- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #33.561
Son günlerde biz öyleyiz gazdan ağlıyorKızlar kızımın bugün çok karın ağrısı var.ayaklarını karnına çekip basıyor yaygarayı.anne sütü yapar mı veya mamadan olabilir mi?sizde böyle bir durum var mı?
Ya hepsi mi böyle bu bebislerin benimkinin de burnu hırıltılı.Deniznsuyu aldım ve burun aspiratör ama korkuyorum yapmayaKızlar bende de durum aynı memeye tutturmak savaş bırakınca yatması savaş
Bizimkini de burnu hırıltılı tıkalı gibi ama sadece burnu Damla ile temizleyin diyorlar Ben birkaç damla damlatıyorum
İki kulaktan da mı kaldı? Hareket ha etkiliyor canım endişe etmeKızlar selam iki kere işitme testinden kaldık Cuma günü 3. Var ya geçemezse diye kafama taktım
Bizimki de öyle canım, gaz sancıları başladı. Kıpkırmızı oluyor yavrumKızlar kızımın bugün çok karın ağrısı var.ayaklarını karnına çekip basıyor yaygarayı.anne sütü yapar mı veya mamadan olabilir mi?sizde böyle bir durum var mı?
İdrarımı yaparken bende de hala yanma ve kasık ağrısı var. Ve evet bende hala çok zor yürüyorum bebeğimle zor ilgileniyorum. Yattığım yerden yardımsız kalkamıyorum. Niye böyle oldu anlamıyorum bu kadar uzun sürmesi canımı çok sıkıyorKızlar ben idrarı tutamıyorum yaTam lavaboya gidyoz yolda gidiyor bütün idrar.Doktor sonta dan dolayı sıkıntı olmuş olabilir diyor.Canimi çok sıktı Yürüyüş yaparken de çok ağrılarım oluyor bebeğimi başkalarının yardımıyla zarzor emzirebiliyorm
yeni doğan takipnesi diyolarmış ciğerde hırıltı var diye yatırdılar enfeksiyondan falan bahsediyolar antibiyotik tedavisi ve oksijen veriyolar doğumdan direk yoğun bakıma aldılar 3 gündür 2 saat ancak gördümNeden yoğun bakımda yatıyor bebek .benim kızımda 1haftadır yatıyor zatürreden
Bende ayni durumdayim esim ve anneme sarilip kalkiyorum yataktan bebege kosturamiyorim oturunca kuyruk sokumu batiyoİdrarımı yaparken bende de hala yanma ve kasık ağrısı var. Ve evet bende hala çok zor yürüyorum bebeğimle zor ilgileniyorum. Yattığım yerden yardımsız kalkamıyorum. Niye böyle oldu anlamıyorum bu kadar uzun sürmesi canımı çok sıkıyor
2saat bile cok iyi ben 1haftadır 10dakıka gördüm cocugumu hemsireler yıkamıs daha kulagına ezan bile okunmadı.bizde antibiyotik tedavısı oksijen destegi alıyoruz saglıkla kavusalım insallahyeni doğan takipnesi diyolarmış ciğerde hırıltı var diye yatırdılar enfeksiyondan falan bahsediyolar antibiyotik tedavisi ve oksijen veriyolar doğumdan direk yoğun bakıma aldılar 3 gündür 2 saat ancak gördüm
Bende öyle yardimsiz kalkamıyorum. İnşallah bir an önce normal hayatımıza döneriz gerçekten çok yoruldumBende ayni durumdayim esim ve anneme sarilip kalkiyorum yataktan bebege kosturamiyorim oturunca kuyruk sokumu batiyor
