2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Yan yatış yastigi koyabilirsin, ben bundan almıştım yamukluk olmasın diye. Senin koyduklarin duymuyorsa bunda sandviç gibi kalıyor bebe

Doktor da bugun bunu önerdi canim . Tesekkur ederim cevabin icin

Hanımlar aralık anneleri grubundan geldim. Sorum var izniniz olursa: tam üç aylık bebeğim var. Doğduğunda harika olan kafası sürekli düz yatırdığımız için (doktor önerisi biliyorsunuz) arkası düzleşmeye başladı ve kafası sivrileşti.

Tamam artık üç ay doldu deyip bugün yan yatırmaya çalıştım ama kesinlikle beş dakika sonra uyanıyor. Arkasına yorgan desteği yaptım ama nafile. Başka öneriniz var mi ?

Yarın doktor randevumuz var biz bu durumu bir ay önce farkettik ama doktor gelecek muayenede yani yarın yeniden değerlendirme yaparız gerekirse fizik tedaviye yönlendiririz dedi.
Kız bebek saçı kapatır falan demeyin . Topuz bile yapamayacak kızım güzel durmaz diye.

benimde oglumd vardı düz kafa yastıgı aldım düzeldi. kızımda da aynısını yasadık 5 aylık olana kadar yastıktan kayıyordu sevmiyordu. bi gün ayak ucuna bir gün bas ucuna yatırdım duzeldı bı kac haftada. 6 aylık olana kadar duzelıyor zaten.

Selamlar, bizim doktorun örnek listesini aşağıda paylaşıyorum, fikir olur belki

🍳Her gün mutlaka kiyma ve yumurta veriyor.
❌️Tavuk önermiyor hormonlu 2 haftada tavuk olan civcivleri.
🐔Imkan varsa koy tavuğu yoksa hindi

Birkac tarif ve aylara göre sebze vs tablosu da ekleyeyim, hatırlamak amaçlı elimizin altında olur.

Bebelerimize afiyet olsun :)

• KAHVALTI : 09:00
• Yumurtanın sarisinin yarısı / günlük
• Peynir : 30 gr /1 kibrit kutusu kadar /tuzsuz & yağsız labne veya lor
• Avakado : 1/3 u kadar. (Yunurta sarısı ile ezip beraber verilebilir)
• Yesil zeytin / tuzsuz
• 1 veya 2 adet bebe bisküvisi, yulaf unu, pekmez, ceviz & badem lapa yapılır. (Kuruyemisleri takipte fayda var alerjen olabilir)

• ARA ÖĞÜN
• Meyve veya meyve + yogurt

• OGLE
• Sebze + tahil + kırmızı et (çift çekim yağsız kuzu kiyma, 30-60 gr, her gün yenecek)

• ARA ÖĞÜN: 16:00
• Yogurt

👉🏻👉🏻👉🏻Eğer kilo alımı yetersiz olursa uyumadan aksama muhallebi eklenecek.
Ne kadar çok şey vermiş doktor.
Benimki 2 ara öğün verdi sadece birinde sebze birinde meyve olacak şekilde.

Kızım meyveleri hiç sevmedi yüzünü buruşturuyor muza elmaya 😂

Çok canım sıkıldı sünnette 7. Gün bugün ve dikişler hala duruyo üzeri biraz yapışmış kaynamış, diger atrafinin derisi hafif kalkık ve şiş duruyo bardak koyuyordum çıkardım.. çakma eltin bebeside olmuştu sorayım dedim sormaz olaydım.. yanlis kesilmiş, fazla almislar yok şu olmuş bu olmuş zor tuttum kendimi kalbini kırmamak için bı mukemmel o ..
Hiç canını sıkma. Terbiyesiz bi kadınmış. Birinin çocuğu hakkında böyle yorumlar yapılmaması gerektiği öğrenilmeli artık. Gün gelir sana soru sorar..

En iyisi doktora danışmak. Normaldir belki de şuan söylediklerinin hepsi. İçini ferah tut, artık sünnet çok kolay bi operasyon “yanlış kesilmesi” pek muhtemel değil

Hanımlar aralık anneleri grubundan geldim. Sorum var izniniz olursa: tam üç aylık bebeğim var. Doğduğunda harika olan kafası sürekli düz yatırdığımız için (doktor önerisi biliyorsunuz) arkası düzleşmeye başladı ve kafası sivrileşti.

Tamam artık üç ay doldu deyip bugün yan yatırmaya çalıştım ama kesinlikle beş dakika sonra uyanıyor. Arkasına yorgan desteği yaptım ama nafile. Başka öneriniz var mi ?

Yarın doktor randevumuz var biz bu durumu bir ay önce farkettik ama doktor gelecek muayenede yani yarın yeniden değerlendirme yaparız gerekirse fizik tedaviye yönlendiririz dedi.
Kız bebek saçı kapatır falan demeyin . Topuz bile yapamayacak kızım güzel durmaz diye.
E bebekte yastık var ondan alın mutlaka bu durum için

Merhabalar fikir olması açısında ;kahvaltı yulaf unu,yoğurt ,yumurta sarısı ,muz ,karadut özü karıştırıp pancake yapıyorum ,avakado muz ,avakado elma karışımı ,organik zeytinyağlı bebek bisküvisini (OG natural ) portakal suyu haşlanmış yumurta sarısı ile açıyorum ,yulaf unu ile krep labne ile sarıyorum ,öğlen sebze yemeği (şehriyeli,pirinçli,bulgurlu ) bazen kıymalı ,ilik suyu ile bebek tarhanası ,pirzola ezip veriyorum,minik köfte yapıyorum sebzeli yoğurt her öğün yiyor mutlaka ,yani tuzsuz şekersiz çoğu şeyi yediriyorum pütürlü veriyorum asla blenderdan geçirmiyorum bebeğimin dişi hiç çıkmadı daha bekliyoruz 😇

Ne kadar çok şey vermiş doktor.
Benimki 2 ara öğün verdi sadece birinde sebze birinde meyve olacak şekilde.

