2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Hikayemiz cok benziyor benimde 5 yasinda kizim var onu sutum yok die emziremdim tabi ilk annelik tecrübesizlik falan bazen keske fazla olsa onada versem die cok istiyorum benimde esim bu cocuk neden sürekli emiyor diyor ama tam anlamiyla doymadigi için benimde oğlum 3 aylik suan ve artık daha çok sut istiyor umarim bendeee ise yarar yarin siparis verecegim cok tesekkurler
Birde sut artırmak için her emzirmeden sonra sağım yaptım ama elle.makine ile uğraşmak çok zor oluyordu.2 yemek kaşığı falan çıkıyordu en fazla.ama hem zaman kaybetmedim.hem yağlı sütü aldı.hem karnı doydu hemde sütüm arttı.emzirme sonrası kalan 1 kaşık bile olsa elle sağım tavsiye ederim.karton tek kullanımlık bardaklara Sagıyordum.dibinde hiç kalmıyor o zaman sut israf olmuyor.normal bardağa sağdıgımda dibinde birkaç damla kalıyor üzülüyordum.

Benim sütüm azdı mama almıştım geceleri bazen takviye yapıyordum.bebegim yarın 3 aylık olacak emzirmeden sağdıgımda en fazla 20 cc çıkıyordu.iki gogsumude emziriyorum.yarım saat sonra bazen 15 dk sonra tekrar emmek istiyordu.pes etmedim ama eşimle ne kavgalar ettim tek işim emzirmekti.ilk ay 800 gram aldı.ikinci ay çaya başladım bide solgar b12 vitaminine 1 ay 1 haftada 1400 gram almış.sutum fazla olduğu için şuan 5 yaşındaki emziremedim oğluma sağıp geceleri veriyorum.gunde ekstra 80-100 cc diğer oğluma Sağıyorum.cayın içinden 50 tane çıkıyor fiyatı 60 lira.mayya b12 derseniz ben onu kullanmadım.
Maşallah ne çayi bu?

Ben oluşturdum canım bayadır yapıyorum akşam üstü 19.00 şekerleme yaptırıp azıcık süt veriyorum tam doyurmuyorum 20,45 duş aldırp masaj yapıp 21de sütünü içirip gazını çıkarıp yatırıyorum yani 1,5 aydır belki fazla durum bu gecede 2 kere süt içmeye kalkıyor sabah 7de ablayla birlikte uyanıyo ablayı servise bırakıp geliyoruz bi süt veriyorum tekrar uykuya yatıyoruz 9 gibi filan uyanıyoruz
Superrr

Ben oluşturdum canım bayadır yapıyorum akşam üstü 19.00 şekerleme yaptırıp azıcık süt veriyorum tam doyurmuyorum 20,45 duş aldırp masaj yapıp 21de sütünü içirip gazını çıkarıp yatırıyorum yani 1,5 aydır belki fazla durum bu gecede 2 kere süt içmeye kalkıyor sabah 7de ablayla birlikte uyanıyo ablayı servise bırakıp geliyoruz bi süt veriyorum tekrar uykuya yatıyoruz 9 gibi filan uyanıyoruz
Her akşam yıkıyor musun ben korkuyorum sık sık yıkamaya hasta olacak diye 😳

Kizlar bebeğim üç gündür kaka yapmıyor ve geceleri uyumuyor😣😣😣napicam ya... Bı amuda kalkmadigim kaldı
Benim oğlum haftada bir gibi yapıyor kakasını yani 6. Yada 7. Gün yapıyor doktor normal dedi
İki gündür pes peşe yaptı sadece bende düzene giriyor herhalde diyorum ama sizinki kabız mi acaba yani öncesi düzenli yapıyormuydu.

Mesela bu akşam saat 22.00 gibi altını aldım emzirdim uyudu ayaklarıma aldım kipirdadikca hafif salladım geri uyudu sonra yatağına aldım , az evvel kalktı altını aldım tekrar emiyor şuan uyudu geri bakalım gecemiz nasıl geçecek 😌 her gece aynı saatte uyutmaya çalışacağım bende bir düzeni olsun kızımda yapamadım bunda yapmayı düşünüyorum

Mesela bu akşam saat 22.00 gibi altını aldım emzirdim uyudu ayaklarıma aldım kipirdadikca hafif salladım geri uyudu sonra yatağına aldım , az evvel kalktı altını aldım tekrar emiyor şuan uyudu geri bakalım gecemiz nasıl geçecek 😌 her gece aynı saatte uyutmaya çalışacağım bende bir düzeni olsun kızımda yapamadım bunda yapmayı düşünüyorum
Her gece süper geçmiyo maalesef ama artık saatini takip ediyor özellikle 8den sonra beni uyut diye sürekli mız mız oluyo gezdiriyorum koşuyorumm o saati bi şekilde getiriyorum bi düzen oluyo. Banada azda olsa bi zaman kalıyo

Kızlar aranızda öğretmen olan var mı? Benim iznim mart sonunda bitiyor. Şu 40 gün raporunu verir mi doktorlar? Hiç alan var mı aranızda?
Heyet bir aylik veriyolar genelde doktorlar bir kereliğine ilk çocuğumda oyle yapmistim. ben dogumdan once 5 haftayı sonraya atmistom o zaman çalışabilir raporu almistim. Uzaktan egitim zamaninda ama yerime ucretli calistigi icin ben ders vermiyordum dolayisiyla ek derste almiyordum milli egitimle konusmustum o zaman yerindeki ucretliyi cikaramayiz demisti bu pandemi kurallarından doalyi çıkarmak yasak kendisi istese çıkabilir. Oyle ben sadece calisiyo gözüküyordm .
Yani belki hala ayni kural geçerlidir milli egitimle konis istersen

X