• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Kizlar çıldırmak üzereyim.oglum iice arsız gibi bsy oldu.ne söz dinliyor ne yemek yiyor,uyku düzeni mahvoldu.gece uyumuyor saat bilmem kaclara kadar duruyor sabahta geç kalkiyor tablete tlfna alisti delircem 😡Mart'ta 4yasina gircek.asiri kiskanmaya başladı kardeşini.beni dinlemez sevmez oldu.sinirden her tarafıma agrilar giriyor valla.. benim olmaz dediğime babası kiyamiyor yapıyor.bnm de sinirlerimi bozuyor.esimin tepesine tuvalet terligiyle pıt pıt değil pat pat vurasim geliyor..🤣🥴🤣🤣🤣

Ah bu babalar. Bir keresinde buyuk kizimi uyutmaya calisirken babamla kavga etmistik kusmusti bana ve ben uc cocuk buyuttum demisti halbuki sorsan birimizi uyutmamis bir kez bezimizi degistirmemistir. Ama sen bu gunlerin gecici oldugunu unutma hersey giderek kolaylasacak cok tatli gunlerimiz olacak. Bebislerimizi oyun halisina koyacagiz emekletmeye calisacagiz. Ek gida telaşı. Bunlar cok uzak degil. Su kirkimiz bi ciksaydi🤦🤦

Canim hic uzme kendini. İnsanin aslinda bir annenin acaba yetebiliyor muyum kesle daha iyisini yapabilsem sorgusu hic bitmiyor. Ama artık ben elimden gelenin en iyisini yapmaya calisiyorum daha iyisi gelmiyor diyorum. Ben kizimin buyutuldugu kosullarda buyumedim bu kadar yapabiliyorum diyorum. Sabrim bu kadarina yetiyor. Neyse bunlar sonraki asama in konulari. Sunu soylemeye calisiyorum dogru mu yapıyorum bakabilecek miyim diyirmussun ya hani. Bebisini senden iyi kimse düşünemez babasi bile. Ve bizim bebis buyutme yontemlerimiz bizim buyutulmemizden farkli. Eskiler tecrube ile herseyi bildigini zannediyor ama en fazla buyuten on cocuk buyutmus ama biz yuz bebekle ilgilenen insanlarin yazdiklari kitaplari okuyarak uygulamaya çalışıyoruz ve kitapla insan yetistirmeye calismak inanilmaz zor. Okunulanlari uygulamak cok zor. Ama biz beceremesek bile dogrusunu yapmaya calisiyoruz. Elimizden gelen bu. Bu acemilik de gececek hic uzme kendini. Ben ilk kizimda inanilmaz agliyordu birgun. Gorumcem geldi üşümüş cocuk dedi sardi sarmaladi rahatladi cocuk. Sonra ben hep sardim cocugu. Bir gun yine durduramadim gorumcem yine geldi açtı cocugu rahatladi bu seferde yanlis cocuk dedi. Cok zor gunlerdi çocuğum da ben de zorlandik ama ben elimden geleni yapmaya calistim. 😌😌 Ama artik tecrubeli anneyim. Simdi bebisimi ortmek isteyince esim anneme soralim dedi ben de anneme sormayacagim ört dedim😎😎
Desteğin için tesekkutler canım ne güzel anlattın için birazda olsa rahat bukadar çok.korkuyo olmam belki de çok yalnız olmamızdan malesef bulunduğmuz şehirde ne bir akraba ne bir arkadaş gösterecek anlatacak kimsem.yok malesef eşime dedimki biz ilk gün hastaneden eve gelince naptın 🙁senin gibi tecrübeli.annelerin desteğine okadar çok ihtiyacımız varki

Zaten rahatsız olursun çok bekletemezsin.ben oğlumda vermiştim arada.uzanirken dökülüyor.o yüzden uzanmadan fln bosaltman gerek.

