2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydınn

Ya benim bebe Yenidogana döndü dönecek

Gece sık uyanma, sabah 6 da güne başlıyoruz eskisi gibi uyumuyor, delireceğim.

Dışten mi nornal mi yoksa benimki fabrika abrika ayarlarına geri döndü

Günaydınn

Ara ara oluyo malesef bu basa donusler. Daha sık uyanmalar bitecek uyanip oturmalar oyun oynamalar baslayacak😁 o zaman keske gece 30 kere uyansa ama oturmasa diceksin😁

Günaydınn

Biz de erken basliyoruz gune ve bazen gunboyu bebisi oyalayacak onunla yapacak sey bulamiyorum. Ve bu aralar hep mızmız. Yedigi seyleri de yememeye basladı

Ara ara oluyo malesef bu basa donusler. Daha sık uyanmalar bitecek uyanip oturmalar oyun oynamalar baslayacak😁 o zaman keske gece 30 kere uyansa ama oturmasa diceksin😁
Gece 3 4 saati görüyorduk uyanmada, gece yarısından önce 1-1.5 saate uyanıyor, 12 den sonra 2 saatte 1 ayaktayız memede.
6 erken yahu, beslenip 7 ye kadar uyuması lazım. Bir de calisiyorum ben şimdi 😅
Biz de erken basliyoruz gune ve bazen gunboyu bebisi oyalayacak onunla yapacak sey bulamiyorum. Ve bu aralar hep mızmız. Yedigi seyleri de yememeye basladı
Yemek bizde de öyle, rutini yok, ne yese kar napim diyorum.

Oyun halisinda ve su oyun matinda zamanimiz bol geçiyor
Bir de fisher price eğlenceli hikayeler diye şarkılı kitap oyuncağı var oturup ona bakmayı, müzik dinlemeyi seviyor

Günaydınn

Merak etmeyin aynıyız,sabah 4 te bi başlıyor ık mık mık 6:30 a kadar deliksiz sadece 2-3 saat uyuyor gece valla sabah 7 de kızıma kalıyorum okula gidiyor kahvaltısı şuyu buyu ölüyorum uykusuzluktan

Merak etmeyin aynıyız,sabah 4 te bi başlıyor ık mık mık 6:30 a kadar deliksiz sadece 2-3 saat uyuyor gece valla sabah 7 de kızıma kalıyorum okula gidiyor kahvaltısı şuyu buyu ölüyorum uykusuzluktan
Bir de çalışmaya başladım, gün içi şekerleme yaparken benim de bir yarım saat uyuma zamanım yok. Bu uykusuzlukla deli gibi enerjik bu bebeler 😅 Umarim duzelirler

Bir de çalışmaya başladım, gün içi şekerleme yaparken benim de bir yarım saat uyuma zamanım yok. Bu uykusuzlukla deli gibi enerjik bu bebeler 😅 Umarim duzelirler

Size kolay gelsin gerçekten çalışınca bi kat daha zor gerçekten,çalışsaydım halim nolurdu düşünemiyorum işyerinde falan uyurdum herhalde 😀 ama 2 çocuk da zor gerçekten benimkilerin yaş aralığı da var baya ama yine dr zor okul dönemi falan ,kızımın da uyku düzeni aynıydı oğlumla 2 yaşında düzen oturmuştu ne diyelim canları sağolsun bu Zamanlar da geçecek elbet 😀

125 gram tereyağ
Çeyrek çay bardağı süt
Yarım çay bardağı irmik
İki çay bardağı princ unu
Dört yemek kaşığı pekmez
Aldığı kadar un
170 derecede 15 ya da 20 dakikada pişiyor fırına göre değişir benim tarifim bu
Cnm kaç aylık bebeğe bu tarif ? Süt derken inek sütü mü kullanıyosun 1 yaşına kadar kullanılmıyo ya merak ettim cnm

Kızlar bebe bisküvisi tarifi istiyorum ? 7 aylık bebek için ? Ayrıca çorba seçenekleri istiyorum ? Yardımcı olur musunuz ?

Cnm kaç aylık bebeğe bu tarif ? Süt derken inek sütü mü kullanıyosun 1 yaşına kadar kullanılmıyo ya merak ettim cnm
1 yasa kadar hayvansal süt genel olarak onerilmiyor, bazı doktorlar ozelinde keci sütü oneriyor.

Ayrıca tarifte pekmez var, yuksek ısıda fırında pişmesi sağlıklı değil, kimyasal bileşimi değişiyor. Bal ve pekmez gibi kendinden yuksek.oranda şeker içeren bu ürünlerin yuksek ısıda kimyası değişiyor. Internette bakabilirsiniz. Elma konsantresi veya bebek 8.ayi geçmişse tatlandırıcı için hurma puresi önerilebilyor (hurma için yine de doktora sorulmali).

