• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Selam kızlar, bugün 38. Haftadayız. Dün gece çok tuhaf bir şey oldu. Yatakta dönerken pelvis kemiklerim çatı bölgesinde bir şeyler yerinden oynadı çıtır çıtır etti. Acaba vücut kendini normal doğuma hazırlıyor da artık iyice gevşemeye mi başladı diye bir korktum. Benim ilki sezeryan olduğundan bu da öyle olacak ama doktorum 40 haftaya yakın açıyorum ben sezeryanı da dedi. Hiç böyle bir şey yaşayan oldu mu?
Canm benimde 38 bitti yaklasik bir aydir yatktan kalkarken çatır çutur ediyrm 😄

Canım ben 2 aralıkta doğum yaptım 4 aralıkta taburcu oldum. Bebeğime ekstra tahlil yapıldı eko falan çekildi hastahanedeyken onlardan da ücret talep edilmedi sadece doğum ücretini ödedik.
6 aralıkta ilk muayaneye gittik ücret alınmadı yine. Dün tekrar 15. gün muayenesine gittik ve para istediler. Ben de 170'i aradım ordan da bana taburcu olduysanız ücret alınır dedi. Eşim de o esnada şikayet sitesine yazmış durumu. Bugün aradılar hastahaneden ücret iadesi yapacağız diye. Şimdi muallakta kaldım hastahane marka imajı için mi geri ödeme yapıyo yoksa biz haklı mıyız sgk karşılıyor muydu yani😅
Bende şikayet ediyim bari herkes kafasına gore yorumluyor anlamadim ki bu.sistemi

Benimde 2 kontroldede 8 cikti doktor tekrar 3.ye cagirdi düzenli olarak emiyorda doktor beslemeyle alakasi yok olacaksa olur sarilir diyor

Bende 7 gün sarılık en yüksek seviyeye çıkar sonra düşüşe geçer diye biliyorum bizimki 12 kusurlerle düşüşte ☹️

Bende şikayet ediyim bari herkes kafasına gore yorumluyor anlamadim ki bu.sistemi

Benden kontrol için para almadılar ama sarılık tahlili için para aldılar eşim şikayet etti bir tanesini aldık diğer ikisini alamadım bende 😓15. Günde kulak testimiz var para alırlarsa şikayet edecegim bende

Benimde 2 kontroldede 8 cikti doktor tekrar 3.ye cagirdi düzenli olarak emiyorda doktor beslemeyle alakasi yok olacaksa olur sarilir diyor
Mümkün olduğu kadar soyup sadece bezli en iyisi yoksa zibinla pencerenin önüne gün ışığına tut . Ne kadar tutabilirsen .günde 10 .15 dk tutmaya calisiyorum

Sezaryen sonrası aşırı gaz bi tek bende mi var yoksa olağan bi durum mu hanımlar ya karnımda gök gürültüleri şimşekler falan var cıkaramıyorum da
Sezeryan sonrasi öyle canım 10.gunumdeyim hala daha var . İlk zamanlar çok çok daha fazlaydı normalde yapmam ama artık rahat davranıyorum yapacak bisy yok çıkması lazım

Hanımlar burda biri yenidoğanın hastahane ücretleriyle alaklı bir şey yazmıştı ilk 28 gün ücretsiz diye bunun kapsamı tam olarak nasıl?

Canim tahlillerde para aliyolar dun bizden sarilik icn aldilar.muayene parasi yok ama tahlilde %200ekadar fark alinabilir diyolar 170i aradi esim onlarda aynini diyolar devlette hersey ucretsiz diyolar.ee ne anladim bu isten devlet ztn ucretsiz sacmalik.ya devlete gitsen hastaneler icler acısı cocukla gidilmez yine paranin hükmü geccek.napalim
Ben yazmıştım ve öyle bir hakkımız da var yenidoğan için. Bebegimde sarılık çıktı 2 günde bir bilirubin testi yaptırmamız gerekti hiçbirinde ücret ödemedik. Her seferinde hastane istedi ama Sağlık Uygulama Tebliğine göre yenidoğanların 28 gün islemleri ücretsiz diyorum birilerine soruyorlar tamam diyip ücretsiz kayıt açıyorlar.
Screenshot_20220513-231156_Instagram.jpg

SGK çalışanı bir takip ettiğim de bunu paylaşmıştı aylar önce ben de o zaman öğrenmiştim.