Aynılarını oğlumda yaşadım.bide işine karışmak gibi olmasın ama bana da oğlum da kucağa alma alışır inmez, kucak ister dediler.agladikca kucaktan birakmadim hemn kaptim.dinlemedim ilk çocuk olunca.emiyordu kucakta uyutmak isterdim ,kucaktan yatağına bıraksam özler gibi oluyordum.bnm oğlan oldu bana canavar.gexe gündüz kucak isterdi bu sefer de.simdi kızımda emzir gazını çıkar emziği ver yatır besigine modundayim.
Uyurken bazen uyandığımda ıslanmış oluyor ozsmanda takarım diyordum uyurken pek uygun degilmi yani🙁

Amin inşallah canım 🤗 eşekten düşenin halinden eşekten düşen anlar 😅 burası olmasa ben çok zorlanırdım gerçekten. Benle aynı anda aynı şeyleri yaşayan insanlarla konuşmak iyi geliyor. Ben bebeği uyutmayı bilmiyorum ya memede uyuyacak ya biberonla. Memede de dediğin gibi koyduğun an uyanıyor. Uyanınca gazı çıkaralım diyoruz gazı çıkınca altına bakalım diyoruz. O arada yarım saat bi saat geçiyor. Uykusu açılıyor. Gözler fıldır fıldır oluyor 😥
2 gündür rüyamda konsere gidiyorum, arabayla geziyorum. Sürekli evde olmak, istediğimde çıkamamak da beni çok bunalttı. 18 gündür 3 kere hastaneye gittik. Bir kere 15 dk markete gittim. Ve bunlarda hep bi telaş var, bebek ağladı, bebek uyandı. Sabırlı bir insanım, çocuklarla çok iyi anlaşırım ama kendi çocuğun olması başka bir şeymiş. Yeğenlere arada bakmak gibi değilmiş😥
Bende bukadar zor olcani beklemiyordum canım çocuk çocuk diyr eşimin başının etini yemiştim çok güzel bir duygu ama tecrübesizliği zor gercektrn Ama Allah'ın izniyle halledicez hep birlikte birbirimizle burdan paylasarak

Kizlar çıldırmak üzereyim.oglum iice arsız gibi bsy oldu.ne söz dinliyor ne yemek yiyor,uyku düzeni mahvoldu.gece uyumuyor saat bilmem kaclara kadar duruyor sabahta geç kalkiyor tablete tlfna alisti delircem 😡Mart'ta 4yasina gircek.asiri kiskanmaya başladı kardeşini.beni dinlemez sevmez oldu.sinirden her tarafıma agrilar giriyor valla.. benim olmaz dediğime babası kiyamiyor yapıyor.bnm de sinirlerimi bozuyor.esimin tepesine tuvalet terligiyle pıt pıt değil pat pat vurasim geliyor..🤣🥴🤣🤣🤣
Aynı durumdayız. Sakin olgun çocuğumun huyu suyu değişti. Bazen sabredemiyorum

Desteğin için tesekkutler canım ne güzel anlattın için birazda olsa rahat bukadar çok.korkuyo olmam belki de çok yalnız olmamızdan malesef bulunduğmuz şehirde ne bir akraba ne bir arkadaş gösterecek anlatacak kimsem.yok malesef eşime dedimki biz ilk gün hastaneden eve gelince naptın 🙁senin gibi tecrübeli.annelerin desteğine okadar çok ihtiyacımız varki
Ayni sehirde olmak tabiki psikolojik olarak buyuk rahatlik ama inan ki ayni evde olmadikca da cok bi faydalari olmuyir. Yarim saat bir saat gelip pispislayip gidiyorlar geriye kalan yirmi uc saat yine senin sorumlulugunda. Dedigim gibi arayinca gelebilmeleri kafayi rahatlatsa da uygulamada ne ben ariyorum ne de onlar yükümü hafifletiyor o yuzden sen kimsemiz yok diye cok da huzunlenme. Annelik illa ki yasayarak ogreniliyor. Sen bak yukarida yazdigim gibi tracy hogg un kitabini oku mutlaka👍👍

