• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar ben dün sezaryen oldum ya bandajım var onunla duş al, üstünü fön makinesiyel kurula dediler bu tarz olan var mı bandajı

Kizlar bugun tam 10 gun oldu sezeryan olali, ameliyatim iyi gecti cok agrim sizim olmadi ama dunden beri boyle bi sislik var ve uyusma tamamen gecmis degil hala orasinda. Normalmi acaba? Bilemiyorumm. Dun bi bayildim ilac hapindan sonra kendimi yataga atiyim derken bacaklarim assaga dogru sallanmis vucudum yatakta acaba ondan sonrami oldu bilmiyorum ☹️ Yoksa yarin doktoruma haber ediyim

Kizlar dogumdan bugune hergun demir serumu yiyorum kan degerlerim cok düşmüş nerdeyse kan bitmis diyo doktor.dikislerim cok aciyo uykusuzluk.bebegi idare etmek ayri sorumluluk annem sagolsun gece o davraniyo hemen ben kalkamiyorim.kendimi yetersiz goruyorum sonra memeyi alsn diye ugrasirken ter atiyo sırtımdan. Boyle degisik ruh hali geciyo günler.bebekte sarilik riskli cikmadi ama ciksr diye 2 saatte 1 memeye ugraisyrm ama.bn benden geçtim kokusu bile herseyi unutturuyo ama yorgunluguda ck yani😀😀😂

iyi geceler hanımlar zorlu ve uykusuz geçen iki gün-gecenin üstüne enerjimi topladım çok şükür🧿 biz 15 günlük olduk ve direkt gaz sancıları başladı dün gece 6 saat boyunca asla uyumadı ağladı bugünki kontrolünde gaz damlası ve probiyotik yazdı doktorumuz 2 kez kullandım ve onda bile rahat rahat uyku uyudu.
Süt konusunda çok endişeliydim yeterli mi değil mi diye doktorum kilo alımı normal süt de yetiyordur dedi. Ama şunu anladım ki biz ne kadar yorgun, aç, susuz kalırsak süt o kadar olmuyor. Bugün koşturmaca içinde geçti ve yemek yiyemedim dinlenemedim ve sütümün dolmadığı yenilenmediği çok belliydi bebek de sinirleniyordu süt yetersiz kalınca, akşamüstü eve geldim yemek yedim biraz mama takviyesi yaptım bebeğime biraz ben de uyudum duşa girdim hatta kahve bile içebildim derken bir baktım göğsümden süt akmış tişörtüm ıslanmış. Bundan sonra tek odağım bebeğime ve yine onun için kendime iyi bakmak olacak. Biz rahatsak onlar da rahat biz mutluysak onlar da mutlu. Öyle bi gece iç dökmesi olsun bu mesaj da, hepinize bol uykulu bol huzurlu geceler arkadaşlarım🤍

Benim ebem söyle söyledi. İlk 2 günü saymıyosn. Hergun 10 gram arttiriyorsun. Yeterli miktar bu . Mesela 3.gun her öğünde 10 gram 4.gun 20 gr 9.gun 70 şeklinde. Bu şekilde içmesi yeterliymis
Kız onun sonu yok o zaman hergün 10 arttırmak çok değil mi 😅 1 aylık bebeye 300 gram mı verecez

Kızlar iyi akşamlar. Ben spinal anestezi ile salı günü doğum yaptım. Çarşamba taburcu oldum. Perşembe duş aldım. Duş almadan önce Perşembe sabahı tüm gaz ağrılarım ve karnimin şişkinliği geçmişti, gazımi iyi cikarabilmistim. Duştan sonra tekrar başa sardım. Sanki hastanedeki o acılar tekrar döndü. Gaz bagirsaklardan geçtikçe çığlık atıyorum o kadar acıyor ne yapacağımı şaşırdım 😭😭😭

Kızlar bebeğim beni emzik olarak görüyor. Kafayı yiyeceğim. Emiyor uyuyor yatağına koyuyorum uyanıyor. Meme sürekli ağzında olsun istiyor. Gücüm kalmadı. Emzik verme dediler hastaneden ama bu böyle gitmez. Benim gibi olan var mı
Benimki de her zaman değil ama bazen uyumamak için direniyor biraz memede bekletip ondan sonra yatağına alıyorum ama bazen bu işe yaramıyor emzik veriyorum onu da bir süre emiyor sonra ağzından atıp başlıyor yaygara 🙈

