• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Herkese selam umarım herkes iyidir.
Biz kilo alma sarılık savaşını kazandık sanırm.
Doğum kilomuzu geçtik 🧿 uyku biraz daha düzende. 3 saatte bir emzirmeye geçince en azından 1.5 saat uyuyorum.

3 gündür ben rahatsızdım. Ateşim 39 derece oldu. Sebebi de bulamadılar. Evde annem kayınvalidem hepsi benden çok lohusa. Şimdi de vücudumda döküntüler çıktı. Antibiyotik kullanıyorum. Çocuğu düzene sokacağım derken kendim perişan oldum. Umarım ikimiz de düzene gireriz
Gecmiş olsun🌺

Tamam Alice Harikalar Dunyasina geldi ama, bi ses ver nasil gidiyor hayat 😊 dennisgo dennisgo
Gerçekten şu an Alice harika diyarını yaşatıyor canım bize. Her şey yolunda.. alışıyoruz.. alışmak ne bu hayatın bağımlısı oluyoruz 🤣
Sen nasılsın ? Doğum oldu mu takip edemedim. Ama ay sonu geldi diye harika kızınla kavuşmuş olabilirsiniz 😍

2.900 dogdu canim 5. Gun kontrolunde 2.600 olmustu :KK43: Saat basi emzirmeye sutum de yetmiyor . Ama iki saati bulmadan emziriyorum. Sarilik 18 cikti 13 e dustu yarim gun isik aldi. Yarin tekrar bakicaz epey tedirginim burda hastahane sorunu var cunku orda birakmak istemiyorum isik icin bile
İnsallah gecmistir sariligi canim vucdnda sarilik varmi yuznde falan

2.900 dogdu canim 5. Gun kontrolunde 2.600 olmustu :KK43: Saat basi emzirmeye sutum de yetmiyor . Ama iki saati bulmadan emziriyorum. Sarilik 18 cikti 13 e dustu yarim gun isik aldi. Yarin tekrar bakicaz epey tedirginim burda hastahane sorunu var cunku orda birakmak istemiyorum isik icin bile
10.gunde dogum kilosuna ulasirsa guzel kilo aliodur dedi benim doktor

Herkese merhaba ;
17. Günden bildiriyorum. Çok şey oluyor yazamadım hepsini tek seferde yazmak da zor olabilir..
3. Gün eve geldik ve bizim için harika bir macera başladı. Eşimle beraber bakıyoruz her kafadan bir ses çıkmadığı içinde sakin sessiz kendi yağımızda kavruluyoruz. İkinci günden beri yıkıyoruz. Suya bayılıyor. Yaz tatilini iple çekiyoruz bu yüzden. Yıkarken bir yakınımızın desteğini alıyoruz bu konuda.. göbek bağı 9. Gün düştü..Doğum kilosuna 6. Gün ulaştı. Ben de hamile kaldığım kiloya 12. Gün ulaştım. Hatta eve doğuma gittiğim kilo ile döndüm.. Çünkü varis çorabımı biraz erken çıkardığım için bacaklarımda inanılmaz bir ödem vardı eve geldiğimde. Bir ara kendime fil ayak sendromu teşhisi koydum 😂 Ama neyse ki ödem atıcılarla halledildi bu tuhaf ödem.
Sezaryen sonrası aynı gün ayağa kalktım. Bu beni çok şaşırttı. Daha önce benzer ameliyatlar geçirdiğim ve sonrasında bir kaç hafta morfin grubu ilaçlar kullandığım için hemen ayaklanmak çok tuhaftı. Arada parol grubu bir şeyler içtim ama o da nadiren. Gerçekten çok farklı bir ruh hali annelik.. dikişler alındıktan sonra arada betadine sürüyorum ama genel olarak kuru tutmak önemli diyorlar. Onu yapmaya çalışıyorum.
Kızım sakin bir bebek. Bir çok işini kendisi hallediyor. Ne bileyim beslenirken gaz çıkarıyor mesela. 3 hafta erken alınması da bunda etkiliydi belki de. Beklenen doğum tarihi Salı günü olduğu için biraz daha değişebilir belki yakında.
Anne sütü emmiyor maalesef. Silikon uçla denedik. Olmadı 2 gün neredeyse aç yaşadı hastanede. Sürekli şekeri ölçüldü 50 altına düşünce de mama başladık. Ağzını tam açmadığı ve memeyi damakları ile kıstırdığı için hastanede 3 gün fizik tedavi geldi masajla ağzını düzgün açmayı, emmeyi öğreneceği egzersizler yaptırdı. Çenesi bir güçlendi ki diyorum et ver yer bu bebe.. ama yaramaz öğrendiği bu becerileri memeyi ısırmak için kullanınca ben de sağıp biberon ile verdim. Ama sütüm maalesef artmadı. Günde max 150-200 cc çıkıyor. Hiç artmıyor. Artık mama ile besleniyor. Çıktığı kadar da sağdığım sütten içiyor.
Başka ne var.. ah bir de gündüz mükemmel uyuyor ama gece partiliyoruz. Yatağa koyarsan kendi duruyor, kucağına alırsan mışıl mışıl uyuyor. Öylece vakit geçiyor bizim için..

