2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Selamlar, bizim doktorun örnek listesini aşağıda paylaşıyorum, fikir olur belki

🍳Her gün mutlaka kiyma ve yumurta veriyor.
❌️Tavuk önermiyor hormonlu 2 haftada tavuk olan civcivleri.
🐔Imkan varsa koy tavuğu yoksa hindi

Birkac tarif ve aylara göre sebze vs tablosu da ekleyeyim, hatırlamak amaçlı elimizin altında olur.

Bebelerimize afiyet olsun :)

• KAHVALTI : 09:00
• Yumurtanın sarisinin yarısı / günlük
• Peynir : 30 gr /1 kibrit kutusu kadar /tuzsuz & yağsız labne veya lor
• Avakado : 1/3 u kadar. (Yunurta sarısı ile ezip beraber verilebilir)
• Yesil zeytin / tuzsuz
• 1 veya 2 adet bebe bisküvisi, yulaf unu, pekmez, ceviz & badem lapa yapılır. (Kuruyemisleri takipte fayda var alerjen olabilir)

• ARA ÖĞÜN
• Meyve veya meyve + yogurt

• OGLE
• Sebze + tahil + kırmızı et (çift çekim yağsız kuzu kiyma, 30-60 gr, her gün yenecek)

• ARA ÖĞÜN: 16:00
• Yogurt

👉🏻👉🏻👉🏻Eğer kilo alımı yetersiz olursa uyumadan aksama muhallebi eklenecek.

Eklentiler

• 20230326_083836.jpg
    20230326_083836.jpg
    121,7 KB · Görüntüleme: 54
  • 20230326_094518.jpg
    20230326_094518.jpg
    99 KB · Görüntüleme: 48
  • 20230326_094525.jpg
    20230326_094525.jpg
    106,9 KB · Görüntüleme: 48
  • 20230326_084106.jpg
    20230326_084106.jpg
    95 KB · Görüntüleme: 47
  • 20230326_084137.jpg
    20230326_084137.jpg
    105 KB · Görüntüleme: 45
  • 20230326_084029.jpg
    20230326_084029.jpg
    98,4 KB · Görüntüleme: 44
  • 20230326_084005.jpg
    20230326_084005.jpg
    95,8 KB · Görüntüleme: 44
Bunların hepsini bir günde yerse hiç emmemesi lazım. Benimki asla bu kadar yiyemez emmese bile.
Artik %50 süt %50 ek gıda dedi doktor. Yumurtayı yiyor ama peynir 30 gr olmuyor tabi. Öğün listesi böyle, ne kadarinintuketebilirse

Artik %50 süt %50 ek gıda dedi doktor. Yumurtayı yiyor ama peynir 30 gr olmuyor tabi. Öğün listesi böyle, ne kadarinintuketebilirse
Yumurtaya karıştır peyniri bazen öyle yapıyorum hem değişiklik oluyor bikmiyor aynı seylerden. Yinede benimkine fazlangun içinde bu kadar potansiyeli yok.

Yumurtaya karıştır peyniri bazen öyle yapıyorum hem değişiklik oluyor bikmiyor aynı seylerden. Yinede benimkine fazlangun içinde bu kadar potansiyeli yok.
Daha yeni başladığımız için tekil veriyorum yiyecekleri, tek sevsin, karışımı sonra da yer. Bazennm ters tepiyor doğrudan karışım mamalar. Bizimki zaten huysuz 😅

Hanımlar aralık anneleri grubundan geldim. Sorum var izniniz olursa: tam üç aylık bebeğim var. Doğduğunda harika olan kafası sürekli düz yatırdığımız için (doktor önerisi biliyorsunuz) arkası düzleşmeye başladı ve kafası sivrileşti.

Tamam artık üç ay doldu deyip bugün yan yatırmaya çalıştım ama kesinlikle beş dakika sonra uyanıyor. Arkasına yorgan desteği yaptım ama nafile. Başka öneriniz var mi ?

Yarın doktor randevumuz var biz bu durumu bir ay önce farkettik ama doktor gelecek muayenede yani yarın yeniden değerlendirme yaparız gerekirse fizik tedaviye yönlendiririz dedi.
Kız bebek saçı kapatır falan demeyin . Topuz bile yapamayacak kızım güzel durmaz diye.

Hanımlar aralık anneleri grubundan geldim. Sorum var izniniz olursa: tam üç aylık bebeğim var. Doğduğunda harika olan kafası sürekli düz yatırdığımız için (doktor önerisi biliyorsunuz) arkası düzleşmeye başladı ve kafası sivrileşti.

Tamam artık üç ay doldu deyip bugün yan yatırmaya çalıştım ama kesinlikle beş dakika sonra uyanıyor. Arkasına yorgan desteği yaptım ama nafile. Başka öneriniz var mi ?

