2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Mukuslu kaka sürekli varsa zaman geçmeden alerji uzmanına gösterin bence. Ben de hiç kan görmemiştim mesela; ama mukuslu kaka görünce art arda birkaç kere gittik ve biz görmesek de tahlilde kan çıktı. Sonrasında diyet açmada bu sefer sadece iki kaşık muhallebide kan gördük. Alerji birikerek ilerleyen bir şey dedi bize doktorumuz, o yüzden sizin şimdi hafif diye düşündüğünüz şeyin ilerde daha ciddi şekilde karşısına çıkma ihtimali var. O yüzden ne olur ne olmaz güdip en azından bir tanı almada fayda var. Her doktor mesela katı diyet yaptırmayabiliyormuş alerji çok ciddi değilse.

Selam geçmiş olsun ben de şu an çok bunalmış durumdayim neye alerjsi olduğu belli değil ama yüzü hep kizarik kabarık ve kaka da mukuslu ama kan falan yok siz ne yiyorsunuz peki sütünüz etkilenmedi mi bebek kilo alıyor mu biz de Çarşamba alerji uzmanına gideceğiz şu anlık süt ürünleri ve yumurta kestim

Teşekkürler, size de geçmiş olsun, inşallah çok fazla bir şeye alerjisi yoktur bebeğinizin. Beni şu ara biraz ekmeğe dadandım mecburen, neyse ki glutene alerjimiz yok. Sabahları zeytin, patates, yeşil biber yiyorum, bal, pekmez ve alerjisinin olmadığı meyvelerin reçellerini yiyorum. Akşamları da tavuk eti veya kuzu eti, sebzelerden de fasulye, kabak, enginar, havuç, bezelye falan yiyorum. Pilavı makarnayı da tereyağsız yapıp tüketiyorum. Sütüm azalmasın diye hoşaf yaptım, kuru kayısı, hurma, kuru üzüm falan tüketmeye devam ediyorum. Alerji tanısı aldıktan sonra 4 ay kontrolünde tartıldık, önceki gibi kilo almaya devam etmiş çok şükür. Ben de sütümün azalmasından korkuyordum en çok; çünkü hem mama genel olarak vermek istemiyorum, hem de alerji mamalarının tadı da kötü oluyormuş genelde. Bir de doktorum kalsiyum içeren efervesan tablet verdi süt ürünü tüketemediğim için, onu kullanıyorum, süt arttırıcı tablet de verdi ama çok şükür bir azalma olmayınca onu almadım.

Anladım canım sevindim sizin adınıza benim bu ay kizim.neredyse hiç kilo almamış ben daha yeni basladim diyete ama alerji uzmanına gideceğim carsamba günü sen neye alerjisi oldugunu nasıl anladın ben bir turlu emin olamiyorum

Evet canım gittik bugün. Kaka örneği verdik. Lökosit 8 10 çıktı. Probiyotik ve antibiyotik verdi doktor. Şimdilik probiyotiğr başladım. On gün sonra azalma olmazsa antibiyotiğe başlıcam mecbur. Bn de bişeylere hafif düzeyde alerjisi olduğunu düşünüyorum. Bakalım inşallah uzamadan geçer

Acaba bebeğinizin nelere alerjisi olduğunu nasıl anladınız?Bu arada benim ikiz kizlarimin da süt ve balik alerjisi vardı.Bilirim diyet yapmanın zorluğunu.Bir yaşlarina kadar diyet yapmıştım sonra yavaş yavaş açmıştım diyeti.Bu sefer ki bebeğimin çok daha fazla şeye alerjisi var.Günlük not alıyorum mukuslu kafaya göre.Kafama göre bir alerji doktoru bulmam lazım.Arastiriyorum bakalım.Sizin kan testiyle mi belli oldu yoksa deneme yanılma yöntemiyle mi anladınız.Bu arada suan bende çok kısıtlı şeylerle besleniyorum.Süt,mantar,yesil biber,kuruyemisler,balik,yesil zeytin,mantar,vs..Hatirlayabildiklerim bunlarÇocuk doktorumuz kan testi yapalım dedi ancak kan testinde her zaman çıkmıyor diye yaptırmadım.Belki de hata yaptım bilemiyorum.

kızınız kaç aylık? 3. aydan sonra kilo alımı yavaşlıyor biraz, belki onun da etkisi vardır. Ben sadece alerjisinin olduğunu anladım mukuslu kakadan dolayı ve de işte gürültülü dışkılama, huzursuzluk ve gazdan da dolayı; ama neye alerjisinin olduğunu anlamak için deri testi yaptılar, orada anladık. Hatta belki testi yapılan şeylerden başka gıdalara da alerjisi olabilir. Çünkü 10 günlük katı diyet sırasında bile hafif de olsa mukus gördüm; ama artık onu da çok takip edemedim zaten bayağı kısıtlı şekilde beslendiğim için.

