- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #33.581
Bizim de işkencemiz , hem çok hava yutuyor hem de içine süt birikince boğuluyor . Memeyi asla tutmuyo yanlışlıkla tutunca bile fark edip hemen dışarı çıkarıyor . Emzirmek resmen kabusum olduBen silikon ucu bıraktırdım canım 3 günde mesele çözüldü. Başta tutuyordu memeyi ağlaya ağlaya sonra biberon verince memeyi bıraktı. Hatalı bir emzirme danışmanı beni direkt silikon uca yönlendirdi. Hata dememin sebebi benim kullanmama gerek yoktu ondan eğer biraz uğraşsaydı bebeğim tutardı memeyi başka hemşireler becerebildi bunu mesela. Her neyse ben çok kafaya taktım bunu biraz araştırdım youtubedan falan videolar izledim. Memeyi doğru bir şekilde tutturmak önemli. Hastahanede hemşireler kafasını destekleyip meme ucunu tutup sokuyorlardı ağızlarına ama biz kucağımızda bebek karnımızda dikişle çok beceremiyoruz onlar gibi. Ama ben deneye yanıla çözdüm meseleyi şöyle ki
Oturur pozisyonda bebeğini kucağına yatır ellerin serbest kalsın. Sağ memeyi vereceksin diyelim, sağ elinle memeyi C Harfi şeklinde kavra yani dört parmağın göğüs ucunun altında olsun baş parmağın da üst kısımda. Sol elinle de bebeğin ensesinden hafifçe tutup ağzını göğüs ucuna yaklaştır. Bebek tutana kadar hafifçe baskı uygula elinden kaçmasın başı. Ben böyle böyle biraz zorlayarak tutturdum memeyi. Şu an sağ tarafı daha rahat tutuyor sol tarafa hala adapte olamadık bakalım artık.
Canım süper bilgi vermişsin allah razı olsun çok dua ettim sana ben de deneyeceğim. Resmen orada çaresizlikten ne dedilerse yaptım şimdi resmen suratını buruşturuyor tutmuyor meme ucumu. Zaten bence silikon meme uçları da yaranın en büyük sebeplerinden çünkü sadece yine tüm güç meme ucuna yükleniyo. Uç olmasa çocuk belki tüm kahve rengi yeri ağzına alacakBen silikon ucu bıraktırdım canım 3 günde mesele çözüldü. Başta tutuyordu memeyi ağlaya ağlaya sonra biberon verince memeyi bıraktı. Hatalı bir emzirme danışmanı beni direkt silikon uca yönlendirdi. Hata dememin sebebi benim kullanmama gerek yoktu ondan eğer biraz uğraşsaydı bebeğim tutardı memeyi başka hemşireler becerebildi bunu mesela. Her neyse ben çok kafaya taktım bunu biraz araştırdım youtubedan falan videolar izledim. Memeyi doğru bir şekilde tutturmak önemli. Hastahanede hemşireler kafasını destekleyip meme ucunu tutup sokuyorlardı ağızlarına ama biz kucağımızda bebek karnımızda dikişle çok beceremiyoruz onlar gibi. Ama ben deneye yanıla çözdüm meseleyi şöyle ki
Oturur pozisyonda bebeğini kucağına yatır ellerin serbest kalsın. Sağ memeyi vereceksin diyelim, sağ elinle memeyi C Harfi şeklinde kavra yani dört parmağın göğüs ucunun altında olsun baş parmağın da üst kısımda. Sol elinle de bebeğin ensesinden hafifçe tutup ağzını göğüs ucuna yaklaştır. Bebek tutana kadar hafifçe baskı uygula elinden kaçmasın başı. Ben böyle böyle biraz zorlayarak tutturdum memeyi. Şu an sağ tarafı daha rahat tutuyor sol tarafa hala adapte olamadık bakalım artık.