Size kolay gelsin gerçekten çalışınca bi kat daha zor gerçekten,çalışsaydım halim nolurdu düşünemiyorum işyerinde falan uyurdum herhalde 😀 ama 2 çocuk da zor gerçekten benimkilerin yaş aralığı da var baya ama yine dr zor okul dönemi falan ,kızımın da uyku düzeni aynıydı oğlumla 2 yaşında düzen oturmuştu ne diyelim canları sağolsun bu Zamanlar da geçecek elbet 😀
Valla tek bebe pert etmeye yetti 😅 sagolasin

• Beğen
Reactions: fsp
Kızlar bebe bisküvisi tarifi istiyorum ? 7 aylık bebek için ? Ayrıca çorba seçenekleri istiyorum ? Yardımcı olur musunuz ?
Ben og natural fenalaşın zeytinyağlı organik bebe bisküvisi güzel gayet şeker yok zaten içinde ,çorba da şehriyeli yayla yapıyorum ,havucu rendeleyip terbiyeli (yoğurt ile )çorba yapıyorum,kıymalı tarhana ,tatlı patates ile brokoli çorbası yapıyorum,karnabahar çorbası (şehriyeli ),şehriye ,bulgur ,irmik OG natural den aldım

Ben bambala marka alıyorum, çok lezzetli, kampanyası oluyor, bir de elma konsantresi kullanıyorlar, temiz icerik.

Bir de genelde sebzeleri buharda haslayip ya bulgur ya pirinç ya da tavuklu sehriye ekliyorum pureye. Sulu olduğu için yarı püre yarı çorba gibi oluyor. Bulgur sehriye blend edilmiyor

Aşağıda tarifler paylaştım, doktorum vermisti. 7 ayı bitirdigini baz alarak yazıyorum aşağıdakileri, kereviz için alerji riski açısından 9. Ay bekleniyor, kullanip kullanmamak ssana kalmış.

MINESTRONE ÇORBA
MALZEMELER
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet patates
2 adet soğan
2 çorba kaşığı bezelye
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
300 ml et ya da tavuk suyu
20 gr alfabe makarna
1 çorba kaşığı sızme zeytinyağı

-YAPILIŞI-
Kabak haricinde bütün sebzeleri küçük küçük doğrayarak haşlayın. Sebzelerin haşlanmasına yakın doğranmış kabak, makarna ve haşlanmış kuru fasulyeyi ekleyin. Makarnalar piştikten sonra et veya tavuk suyunu da ilave ederek bir taşım kaynatın. Zeytinyağını ekleyerek karıştırın.

--------‐------

BROKOLİ ÇORBASI
Malzemeler :
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 küçük soğan
1 demet brokoli
1-1/2 bardak tavuk suyu
1 bardak süt (❌️bir yaşından küçükler için su koyun)

-YAPILIŞI-
Brokoli ve soğanı buharda yumuşayıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra ezerek üzerine tavuk suyu, süt ve yağı ilave ederek kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynayınca altını kapatarak servis edin.
--‐------------

MERCİMEK ÇORBASI
Malzemeler:
1/2 çay bardağı kırmızı mercimek
1/2 küçük boy havuç
1 küçük boy patates
¼ kabak
2 su bardağı su
-YAPILIŞI-
2 su bardağı suya malzemeler ilave edilerek kaynatılır. Süzgeçten süzülür. İçerisine zeytinyağı ilave edilip karıştırılır ve altı kapatılır. Ilıdıktan sonra servis edilir.
----------

YAYLA ÇORBASI
Malzemeler:
6 bardak et ya da tavuk suyu
250 gr. yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
Bir avuç haşlanmış pirinç
Mevsimine göre 1 kabak veya 1 orta boy kereviz
Tereyağı (dilerseniz)
Kuru nane

-YAPILIŞI-
Kabağı (ya da kerevizi) iyice yıkayın, soyun ve rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
Sebze, yoğurt, yumurta, un ve pirinci tencereye alıp iyice karıştırın.
İçine et/tavuk suyunu ekleyip ateşi açın.
Çorba kaynayana kadar sürekli olarak karıştırın.
Biraz tereyağı ekleyin.
Pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
En son olarak kuru naneyi ekleyin.
-----------
KABAKLI SEBZELİ BULGUR PÜRESİ

MALZEMELER
1 kahve fincanı köftelik ince bulgur
1 adet kabak
1 adet havuç

-YAPILIŞI-

Kabak ve havuçları yıkayın, kabuklarını soyun ve doğrayın. Tencereye 1.5 bardak kaynar su ekleyin ve sebzeleri haşlayın. Daha sonra zeytinyağı ilave edilerek bulgur eklenir. Kapağı kapatılarak bulgurlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
‐-----

BEBEK KUMPİRİ

MALZEMELER
1 küçük boy haşlanmış patates
Haşlanmış yarım yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı ev yapımı tuzsuz lor peyniri
1 çay kaşığı tereyağ
-YAPILIŞI -
İyice haşlanmış patatesi çatalla ezin. İçerisine diğer malzemeleri atıp iyice karıştırın, bebekli, ayıcıklı kalıplarla şekil verin, üzerine çekirdeği çıkartılmış zeytin, maydonoz, haşlanmış havuç ile süsleyin..

3 bebeliler napsin 😂

1 yasa kadar hayvansal süt genel olarak onerilmiyor, bazı doktorlar ozelinde keci sütü oneriyor.

Ayrıca tarifte pekmez var, yuksek ısıda fırında pişmesi sağlıklı değil, kimyasal bileşimi değişiyor. Bal ve pekmez gibi kendinden yuksek.oranda şeker içeren bu ürünlerin yuksek ısıda kimyası değişiyor. Internette bakabilirsiniz. Elma konsantresi veya bebek 8.ayi geçmişse tatlandırıcı için hurma puresi önerilebilyor (hurma için yine de doktora sorulmali).
O zaman sütsüz ve pekmezsiz denim bu tarifi ben cnm elma püresi koyim tatlandırıcın

X