yavaş gibi bugün🙄
Doktorum daha bugün dedi ben ona hep anlatıyorum ya ağrılarımı sancılarımı bunlar oluyor diyor olacak. Önemli olan kendini takip edeceksin ne kadar sürüyor geçiyor mu leke vs var mı. Yoksa doktorlar normal görüyor kalan her ağrıyı. Bende geçen bacaktan çok çektim geçti. Hergün farklı Bi yer ağrıyor sancı yapıyor. Üç gün evvel bi sancı girdi doğum sancısı sandım çok ciddi şiddetliydi kıpırdayamadım sonra bir buçuk saate doğru geçti kendi kendine

Emzirmenin ebeveynliğin başlarında ne büyük bir konu olduğunu insan yaşamadan anlamıyor gerçekten. Doğum o ya da bu şekilde oluyor bitiyor ama emzirme daha uzun soluklu, doktor kontrolünde değil ebeveyn inisiyatifinde, bilgisinde ilerleyen ve bilinçli olunmazsa dışarıdan gelen seslere dayanarak ilerlemek zorunda kalınan bir süreç oluyor. Dediğinize çok katılıyorum, emzirme bence de kesinlikle doğumdan önce ders gibi çalışılması gereken bir konu.
Dediğiniz gibi doğum normal ya da sezeryan bir şekilde olup bitiyor, hatta sürekli hamilelikte yakındığımız sıkıntılar da bebeğin çıkışıyla şak diye geçiyormuş. Sezeryan dikiş ağrısı, anesteziyi atma vs gibi doğum öncesi korkulan konular da doğum sonrası bebeğe yetebilmek için herkül kuvveti yüklenince geçip gidiyormuş.,
Ben Acıbadem hastanesinde doğum yaptım ki orada alacağım emzirme eğitimi ile bu işi kotarırım diye düşünüyordum. Anlatılan emzirme pozisyonu, 2 saatte 1 15’er dk iki göğüsün emzirilmesi gerektiği gibi küçük yüzeysel eğitimler verildi. Bunlar yeterli gibi görünüyor ancak bebişle eve geldiğimizde pratiğin hiç bu teorik bilgilerle örtüşmediği ortaya çıktı. Bir kere bebekte sarılık düzeyi, uyku ve uyuşukluk hali, aktif - pasif emme, sağım yapma, biberon ve emzik kullanımı, şırınga ve kaşık biberonla besleme, eds gibi bir çok bilinmezlik bebekle birlikte kucağınıza geliveriyor. Sonra bir bakmışsınız her iki ebeveyn de hatta varsa evdeki kv, anne falan da 24 saat emzirme konusuyla ilgilenir ve yorum yapar, fikir yürütür hale geliyor. Bunlarla uğraşırken de bilgi edineyim, araştırayım kısmı gerçekten mümkün değil 😄

Büyük hemen kucagına almak istedi cok sevdi. Ben bakıcam bu cocuga cok tatlı yemek istiyorum falan diyor habire. Küçüğü okulda o bana cok düşkün oldugu için iyice toparlayınca görsün istedim okuldan babası alıp getirecek inş ama onun tepkisi belli olmaz valla biraz kıskanç cünkü😂
Süper benim buyukte geceleri bakiyo bende uyuyorum birazcık daha rahat ettim küçükte bugün içerde küvette yıkandı o derece 😅😅😅

Havuç suyu iyi gelıyor dıyolar ama zaten az kalmış bir şey olmaz merak etme bende 35+2 de gıttım 2.543tü bana da minyon olacak dedı çarşamba 36+4 olucam bakalım o zamana ne diyecek
Evet az kaldı ama insan yinede korkuyor. Küçük minyon suyu az vs. Deyince İnşalalah sağlıkla kavusalım doğduktan sonra daha hızlı büyüyorlar🥹

X