Ayy benn benn mahvoldum resmen hic soz dinlemiyor gecen hafta yalnızdık bu kadar degildi bu hafta annem var annem gelince kayınvalide de geliyor hemen ikisini görünce daha da şımarıyor anneme yine sözüm geciyor kayınvalide ben kızınca hemen gel kuzum söyle böyle, annem gitmeyince kayınvalide de gitmiyor onuda anlamıyorum o yüzden ikisinede dedim biraz yalnız kalalım oğlan çok şımarıyor huyları değişiyor siz varken diye gidecekler yarın, resmen dediklerinin aynısı aramız bozuldu sanki çocuğumla telefon tablet sürekli 4 buçuk yaş bizimkide bide bugün gelmiş ben süt icicem memeden diyor beni ayağında salla 😵‍💫

Kızlar büyük mü konuştum bilmiyorum, normal doğum yapacağım dedim hatta suda doğum yapacaktım. Çok zor bir doğum oldu. Sadece anne sütü vereceğim dedim, sütüm resmen bitti. Süt damlası aldım ama henüz gelemedi. 2 saat önce bebek deli gibi ağlıyordu ve bir damla sütüm yoktu. Sağdım 2 memeden 20ml zor çıktı. Eşim gitti mama aldı geldi. Ben ağlama krizlerine girdim.
Yaa sana kocaman sarılıyorum🌺Hepimiz için süreç beklediğimizden istediğimizden farklı olabilirdi ve kimimiz için böyle oldu.Bunlar çok normal sütümüz de azalabilir artabilir.Uykusuz ve yorgunuz psikolojik olarak zor bir dönemden geçiyoruz.Gerektiğinde mama ile destekleyeceğiz bu bizi kötü anne yapmaz.Tamamen mama ile beslenen çok sağlıklı çocuklar da var.Ağlayabiliriz gülebiliriz bir saat bunalımda bir saat en keyifli anlarda olabiliriz.Hamilelik sürecini yeni bitirdik şimdi ailemizin yeni üyesine alışıyoruz.Sen yeter ki kendini hiçbir şey için suçlama bebeklerimizin bizim sağlığımız yerinde olsun her şey güzel olur.Yalnız değilsin ❤️

Zaten rahatsız olursun çok bekletemezsin.ben oğlumda vermiştim arada.uzanirken dökülüyor.o yüzden uzanmadan fln bosaltman gerek.

Aynılarını oğlumda yaşadım.bide işine karışmak gibi olmasın ama bana da oğlum da kucağa alma alışır inmez, kucak ister dediler.agladikca kucaktan birakmadim hemn kaptim.dinlemedim ilk çocuk olunca.emiyordu kucakta uyutmak isterdim ,kucaktan yatağına bıraksam özler gibi oluyordum.bnm oğlan oldu bana canavar.gexe gündüz kucak isterdi bu sefer de.simdi kızımda emzir gazını çıkar emziği ver yatır besigine modundayim.
Ben zaten çok kucağımda gezdirmiyorum. Babası alıyor daha çok ben emzirip yatağa koymayı deniyorum ama uyumuyor orda da 🤣 babayla da tüm bağı bu kucağa alma da denmez ki.
Bende bukadar zor olcani beklemiyordum canım çocuk çocuk diyr eşimin başının etini yemiştim çok güzel bir duygu ama tecrübesizliği zor gercektrn Ama Allah'ın izniyle halledicez hep birlikte birbirimizle burdan paylasarak
İnşallah, ben de bu kadar küçük bir şeyin bizi yönetebileceğine ihtimal vermemiştimm🤣
Yaa sana kocaman sarılıyorum🌺Hepimiz için süreç beklediğimizden istediğimizden farklı olabilirdi ve kimimiz için böyle oldu.Bunlar çok normal sütümüz de azalabilir artabilir.Uykusuz ve yorgunuz psikolojik olarak zor bir dönemden geçiyoruz.Gerektiğinde mama ile destekleyeceğiz bu bizi kötü anne yapmaz.Tamamen mama ile beslenen çok sağlıklı çocuklar da var.Ağlayabiliriz gülebiliriz bir saat bunalımda bir saat en keyifli anlarda olabiliriz.Hamilelik sürecini yeni bitirdik şimdi ailemizin yeni üyesine alışıyoruz.Sen yeter ki kendini hiçbir şey için suçlama bebeklerimizin bizim sağlığımız yerinde olsun her şey güzel olur.Yalnız değilsin ❤️
Çok sağol canım 🥰 mama ya da anne sütü alması değil de bana kendimi yetersiz hissettirdi. O kadar çaba gösteriyoruz, fedakarlık yapıyoruz hamilelikte, doğumda, büyütürken. El kadar bir şey bi ıyk diyor memeye, bi yarım saat ağlıyor psikolojimizi mahvediyor. İnşallah lohusalıktandır, annelik bu kadar zor değildir 🙏🏼

