2021 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    240
Kizlar kv diyor ki...sütun normal vakitte akmiyorsa sütun yetmiyordur çocuk aç kaliyor diyoreskiden bizim çarşaflar batardi diyorbilemedim ya...sizde durum nasıl...
Uf çok biliyor onlar, gece gece sinir oldum; çünkü emziren yeni anneye söylenecek söz mü yani. Eskilerin şöyle bir problemi var bazılarının beyni herkesin farklı tecrübesi olacağını algılamıyor, kendileri ne yaşamışsa idealinin, normalinin o olacağını düşünüyorlar. Başka bir insanın farklı bir normali olabileceğini düşünemiyorlar. Siz o yüzden bebeğinizin kilo alımı vs. normalse hiç takılmayın bu sözlere

Günaydinlar...bizde de gecmeyen gaz sancilari devam ediyor aksam en son kimyon kaynatip vermeyi dusundüm o ara ikimizde uyumusuz bebisimle.bebegimin göbeginde fıtik var ilk aya göre bu ay büyüdü dr 1 yaşına kadar gecer aglatmayin gaz olusmasin dedi ama nafile aglamayan bebek varsa bile ben görmedim.sırf aglamasin diye gece bile gögsümde yatiriyorum gündüzleride hep kucakta.evde isler almis basini gidiyor benki çatalini kasigini bardagini yaninda tasiyan bir insandim.titizlik önemliydi ta ki bebise kadarmiş her sey.valla suan dusundugum tek sey göbegi iyilessin normal bir bebek gibi buyusun aglayinca gobegi buyumesin saglikli olsun mutlu olsun..ev temizligide hergun esim supuruyor haftada bir bende dip kose olmasada yerleri silip tozlari alaliyor.emv daginik olunca sinirli oluyorum ve bunu ev halki bildigi icin derli toplu tutnaya calisiyorlar..ev daginiksa ben sinir küpuyüm=bebek gaz agrisindan agliyo

Bizde de durumlar ayni. Kolik bebek annesiyim. Ilk oglum böyle değildi.. ilk kez deneyimlediğim birsey bu derece gaz sancısı..
Evi duzenli tutmaya calisiyorum, oldugu kadar artik..
Yemegi de kaynanam yapiyor sagolsun. Mukemmel degil ama, kafama takarsam deli olacam.

Yaa tedavisi yok muymuş göbek fıtığının bazen öyle ağlıyorlar ki memede bile susmuyolar. Allah şifa versin inşallah tez zamanda.

Benm kızımda öyleydi aka aka çarşaf kalmazdı sabaha kadar bunda sıkınca anca o yüzden mama destekli gidiyoruz biz doktorumuzun önerisiyle
Benim de sütüm yetersiz. Ustelik ilk cocuk prematureydi ve inanilmaz sutum gelmisti. Derin dondurucu sutlerle dolup taşmisti. Bu bebekte sut destekli gidiyorum..

Benim de sütüm yetersiz. Ustelik ilk cocuk prematureydi ve inanilmaz sutum gelmisti. Derin dondurucu sutlerle dolup taşmisti. Bu bebekte sut destekli gidiyorum..
Ben sütün doğum sancısıyla ilgisi olduğuna çok inanıyorum kızımda 15 saat sancı çekip sezeryana girdim çoktu sütüm oğlumda direk sezeryana girdim çok çok az

Çok doğru demişsiniz... Çok şükür bugün aile hekiminde aşıları oldu ve kilo alımı iyi çıktı...

Bende öyleydim... Titiz olduğum için çok kızdım kendime bebeğim olunca... Gaz sancıları azaldı çok şükür...

Ben sütün doğum sancısıyla ilgisi olduğuna çok inanıyorum kızımda 15 saat sancı çekip sezeryana girdim çoktu sütüm oğlumda direk sezeryana girdim çok çok az
Benim ilk oğlumda 2 saat doğum sancısıyla doğum yapmıştım aşırı bol sütüm vardı.Bu oğlumda da 2 saat sancı ile doğurdum ama tam tersi oldu bu sefer

Dün gece biz de doktordaydık. Kolikmiş bizim ki de. Bi gaz damlası verdi. Sana yazılan ne acaba? Çok stresliyim. O ağlıyo ben ağlıyorum. Uyumuyo
Kızlar her bebek farklıdir ama kolik bebek gerçekten çok zor bir ben bir Allah bilir bir de yasayanlar . Ben cok arastirma yaparak bebegin kolik oldugunu doktor demeden anladim ilk tecrubem olmasina ragmen . Butun her seyi bebegimle ogrendim . Bende pamuk gibi oluyor saniyordum bebekler . 2. Cocuktan bile vaz gecmistim bakamam bundan sonra diye dusunun yani . Ama zamanla tabii bunlarin hepsi geciyor eski halinize eski duygulariniza geri donuyorsunuz . Hic merak etmeyin . Bazı durumlar bana cok iyi geldi paylasmak istiyorum bebegin doktoru sizsiniz . Ben kendi kendike yontemler buldum bazen işe yaradi bazen yaramadi ama esim bile fark etti benim tekniklerin işe yaradigini .

Mesela elde salliyordu aksam 10 da basliyordu ki zaten gun icinde de surekli agliyordu wc gidemiyordum elde sallarken bir anda hemen ayagima alip yuzunu o ortuyle kisa sureligine kapatip eee eee ee ya ada pis pis pis diyerek daha hizli uyutuyordum ama ayakta sallatken kesin ritmik olmali . Hatta odaklanin kim salliyorsa bebege odaklansin e e e e bagirarak ritmik sekilde olmali sallarken ayni hizda sallamalisiniz bu beni isime cogu zaman yaradi devami bir altta ....

KOLIK BEBEK

Bu yuz kapama olayi bebegi rahatlatinca bende salladigim bebek yastigina ince bir ortu koydum su sekilde once ortuyu seriyorsunuz bebegin gozunu kapatacak uzunlukta kafasina gore ayarliyorsunuz sallarken sadece gozlerini kapatin . Asla extra bir bezle bebegin yuzunu kapatmayin hareket eder burnu tikalidir nefes alamaz kusar vs . Asla ! Altina serdiginiz ortuyle ortun o da uyuyana kadar .

Ellerini tutun avucunun icine degsin eliniz . Ritmik bir sekilde sallarken eee eee ya da pis pisss yaparken ellerini muhakkak tutun cok iyi uyuyor ben kundak saramamistim aa elini tutunca baktim ki daha huzurlu oldu . ..

Gaz sorunu her bebekte var . Doktor sab simblex vermisti hemde gunluk 45 damla ben doktora falza degilmi dsdikce ver dedi her verdigimde daha cok aglamisti tetikledigi icinmiydi bilmiyorum ama o psikolojiyle gaz damlasi kullanamamistim . Daha sonra Nurse harvey kullandim ama gazi bitmisti artik . 3,4 ay surdu bu surec . Gazi simdi bile cikmayinca agliyor ama tek basina da cikarta biliyor suan bebegim 8 aylik

KOLIK BEBEK

Sallamaktan ayaklarim yok olmus gibiydi benim ayagimin rtimine o kadar alisti ki bebek hala ben salliyorum ne hamak ne baska bir sey asla hicbir seyde uykuya alistiramadim . Ama artik eskiye nazaran rahatim hic merak etmeyin her sey yoluna giriyor tatli anneler . Ben tavsiye verdim ama her bebekte olacak diye bir sey yok

Ohh ne güzel ben hala korkuyorum hava yutar gaz yapar diye çıkarmaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…