Yarın doktor randevumuz var biz bu durumu bir ay önce farkettik ama doktor gelecek muayenede yani yarın yeniden değerlendirme yaparız gerekirse fizik tedaviye yönlendiririz dedi.
Kız bebek saçı kapatır falan demeyin . Topuz bile yapamayacak kızım güzel durmaz diye.
Ona uygun yastiklar var. Hemen ondan alin henuz duzelecek aylarda. Ona sirtustu yatsa bile ortasi bos oldugu icin kafa yuvarlak oluyo

Duzlesme bi gunde olmadigi gibi bi gunde de duzelmeyecek muhakkak. Yastikta yarar goremediginizi dusunurseniz onun icin kask var onu verir doktor ama onunla yasamak cok zor
Bir aydır yaklaşık yastığı kullanıyoruz, kask terapisi evet çok zor. Hele benimki gibi kafasına saç bandı dahi taktırmayan bir kızınız varsa. Yaz da geliyor:KK43: O yüzden o aşamaya gelmeden elimden geldiğince düzeltmek için uğraşıyorum. Teşekkürler yanıtınız için

Bir aydır yaklaşık yastığı kullanıyoruz, kask terapisi evet çok zor. Hele benimki gibi kafasına saç bandı dahi taktırmayan bir kızınız varsa. Yaz da geliyor:KK43: O yüzden o aşamaya gelmeden elimden geldiğince düzeltmek için uğraşıyorum. Teşekkürler yanıtınız için
Benim bebişin kafa da sivrilmeye başlamıştı sizinki ne boyutta bilmiyorum ama ben özellikle bişey yapmadım bebeğim uyurken kafasını kendiliğinden çevirip duruyordu. Bide 3 aylıkken eşimin arkadaşına gitmiştik onların bebeğinin hamakları vardı bizim bebiş bayıldı ona hemen uyudu falan bizde hemen gittik aldık aynısından, o hamakta uyumaya başladıktan sonra özellikle bebenin kafa düzeldi yatırınca hamağın aldığı şekilden dolayı diye düşünüyorum

Benim bebişin kafa da sivrilmeye başlamıştı sizinki ne boyutta bilmiyorum ama ben özellikle bişey yapmadım bebeğim uyurken kafasını kendiliğinden çevirip duruyordu. Bide 3 aylıkken eşimin arkadaşına gitmiştik onların bebeğinin hamakları vardı bizim bebiş bayıldı ona hemen uyudu falan bizde hemen gittik aldık aynısından, o hamakta uyumaya başladıktan sonra özellikle bebenin kafa düzeldi yatırınca hamağın aldığı şekilden dolayı diye düşünüyorum

Böyle birsey mi acaba ?

Eklentiler

• 6E953DDE-3461-4DE3-B3F5-11DC3F2455E0.png
    6E953DDE-3461-4DE3-B3F5-11DC3F2455E0.png
    183,2 KB · Görüntüleme: 44
Çok canım sıkıldı sünnette 7. Gün bugün ve dikişler hala duruyo üzeri biraz yapışmış kaynamış, diger atrafinin derisi hafif kalkık ve şiş duruyo bardak koyuyordum çıkardım.. çakma eltin bebeside olmuştu sorayım dedim sormaz olaydım.. yanlis kesilmiş, fazla almislar yok şu olmuş bu olmuş zor tuttum kendimi kalbini kırmamak için bı mukemmel o ..

O nasıl doktor ki anlamadım ben 3 çocuk büyüttüm daha hiç bı doktorum bana düz yatır demedi tam aksine yan yatır dedi kusar falan degisimli sürekli yan yatırdım hiç bı eğrilik, sivrilme sorununda yaşamadım .. görümcem yaşadı pusete yatirmaktan basının arkası düz tepesi sivri yandan suratı içine gitmis bebenin tek tarafa sürekli yatirmaktan hiç bı çaba sarf etmedi gelişi güzel aldı yatırdı bebeyi 1 2 ayda kafa kendi şeklini aldı düzeldi şuan yuvarlak .. yattığı yerden dönmesini istediğin tarafa dikkatini çekecek bişey koyabilrsin uykuda uyaniyorsa ama zamanla düzeliyor eğri ve sivri kalmaz.

Çok canım sıkıldı sünnette 7. Gün bugün ve dikişler hala duruyo üzeri biraz yapışmış kaynamış, diger atrafinin derisi hafif kalkık ve şiş duruyo bardak koyuyordum çıkardım.. çakma eltin bebeside olmuştu sorayım dedim sormaz olaydım.. yanlis kesilmiş, fazla almislar yok şu olmuş bu olmuş zor tuttum kendimi kalbini kırmamak için bı mukemmel o ..
Doktora ulasamiyormusun. Kontrol filan yokmu

Yan yatış yastigi koyabilirsin, ben bundan almıştım yamukluk olmasın diye. Senin koyduklarin duymuyorsa bunda sandviç gibi kalıyor bebe

Var ama hemen değil 3 hafta sonra dedi kimiside normal diyor anlamadım
3 hafta rutin süreçte kontroldur, operasyon sonrası farklı bir durum olduğunda doktora gideceksiniz tabiki, 3 haftayı beklemeniz gerekmiyor.

Gidin, en kötü kafanız rahatlar

X