Ah canım zaten travman var bir de üstüne böyle olması çok kötü olmuştur senin için. Neyseki bebişin iyi, yanında şimdiKızlar yazamadım uzun zamandır. Doğum hikayemi yazayım ilki sezaryen oldığu için bu da sezaryen oldu. 38+4 de ayarlamıştık. Zaten gitmesem o gün doğururmuşım 10dk da 7 sancım oldu. Ben sadece toplanma hissettim.
Ameliyatım spinal ve epidural olarak geçti. Ben zorlanmadım. Saat 9.18 de doğurdum. 4 gibi yürüdüm. Ertesi gün kendim kalkıp yürüyordm. Beni zorlamadı. Epidurali akşam çıkarttırdm. Elimde taşımak zor geldi. Tek sorun ameliystta tansiyon düşüklüğü yaşadım ve kustum. O yüzden takip edildi.
Doğum benim için kolay ama bebiş için zor oldu. Bebiş doğdığunda su yutmuş oksijenlenmesi bozulmuş. Biraz müdahale edildi neyse ki oksijen almadan geldi. Ama benim için çok zordu. Benim tansiyon düşünce takip etmek istediler ama ben konuşulanlara yanıt veremedim bebeği sormaktan.
Şükür atlattık evimizdeyiz. Şimdi emzirme ve sarılık ile uğraşıyoruz.
Ya uyandırmak çok büyük sorun. Ben ayağını çimdikleyip bebeği tek zıbınla kalacak şekilde soyuyorum evi 26 derece ayarladım. Böyle uyanıyor. Aileler ile zor geçti üşütcen diye diye ama hastanede bebek bakım hemşireleri hep öyle yaptı. Onlar da ses çıkartamadı.Kızlar bu uyurken emme olayı kaçıncı günden sonra geçiyor allah aşkına damızlık inek gibiyim cocuk emsin diye bekle uğraş uyuyo habire yaaaaa
Sutasin inekleri yükleniyor.Kızlar bebeler kaç ml içiyor ya, yarım saat emzirdim lök lök emdi, sonra uyumadı 40 ml şırınga verdik. Yine aranmaya devam etti tekrar meme verdim yarım saat yine emdi. Milka ineği gibiyim, yatınca uyumuyor illa memede uyuyacak
O yarim saat emdiginin hepsi dolu degildir bence canim bos cektigide olmustur mesela 3.cekio 1 dolu oluo onun gbi.Aranmasi acliktan degilde emme refleksindende olabilir.Benimkinin yanagina bisey degse kundagi falan hemen yakalmaya calisior emecek yaniKızlar bebeler kaç ml içiyor ya, yarım saat emzirdim lök lök emdi, sonra uyumadı 40 ml şırınga verdik. Yine aranmaya devam etti tekrar meme verdim yarım saat yine emdi. Milka ineği gibiyim, yatınca uyumuyor illa memede uyuyacak
Aynen ya bende oyle.Sutasin inekleri yükleniyor.Bende bugn kendime baktim memeler acik ust bas pijamalar darma duman sac bas desen ayri tellerde yorgunluktan iki büklüm oturuyorum sezeryan agrisi zaten cabasi ama bebislerin dünyadan haberi yok bi ciyakliyo.herkes hazir ola gecio
Ama arandığında vermezsek viyaklıyo, Ula nereye kadar böyle gidecekO yarim saat emdiginin hepsi dolu degildir bence canim bos cektigide olmustur mesela 3.cekio 1 dolu oluo onun gbi.Aranmasi acliktan degilde emme refleksindende olabilir.Benimkinin yanagina bisey degse kundagi falan hemen yakalmaya calisior emecek yani
Bırah yaaa üçkağıtçı kucağa memeye alınca kalmıyor sancı falanAynen ya bende oyle.Ay yok kiz onlarda gaz sancisi cekio uzuluoeum valla bianda bi basio bagirtiyi kim bilir nasil canlari yaniodur yavrularim benim