Kızım meyveleri hiç sevmedi yüzünü buruşturuyor muza elmaya 😂
1 ana öğün var 2 ara + 1 kahvaltı başladık 7. Ayda 😁 çok veriyor da tadiyoeuz, hepsini bitiren bebenin alnından öperim 😅

Merhabalar fikir olması açısında ;kahvaltı yulaf unu,yoğurt ,yumurta sarısı ,muz ,karadut özü karıştırıp pancake yapıyorum ,avakado muz ,avakado elma karışımı ,organik zeytinyağlı bebek bisküvisini (OG natural ) portakal suyu haşlanmış yumurta sarısı ile açıyorum ,yulaf unu ile krep labne ile sarıyorum ,öğlen sebze yemeği (şehriyeli,pirinçli,bulgurlu ) bazen kıymalı ,ilik suyu ile bebek tarhanası ,pirzola ezip veriyorum,minik köfte yapıyorum sebzeli yoğurt her öğün yiyor mutlaka ,yani tuzsuz şekersiz çoğu şeyi yediriyorum pütürlü veriyorum asla blenderdan geçirmiyorum bebeğimin dişi hiç çıkmadı daha bekliyoruz 😇
Seninki baya putur yiyor, ilk puturle basliyim dedim, İzmir den Yunanlıları denize doker gibi püskürttu havucu 😅 bizimki pancake yiyemez, ona gore kati baya. Max puturukuz tel sehriye ve pirinc.

Karninin ustune yatirin gun icinde surekli. Boynunu kaldirmak icin zorladikca kafadaki kemikler de sekil aliyor ve duzeliyor.
Sirt ustu yatirirken sekillendirici yastigi mutlaka kullanin.
Karin ustunde yatmaktan yoruldukca yan yatirin. Ama en etkilisi karin ustune yatmak

Kizlar bebisin odasini ayiran var mi? Uykusu cok hassas. Yatak odamizda konustugumuz an uyaniyor. Odasini ayirsam diyorum

Gece zor oluyor mu? Her uyandiginda duyuyor musunuz? O konuda endiseliyim de
Benim bebek telsizim var. Aldigi nefesi duyuyorum. Ama bazen telsizin sarji bitiyo usenip kalkip pil degistirmiyprum kapatip yayiyorum. Odalar yanyana kapilar acik aglayinca mutlaka duyuyorum hatta uyanip agulasa bile duyuyorum. Gece cok uyandiginda zor oluyo illa ki. O zaman buyuk oglum ranzada yatiyo onun yanina kivriliyorum. Ilk oglumda azimliydim gider gider gelirdim bunda enerjim kalmadi😁

Benim bebek telsizim var. Aldigi nefesi duyuyorum. Ama bazen telsizin sarji bitiyo usenip kalkip pil degistirmiyprum kapatip yayiyorum. Odalar yanyana kapilar acik aglayinca mutlaka duyuyorum hatta uyanip agulasa bile duyuyorum. Gece cok uyandiginda zor oluyo illa ki. O zaman buyuk oglum ranzada yatiyo onun yanina kivriliyorum. Ilk oglumda azimliydim gider gider gelirdim bunda enerjim kalmadi😁
Sanirim ayircam ben de. Bebisin uykusu bolunuyo benim yuzumden 😊 bebek telsizi bende de vardi, insallah duyabilirim 😊

Seninki baya putur yiyor, ilk puturle basliyim dedim, İzmir den Yunanlıları denize doker gibi püskürttu havucu 😅 bizimki pancake yiyemez, ona gore kati baya. Max puturukuz tel sehriye ve pirinc. kızıma da öyle başlamıştım ,
Seninki baya putur yiyor, ilk puturle basliyim dedim, İzmir den Yunanlıları denize doker gibi püskürttu havucu 😅 bizimki pancake yiyemez, ona gore kati baya. Max puturukuz tel sehriye ve pirinc.
Aynen kızımı da öyle alıştırmıştım ,ilk bir hafta püre verdim sonra yavaş yavaş kontrollü başladım damağıyla çiğneyip yutuyor,pancake eliyle alıp dişsiz dişsiz ısırıyor çok komik oluyor öyle☺️ illaki alışacaklar pütürlü yemeye zaten

Aynen kızımı da öyle alıştırmıştım ,ilk bir hafta püre verdim sonra yavaş yavaş kontrollü başladım damağıyla çiğneyip yutuyor,pancake eliyle alıp dişsiz dişsiz ısırıyor çok komik oluyor öyle☺️ illaki alışacaklar pütürlü yemeye zaten
Ay inşallah 🙈

• Beğen
Reactions: fsp
X