-
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
- #32.161
Uf çok biliyor onlar, gece gece sinir oldum; çünkü emziren yeni anneye söylenecek söz mü yani. Eskilerin şöyle bir problemi var bazılarının beyni herkesin farklı tecrübesi olacağını algılamıyor, kendileri ne yaşamışsa idealinin, normalinin o olacağını düşünüyorlar. Başka bir insanın farklı bir normali olabileceğini düşünemiyorlar. Siz o yüzden bebeğinizin kilo alımı vs. normalse hiç takılmayın bu sözlereKizlar kv diyor ki...sütun normal vakitte akmiyorsa sütun yetmiyordur çocuk aç kaliyor diyoreskiden bizim çarşaflar batardi diyor bilemedim ya...sizde durum nasıl...
Bizde de durumlar ayni. Kolik bebek annesiyim. Ilk oglum böyle değildi.. ilk kez deneyimlediğim birsey bu derece gaz sancısı..Günaydinlar...bizde de gecmeyen gaz sancilari devam ediyor aksam en son kimyon kaynatip vermeyi dusundüm o ara ikimizde uyumusuz bebisimle.bebegimin göbeginde fıtik var ilk aya göre bu ay büyüdü dr 1 yaşına kadar gecer aglatmayin gaz olusmasin dedi ama nafile aglamayan bebek varsa bile ben görmedim.sırf aglamasin diye gece bile gögsümde yatiriyorum gündüzleride hep kucakta.evde isler almis basini gidiyor benki çatalini kasigini bardagini yaninda tasiyan bir insandim.titizlik önemliydi ta ki bebise kadarmiş her sey.valla suan dusundugum tek sey göbegi iyilessin normal bir bebek gibi buyusun aglayinca gobegi buyumesin saglikli olsun mutlu olsun..ev temizligide hergun esim supuruyor haftada bir bende dip kose olmasada yerleri silip tozlari alaliyor.emv daginik olunca sinirli oluyorum ve bunu ev halki bildigi icin derli toplu tutnaya calisiyorlar..ev daginiksa ben sinir küpuyüm=bebek gaz agrisindan agliyo
Yaa tedavisi yok muymuş göbek fıtığının bazen öyle ağlıyorlar ki memede bile susmuyolar. Allah şifa versin inşallah tez zamanda.Günaydinlar...bizde de gecmeyen gaz sancilari devam ediyor aksam en son kimyon kaynatip vermeyi dusundüm o ara ikimizde uyumusuz bebisimle.bebegimin göbeginde fıtik var ilk aya göre bu ay büyüdü dr 1 yaşına kadar gecer aglatmayin gaz olusmasin dedi ama nafile aglamayan bebek varsa bile ben görmedim.sırf aglamasin diye gece bile gögsümde yatiriyorum gündüzleride hep kucakta.evde isler almis basini gidiyor benki çatalini kasigini bardagini yaninda tasiyan bir insandim.titizlik önemliydi ta ki bebise kadarmiş her sey.valla suan dusundugum tek sey göbegi iyilessin normal bir bebek gibi buyusun aglayinca gobegi buyumesin saglikli olsun mutlu olsun..ev temizligide hergun esim supuruyor haftada bir bende dip kose olmasada yerleri silip tozlari alaliyor.emv daginik olunca sinirli oluyorum ve bunu ev halki bildigi icin derli toplu tutnaya calisiyorlar..ev daginiksa ben sinir küpuyüm=bebek gaz agrisindan agliyo
Benm kızımda öyleydi aka aka çarşaf kalmazdı sabaha kadar bunda sıkınca anca o yüzden mama destekli gidiyoruz biz doktorumuzun önerisiyleKizlar kv diyor ki...sütun normal vakitte akmiyorsa sütun yetmiyordur çocuk aç kaliyor diyoreskiden bizim çarşaflar batardi diyor bilemedim ya...sizde durum nasıl...
Benim de sütüm yetersiz. Ustelik ilk cocuk prematureydi ve inanilmaz sutum gelmisti. Derin dondurucu sutlerle dolup taşmisti. Bu bebekte sut destekli gidiyorum..Benm kızımda öyleydi aka aka çarşaf kalmazdı sabaha kadar bunda sıkınca anca o yüzden mama destekli gidiyoruz biz doktorumuzun önerisiyle
Tedavisi yokmus zamanla geciyormus.tesekkur ederim.agladikca elim ayagima dolasiyorYaa tedavisi yok muymuş göbek fıtığının bazen öyle ağlıyorlar ki memede bile susmuyolar. Allah şifa versin inşallah tez zamanda.
Ben sütün doğum sancısıyla ilgisi olduğuna çok inanıyorum kızımda 15 saat sancı çekip sezeryana girdim çoktu sütüm oğlumda direk sezeryana girdim çok çok azBenim de sütüm yetersiz. Ustelik ilk cocuk prematureydi ve inanilmaz sutum gelmisti. Derin dondurucu sutlerle dolup taşmisti. Bu bebekte sut destekli gidiyorum..