inşallah bir an önce sağlıklarına kavuşur yavrularımız bizde onlara kavuşuruz2saat bile cok iyi ben 1haftadır 10dakıka gördüm cocugumu hemsireler yıkamıs daha kulagına ezan bile okunmadı.bizde antibiyotik tedavısı oksijen destegi alıyoruz saglıkla kavusalım insallah
Bizim de işkencemiz , hem çok hava yutuyor hem de içine süt birikince boğuluyor . Memeyi asla tutmuyo yanlışlıkla tutunca bile fark edip hemen dışarı çıkarıyor . Emzirmek resmen kabusum oldu
Benim de öyle burda başka bir arkadaşlar konuştum ondan da tavsiye aldım. İzlediğim videoyu size de paylaşayım hatta.Canım süper bilgi vermişsin allah razı olsun çok dua ettim sana ben de deneyeceğim. Resmen orada çaresizlikten ne dedilerse yaptım şimdi resmen suratını buruşturuyor tutmuyor meme ucumu. Zaten bence silikon meme uçları da yaranın en büyük sebeplerinden çünkü sadece yine tüm güç meme ucuna yükleniyo. Uç olmasa çocuk belki tüm kahve rengi yeri ağzına alacak
Allah analı babalı sağlıklı büyütsün, tahtı bahtı güzel olsun Ares beyinKızlar yazamadım uzun zamandır. Doğum hikayemi yazayım ilki sezaryen oldığu için bu da sezaryen oldu. 38+4 de ayarlamıştık. Zaten gitmesem o gün doğururmuşım 10dk da 7 sancım oldu. Ben sadece toplanma hissettim.
Ameliyatım spinal ve epidural olarak geçti. Ben zorlanmadım. Saat 9.18 de doğurdum. 4 gibi yürüdüm. Ertesi gün kendim kalkıp yürüyordm. Beni zorlamadı. Epidurali akşam çıkarttırdm. Elimde taşımak zor geldi. Tek sorun ameliystta tansiyon düşüklüğü yaşadım ve kustum. O yüzden takip edildi.
Doğum benim için kolay ama bebiş için zor oldu. Bebiş doğdığunda su yutmuş oksijenlenmesi bozulmuş. Biraz müdahale edildi neyse ki oksijen almadan geldi. Ama benim için çok zordu. Benim tansiyon düşünce takip etmek istediler ama ben konuşulanlara yanıt veremedim bebeği sormaktan.
Şükür atlattık evimizdeyiz. Şimdi emzirme ve sarılık ile uğraşıyoruz.
Bırah yaaa üçkağıtçı kucağa memeye alınca kalmıyor sancı falan
Annemle konuştum bugün ne kadar içiyor yetiyor mu diye falan. Diyo ki biz hiç hesaplamıyorduk uyanınca emziriyorduk uyuyunca bırakıyorduk gazınızı bile çıkarmıyorduk bazenKızlar bebeler kaç ml içiyor ya, yarım saat emzirdim lök lök emdi, sonra uyumadı 40 ml şırınga verdik. Yine aranmaya devam etti tekrar meme verdim yarım saat yine emdi. Milka ineği gibiyim, yatınca uyumuyor illa memede uyuyacak
Annemle konuştum bugün ne kadar içiyor yetiyor mu diye falan. Diyo ki biz hiç hesaplamıyorduk uyanınca emziriyorduk uyuyunca bırakıyorduk gazınızı bile çıkarmıyorduk bazenKızlar bebeler kaç ml içiyor ya, yarım saat emzirdim lök lök emdi, sonra uyumadı 40 ml şırınga verdik. Yine aranmaya devam etti tekrar meme verdim yarım saat yine emdi. Milka ineği gibiyim, yatınca uyumuyor illa memede uyuyacak
Bize de öyle dediler eşim muhasebecileri ile görüştü siz bizimle böyle konuşmamıştınız falan demişti Ben hastaneyi beğenmiyordum da doktor için gittimBizimde aynisi tahlilde aldi sali gunu gidicm yine sarilik tahlili vercz yine alcaklar.ama söyleyince o.kural tahlilelri kapsamiyo.diyolar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?