- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #34.541
Benimki de öyle son gelenBenim kırmızı şekilde işte
Bittiği vakti baz alıyorum ben yarım saat emmesi sürüyo zaten emdiği süreyi dahil etmek pek mantıklı gelmedi ama öyle mi yapmak lazım acabaBeslenme saatini yemeye başladığı vakti mi yoksa bitirdiği vakti mi baz alıyorsun?
Canım benim ara ara hala yanma oluyor. 20. Günden beri epey azaldı nadiren oluyor artık. Dediğin gibi dikişin baş kısımlarında yoğunlaşıyorduKızlar dikiş ağrılarınız tamamen geçti mi?geçtiyse tam olarak nezaman geçti?benim solda bi bölge kaldı ayağa kalkınca bi 20 saniye falan sonra yanmaya başlıyor.sanırım dikişin baş ya da son kısmı.tamamen nezaman geçecek bu yanma?
Yaa demek oyle. Cok sevindim iyi olmaniza. Alice ile bu yaz sahillerdesiniz o zaman bol bolHerkese merhaba ;
17. Günden bildiriyorum. Çok şey oluyor yazamadım hepsini tek seferde yazmak da zor olabilir..
3. Gün eve geldik ve bizim için harika bir macera başladı. Eşimle beraber bakıyoruz her kafadan bir ses çıkmadığı içinde sakin sessiz kendi yağımızda kavruluyoruz. İkinci günden beri yıkıyoruz. Suya bayılıyor. Yaz tatilini iple çekiyoruz bu yüzden. Yıkarken bir yakınımızın desteğini alıyoruz bu konuda.. göbek bağı 9. Gün düştü..Doğum kilosuna 6. Gün ulaştı. Ben de hamile kaldığım kiloya 12. Gün ulaştım. Hatta eve doğuma gittiğim kilo ile döndüm.. Çünkü varis çorabımı biraz erken çıkardığım için bacaklarımda inanılmaz bir ödem vardı eve geldiğimde. Bir ara kendime fil ayak sendromu teşhisi koydumAma neyse ki ödem atıcılarla halledildi bu tuhaf ödem.
Sezaryen sonrası aynı gün ayağa kalktım. Bu beni çok şaşırttı. Daha önce benzer ameliyatlar geçirdiğim ve sonrasında bir kaç hafta morfin grubu ilaçlar kullandığım için hemen ayaklanmak çok tuhaftı. Arada parol grubu bir şeyler içtim ama o da nadiren. Gerçekten çok farklı bir ruh hali annelik.. dikişler alındıktan sonra arada betadine sürüyorum ama genel olarak kuru tutmak önemli diyorlar. Onu yapmaya çalışıyorum.
Kızım sakin bir bebek. Bir çok işini kendisi hallediyor. Ne bileyim beslenirken gaz çıkarıyor mesela. 3 hafta erken alınması da bunda etkiliydi belki de. Beklenen doğum tarihi Salı günü olduğu için biraz daha değişebilir belki yakında.
Anne sütü emmiyor maalesef. Silikon uçla denedik. Olmadı 2 gün neredeyse aç yaşadı hastanede. Sürekli şekeri ölçüldü 50 altına düşünce de mama başladık. Ağzını tam açmadığı ve memeyi damakları ile kıstırdığı için hastanede 3 gün fizik tedavi geldi masajla ağzını düzgün açmayı, emmeyi öğreneceği egzersizler yaptırdı. Çenesi bir güçlendi ki diyorum et ver yer bu bebe.. ama yaramaz öğrendiği bu becerileri memeyi ısırmak için kullanınca ben de sağıp biberon ile verdim. Ama sütüm maalesef artmadı. Günde max 150-200 cc çıkıyor. Hiç artmıyor. Artık mama ile besleniyor. Çıktığı kadar da sağdığım sütten içiyor.
