-
- Konu Sahibi Balkizin_Annesi
- #32.081
4-5 ay olunca kısalır herhalde ya çeneleri daha da kuvvetlenecek ya. İnşallah tabiAynen bebişte uyuklama dinlenme falanda oluyor. Bu süreler ne zaman kısalacak yaa
Bizim 20-25dk. 10 dakika ilk süt 10 dk yağlı sütü içmesi önemli benim için sonra 5 dk kahve niyetinesonra çekiyorum memeyi.
Zaten ağız gazını çıkar pışpışla uyut 1 saat. Tabi o da uyursaaa
Bu ara ara bizde de oluyo. Ağzına geleni geri yutuyo ama çok sık değil. Ben çok emdiği için böyle oluyo diye düşünmüştüm ama reflü mü buBebeğimin sürekli ağzına geliyor kusmuk.geri yutuyor. Bu durum emmesinden 2 saat geçse de böyle.kusmuk geri kaçıyor yemek borusuna.ve bu durum başta çok değildi daha da arttı.2.5 aylığız.internette de reflü 3 4 aylıkken çok yoğun olur diyor..var mı böyle durumlar yaşayan?
Fizyolojik reflü bütün bebeklerde var. Geri gelip yutması onu doktorlar normal olarak kabul ediyor. Gerçek reflude aşırı kusma aşırı hıçkırma kilo almama oluyormuş4-5 ay olunca kısalır herhalde ya çeneleri daha da kuvvetlenecek ya. İnşallah tabi
Ben memede uykuya dalarsa gazını çıkarmak için uğraşmıyorum canım ya kötü mü yapıyorum bilmiyorum ama gaz için uğraşırken uykusu açılıyo tekrar başa dönüyoruz
Bu ara ara bizde de oluyo. Ağzına geleni geri yutuyo ama çok sık değil. Ben çok emdiği için böyle oluyo diye düşünmüştüm ama reflü mü bu
Benmde aynı canım doktor gelişimi çok iyi dikkate almıyorum kusmayı dedi gelişim az olursa ona göre mama vericem dedi bekliyorum bakalım
Valla geçen ay kilo alımı normal olunca doktor umursamadi ama bu ay kilo alimi da az, evde kendim sürekli tartiyirum zaten. Basküle bebisle ve onsuz çıkıp aradaki farka bakıyorum en azından artış varsa belli olsun diye. Bu ay artış çok azBebeğimin sürekli ağzına geliyor kusmuk.geri yutuyor. Bu durum emmesinden 2 saat geçse de böyle.kusmuk geri kaçıyor yemek borusuna.ve bu durum başta çok değildi daha da arttı.2.5 aylığız.internette de reflü 3 4 aylıkken çok yoğun olur diyor..var mı böyle durumlar yaşayan?
65 günlük oldu bizimki önceden yarım saat 40 dk emerdi daha doğrusu ben çok acı çektiğim için bıraktırırdım. Şimdi 10 15 dk da çıkarıyo kendi bazen en fazla 20 25 dkKızlar bebişleriniz ortalama kaç dakika emiyor? Benim 40-45 dakika sürüyor. Çok uzun geliyor hele gece bitmek bilmiyor
Benimki doyuyor ya. Çökelek şeklinde fazlasını bile çıkarıyor. Sütüm bayağı yağlı ondan tıkanıyor sanırımBenim tek meme doymuyor ikisinide dibine kadar içiyor
aynen o çok kötü işte. Uykusu açılmadan çıkartmak için elimden geleni yapıyorum ama cin gibi açıyor gözleri4-5 ay olunca kısalır herhalde ya çeneleri daha da kuvvetlenecek ya. İnşallah tabi
Ben memede uykuya dalarsa gazını çıkarmak için uğraşmıyorum canım ya kötü mü yapıyorum bilmiyorum ama gaz için uğraşırken uykusu açılıyo tekrar başa dönüyoruz
Bu ara ara bizde de oluyo. Ağzına geleni geri yutuyo ama çok sık değil. Ben çok emdiği için böyle oluyo diye düşünmüştüm ama reflü mü bu
Ohh iyi bari az kalmış 20 güne bizimkininde azalır o zaman65 günlük oldu bizimki önceden yarım saat 40 dk emerdi daha doğrusu ben çok acı çektiğim için bıraktırırdım. Şimdi 10 15 dk da çıkarıyo kendi bazen en fazla 20 25 dk