Uyurken bazen uyandığımda ıslanmış oluyor ozsmanda takarım diyordum uyurken pek uygun degilmi yani🙁
Akabilir uyurken cnm.
Aynı durumdayız. Sakin olgun çocuğumun huyu suyu değişti. Bazen sabredemiyorum
Bende sabredemiyorum.oda küçük daha biliyorum ama bazen elimde olmadan bağırıyorum.
Ayy benn benn mahvoldum resmen hic soz dinlemiyor gecen hafta yalnızdık bu kadar degildi bu hafta annem var annem gelince kayınvalide de geliyor hemen ikisini görünce daha da şımarıyor anneme yine sözüm geciyor kayınvalide ben kızınca hemen gel kuzum söyle böyle, annem gitmeyince kayınvalide de gitmiyor onuda anlamıyorum o yüzden ikisinede dedim biraz yalnız kalalım oğlan çok şımarıyor huyları değişiyor siz varken diye gidecekler yarın, resmen dediklerinin aynısı aramız bozuldu sanki çocuğumla telefon tablet sürekli 4 buçuk yaş bizimkide bide bugün gelmiş ben süt icicem memeden diyor beni ayağında salla 😵‍💫
Ya en sinir oldugum şey.sen yapma etme derken birinin arka çıkması.cocugun saygısı sevgisi terbiyesi de gidiyor bozuluyor.

C
Akabilir uyurken cnm.

Bende sabredemiyorum.oda küçük daha biliyorum ama bazen elimde olmadan bağırıyorum.

Ya en sinir oldugum şey.sen yapma etme derken birinin arka çıkması.cocugun saygısı sevgisi terbiyesi de gidiyor bozuluyor.
Canım bebişin dili beyaz olunca pamukçuk mu olmuş oluyor bunun bir zararı varmı bebeğe eğer öyleyse

Kızlar benim sağ göğsün bazen çok sertleşiyor ve yanıyor iğneler batıyor gibi sızlıyor c şeklinde sıkınca sanki içinde yuvarlak tsnecik varmış gibi mastıt mi bu acaba göğüs uclarim aşırı derecede yaraydi ondan mı oluyor napmam lazım 🙁çok sancı yapıyor bazen

Kızlar benim sağ göğsün bazen çok sertleşiyor ve yanıyor iğneler batıyor gibi sızlıyor c şeklinde sıkınca sanki içinde yuvarlak tsnecik varmış gibi mastıt mi bu acaba göğüs uclarim aşırı derecede yaraydi ondan mı oluyor napmam lazım 🙁çok sancı yapıyor bazen
Canım duşa girip sıcak su altında masaj yap. Bende de öyle oldu her yerimde kitleler vardı. Masaj ve sağmayla düzelttim. Geçti hepsi. Ama o kadar bunalmıştım ki mememi morartmışım bi kaç gün ağrıdı ondan. Sen yavaş yap :)

Sıcak suyun altında tarakla tara göğsünü.dugumler açılsın.sonra yavaşça sıcak suyla masaj yap.ama göğsünden oluyor önce ona çözüm bulmalisin

Canım duşa girip sıcak su altında masaj yap. Bende de öyle oldu her yerimde kitleler vardı. Masaj ve sağmayla düzelttim. Geçti hepsi. Ama o kadar bunalmıştım ki mememi morartmışım bi kaç gün ağrıdı ondan. Sen yavaş yap :)
Teşekkürler canım duşta yapıyorum masaj ama süt akıyor ya memeden üstüm ıslanıyor göğsüme sürülüyor emzirirken yapış yapış oluyor acaba oda yakiyornu diye düşünüyorum siliyorum kuruluyorum ama anlamadim

Back
X