Çok doğru demişsiniz... Çok şükür bugün aile hekiminde aşıları oldu ve kilo alımı iyi çıktı...Uf çok biliyor onlar, gece gece sinir oldum; çünkü emziren yeni anneye söylenecek söz mü yani. Eskilerin şöyle bir problemi var bazılarının beyni herkesin farklı tecrübesi olacağını algılamıyor, kendileri ne yaşamışsa idealinin, normalinin o olacağını düşünüyorlar. Başka bir insanın farklı bir normali olabileceğini düşünemiyorlar. Siz o yüzden bebeğinizin kilo alımı vs. normalse hiç takılmayın bu sözlere
Bende öyleydim... Titiz olduğum için çok kızdım kendime bebeğim olunca... Gaz sancıları azaldı çok şükür...Günaydinlar...bizde de gecmeyen gaz sancilari devam ediyor aksam en son kimyon kaynatip vermeyi dusundüm o ara ikimizde uyumusuz bebisimle.bebegimin göbeginde fıtik var ilk aya göre bu ay büyüdü dr 1 yaşına kadar gecer aglatmayin gaz olusmasin dedi ama nafile aglamayan bebek varsa bile ben görmedim.sırf aglamasin diye gece bile gögsümde yatiriyorum gündüzleride hep kucakta.evde isler almis basini gidiyor benki çatalini kasigini bardagini yaninda tasiyan bir insandim.titizlik önemliydi ta ki bebise kadarmiş her sey.valla suan dusundugum tek sey göbegi iyilessin normal bir bebek gibi buyusun aglayinca gobegi buyumesin saglikli olsun mutlu olsun..ev temizligide hergun esim supuruyor haftada bir bende dip kose olmasada yerleri silip tozlari alaliyor.emv daginik olunca sinirli oluyorum ve bunu ev halki bildigi icin derli toplu tutnaya calisiyorlar..ev daginiksa ben sinir küpuyüm=bebek gaz agrisindan agliyo
Haklısın cnmBen sütün doğum sancısıyla ilgisi olduğuna çok inanıyorum kızımda 15 saat sancı çekip sezeryana girdim çoktu sütüm oğlumda direk sezeryana girdim çok çok az
Benim ilk oğlumda 2 saat doğum sancısıyla doğum yapmıştım aşırı bol sütüm vardı.Bu oğlumda da 2 saat sancı ile doğurdum ama tam tersi oldu bu seferBen sütün doğum sancısıyla ilgisi olduğuna çok inanıyorum kızımda 15 saat sancı çekip sezeryana girdim çoktu sütüm oğlumda direk sezeryana girdim çok çok az
Kızlar her bebek farklıdir ama kolik bebek gerçekten çok zor bir ben bir Allah bilir bir de yasayanlar . Ben cok arastirma yaparak bebegin kolik oldugunu doktor demeden anladim ilk tecrubem olmasina ragmen . Butun her seyi bebegimle ogrendim . Bende pamuk gibi oluyor saniyordum bebekler . 2. Cocuktan bile vaz gecmistim bakamam bundan sonra diye dusunun yani . Ama zamanla tabii bunlarin hepsi geciyor eski halinize eski duygulariniza geri donuyorsunuz . Hic merak etmeyin . Bazı durumlar bana cok iyi geldi paylasmak istiyorum bebegin doktoru sizsiniz . Ben kendi kendike yontemler buldum bazen işe yaradi bazen yaramadi ama esim bile fark etti benim tekniklerin işe yaradigini .Dün gece biz de doktordaydık. Kolikmiş bizim ki de. Bi gaz damlası verdi. Sana yazılan ne acaba? Çok stresliyim. O ağlıyo ben ağlıyorum. Uyumuyo
Hadi yaaa. Belli olmuyor demek hic..Benim ilk oğlumda 2 saat doğum sancısıyla doğum yapmıştım aşırı bol sütüm vardı.Bu oğlumda da 2 saat sancı ile doğurdum ama tam tersi oldu bu sefer
Ohh ne güzel ben hala korkuyorum hava yutar gaz yapar diye çıkarmayaAy kızlar bugün 2 ay kontrolüne gittik. Dışarı çıkmışken eşim bide kahve ısmarladı o kadar iyi geldi ki anlatamam. Bebekle asla dışarı çıkamam sanmıştım ama 3 saat kadar dışarda kaldık iyiyiz çok şükürnormal yaşama adapte olucaz insallah böyle böyle
İnsan her şeyden çekiniyo valla o kadar haklısın ki. Biz bi deneyelim dedik bakalım inşallah yan etki yapmazOhh ne güzel ben hala korkuyorum hava yutar gaz yapar diye çıkarmaya
Çok sevindim canım, kaç kilo almış acaba?Çok doğru demişsiniz... Çok şükür bugün aile hekiminde aşıları oldu ve kilo alımı iyi çıktı...