Ne kadar canım artışValla geçen ay kilo alımı normal olunca doktor umursamadi ama bu ay kilo alimi da az, evde kendim sürekli tartiyirum zaten. Basküle bebisle ve onsuz çıkıp aradaki farka bakıyorum en azından artış varsa belli olsun diye. Bu ay artış çok az
Benim de sabahları genelde böyle oluyor. Sabah daha iyi de akşamları fena...Sabahları 1 saatlik bi vaktim oluyor oğlum neşeli oluyo o zaman bi kahvaltı yapıyorum sonra uyutuyorum tabi kendi başına uyumuyo ya kucağımda ya sürrkli beşik sallıyorum uykuyu aldırıp uyandığında tekrar neşeli olduğunda işimi yapıyorum
Bizde de süt alerjisi var cnm. Masallah kızına...Ben de uzun süre emzirmek istiyorum. Kızımı 2.5 yıl emzirmiştim. Dedigin gibi erken teşhis edip bağırsağı yormadan atlatmak gerek.Hepsi geçiyor büyük kızımda 2,5aylikken alerji olduğunu anladık.Basta zor geldi ama alerjiyle yaşam platformunu buldum baktım binlerce insan var bizim gibi.Allah başka dert vermesin.Bir süre sonra annenin yediklerini tolere edebilir sonra kendide yiyebilir.Alerji doktorumuz alerji parmak izi gibidir her çocuğun farklıdır ama erken teşhisle bağırsağı yormadan atlatmak daha kolaydır derdi.
21 ay anne sütü aldı şimdi 5 yaşında şükürler olsun sağlıklı.
Ben de aynen evde önce bebekle tartılıp sonra tek tartılıyorum. Doktordaki tartiyla arada 200 gram fark oluyor. O da kıyafetli tarttigim için.Valla geçen ay kilo alımı normal olunca doktor umursamadi ama bu ay kilo alimi da az, evde kendim sürekli tartiyirum zaten. Basküle bebisle ve onsuz çıkıp aradaki farka bakıyorum en azından artış varsa belli olsun diye. Bu ay artış çok az
Tek meme emerek aylık kilo alımı ne kadar oldu?Aynen tek meme veriyorum. Zaten 25 dakikayı geçince gazı ile fazlasını çıkarıyor. Her zaman çıkarıyorum. Ha bazen çıkarmıyor. O zaman yapacak bir şey yok. Bazen de hiç uyumuyor tüm gün, o günlerde memede uyursa uyanmasın diye çıkarmıyorum. Uyandığında emzirmeden önce çıkarmaya çalışıyorum.
Evet canım ama çok üzülüyorum yaa. Zaten sütüm eskisi kadar değil, göğüslerim de bayağı yumuşadı. Olan sütü de kusunca tüm enerjim gidiyorBen de aynen evde önce bebekle tartılıp sonra tek tartılıyorum. Doktordaki tartiyla arada 200 gram fark oluyor. O da kıyafetli tarttigim için.
Neden öyle oldu acaba, sadece anne sütü mü aliyor?
3 haftada 600 grNe kadar canım artış
3 haftada 600 gr kötü değil ki normalde ayda ortalama 600-900 gr ala yeterli diyorlar3 haftada 600 gr
Az değilki ayda 8o0 ediyor. Benim kuzu ilk ay 700 aldı, hiç üzülmedim illa bir kilo alması gerekmiyor. Sağlıklı olsun yeter3 haftada 600 gr
Öyle bir hedefim yok zaten ama bu gerçek tartı değil ya ondan korkuyorum. Daha düşük çıkma ihtimali yüksek.Az değilki ayda 8o0 ediyor. Benim kuzu ilk ay 700 aldı, hiç üzülmedim illa bir kilo alması gerekmiyor. Sağlıklı olsun yeter
Üzülme lütfen üzülürsen olan sütünde gider benimde sütüm az mama ile takviye ediyorum canım canları sağolsunda varsın çok kilolu olmasınÖyle bir hedefim yok zaten ama bu gerçek tartı değil ya ondan korkuyorum. Daha düşük çıkma ihtimali yüksek.
Süt alerjisi bizde de var ne yazık kiBizde de süt alerjisi var cnm. Masallah kızına...Ben de uzun süre emzirmek istiyorum. Kızımı 2.5 yıl emzirmiştim. Dedigin gibi erken teşhis edip bağırsağı yormadan atlatmak gerek.