2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ben bambala marka alıyorum, çok lezzetli, kampanyası oluyor, bir de elma konsantresi kullanıyorlar, temiz icerik.

Bir de genelde sebzeleri buharda haslayip ya bulgur ya pirinç ya da tavuklu sehriye ekliyorum pureye. Sulu olduğu için yarı püre yarı çorba gibi oluyor. Bulgur sehriye blend edilmiyor

Aşağıda tarifler paylaştım, doktorum vermisti. 7 ayı bitirdigini baz alarak yazıyorum aşağıdakileri, kereviz için alerji riski açısından 9. Ay bekleniyor, kullanip kullanmamak ssana kalmış.

MINESTRONE ÇORBA
MALZEMELER
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet patates
2 adet soğan
2 çorba kaşığı bezelye
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
300 ml et ya da tavuk suyu
20 gr alfabe makarna
1 çorba kaşığı sızme zeytinyağı

-YAPILIŞI-
Kabak haricinde bütün sebzeleri küçük küçük doğrayarak haşlayın. Sebzelerin haşlanmasına yakın doğranmış kabak, makarna ve haşlanmış kuru fasulyeyi ekleyin. Makarnalar piştikten sonra et veya tavuk suyunu da ilave ederek bir taşım kaynatın. Zeytinyağını ekleyerek karıştırın.

--------‐------

BROKOLİ ÇORBASI
Malzemeler :
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 küçük soğan
1 demet brokoli
1-1/2 bardak tavuk suyu
1 bardak süt (❌️bir yaşından küçükler için su koyun)

-YAPILIŞI-
Brokoli ve soğanı buharda yumuşayıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra ezerek üzerine tavuk suyu, süt ve yağı ilave ederek kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynayınca altını kapatarak servis edin.
--‐------------

MERCİMEK ÇORBASI
Malzemeler:
1/2 çay bardağı kırmızı mercimek
1/2 küçük boy havuç
1 küçük boy patates
¼ kabak
2 su bardağı su
-YAPILIŞI-
2 su bardağı suya malzemeler ilave edilerek kaynatılır. Süzgeçten süzülür. İçerisine zeytinyağı ilave edilip karıştırılır ve altı kapatılır. Ilıdıktan sonra servis edilir.
----------

YAYLA ÇORBASI
Malzemeler:
6 bardak et ya da tavuk suyu
250 gr. yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
Bir avuç haşlanmış pirinç
Mevsimine göre 1 kabak veya 1 orta boy kereviz
Tereyağı (dilerseniz)
Kuru nane

-YAPILIŞI-
Kabağı (ya da kerevizi) iyice yıkayın, soyun ve rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
Sebze, yoğurt, yumurta, un ve pirinci tencereye alıp iyice karıştırın.
İçine et/tavuk suyunu ekleyip ateşi açın.
Çorba kaynayana kadar sürekli olarak karıştırın.
Biraz tereyağı ekleyin.
Pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
En son olarak kuru naneyi ekleyin.
-----------
KABAKLI SEBZELİ BULGUR PÜRESİ

MALZEMELER
1 kahve fincanı köftelik ince bulgur
1 adet kabak
1 adet havuç

-YAPILIŞI-

Kabak ve havuçları yıkayın, kabuklarını soyun ve doğrayın. Tencereye 1.5 bardak kaynar su ekleyin ve sebzeleri haşlayın. Daha sonra zeytinyağı ilave edilerek bulgur eklenir. Kapağı kapatılarak bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
‐-----

BEBEK KUMPİRİ

MALZEMELER
1 küçük boy haşlanmış patates
Haşlanmış yarım yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı ev yapımı tuzsuz lor peyniri
1 çay kaşığı tereyağ
-YAPILIŞI -
İyice haşlanmış patatesi çatalla ezin. İçerisine diğer malzemeleri atıp iyice karıştırın, bebekli, ayıcıklı kalıplarla şekil verin, üzerine çekirdeği çıkartılmış zeytin, maydonoz, haşlanmış havuç ile süsleyin..
Teşekkü ederim vnm 🤲🏻

hanımlar merhaba, oğlum bugün 8 ay 6 günlük oldu. Doğduğundan beri göğsümü doğru düzgün almadı, sonunda da bıraktı. Bende sağarak vermeye devam ediyorum. Yetmediği yerde mama. Ciddi bir şekilde el gıda reddi yaşıyoruz, blw de denedim, yok. Bazen yedi diye sevindiğim 3-4 bebek kaşığı oluyor, sevdiği tek şey muhalle, yada meyveli yoğurt katı şeyleri sevmiyor, ama gerber in atıştırmalığı var dışardayken eline vereyim çıtır çıtır ısırarak yiyor, ne önerirsiniz, benim sizden ricam öğün aralarını kaç saat yapıyorsunuz, anne sütü dahil. Acaba aç mı bırakmıyorum. Bu arada çok çeşitli kahvaltı ve öğlen yemeği tarifleri yaptım. Gurbetteyim yardım edenimde yok, saatlerce uğraşıyorum alışsın yesin diye.