Ben de 3 saatte 1 emziriyorum, hatta doktor 15 gün kontrolünde 2 saatte 1 emzirin maksimum 3 saat olsun dedi ama o düzen bizde tutmadı. 2 saat deneyince ikimiz de çok yorulduk. Zaten bebe 3800 doğdu, izin versem beni yiyecek acıkınca ortalığı ayağa kaldırıyor. Böyle devam edeceğim açıkçası, gündüz bazı beslemelerde 2 saate düşürüyorum arayı ama gece hep 3 saatteyiz.
Beslenme saatini yemeye başladığı vakti mi yoksa bitirdiği vakti mi baz alıyorsun?

Tam kanamam azaldı birkaç gündür azıcık geliyordu, ama bugün yarım ped kadar gelmiş yine. Silince birkaç küçük pıhtı da geldi. 24. Günde normal mi bu? Sizde durumlar ne alemde kızlar
Kız benim bitmisti yeni ama bugün biraz geldi yine anlamadım lohusa kanaması bitti de adet mi oldum acaba ama olmaz ki o da hemen kafam karıştı 😂
Geçmiş olsun canım, takviye kullanıyor musun? Yorgun düştü vucut tabi 😔 3 saatte 1 mi besliyorsun? Genelde hep 2 saatte diyorlar ya, çok yorucu oluyor
Ben de 3 saatte 1 emziriyorum, hatta doktor 15 gün kontrolünde 2 saatte 1 emzirin maksimum 3 saat olsun dedi ama o düzen bizde tutmadı. 2 saat deneyince ikimiz de çok yorulduk. Zaten bebe 3800 doğdu, izin versem beni yiyecek acıkınca ortalığı ayağa kaldırıyor. Böyle devam edeceğim açıkçası, gündüz bazı beslemelerde 2 saate düşürüyorum arayı ama gece hep 3 saatteyiz.
Bana doktor 1 ayı bitirdikten sonra güzel kilo aldığı için uyursa 4 saate kadar uyandırma dedi. Genel olarak 2.5-3.5 saat arası emziriyorum ama uyuyosa 4 saat.
Kızlar sezaryan kontrolüne gidicem yarın alttan mı bakıyo yoksa sadece dikişlere mi bakıyo? Gidenler yazabilir mi
Dikişlere baktı ve normal ultrasona soktu canım

Kız benim bitmisti yeni ama bugün biraz geldi yine anlamadım lohusa kanaması bitti de adet mi oldum acaba ama olmaz ki o da hemen kafam karıştı 😂

Bana doktor 1 ayı bitirdikten sonra güzel kilo aldığı için uyursa 4 saate kadar uyandırma dedi. Genel olarak 2.5-3.5 saat arası emziriyorum ama uyuyosa 4 saat.

Dikişlere baktı ve normal ultrasona soktu canım
Peki gelen kan kırmızı renkte mi yoksa kahve mi? Benim kanama hiç kahveye dönüşmedi hep kırmızı ama miktarı azalıp arttı

Tam kanamam azaldı birkaç gündür azıcık geliyordu, ama bugün yarım ped kadar gelmiş yine. Silince birkaç küçük pıhtı da geldi. 24. Günde normal mi bu? Sizde durumlar ne alemde kızlar
Benim kanamam bitti sayılır günlük pedle geçiyor

Back