Benden kontrol için para almadılar ama sarılık tahlili için para aldılar eşim şikayet etti bir tanesini aldık diğer ikisini alamadım bende 😓15. Günde kulak testimiz var para alırlarsa şikayet edecegim bende
Bizimde aynisi tahlilde aldi sali gunu gidicm yine sarilik tahlili vercz yine alcaklar.ama söyleyince o.kural tahlilelri kapsamiyo.diyolar

Kızlar sizde de çapak sorunu var mı bebeğim gözleri sürekli çapaklı temizliyorum yine oluyor temizliyorum yine oluyor
Merhaba, bizde de oldu aynı sorun. 3 gün kadar sürdü, bir doktora danıştım direkt antibiyotikli damla ismi verdi. Ama kullanmadım. Araştırdım, videodaki masaj olayını öğrenip uyguladım.
Temiz ellerle kaynayıp soğumuş suya batırılan pamuk ya da sargı beziyle temizledik gözü. Bir göze kullandığınız pamuğu diger göze kullanmayın ve göz pınarından dışa doğru silin. Başka bi yerde böyle anlatılmıştı. Sonra da masaj yapın. Bizde hemen etki etti gözler düzeldi. Bugün kontrole başka bir çocuk doktoruna götürdük, sordum çapaklanmayı aynen bu şekilde anlattı o da. Gayet normalmiş.

Merhaba, bizde de oldu aynı sorun. 3 gün kadar sürdü, bir doktora danıştım direkt antibiyotikli damla ismi verdi. Ama kullanmadım. Araştırdım, videodaki masaj olayını öğrenip uyguladım.
Temiz ellerle kaynayıp soğumuş suya batırılan pamuk ya da sargı beziyle temizledik gözü. Bir göze kullandığınız pamuğu diger göze kullanmayın ve göz pınarından dışa doğru silin. Başka bi yerde böyle anlatılmıştı. Sonra da masaj yapın. Bizde hemen etki etti gözler düzeldi. Bugün kontrole başka bir çocuk doktoruna götürdük, sordum çapaklanmayı aynen bu şekilde anlattı o da. Gayet normalmiş.