Sakin oyle bisey dusunme canim senin bu dunyan ve ahiretinden onemli olamaz o kadinin yaptiklari.Cennetini yakma bak ne guzel sabredebiliomussun hasta olarak dusun hic kafana takma.Esinin tavri nasil bu konudaSen yine şükür et canım yaa daha ne kaynanalar var. Ben kafayı yicem şu bir buçuk yıldır. Aha zaten iyice kuduruyodu kafayı yemişti benle uğraşmaktan. Kafayı benle bozmuştu iyice. Rabbim böyle kaynanayı düşmanımın başına vermesin bir buçuk yıldır neler çektiğimi bir ben biliyorum bir Allaah… aha bebemde doğduğundan beri ilk haftalarda günlerdir o bizde kaldı tabi arada bir kıyametleri kopardı evimde yine . Şu son iki haftadır da biz burda kalıyoruz vee 40 mın çıkmaına üç gün kaldı inşaAllah kırk çıkınca evimize gidicez ya Rabbimm deliricem artık yemin ederim Allah bana aynı Rahmetli annem gibi peygamber sabrı vermiş. Annemde çok sabırlıydı ben de aynen öyleyim. Size en baasit örnek vereyimmm en kötü huylarından birisi her şeye karışması herr şeeye. Aklınıza gelecek en ufak şey bile her şeye karışması. Çocuk da doğdu varya size yemin ediyorum dışardan gören çocuk onun zanneder. Sürekli kucağımdan alıyo her şeye müdahale ediyo hastanelerde o elinden tutuyo o taşıyo sürekli o sahipleniyo her şeyine müdahale ediyo her şeye o karar veriyoo yaaa bir buk yıldır evime ve herşeyime karıştığı yetmedi şimdide sıra çocukta. Artık kafayı yicem ben. Daha birde iyi bir şey olduğunda babaannesi yaptı etti besledi büyüttü oluyo kötü bişey olduğunda annesi yüzünden olmuş oluyo. Yavv daha neler neler dahaa neler neler. Ben kafayı yicem artık benimde imtihanım böyleymiş Rabbim sabır ve güç versinnn bana Allah da kaynanamı ıslah etsin bize karışmasın artık. Kaç yıldır anne hasreti çek çek çek . Evlenince de anne diyeceğin insan sana neler çektirsin.. vicdan merhamet versin Rabbimmm.. hiç kimse varya benim aannnemin tırtnağı olamaz tırnağı.. o çok melek gibi bir kadındı benim gibi çok sessizdi hep içine atardı hep susardı zaten şyle öyle o kanser hastalığına yakalandı. Neler çektii ama hep içine attı. Rabbim cennetiyle mükafatlandırsın cennet meleğimi. O yüzden ne olursunuz beterin beteri var her zamn halinize şikayet edeceğiniz xaman daha kötüaünğ düşünün . Buna ben de dahil. Daha kötüsünü düşünürseniz o zaman halinize belki biraz şükredersiniz. Yazmak anlatmak konuşmak söylemek istediğim daha o kadar çok şey varki amaa hangi birini yazıcam anlatsamda neye yarar sadece belki biraz içimi dökebilmemi sağlar. Yoksa zatende ben hep annem gibi sessiz kalıp susup susup susup içime atarım hep kafamda konuşurum zaten o yüzden uyuyamam böyle işte saatlerce . Hep kafamda konuşuyorum. Yav daha neler neler ben bu kadın yüzünden dayanamayıp nasıl bir dereceye geldim ki kaç kere intihar etmeye bile kalkıştım. RABBİM İMTİHANLARIMIZI KOLAY GEÇİRMEYİ NASİP ETSİN DERT VERİP DERMAN ARATMASINN MADİİ VE MANEVİ KALICI ŞİFALAR VERSİN BİZEEE AMİİİN
Bizim 15.gün kontrolü de dahil doğum ücreti harici para almadılar.Canım ben 2 aralıkta doğum yaptım 4 aralıkta taburcu oldum. Bebeğime ekstra tahlil yapıldı eko falan çekildi hastahanedeyken onlardan da ücret talep edilmedi sadece doğum ücretini ödedik.