hanımlar merhaba, oğlum bugün 8 ay 6 günlük oldu. Doğduğundan beri göğsümü doğru düzgün almadı, sonunda da bıraktı. Bende sağarak vermeye devam ediyorum. Yetmediği yerde mama. Ciddi bir şekilde el gıda reddi yaşıyoruz, blw de denedim, yok. Bazen yedi diye sevindiğim 3-4 bebek kaşığı oluyor, sevdiği tek şey muhalle, yada meyveli yoğurt katı şeyleri sevmiyor, ama gerber in atıştırmalığı var dışardayken eline vereyim çıtır çıtır ısırarak yiyor, ne önerirsiniz, benim sizden ricam öğün aralarını kaç saat yapıyorsunuz, anne sütü dahil. Acaba aç mı bırakmıyorum. Bu arada çok çeşitli kahvaltı ve öğlen yemeği tarifleri yaptım. Gurbetteyim yardım edenimde yok, saatlerce uğraşıyorum alışsın yesin diye.
Devam et, zamanla alisiyorlar ek gıdaya, kolay olmuyor sadece. Başta sadece 2 sebze yerken şimdi az da olsa çeşitli verebiliyorum. Ama o TV dekiler gibi olmuyor kasik kasik :))

Örnek bir gün, 7 de uyaniyoruz, emziriyorum (ama az emiyor, geceki gibi yoğun degil), sonra saat 9 da kahvaltı (meyveli yulaf, labne, yumurta sarisi) yapıyoruz ama tabak bitmiyor, ama olsun, az da olsa yiyor. Bazen emiyor arkasından. Sonra 10:30-11 arası uyku. Uykudan sonra 12:30 arasi öğlen yemeği. Sebzeli tahilli mama yapiyorum. Ornek; kabak, havuc kuru soğan buharda pisiriyorum ve blend ediyorum, sonra suda sisirilmis koftelik Bulguru da ekliyorum, biber salca + ılık suyu bir küp. Ilık suyu koyduğumda daha çok seviyor, denemediysen bir deneyenilirsin. Saat 2 ye doğru az emiyor ve uyku. Sonra saat 4 5 gibi meyveli yogurt. Yogurdu hala çok sevmiyor, iyice az yediyse akşam 7 de uyumadan muhallebi yapıyorum yulafli gibi

Sık mı emziriyorsun acaba ?

Devam et, zamanla alisiyorlar ek gıdaya, kolay olmuyor sadece. Başta sadece 2 sebze yerken şimdi az da olsa çeşitli verebiliyorum. Ama o TV dekiler gibi olmuyor kasik kasik :))

Örnek bir gün, 7 de uyaniyoruz, emziriyorum (ama az emiyor, geceki gibi yoğun degil), sonra saat 9 da kahvaltı (meyveli yulaf, labne, yumurta sarisi) yapıyoruz ama tabak bitmiyor, ama olsun, az da olsa yiyor. Bazen emiyor arkasından. Sonra 10:30-11 arası uyku. Uykudan sonra 12:30 arasi öğlen yemeği. Sebzeli tahilli mama yapiyorum. Ornek; kabak, havuc kuru soğan buharda pisiriyorum ve blend ediyorum, sonra suda sisirilmis koftelik Bulguru da ekliyorum, biber salca + ılık suyu bir küp. Ilık suyu koyduğumda daha çok seviyor, denemediysen bir deneyenilirsin. Saat 2 ye doğru az emiyor ve uyku. Sonra saat 4 5 gibi meyveli yogurt. Yogurdu hala çok sevmiyor, iyice az yediyse akşam 7 de uyumadan muhallebi yapıyorum yulafli gibi

Sık mı emziriyorsun acaba ?
Ah canım saol yazdığın için demekki senin ki de az yiyor, instagramda gördüklerim tabakları bitmiş oluyor, benimki hiç göğsümden emmedi sayılır, sabah kahvaltı dan sonra sağıyorum uykuya dalarken hep biberon istiyor. Benimde rutin şöyle 10 gibi kahvaltı 12-12.30 gibi 110 ml gibi anne sütüsonra uyku. 2.30 gibi öğlen yemeği 5 gibi uyku bu sırada 110 ml süt. Sonra 7 civarı meyvesi 9 Civarı 110 ml civarı süt ıykugecede 2-3 defa kakıyor sür sağıp veriyor uyku falan bana yok yani. Devam diyorsun sabredeyim napim yapacak hiçbir şey yok