Başka ne var.. ah bir de gündüz mükemmel uyuyor ama gece partiliyoruz. Yatağa koyarsan kendi duruyor, kucağına alırsan mışıl mışıl uyuyor. Öylece vakit geçiyor bizim için..
Ben de saat noktasında o konuyu hiç anlamadımBenimki de öyle son gelen
Bittiği vakti baz alıyorum ben yarım saat emmesi sürüyo zaten emdiği süreyi dahil etmek pek mantıklı gelmedi ama öyle mi yapmak lazım acaba
Ben beslenmeyi bitirdiği saati yazıyorum hep. En son yediği lokmaBen de saat noktasında o konuyu hiç anlamadım
Yaa demek oyle. Cok sevindim iyi olmaniza. Alice ile bu yaz sahillerdesiniz o zaman bol bolsezeryan sonrasi cabuk ayaklanman cok guzel olmus, darisi basima.
Sali sezeryan randevum var, insallah biz de 3 gun sonra en azindan yilbasinda evde oluruz kizimizla.
arada yaz haber ver Alice hanimin yaramazliklarindan bize
İçi uyuyor derler bizde yani uyuyor ama gözleri kapatmayı unutuyorKızlar bebekleriniz bazen dalıyor mu bi noktaya uzub süre bakıp kalıyo ve hareket etmiyor şok olmuş gibi
Ben saat konusuna çok takılmıyorum. Kendimce 3 saatte bir olacak şekilde takip ediyorum ama kızım istediği kadar derin uyusun karnı acıkınca direk uyanıyor. O yüzden biraz daha rahat davranıyorum sanırım. 3 saat geçse bile ona fırsat veriyorum. bazen az bazen çok yiyor. Bazen aralıklar daha kısa oluyor. En son kontrolde ebe çok küçük istediği zaman istediği kadar verin dediği için üstümde baskı hissetmiyorum. zaten doydu ise ağzını bir kapatıyor açabilene aşk olsunBen de saat noktasında o konuyu hiç anlamadım
Maaşallah miniğimizze yaBen saat konusuna çok takılmıyorum. Kendimce 3 saatte bir olacak şekilde takip ediyorum ama kızım istediği kadar derin uyusun karnı acıkınca direk uyanıyor. O yüzden biraz daha rahat davranıyorum sanırım. 3 saat geçse bile ona fırsat veriyorum. bazen az bazen çok yiyor. Bazen aralıklar daha kısa oluyor. En son kontrolde ebe çok küçük istediği zaman istediği kadar verin dediği için üstümde baskı hissetmiyorum. zaten doydu ise ağzını bir kapatıyor açabilene aşk olsunaçsa ve geç kalmışsan, bakıyorsun iki eli ağzında deli gibi emiyor, senin elini yakalarsa onu da emiyor. Çok komik ve tatlı.. 17 günlük hayatında asla aç kalmayacağına ben ikna oldum
MaasallahBen saat konusuna çok takılmıyorum. Kendimce 3 saatte bir olacak şekilde takip ediyorum ama kızım istediği kadar derin uyusun karnı acıkınca direk uyanıyor. O yüzden biraz daha rahat davranıyorum sanırım. 3 saat geçse bile ona fırsat veriyorum. bazen az bazen çok yiyor. Bazen aralıklar daha kısa oluyor. En son kontrolde ebe çok küçük istediği zaman istediği kadar verin dediği için üstümde baskı hissetmiyorum. zaten doydu ise ağzını bir kapatıyor açabilene aşk olsunaçsa ve geç kalmışsan, bakıyorsun iki eli ağzında deli gibi emiyor, senin elini yakalarsa onu da emiyor. Çok komik ve tatlı.. 17 günlük hayatında asla aç kalmayacağına ben ikna oldum
Her doktor baska baska demek. Bidaha 40 kontrolune gidicem bn artkBenimki ultrasonla baktı ve dikisime de baktı.ama alttan bakmadı