Güne sinir olarak başladım 😖 10 gündür ortalıkta olmayan kaynanam eşimi arayıp bebeğin 10unu dökmeye geleceğini söylemiş . O neyse artık 😒 hayır yani benim o durumum mu ya da çok heveslisin ara bana söyle
Sen yine şükür et canım yaa daha ne kaynanalar var. Ben kafayı yicem şu bir buçuk yıldır. Aha zaten iyice kuduruyodu kafayı yemişti benle uğraşmaktan. Kafayı benle bozmuştu iyice. Rabbim böyle kaynanayı düşmanımın başına vermesin bir buçuk yıldır neler çektiğimi bir ben biliyorum bir Allaah… aha bebemde doğduğundan beri ilk haftalarda günlerdir o bizde kaldı tabi arada bir kıyametleri kopardı evimde yine . Şu son iki haftadır da biz burda kalıyoruz vee 40 mın çıkmaına üç gün kaldı inşaAllah kırk çıkınca evimize gidicez ya Rabbimm deliricem artık yemin ederim Allah bana aynı Rahmetli annem gibi peygamber sabrı vermiş. Annemde çok sabırlıydı ben de aynen öyleyim. Size en baasit örnek vereyimmm en kötü huylarından birisi her şeye karışması herr şeeye. Aklınıza gelecek en ufak şey bile her şeye karışması. Çocuk da doğdu varya size yemin ediyorum dışardan gören çocuk onun zanneder. Sürekli kucağımdan alıyo her şeye müdahale ediyo hastanelerde o elinden tutuyo o taşıyo sürekli o sahipleniyo her şeyine müdahale ediyo her şeye o karar veriyoo yaaa bir buk yıldır evime ve herşeyime karıştığı yetmedi şimdide sıra çocukta. Artık kafayı yicem ben. Daha birde iyi bir şey olduğunda babaannesi yaptı etti besledi büyüttü oluyo kötü bişey olduğunda annesi yüzünden olmuş oluyo. Yavv daha neler neler dahaa neler neler. Ben kafayı yicem artık benimde imtihanım böyleymiş Rabbim sabır ve güç versinnn bana Allah da kaynanamı ıslah etsin bize karışmasın artık. Kaç yıldır anne hasreti çek çek çek . Evlenince de anne diyeceğin insan sana neler çektirsin.. vicdan merhamet versin Rabbimmm.. hiç kimse varya benim aannnemin tırtnağı olamaz tırnağı.. o çok melek gibi bir kadındı benim gibi çok sessizdi hep içine atardı hep susardı zaten şyle öyle o kanser hastalığına yakalandı. Neler çektii ama hep içine attı. Rabbim cennetiyle mükafatlandırsın cennet meleğimi. O yüzden ne olursunuz beterin beteri var her zamn halinize şikayet edeceğiniz xaman daha kötüaünğ düşünün . Buna ben de dahil. Daha kötüsünü düşünürseniz o zaman halinize belki biraz şükredersiniz. Yazmak anlatmak konuşmak söylemek istediğim daha o kadar çok şey varki amaa hangi birini yazıcam anlatsamda neye yarar sadece belki biraz içimi dökebilmemi sağlar. Yoksa zatende ben hep annem gibi sessiz kalıp susup susup susup içime atarım hep kafamda konuşurum zaten o yüzden uyuyamam böyle işte saatlerce . Hep kafamda konuşuyorum. Yav daha neler neler ben bu kadın yüzünden dayanamayıp nasıl bir dereceye geldim ki kaç kere intihar etmeye bile kalkıştım. RABBİM İMTİHANLARIMIZI KOLAY GEÇİRMEYİ NASİP ETSİN DERT VERİP DERMAN ARATMASINN MADİİ VE MANEVİ KALICI ŞİFALAR VERSİN BİZEEE AMİİİN 🤲🏻🌸

Emziren anneler hiç makarna yediniz mi yediğinizde bebeğinizde bi gaz bi sancı bi heehangi bir şey oldu mu Allah aşkına ???

Emziren anneler gün içinde nasıl besleniyosunuz neler yiyorsunuz beneğe zararlı olamyacak yemekler falan ?? Liste peogram yapıcam da kendime günlük yemek programı o yüzden yardımınız lazımmm

Back