Teşekkür ederim

Sen yine şükür et canım yaa daha ne kaynanalar var. Ben kafayı yicem şu bir buçuk yıldır. Aha zaten iyice kuduruyodu kafayı yemişti benle uğraşmaktan. Kafayı benle bozmuştu iyice. Rabbim böyle kaynanayı düşmanımın başına vermesin bir buçuk yıldır neler çektiğimi bir ben biliyorum bir Allaah… aha bebemde doğduğundan beri ilk haftalarda günlerdir o bizde kaldı tabi arada bir kıyametleri kopardı evimde yine . Şu son iki haftadır da biz burda kalıyoruz vee 40 mın çıkmaına üç gün kaldı inşaAllah kırk çıkınca evimize gidicez ya Rabbimm deliricem artık yemin ederim Allah bana aynı Rahmetli annem gibi peygamber sabrı vermiş. Annemde çok sabırlıydı ben de aynen öyleyim. Size en baasit örnek vereyimmm en kötü huylarından birisi her şeye karışması herr şeeye. Aklınıza gelecek en ufak şey bile her şeye karışması. Çocuk da doğdu varya size yemin ediyorum dışardan gören çocuk onun zanneder. Sürekli kucağımdan alıyo her şeye müdahale ediyo hastanelerde o elinden tutuyo o taşıyo sürekli o sahipleniyo her şeyine müdahale ediyo her şeye o karar veriyoo yaaa bir buk yıldır evime ve herşeyime karıştığı yetmedi şimdide sıra çocukta. Artık kafayı yicem ben. Daha birde iyi bir şey olduğunda babaannesi yaptı etti besledi büyüttü oluyo kötü bişey olduğunda annesi yüzünden olmuş oluyo. Yavv daha neler neler dahaa neler neler. Ben kafayı yicem artık benimde imtihanım böyleymiş Rabbim sabır ve güç versinnn bana Allah da kaynanamı ıslah etsin bize karışmasın artık. Kaç yıldır anne hasreti çek çek çek . Evlenince de anne diyeceğin insan sana neler çektirsin.. vicdan merhamet versin Rabbimmm.. hiç kimse varya benim aannnemin tırtnağı olamaz tırnağı.. o çok melek gibi bir kadındı benim gibi çok sessizdi hep içine atardı hep susardı zaten şyle öyle o kanser hastalığına yakalandı. Neler çektii ama hep içine attı. Rabbim cennetiyle mükafatlandırsın cennet meleğimi. O yüzden ne olursunuz beterin beteri var her zamn halinize şikayet edeceğiniz xaman daha kötüaünğ düşünün . Buna ben de dahil. Daha kötüsünü düşünürseniz o zaman halinize belki biraz şükredersiniz. Yazmak anlatmak konuşmak söylemek istediğim daha o kadar çok şey varki amaa hangi birini yazıcam anlatsamda neye yarar sadece belki biraz içimi dökebilmemi sağlar. Yoksa zatende ben hep annem gibi sessiz kalıp susup susup susup içime atarım hep kafamda konuşurum zaten o yüzden uyuyamam böyle işte saatlerce . Hep kafamda konuşuyorum. Yav daha neler neler ben bu kadın yüzünden dayanamayıp nasıl bir dereceye geldim ki kaç kere intihar etmeye bile kalkıştım. RABBİM İMTİHANLARIMIZI KOLAY GEÇİRMEYİ NASİP ETSİN DERT VERİP DERMAN ARATMASINN MADİİ VE MANEVİ KALICI ŞİFALAR VERSİN BİZEEE AMİİİN 🤲🏻🌸

Hepsi birbirinden kötü , cidden zerre yararları yok . Bizimki de gelmiş bugün diyor ki görmemişin bi oğlu olmuş , yüzüne çok bakma nazar değer , üstünü sıkı ört terlet , cahil cahil laflar sözler . Sanki ona sorduk sanane naparsam yaparım . Görmemişim ve ilk çocuğum kimene .

Hepsi birbirinden kötü , cidden zerre yararları yok . Bizimki de gelmiş bugün diyor ki görmemişin bi oğlu olmuş , yüzüne çok bakma nazar değer , üstünü sıkı ört terlet , cahil cahil laflar sözler . Sanki ona sorduk sanane naparsam yaparım . Görmemişim ve ilk çocuğum kimene .
Çok tatlısın ya 🥰🥰

Gözün aydın canım maşallah, Allah analı babalı büyütsün inşallah.

Aynı dertten müzdaribim. Emzik veriyorum ama meme istediğinde emziği atıyor ağzından oda çözüm olmadı. Fazla memede kalınca kusuyor üstelik. Memede uyumazsa uyutamıyorum. Dün ayakta salladım sinirlendi. Bebekler sever bildiğim oysaki. Tam daldı çocuk geçe hemşire geldi bastı antibiyotiği çığlık çığlığa bizim ki🤦‍♀️
Benimki de öyle kendilerini memede güvende hissediyolarmis kucağıma alıyorum şarkilar söylüyorum oksuyorum yok ama ikide bir verince çok acıyor yara olmasından korkuyorum

Kızlar bebeklerim kendileri düz kafaları tamamen yana şeklinde yatıyorlar. Bence rahatsız bi pozisyon bide birinin kafasinin arkasi uzun sizinkiler nasıl düz yatırmaya çalışıyor musunuz

Back