Hastanede Nestle opti-pro başladılar ve onu önerdiler. Ama tanıdığımız bir eczacı Nestle evolia anne sütüne daha yakın diye onu önermişti. Eve gelince ona başlamıştık. Ama günde bir kere kaka yapıyor. Mama ile mi ilgili çok bilmiyorum aslında.. ebe de doktor da çok takılmadı bu duruma ama ben mama bitince bir de opti- pro deneyeceğim. Çünkü artık anne sütünü reddetmesi diye bir şey yok. zaten çocukta genel olarak reddetme diye bir şey yok. Değişik biberon uçları, değişik emzikler anne sütü mama hepsine uyum sağlıyor.. yeter ki memeden sen emeceksin deme, efor harcamayı, çabalamayı sevmiyor tembellik peşindeMaasallahBu istahi ayni ben mama ne veriyorsun diye sorarim
Benden ilk iki gün dışında hiç kırmızı akıntı gelmedi. 10. Günüm simdi fe kahve üç dört leke ile bi gün komple bitiyo hepimizin ne kadar farklı ya acaba böylr olması sorun mu ki benimPeki gelen kan kırmızı renkte mi yoksa kahve mi? Benim kanama hiç kahveye dönüşmedi hep kırmızı ama miktarı azalıp arttı
Bende hala silikonla emziriorum bazen keyfi yerindeyse normal emiyor ama tam kavrayamadan. Ama genel olarak silikonluKızlar benim 2 sorunum var 1. Silikon uçlardan kurtulamamak deniyorum ama göğsümü alamıyor çocuk. Göğüs ucu çıkarıcılar da var vs hepsiyle deniyorum olmuyor.
Daha büyük sorun emzirmeden sonra kusuyor normal mi? Baya da fazla kusabiliyor sizinkiler de oluypr mu? Nr yapabilirim kusunca çok panik oluyprum ya
Bence bi kontrole git canım , çünkü ne zamandır rahatsızsın bu durumdan. Kırmızı olması da sıkıntıBenim kırmızı şekilde işte
11 gunluk gobek bagi coktan dustu ama gobegndeki parca kaniyor boyle leke seklinde
Sleepy ecologic kullanıyorum çok memnunum.Kızlar bez olarak ne kullanıyorsunuz?
Ben sleepy almıştım ama memnun kalmadım yaa hep taşma yapıyor zıbınına geçiyor özellikle çişi
Hem normalini hem bio naturalini kullandım ama sevemedim
Sizler ne kullanıyorsunuz?
Benim oğlumunda göbek bağı düştükten sonra ara ara böyle kanama oldu. Dün hastaneye götürdük acilde tekrar k vitamini yaptılar. Çocuk doktoru bazen böyle oluyor k vitamini takviyesiyle sorun çözülür dedi. Dünden beri hiç kan gelmediYa saglik ocagindaki ebeye kzmin gobeginin fotosnu atmistim oda tekrar ederse acile gotur K vitamini yapsnlar dedi.Esimde hastalik var acildeki doktrlar hic bisey bilmio dierek gotrmedi.Haksiz degil bu konuda gercekten hic biaey bilmior cogu ama doktrada guvenemeyeceksek ne yapacagiz ki.Simdi baktim yine kanlanmis.kabukliydu kabugu kalkmis yarisi oralardan yeni kan gelmis.Stres stres hic bitmio ya aklima kotu kotu seyler gelior.
Size gobek bagi dustukten sonra orayi temzleyin silin tendrtiyot surun falan dediler mi??
İlk 10 gün sirt üstü yatmak zorunda kaldım gerçekten çok rahatsız edici. Ama artık sağa sola dönebiliyor yan yatıyorumKızlar uyurken sağa sola dönmeye başladınız mı.ben cesaret edemedim henüz sırt üstü yatmaya devam.sağa sola dönebilsek bebeği yatağa koyar tepesinden meme veririz daha rahat olur diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?