Bilmediğim için soruyorum, neden antibiyotik verdi doktor? Bizim de doktorumuz probiyotik damla verdi bağırsak florası gelişsin diye; ama bana sen ağrı kesici bile kullanmayacaksın dedi yine oğlumun bağırsaklarındaki bakteriler zarar görmesin diye. Bizdeki lökosit değerini bilmiyorum; ama tabii bizde de çıkmıştı kakada. İnşallah bir an önce geçer cidden sizin de.

Biz de deri testiyle anladık, kan testini doktorumuz 1.5 yaşından önce önermiyorum dedi, deri testini de 4 aylıkken yapıyormuş, oğlum 3 ay 21 günlükken yaptırdık; ama ben direkt alerji uzmanına götürdüm. Hangi şehirdesiniz şu an? İstanbul ve Ankara için birkaç isim öğrendim ben, bir de instagramda alerjiyle büyüyorum diye bir hesap var, orada bazı şehirler için alerji uzmanı önerileri var bir bakın istersiniz.

Canım bizim tam 3 aylık bir aydır neredyse 300 gr almış işte yani...bizde de döküntü çok fazla yüzü kızarık hep ve dirsek omuz diz

Canım bizim tam 3 aylık bir aydır neredyse 300 gr almış işte yani...bizde de döküntü çok fazla yüzü kızarık hep ve dirsek omuz diz
Evet biraz az almış o zaman cidden. Peki sizde fışkırır tarzda kusma veya ishal var mı? Bunlar varsa alerjiden dolayı az kilo almış olabilir. Döküntü çoksa deri tepkilidir muhtemelen, bize doktorumuz özel yıkama jeli ve krem önerdi buradan marka veremiyoruz galiba ama birkaç tane var atopik dermatitli ciltlere uygun ürün yapan onlardan birini kullanabilirsiniz, bir de her gün yıkayın dedi.

Biz de carsbamba gideceğiz bakalım canım çok tesekkur ederim bilgile için

Ben İzmirdeyim.Dediginiz hesabı inceleyeyim.Umarım sizin alerjiniz fazla sürmeden geçer gider

Ah canım içime su serptin resmen polip mi siğil mi diye diye kafayı yedim 2 gündür persembe gününe randevu aldım smear hpv hepsine bakılacakti zaten umarım dediğin gibi önemli birsey değildir.
Merhaba, aynısı bende de var vajina girişinde 3 boğum var tenimin ewnginde. Sizin testler nasıl çıktı. Umarım normaldir herşey :)

Merhaba, aynısı bende de var vajina girişinde 3 boğum var tenimin ewnginde. Sizin testler nasıl çıktı. Umarım normaldir herşey :)
Tahlil sonuçlarım çıkmadı daha ama bu doğumdan kaynaklıymış bazen rahatsız da ediyor beni ama bilmiyorum zamanla geçer mi? Benim 3 gündür aşırı kasık ve bel agrım var regl olacağım heralde akıntımda çok fazla gelse de rahatlasam diye dört gözle bekliyorum.

Herkese merhaba geçmiş bayramınız kutlu olsun kızlar oğlum 4 ay 8 günlük oldu ve bu sabah doğumdan sonra ilk reglimi oldum çok şükür normal de benimki 5 gün sürüyor adetim acaba bı değişiklik olurmu sizinki kaç gün sürdü acaba

Merhabalar canım Annelerimiz biraz once aklima geldinizz daha dun gibiydi bu sayfada bebislerimiz nasil olucak acaba kiz mi erkek mi ? Diee şuan c9k sukurr benim oğlußum 5. Ayinin icerisin de peki sizin bebißler ne durum da

Ben daha regl olmadım ama ilk dogumumda regl sancım falan kalmamisti anlamioyrdum bile olduğumu , azaldı normale 6-7 gün olurdum sonra 5 günde biterdi şimdi nasıl olscak bilmiyorum
Merhabalar canım Annelerimiz biraz once aklima geldinizz daha dun gibiydi bu sayfada bebislerimiz nasil olucak acaba kiz mi erkek mi ? Diee şuan c9k sukurr benim oğlußum 5. Ayinin icerisin de peki sizin bebißler ne durum da
Merhaba canım 11 Ocak doğumlu 4 ay ,5 günlük olduk 5. Aya girdik idare ediyoruz bakalım

Benim günü değişmemişti ilk doğumlarımda bunda nasıl olur bilmiyorum ama gelse çok rahatlayacağım hamile kalırsam diye korkuyorum adette olmayınca anlayamıyor insan. 3 gün kasık ve bel agrım oldu kesin olcam dedim ama yok daha dört gözle bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…