Ah canım saol yazdığın için demekki senin ki de az yiyor, instagramda gördüklerim tabakları bitmiş oluyor, benimki hiç göğsümden emmedi sayılır, sabah kahvaltı dan sonra sağıyorum uykuya dalarken hep biberon istiyor. Benimde rutin şöyle 10 gibi kahvaltı 12-12.30 gibi 110 ml gibi anne sütüsonra uyku. 2.30 gibi öğlen yemeği 5 gibi uyku bu sırada 110 ml süt. Sonra 7 civarı meyvesi 9 Civarı 110 ml civarı süt ıykugecede 2-3 defa kakıyor sür sağıp veriyor uyku falan bana yok yani. Devam diyorsun sabredeyim napim yapacak hiçbir şey yok
Aman Emzirme dediğim anne sütü yani, farketmez 🙈 instagrama bakarsan ohooo, bosver yani. Az da olsa yesin, alisacaklar.

biraz kahvaltıyı one mi çeksen? Bir de ek gidayi oglen denesen vermeyi de sütü daha sonra ? Sadece ek gida ile besleniyor gibi sabah 9 öğlen gibi kahvalti+ oglen ek verseb, saat 2 ye dogru anne sutu? Sütü öyle arada yine verirsin. Meyveyi 7 civarı beklemezsin öğlen ek gıda verirsen 5 civarı verirsin acikir cunku. Yatmadan acikirsa da akşam yulafli mama veya muhallebi verebilirsin yatmadan.

Aman Emzirme dediğim anne sütü yani, farketmez 🙈 instagrama bakarsan ohooo, bosver yani. Az da olsa yesin, alisacaklar.

biraz kahvaltıyı one mi çeksen? Bir de ek gidayi oglen denesen vermeyi de sütü daha sonra ? Sadece ek gida ile besleniyor gibi sabah 9 öğlen gibi kahvalti+ oglen ek verseb, saat 2 ye dogru anne sutu? Sütü öyle arada yine verirsin. Meyveyi 7 civarı beklemezsin öğlen ek gıda verirsen 5 civarı verirsin acikir cunku. Yatmadan acikirsa da akşam yulafli mama veya muhallebi verebilirsin yatmadan.
Dur senin dediğini de uygulayacağım saol canım

Dur senin dediğini de uygulayacağım saol canım
Dene bakalım sonucu paylaşırsın. Doktor artık 7.qy için %50 suy veya formül mama %50 ek gıda demişti. Günde 3 öğün düzenli ek gıdayı almalı, saat o yüzden bir tık önemli sanırım. Arada da sütle takviye.

Insallah beben seve4r🙏🏻

Bizimde ek gıda reddimiz vardı asla ağzını hiç birleyen açmıyordu bu ara biraz biraz alıştı az da olsa yiyor bence ek gıda döneminde yanımızda bir yardımcıya ihtiyaç var ben bu ara kayınvalidemde kalıyorum sağolsun çok yardımcı oldu çocuğu oyalıyoruz biri diğeride yediriyor

Bizimde ek gıda reddimiz vardı asla ağzını hiç birleyen açmıyordu bu ara biraz biraz alıştı az da olsa yiyor bence ek gıda döneminde yanımızda bir yardımcıya ihtiyaç var ben bu ara kayınvalidemde kalıyorum sağolsun çok yardımcı oldu çocuğu oyalıyoruz biri diğeride yediriyor
Odağı yemekten kayinca ne yediklerini anlamıyorlar 😅 sevindim düzelmesini daha iyi günleri olacak insallah

Günaydınn

Ya benim bebe Yenidogana döndü dönecek

Gece sık uyanma, sabah 6 da güne başlıyoruz eskisi gibi uyumuyor, delireceğim.

Dışten mi nornal mi yoksa benimki fabrika abrika ayarlarına geri döndü
Ayni durumdayiz 1 tane disi cikiyor ucunu gordum sabah 6 en gec 6,30 da ayaktayiz gece sık uyaniyor nasil suan ki durumunuz duzeldi mi

Kizlar hepinize ayri ayri selamlar ara ara okuyorum ama cogu zaman yazamiyorum ..
Kizin alt azi disi ilk dis olarak cikiyor ayni durumda olan var mi normal mi niye on alt vs degilde azi disi once cikiyor acaba

Ne zaman başladı peki bakmaya yeni mi ? Benimki 8 aylık tam ama bakmıyo 🙄 yani bazen sesimi tanıdığı için bakıyo ama başkaları ismini söylediğinde bakmıyo
4 5 ayliktan beri bakiyo sanirim. Ama benim oglum da tanimadiklarina bakmiyo biraz soguk bi cocuk. Seslenince degil de oynarken eglenirken goz temasi kurup kurmadigina baktiniz mi

4 5 ayliktan beri bakiyo sanirim. Ama benim oglum da tanimadiklarina bakmiyo biraz soguk bi cocuk. Seslenince degil de oynarken eglenirken goz temasi kurup kurmadigina baktiniz mi
Onu yapıyo göz temasında sıkıntı yok cnm ben de dilkat ettim ona doktoruna söyledim o da göz teması kuruyo mu gülümsüyo mı diye sordu onlar var cnm problem yok o zaman dedi ne bilim merak ettim cnm sizinkiler ne zaman baktı diye sağol cnm

X