6 aralıkta ilk muayaneye gittik ücret alınmadı yine. Dün tekrar 15. gün muayenesine gittik ve para istediler. Ben de 170'i aradım ordan da bana taburcu olduysanız ücret alınır dedi. Eşim de o esnada şikayet sitesine yazmış durumu. Bugün aradılar hastahaneden ücret iadesi yapacağız diye. Şimdi muallakta kaldım hastahane marka imajı için mi geri ödeme yapıyo yoksa biz haklı mıyız sgk karşılıyor muydu yani
Bende 38+2 ym ne sancim var ne agrim doktor 1 ocak i bekleyelim diyor 40 i geçmiş olacak ilk gebeligim ancak büyük ihtimal normal doguramam sezeryan olur gibi düşünüyorumSelam kızlar, bugün 38. Haftadayız. Dün gece çok tuhaf bir şey oldu. Yatakta dönerken pelvis kemiklerim çatı bölgesinde bir şeyler yerinden oynadı çıtır çıtır etti. Acaba vücut kendini normal doğuma hazırlıyor da artık iyice gevşemeye mi başladı diye bir korktum. Benim ilki sezeryan olduğundan bu da öyle olacak ama doktorum 40 haftaya yakın açıyorum ben sezeryanı da dedi. Hiç böyle bir şey yaşayan oldu mu?
Alttan bakıp pH kağıdı ile gelenin su olup olmadığını anlıyorlar.Bakıp kesinleştirdiler mi?Kaçıncı haftandasın?Kızlar selam. Bugün saat öğlen 1 de suyum geldi. Yani ben su olduğunu düşünüyorum. Hastaneye gittik açılmam 1 cm kadar. Bebeğin suyu iyi. Doktor eve gönderdi. Şüpheye düştüm gelen su muydu idrar miydi diye. Epey çok geldi 2 bardak kadar vardır. Tuvaletim gelse hissederdim diyorum. Bunu tutamadım önce sızıntı gibi oldu sonra aktı.
Sizde neydi bu
Turnusol kağıdı kondu onunla eve geldim ama renk değişimi olmadı, tekrar gelmedi su. Akıntım var. 38+5. HaftadayımAlttan bakıp pH kağıdı ile gelenin su olup olmadığını anlıyorlar.Bakıp kesinleştirdiler mi?Kaçıncı haftandasın?
Su olsa göndermezlerdi, zaten hafta da güzel,su değildir muhtemelen,idrar veya akıntı olabilir,son haftalarda çok baskı yapıyor mesaneye bebek ondan kaynaklanmış olabilirTurnusol kağıdı kondu onunla eve geldim ama renk değişimi olmadı, tekrar gelmedi su. Akıntım var. 38+5. Haftadayım
Akıntı olmadığına eminim ancak idrar olabilir o kadar çoktu. Ama o kadar uzun zamandır bu kadar idrar yapmamıştım zaten bir ayağım tuvalette. Azıcık gelse hemen zorluyor tuvalete gidiyorum bunda hiçbir sıkışma hissetmeden geldi. Bakalım bekleyip göreceğim artıkSu olsa göndermezlerdi, zaten hafta da güzel,su değildir muhtemelen,idrar veya akıntı olabilir,son haftalarda çok baskı yapıyor mesaneye bebek ondan kaynaklanmış olabilir
Ben silikon ucu bıraktırdım canım 3 günde mesele çözüldü. Başta tutuyordu memeyi ağlaya ağlaya sonra biberon verince memeyi bıraktı. Hatalı bir emzirme danışmanı beni direkt silikon uca yönlendirdi. Hata dememin sebebi benim kullanmama gerek yoktu ondan eğer biraz uğraşsaydı bebeğim tutardı memeyi başka hemşireler becerebildi bunu mesela. Her neyse ben çok kafaya taktım bunu biraz araştırdım youtubedan falan videolar izledim. Memeyi doğru bir şekilde tutturmak önemli. Hastahanede hemşireler kafasını destekleyip meme ucunu tutup sokuyorlardı ağızlarına ama biz kucağımızda bebek karnımızda dikişle çok beceremiyoruz onlar gibi. Ama ben deneye yanıla çözdüm meseleyi şöyle kiKızlar bir de silikon uçsuz bebeğim meme almıyır e yapmam lszım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?